| | |
21.02.2011 11:04 -
Re: Lze nahradit xenony klasikou? C5 I
|
2374619
|
|
flyteSVK
|
|
|
ok, pokial existuje moznost behacky po uradoch a schvalia ti to tak budiz.
btw: ked som este nemal c5, myslel som, ze nema motorceky na autoleveling na svetlach, kedze ma dorovnavanie vysky na podvozku. ake prekvapko som mal, ked som vecer nastartoval, a na stene oproti bolo vidno ako sa nastavuju svetla.
ok, pokial existuje moznost behacky po uradoch a schvalia ti to tak budiz.
btw: ked som este nemal c5, myslel som, ze nema motorceky na autoleveling na svetlach, kedze ma dorovnavanie vysky na podvozku. ake prekvapko som mal, ked som vecer nastartoval, a na stene oproti bolo vidno ako sa nastavuju svetla.
|
|
21.02.2011 11:16 -
|
2374620
|
|
jumep
|
|
|
leveling je hlavne kvoli tomu ze ked prejdes po hrbe aby si neoslepoval
dalsia vec je ze pri zahupani nesvietis do vzduchu ale stale na cestu .... (toto davam uz aj C5 1 xenonu ako velke +)
a u teba este dalsia vec je natacanie svetiel do zakrut ...
leveling je hlavne kvoli tomu ze ked prejdes po hrbe aby si neoslepoval
dalsia vec je ze pri zahupani nesvietis do vzduchu ale stale na cestu .... (toto davam uz aj C5 1 xenonu ako velke +)
a u teba este dalsia vec je natacanie svetiel do zakrut ...
|
|
21.02.2011 12:40 -
|
2374627
|
|
tief
|
|
|
jj natacacie xenony su bozi a u C5 III su vyvedene do orgazmicke dokonalosti
jj natacacie xenony su bozi a u C5 III su vyvedene do orgazmicke dokonalosti :-D
|
|
21.02.2011 14:59 -
|
2374640
|
|
flyteSVK
|
|
|
podla mna cena je taka... normalna? Ine znacky to maju podobne.
podla mna cena je taka... normalna? Ine znacky to maju podobne.
|
|
21.02.2011 15:15 -
|
2374642
|
|
Mira001
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 28 |
|
|
jumep napsal(a): Mira001: da sa to vymenit, ale ak mas svetla zasedle, daju sa opravit .... jedine co sa musi je prestavit veci v diagnostike ... a vymenit svetla, t.j. nie prehodit ziarovky ... @Radwy: v tomto podporujem policajtov - nech za tie HID beru papiere ... ak chces xenony, namontuj si xenony a nie bastel ...
To vím, koupil bych celá světlka takovej neandrtálec nejsem, stejně mi nejdou ostřikovače. Motorek vyhazuje pojistku. Tchán má také origo xenon a neni pořádně nic vydět. Nevim, ale má zkuenost s halogenem na C5 je lepí ne s origo xenonem. Díky
Mira001: da sa to vymenit, ale ak mas svetla zasedle, daju sa opravit .... jedine co sa musi je prestavit veci v diagnostike ... a vymenit svetla, t.j. nie prehodit ziarovky ... @Radwy: v tomto podporujem policajtov - nech za tie HID beru papiere ... ak chces xenony, namontuj si xenony a nie bastel ...
To vím, koupil bych celá světlka takovej neandrtálec nejsem, stejně mi nejdou ostřikovače. Motorek vyhazuje pojistku. Tchán má také origo xenon a neni pořádně nic vydět. Nevim, ale má zkuenost s halogenem na C5 je lepí ne s origo xenonem. Díky
|
|
21.02.2011 16:08 -
|
2374648
|
|
tief
|
|
|
jj, za xenony papiere, svet je plny dvojkovych golfov co svietia ako blazon ... ale najstavnatejsie su fabie s HID sadami ...
jj, za xenony papiere, svet je plny dvojkovych golfov co svietia ako blazon ... ale najstavnatejsie su fabie s HID sadami ...
|
|
21.02.2011 16:25 -
|
2374653
|
|
flyteSVK
|
|
|
Mira: nebude tvoja zla skusenost sposobena tym, ze ti xenony svietili strasne nizko / do blizka?
Ja ked som kupil auto, tak jedna z mojich prvych jazd bola v noci po dialnici. Dosvietilo mi to po prvy stlpik (tusim su po 50m?) Tak davaj do servisu a vraj nastavene boli dobre. Nechal som si ich podvihnut s tym ze vyskusam a ked budem oslnovat, pojdu zase dole. Za pol roka mi neblikol nikto, na dialnici svieti odrazka na tretom stlpiku.
Mira: nebude tvoja zla skusenost sposobena tym, ze ti xenony svietili strasne nizko / do blizka?
Ja ked som kupil auto, tak jedna z mojich prvych jazd bola v noci po dialnici. Dosvietilo mi to po prvy stlpik (tusim su po 50m?) Tak davaj do servisu a vraj nastavene boli dobre. Nechal som si ich podvihnut s tym ze vyskusam a ked budem oslnovat, pojdu zase dole. Za pol roka mi neblikol nikto, na dialnici svieti odrazka na tretom stlpiku.
|
|
21.02.2011 17:22 -
|
2374660
|
|
czpepikcz
|
Město: Mnisek pod Brdy, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 75 |
|
|
flyteSVK: A co na to říkali na STK? To s těma sloupkama na dálnici si naměřím.
flyteSVK: A co na to říkali na STK? To s těma sloupkama na dálnici si naměřím.
|
|
21.02.2011 17:35 -
|
2374662
|
|
flyteSVK
|
|
|
to zdvihnutie bolo az po STK. dalsia za 1,5 roka, takze uvidime.
to zdvihnutie bolo az po STK. dalsia za 1,5 roka, takze uvidime.
|
|
21.02.2011 18:41 -
|
2374675
|
|
jruze
|
|
|
Mně je jednou na STK sundal dolů (e prý jsou vej ne mají) a opravdu to potom svítí na nic - tak jsem je dal zpět a na dalí STK to bylo u OK a na dalí také ???
Mně je jednou na STK sundal dolů (e prý jsou vej ne mají) a opravdu to potom svítí na nic - tak jsem je dal zpět a na dalí STK to bylo u OK a na dalí také ???:nevim
|
|
21.02.2011 19:23 -
|
2374678
|
|
duff74
|
Město: Holeov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 163 |
|
|
Mám origo xenony a taky se mi zdá, e svítí dost nízko. Jakým způsobem se ten sklon vlastně teluje, je potřeba diagnostika?
Mám origo xenony a taky se mi zdá, e svítí dost nízko. Jakým způsobem se ten sklon vlastně teluje, je potřeba diagnostika?
|
|
21.02.2011 19:32 -
|
2374681
|
|
jruze
|
|
|
Ne kdy se podívá zezhora na lampu uvidí tam telování na imbus (z hlavy nevím 8-10 ??)Zapamatuj si o kolik a kam si otočil a to eventuálně umí vrátit a obě stejně (asi tak čtvrt otáčky) Tuím e je tam i označení + a -
Ne kdy se podívá zezhora na lampu uvidí tam telování na imbus (z hlavy nevím 8-10 ??)Zapamatuj si o kolik a kam si otočil a to eventuálně umí vrátit a obě stejně (asi tak čtvrt otáčky) Tuím e je tam i označení + a -
|
|
21.02.2011 19:34 -
|
2374682
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Minulý týden jsem byl na STK a chtěl jsem přesně změřit světla, protoe se mi taky zdá, e svítí blízko. A byly úplně přesně tak jak mají být.
My, co jsme poměrně nedávno jezdili s obyč světly si těko zvykáme, protoe halogeny mnohem víc roptylovaly světlo, kdeto xenony mají obrys tak přesný a ostrý, e za ním je skoro tma. A přiznejme si, e jsme si vichni telovali světla sami podle sebe a ne podle metru. Ostatní jsme oslňovali, ale líp jsme viděli. Kdybych takhle oslňoval xenonem, tak by na mě vichni blikali. Je to toti pořádná jedovka. Take radím, nezvedat a zvyknout si.
Minulý týden jsem byl na STK a chtěl jsem přesně změřit světla, protoe se mi taky zdá, e svítí blízko. A byly úplně přesně tak jak mají být.
My, co jsme poměrně nedávno jezdili s obyč světly si těko zvykáme, protoe halogeny mnohem víc roptylovaly světlo, kdeto xenony mají obrys tak přesný a ostrý, e za ním je skoro tma. A přiznejme si, e jsme si vichni telovali světla sami podle sebe a ne podle metru. Ostatní jsme oslňovali, ale líp jsme viděli. Kdybych takhle oslňoval xenonem, tak by na mě vichni blikali. Je to toti pořádná jedovka. Take radím, nezvedat a zvyknout si.
|
|
21.02.2011 19:35 -
|
2374683
|
|
jumep
|
|
|
na STK si predtym ako vam budu kotrolovat svetla pustite auto hore dole nech sa usadi ... moze byt ze bolo v podvihnutej polohe a potom tam robia haluznosti s tym
@Mira001: ten xenon bude podla mna svietit lepsie ako H7, ak je dobre nastaveny a "sklo" je cire neni o com, ak neni cire: .link.
na STK si predtym ako vam budu kotrolovat svetla pustite auto hore dole nech sa usadi ... moze byt ze bolo v podvihnutej polohe a potom tam robia haluznosti s tym
@Mira001: ten xenon bude podla mna svietit lepsie ako H7, ak je dobre nastaveny a "sklo" je cire neni o com, ak neni cire: http://www.c5club.cz/clanky/uzivatelske-navody/renovace-skla-celniho-svetlometu
|
|
21.02.2011 19:50 -
|
2374685
|
|
jruze
|
|
|
Před kontrolou světel je zkouka brzd - přitom si dobře otestuje jak si to dorovnává automat a asi je lepí jen zahoupat
Před kontrolou světel je zkouka brzd - přitom si dobře otestuje jak si to dorovnává automat a asi je lepí jen zahoupat:nevim
|
|
21.02.2011 21:27 -
|
2374692
|
|
zico
|
|
|
tiez som bol z tych, ktori si pri halogenoch pomahali k lepsej svietivosti (100W ziarovky + pootocenie imbusom
Odkedy mam auto s xenonmi, tak:
- nepotrebujem pouzivat ani dialkove svetla, ani hmlovky
- nemanipulujem so spravne nastavenymi svetlami
Myslim tiez, ze okrem uvedenych vyhod su momentalne naklady na Xe alebo halogeny porovnatelne (ziarovky/vybojky na 100tkm).
Este by som pripojil usmevnu prihodu s acabmi: zastavili ma na vypadovke BA-Raca, vypytali si technicak, chvilu ho studovali zhora zdola. Potom ze mam otvorit kapotu, ze maju podozrenie na dorabane xenony. Tak som ju otvoril, pobavil sa na ich inzinierskom pohlade na cast, kde su svetlomety a dorazil ich otazkou, ze aj keby boli neoriginalne, tak ako by to chceli odhalit ??
tiez som bol z tych, ktori si pri halogenoch pomahali k lepsej svietivosti (100W ziarovky + pootocenie imbusom :-)
Odkedy mam auto s xenonmi, tak:
- nepotrebujem pouzivat ani dialkove svetla, ani hmlovky
- nemanipulujem so spravne nastavenymi svetlami
Myslim tiez, ze okrem uvedenych vyhod su momentalne naklady na Xe alebo halogeny porovnatelne (ziarovky/vybojky na 100tkm).
Este by som pripojil usmevnu prihodu s acabmi: zastavili ma na vypadovke BA-Raca, vypytali si technicak, chvilu ho studovali zhora zdola. Potom ze mam otvorit kapotu, ze maju podozrenie na dorabane xenony. Tak som ju otvoril, pobavil sa na ich inzinierskom pohlade :-o na cast, kde su svetlomety a dorazil ich otazkou, ze aj keby boli neoriginalne, tak ako by to chceli odhalit ?? :-))))
|
|
21.02.2011 21:31 -
|
2374693
|
|
jumep
|
|
|
dosti jednoducho, povacsine tam niekde su nalepene menice pri svetlach, takze to dost lahko odhalia
dosti jednoducho, povacsine tam niekde su nalepene menice pri svetlach, takze to dost lahko odhalia
|
|
21.02.2011 21:35 -
|
2374694
|
|
zico
|
|
|
hadam hej .. keby nebolo 23h a trotli pouzili aspon baterku
hadam hej .. keby nebolo 23h a trotli pouzili aspon baterku :-p
|
|
21.02.2011 21:37 -
|
2374695
|
|
jumep
|
|
|
to bolo po opravenej elevacii alebo este pred?
to bolo po opravenej elevacii alebo este pred?
|
|
| |
|
|