| | |
15.08.2009 09:24 -
Rada při koupi C5
|
1104522
|
|
Froggy
|
Město: Radnice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 118 |
|
|
Ahoj vichni!
Mám malé dilema-potřebuju větí auto (moje dosavadní Toyota Corolla 1.3i 16V 65kW třídvéř přestává velikostně stačit-bohuel, takhle spolehlivé auto u asi nikdy mít nebudu, Kupoval jsem ho jako 4-leté-původní majitel skoro nic nenajel. Po 15ti letech a 170 000 km stále původní výfuk, kotouče atd..a vypadá to, e dalích 200t km to jetě vydrí. Zkrátka absolutně bezproblémové auto bez jediné závady)-omluvám se za odbočení, ale potřeboval jsem si pobrečet
Ale ted' k jádru věci: Mám monost koupit C5 2.0i 16V, rv. 2001. Auto je doveené z F, najeto 134000 km, stříbrná metalíza, výbava ta druhá nejvyí(nevím ted' to přesné označení), serviska dělaná poctivě a dosud (poslední v červnu 09, take rozvody po výměně). Auto vypadá jako nové-na laku není jediný krábaneček a muselo být stopro garáované. Podle infa kamaráda, který to sem tahá to auto je z venkova a musel to mít nějaký puntičkář-např. lehce odřenou poklici hned zamalovával stříbrnou barvou. Zkrátka auto je to nádherné, u jsem se v něm povozil (sice to není ádná raketa, ale to od takovýho korábu ani nečekám) ale to pohodlí a prostor je BOMBA!!
Jediné věci se bojím, a to spotřeby. Najedu jen 10-15 000 km za rok, tak by to neměl být problém, ale plánuju si to auto nechat aspoň dalích 7 let. myslíte, e je to dobrá volba při ceně 110 000 Kč??
Moc děkuju za vechny odpovědi a rady!!
Ahoj vichni!
Mám malé dilema-potřebuju větí auto (moje dosavadní Toyota Corolla 1.3i 16V 65kW třídvéř přestává velikostně stačit-bohuel, takhle spolehlivé auto u asi nikdy mít nebudu:-(, Kupoval jsem ho jako 4-leté-původní majitel skoro nic nenajel. Po 15ti letech a 170 000 km stále původní výfuk, kotouče atd..a vypadá to, e dalích 200t km to jetě vydrí. Zkrátka absolutně bezproblémové auto bez jediné závady)-omluvám se za odbočení, ale potřeboval jsem si pobrečet:-((((
Ale ted' k jádru věci: Mám monost koupit C5 2.0i 16V, rv. 2001. Auto je doveené z F, najeto 134000 km, stříbrná metalíza, výbava ta druhá nejvyí(nevím ted' to přesné označení), serviska dělaná poctivě a dosud (poslední v červnu 09, take rozvody po výměně). Auto vypadá jako nové-na laku není jediný krábaneček a muselo být stopro garáované. Podle infa kamaráda, který to sem tahá to auto je z venkova a musel to mít nějaký puntičkář-např. lehce odřenou poklici hned zamalovával stříbrnou barvou:-). Zkrátka auto je to nádherné, u jsem se v něm povozil (sice to není ádná raketa, ale to od takovýho korábu ani nečekám) ale to pohodlí a prostor je BOMBA!!
Jediné věci se bojím, a to spotřeby. Najedu jen 10-15 000 km za rok, tak by to neměl být problém, ale plánuju si to auto nechat aspoň dalích 7 let. myslíte, e je to dobrá volba při ceně 110 000 Kč??
Moc děkuju za vechny odpovědi a rady!!
|
|
15.08.2009 10:42 -
Re: Rada při koupi C5
|
1104523
|
|
Myák
|
Město: Tinov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 174 |
|
|
Za těch 10-15000 km ročně tě asi neseere a jestli je to vechno co tady píe aspoň z půlky pravda, tak hurá do toho
Za těch 10-15000 km ročně tě asi neseere:-d a jestli je to vechno co tady píe aspoň z půlky pravda, tak hurá do toho:palec
|
|
15.08.2009 12:59 -
|
1104525
|
|
Tom
|
|
|
Ahoj. Mám stejný vůz, akorát o rok mladí. Podívej se na výfukové potrubí, aspoň zjistí, jestli funguje nastavení výky. Tlumič u asi bude mít dost a okoukni katalyzátor. Hlavně aby ti počítač neukazoval ádné závady. Dále brzdové kotouče, stav. Také aby spojka při selápnutí nevibrovala. To ví, auto se dá naletit vdy. Na to moc nekoukej. Také jsem psal v příspěvku, e správně by se tam měl dávat víceoktanový benzín. Přeji ti co nejméně závad. Čau.
Ahoj. Mám stejný vůz, akorát o rok mladí. Podívej se na výfukové potrubí, aspoň zjistí, jestli funguje nastavení výky. Tlumič u asi bude mít dost a okoukni katalyzátor. Hlavně aby ti počítač neukazoval ádné závady. Dále brzdové kotouče, stav. Také aby spojka při selápnutí nevibrovala. To ví, auto se dá naletit vdy. Na to moc nekoukej. Také jsem psal v příspěvku, e správně by se tam měl dávat víceoktanový benzín. Přeji ti co nejméně závad. Čau.:-)
|
|
15.08.2009 13:30 -
|
1104526
|
|
Froggy
|
Město: Radnice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 118 |
|
|
Myák napsal(a): Za těch 10-15000 km ročně tě asi neseere a jestli je to vechno co tady píe aspoň z půlky pravda, tak hurá do toho
Jojo, to si taky myslím, ale jak jsem zmlsanej ze spotřeby Toyoty (6,5l kombinovaná) tak z toho mám jenom takovej divnej pocit ale je mi jasný, e se to nedá srovnávat
Za těch 10-15000 km ročně tě asi neseere:-d a jestli je to vechno co tady píe aspoň z půlky pravda, tak hurá do toho:palec
Jojo, to si taky myslím, ale jak jsem zmlsanej ze spotřeby Toyoty (6,5l kombinovaná) tak z toho mám jenom takovej divnej pocit:-)))) ale je mi jasný, e se to nedá srovnávat;-)
|
|
15.08.2009 14:12 -
|
1104527
|
|
running
|
|
|
V potě má pár vět,ale bude to v pohodě,jetě dodám,před přihláením si nech vepsat kola do TP,Po evropě je vude x variet kol a pneu,ale tady platí jen minimum,zbytek musí dát dobrozdání citroen.Jestli chce alu 16, musí to mít.
V potě má pár vět,ale bude to v pohodě,jetě dodám,před přihláením si nech vepsat kola do TP,Po evropě je vude x variet kol a pneu,ale tady platí jen minimum,zbytek musí dát dobrozdání citroen.Jestli chce alu 16, musí to mít.
|
|
15.08.2009 14:32 -
|
1104529
|
|
Myák
|
Město: Tinov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 174 |
|
|
Froggy napsal(a): Myák napsal(a): Za těch 10-15000 km ročně tě asi neseere a jestli je to vechno co tady píe aspoň z půlky pravda, tak hurá do toho Jojo, to si taky myslím, ale jak jsem zmlsanej ze spotřeby Toyoty (6,5l kombinovaná) tak z toho mám jenom takovej divnej pocit ale je mi jasný, e se to nedá srovnávat
Za 6,5 jezdím teď v létě taky. Stím benzínem to bude trochu horí, ale za to svezení to stojí. A jak píe Tom, bacha na naletěnou parádu.
Za těch 10-15000 km ročně tě asi neseere:-d a jestli je to vechno co tady píe aspoň z půlky pravda, tak hurá do toho:palec Jojo, to si taky myslím, ale jak jsem zmlsanej ze spotřeby Toyoty (6,5l kombinovaná) tak z toho mám jenom takovej divnej pocit:-)))) ale je mi jasný, e se to nedá srovnávat;-)
Za 6,5 jezdím teď v létě taky. Stím benzínem to bude trochu horí, ale za to svezení to stojí. A jak píe Tom, bacha na naletěnou parádu.
|
|
15.08.2009 15:51 -
|
1104531
|
|
Darja
|
|
|
Froggy napsal(a): Po 15ti letech a 170 000 km stále původní výfuk, kotouče
15 let starý kotouče? No brrr
Nejjednosuí je dát auto na diag k někomu, kdo se vyzná. Ten povětinou zjistí, jak moc je pravdivá báchorka k autu.
Ale najdou se vyjímky, nestočené, garáované, se kterými se majitel mazlil...
15 let starý kotouče? No brrr :-)
Nejjednosuí je dát auto na diag k někomu, kdo se vyzná. Ten povětinou zjistí, jak moc je pravdivá báchorka k autu.
Ale najdou se vyjímky, nestočené, garáované, se kterými se majitel mazlil...
|
|
15.08.2009 20:18 -
|
1104536
|
|
Froggy
|
|
|
Nemějte strach, na naletěnou parádu taky nevěřím Abych objasnil jak je to s původem a důvěryhodností auta: Kamarád (automechanik) který ta auta tahá z F má ve Francii známého, který mu dohazuje auta vykoupená a prodávaná pojit'ovnou po kodné události (nevím přesně jak to funguje ani zda je to úplně legální ). Tohle auto bylo taky "bourané" a to tak, e jsou promáčklé páté dveře takovým způsobem, e nejdou vyklepat-vypadá to, e nedobrzdil nějaký náklad'ák-je to vysoko- a jetě trochu prasklý nárazník-nic jiného to neodneslo. O tom, e to majitel zřejmě ani nechtěl momentálně prodávat svědčí právě ta červnová serviska-jsou úplně nové zadní kotouče (které prý podle zkueností kámoe mění při serviskách ikdy to zrovna není potřeba-výdělek je výdělek ) a také nová poslední část výfuku.
To Darja: Jojo, 15 let a v poho. Jen levý přední se po větím zahřátí malilinko vlnil a troku kopal do pedálu, ale nic hrozného. Jo a originál baterka tam vydrela 11 let a a poslední zimu při -15 zradila.
S tou diagnostikou je to asi dobrej nápad.
A kdy bude ve OK, myslíte tedy e za tu cenu to je dobrej kup? Asi to zní jako blbá otázka, ale já s o Citroeny nikdy nezajímal, take vůbec nevím, jak se cenově pohybujou...
Díky za rady předelé i budoucí
Nemějte strach, na naletěnou parádu taky nevěřím;-) Abych objasnil jak je to s původem a důvěryhodností auta: Kamarád (automechanik) který ta auta tahá z F má ve Francii známého, který mu dohazuje auta vykoupená a prodávaná pojit'ovnou po kodné události (nevím přesně jak to funguje ani zda je to úplně legální:nevim ). Tohle auto bylo taky "bourané" a to tak, e jsou promáčklé páté dveře takovým způsobem, e nejdou vyklepat-vypadá to, e nedobrzdil nějaký náklad'ák-je to vysoko- a jetě trochu prasklý nárazník-nic jiného to neodneslo. O tom, e to majitel zřejmě ani nechtěl momentálně prodávat svědčí právě ta červnová serviska-jsou úplně nové zadní kotouče (které prý podle zkueností kámoe mění při serviskách ikdy to zrovna není potřeba-výdělek je výdělek:-d ) a také nová poslední část výfuku.
To Darja: Jojo, 15 let a v poho. Jen levý přední se po větím zahřátí malilinko vlnil a troku kopal do pedálu, ale nic hrozného. Jo a originál baterka tam vydrela 11 let a a poslední zimu při -15 zradila.
S tou diagnostikou je to asi dobrej nápad.
A kdy bude ve OK, myslíte tedy e za tu cenu to je dobrej kup? Asi to zní jako blbá otázka, ale já s o Citroeny nikdy nezajímal, take vůbec nevím, jak se cenově pohybujou...
Díky za rady předelé i budoucí:palec
|
|
17.08.2009 08:08 -
|
1104575
|
|
Růa
|
Město: Horaďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 281 |
|
|
Jak se pohybují ceny zjistí nejlépe na internetu. Zadej si třeba do www.sauto.cz nebo www.tipcars.cz svůj vyhlédnutý model a dozví se v jaké cenové relaci je nabízejí ostatní. Pokud je vůz v perfektním stavu, tak cena asi odpovídá, ale je třeba hledat závady a potom se dá cena jetě usmlouvat. Je ale potřeba počítat,e peníze zase investuje do oprav. Ikdy si myslím, e tě nějaké drahé opravy nečekají, jenom prkotiny a ty je třeba C5 odpustit. Navíc za ty peníze takhle velkou, vybavenou a zajímavou Toyotu nekoupí.
Jak se pohybují ceny zjistí nejlépe na internetu. Zadej si třeba do www.sauto.cz nebo www.tipcars.cz svůj vyhlédnutý model a dozví se v jaké cenové relaci je nabízejí ostatní. Pokud je vůz v perfektním stavu, tak cena asi odpovídá, ale je třeba hledat závady a potom se dá cena jetě usmlouvat. Je ale potřeba počítat,e peníze zase investuje do oprav. Ikdy si myslím, e tě nějaké drahé opravy nečekají, jenom prkotiny a ty je třeba C5 odpustit. Navíc za ty peníze takhle velkou, vybavenou a zajímavou Toyotu nekoupí.
|
|
17.08.2009 13:45 -
|
1104579
|
|
Froggy
|
|
|
Jojo, takhle velká a vybavená toyota by stála 3x tolik.
Těch 110000 je konečná cena po výměně a laku těch pátých dveří včetně převodu atd. atd. Na ceny u jsem koukal, těch 2.0i 16V moc není a cena +- odpovídá, ale u této konkrétní mám jistotu v km...
Jojo, takhle velká a vybavená toyota by stála 3x tolik.
Těch 110000 je konečná cena po výměně a laku těch pátých dveří včetně převodu atd. atd. Na ceny u jsem koukal, těch 2.0i 16V moc není a cena +- odpovídá, ale u této konkrétní mám jistotu v km...
|
|
17.08.2009 14:02 -
|
1104582
|
|
Růa
|
Město: Horaďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 281 |
|
|
Pokud těch 110 000 km sedí a byla pravidelně servisovaná, tak jetě počítej, e při 120 000 km se dělá velký servis: rozvody, vechny náplně, filtry, svíčky (cena cca do 10 000,- Kč). Pokud ho tedy z nějakého důvodu neudělali před prodejem - věř tomu nebo ne.
Kdy udělá sám výměnu, bude mít vdy jistotu.
Pokud těch 110 000 km sedí a byla pravidelně servisovaná, tak jetě počítej, e při 120 000 km se dělá velký servis: rozvody, vechny náplně, filtry, svíčky (cena cca do 10 000,- Kč). Pokud ho tedy z nějakého důvodu neudělali před prodejem - věř tomu nebo ne.
Kdy udělá sám výměnu, bude mít vdy jistotu.
|
|
17.08.2009 14:31 -
|
1104584
|
|
Froggy
|
|
|
Podle záznamu v servisce je včechno tohle udělané, take by to mělo být ok...
Podle záznamu v servisce je včechno tohle udělané, take by to mělo být ok...
|
|
17.08.2009 14:46 -
|
1104586
|
|
tief
|
|
|
No, rozvody, naplne, filtre a sviecky by sa mali menit vzdy pri kupe stareho auta bez ohledu na to co je v servisce ...
No, rozvody, naplne, filtre a sviecky by sa mali menit vzdy pri kupe stareho auta bez ohledu na to co je v servisce ...
|
|
17.08.2009 15:32 -
|
1104591
|
|
Froggy
|
|
|
tief napsal(a): No, rozvody, naplne, filtre a sviecky by sa mali menit vzdy pri kupe stareho auta bez ohledu na to co je v servisce ...
Jo, to beru, ale podle toho, jak se k tomu ten puntičkář ve Francii choval, pochybuju, e by to opravdu neudělal...já vím, je to trochu naivní takhle to posuzovat, ale kdybyste viděli ty chrániče proti odření nalepené na zrcátkách a hranách dveří...
No jestli to kámo jetě nesundal, tak to nafotím-jestli to koupím
Jo, to beru, ale podle toho, jak se k tomu ten puntičkář ve Francii choval, pochybuju, e by to opravdu neudělal...já vím, je to trochu naivní takhle to posuzovat, ale kdybyste viděli ty chrániče proti odření nalepené na zrcátkách a hranách dveří... :-))))
No jestli to kámo jetě nesundal, tak to nafotím-jestli to koupím;-)
|
|
17.08.2009 16:09 -
|
1104598
|
|
Darja
|
|
|
neře chrániče... já měla auto bez krábance, ňuňánek... a stejně jsem udělala to, co ti můj mu radí.. nikdy NIKDY si nemůe být jistý...
neře chrániče... já měla auto bez krábance, ňuňánek... a stejně jsem udělala to, co ti můj mu radí.. nikdy NIKDY si nemůe být jistý...
|
|
17.08.2009 16:59 -
|
1104600
|
|
Martin
|
Město: Vlaim, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 297 |
|
|
Já jsem při koupi Xantie věřil údaji o výměně rozvodů. Olej a filtry jsem ale vyměnil hned. Kdy mi po asi 60.000 zase rozvody měnili, tak se má víra potvrdila. Teď u C5ky jsem vyměnil vechno, protoe stejně by mě to za chvíli čekalo. Podle mne je to individuální a hodně záleí na tom od koho a v jakém stavu auto kupuje.
Já jsem při koupi Xantie věřil údaji o výměně rozvodů. Olej a filtry jsem ale vyměnil hned. Kdy mi po asi 60.000 zase rozvody měnili, tak se má víra potvrdila. Teď u C5ky jsem vyměnil vechno, protoe stejně by mě to za chvíli čekalo. Podle mne je to individuální a hodně záleí na tom od koho a v jakém stavu auto kupuje.
|
|
17.08.2009 20:50 -
|
1104611
|
|
jumep
|
|
|
ja by som km neveril pokial by som nevidel vypis zo servisu + knizka + diagnostika
ja by som km neveril pokial by som nevidel vypis zo servisu + knizka + diagnostika
|
|
18.08.2009 10:59 -
|
1104635
|
|
Martin
|
Město: Vlaim, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 297 |
|
|
Právě to jsem měl na mysli - pokud ví kdo a jak se o auto staral před tebou, tak můe údajům o km a servisu věřit. Jinak je to jak hádání z křiálové koule.
Právě to jsem měl na mysli - pokud ví kdo a jak se o auto staral před tebou, tak můe údajům o km a servisu věřit. Jinak je to jak hádání z křiálové koule.
|
|
31.08.2009 15:09 -
Na co si dát pozor při koupi C5
|
1105209
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
Zdravím vechny . Jsem tu nový a C5 budu v přítí době teprve kupovat. Mám představu 2,0 HDI, kombi , 6 rychlostí, rok výroby 2006-2007. Poraďte prosím jaký stupeň výbavy? Je lepí si nechat auto přivést ,nebo koupit (domácí)? Na co si dát pozor ? Díky za vechny odpovědi.
Zdravím vechny . Jsem tu nový a C5 budu v přítí době teprve kupovat. Mám představu 2,0 HDI, kombi , 6 rychlostí, rok výroby 2006-2007. Poraďte prosím jaký stupeň výbavy? Je lepí si nechat auto přivést ,nebo koupit (domácí)? Na co si dát pozor ? Díky za vechny odpovědi.:palec
|
|
31.08.2009 15:21 -
|
1105210
|
|
Darja
|
|
|
Jestli má volný večer, zkus si pročíst fórum.
Nejhavějím tématem je stáčení kilometrů, tomu a hodně jiným nepříjemnostem se dá předejít pomocí diagnostiky před koupí.
A výbava? To je na tobě, co vechno od auta čeká.. samozřejmě čím víc, tím víc pohodlí, ale také to můe začít zlobit
Jestli má volný večer, zkus si pročíst fórum.
Nejhavějím tématem je stáčení kilometrů, tomu a hodně jiným nepříjemnostem se dá předejít pomocí diagnostiky před koupí.
A výbava? To je na tobě, co vechno od auta čeká.. samozřejmě čím víc, tím víc pohodlí, ale také to můe začít zlobit :-)
|
|
| |
|
|