| | |
28.03.2015 17:57 -
umístění spínačů mlhových světel do C5 II
|
2802609
|
|
matesh
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 18 |
|
|
Ahoj,
kvůli nefunkčnosti spínání mlhovek a neochotě kupovat za 13k nový COM jsem si vytáhl ovládání přímo do interiéru, prozatím je u schránky řidiče nad pojistkami pouze vyvedená dvoulinka s vypínačem; ale teď přemýlím, kam osadit decentní spínače. Ideální by bylo osadit volné "sloty" na středovém panelu klimatizace (vlevo jsou ESP, zámek a park.senzor, vpravo tři prázdné), ale nevím, jestli by ten rámeček el vůbec nahradit funkčními tlačítky. Nějaké návrhy či zkuenosti?
Ahoj,
kvůli nefunkčnosti spínání mlhovek a neochotě kupovat za 13k nový COM jsem si vytáhl ovládání přímo do interiéru, prozatím je u schránky řidiče nad pojistkami pouze vyvedená dvoulinka s vypínačem; ale teď přemýlím, kam osadit decentní spínače. Ideální by bylo osadit volné "sloty" na středovém panelu klimatizace (vlevo jsou ESP, zámek a park.senzor, vpravo tři prázdné), ale nevím, jestli by ten rámeček el vůbec nahradit funkčními tlačítky. Nějaké návrhy či zkuenosti?
Přílohy: panel kopie.jpg ( 63209b ) - panel klimatizace |
|
28.03.2015 18:29 -
Re: umístění spínačů mlhových světel do C5 II
|
2802631
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Ty tlačítka tam nejsou po jednom, ale vdy jako blok 3 tlačítek s jedním konektorem - take docela problém na to připojit něco jiného.
Udělat se to určitě dá, ale musel by se ten blok asi uvnitř dost upravit - přeruit propojení na společný konektor a vyvést to zvlá - i kdy, pokud vpravo nemá teď nic, tak by to nebyl takový problém.
Nový blok s více zapojenými tlačítky stojí cca 900Kč (pravý existuje v 5 variantách) / nebo vrakovitě.
Ty tlačítka tam nejsou po jednom, ale vdy jako blok 3 tlačítek s jedním konektorem - take docela problém na to připojit něco jiného.
Udělat se to určitě dá, ale musel by se ten blok asi uvnitř dost upravit - přeruit propojení na společný konektor a vyvést to zvlá - i kdy, pokud vpravo nemá teď nic, tak by to nebyl takový problém.
Nový blok s více zapojenými tlačítky stojí cca 900Kč (pravý existuje v 5 variantách) / nebo vrakovitě.
|
|
28.03.2015 18:58 -
|
2802636
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jene v originále to jsou jen mikrospinače. Musel by to osadit nějakým isostatem, který drí zamačknutý, nebo elektronikou/relátkem.
Jene v originále to jsou jen mikrospinače. Musel by to osadit nějakým isostatem, který drí zamačknutý, nebo elektronikou/relátkem.
|
|
28.03.2015 20:28 -
|
2802668
|
|
jumep
|
|
|
a ten com sa ti neda opravit, C5 2 ma vsetko ako smerovky, len pliesky chodiace po plosaku
a ten com sa ti neda opravit, C5 2 ma vsetko ako smerovky, len pliesky chodiace po plosaku
|
|
28.03.2015 22:54 -
|
2802751
|
|
matesh
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 18 |
|
|
to Mikra: počítám s relátky, která by byla ponechána u pojistek;
to jumep: nechtěl jsem com "kuchat", po přečtení několika témat tady na fóru jsem zvolil raději bezpečnějí variantu, přepínání potkávacích a dálkových i blinkry mi zatím jdou. Holt se asi bez "kosmetických" úprav interiéru neobejdu.
nemáte někdo vyfocený ten blok se třemi tlačítky v demontovaném stavu? Pokud seenu velikostně shodné vypínače, zkusím to vrazit asi tam
to Mikra: počítám s relátky, která by byla ponechána u pojistek;
to jumep: nechtěl jsem com "kuchat", po přečtení několika témat tady na fóru jsem zvolil raději bezpečnějí variantu, přepínání potkávacích a dálkových i blinkry mi zatím jdou. Holt se asi bez "kosmetických" úprav interiéru neobejdu.
nemáte někdo vyfocený ten blok se třemi tlačítky v demontovaném stavu? Pokud seenu velikostně shodné vypínače, zkusím to vrazit asi tam :nevim
|
|
28.03.2015 22:56 -
|
2802752
|
|
jumep
|
|
|
nikto nechce aby si rozdelaval com, staci odsrobovat packy, dat ich dole, precistit tie plosky kde to chodi a zasa nahodit packy a malo by to chodit
kazdopadne to chces spinat nasurovo priamo?
nikto nechce aby si rozdelaval com, staci odsrobovat packy, dat ich dole, precistit tie plosky kde to chodi a zasa nahodit packy a malo by to chodit
kazdopadne to chces spinat nasurovo priamo?
|
|
28.03.2015 23:28 -
|
2802753
|
|
matesh
|
|
|
Ano, zadní u mám napojené ze spínaného napětí přes pojistku a vypínač (zatím visí jen na drátech) do zadních mlhovek. Přední se musí zapojit jinak, ale chci to spojit s výměnou mlhovek za kulaté LED na denní svícení, tak uvidíme, zda to půjde.
Můe mi dát odkaz, pokud někdo zdokumentoval: "staci odsrobovat packy, dat ich dole, precistit tie plosky kde to chodi a zasa nahodit packy" - takto to zní jednodue, je třeba sundat volant?
Ano, zadní u mám napojené ze spínaného napětí přes pojistku a vypínač (zatím visí jen na drátech) do zadních mlhovek. Přední se musí zapojit jinak, ale chci to spojit s výměnou mlhovek za kulaté LED na denní svícení, tak uvidíme, zda to půjde.
Můe mi dát odkaz, pokud někdo zdokumentoval: "staci odsrobovat packy, dat ich dole, precistit tie plosky kde to chodi a zasa nahodit packy" - takto to zní jednodue, je třeba sundat volant?
|
|
29.03.2015 13:18 -
|
2802818
|
|
jumep
|
|
|
je lepsie dat com dole
tj. sundat volant a potom povolit obimku, odpojit kable a dat ho dole, packy drzia 2 alebo 3 sroby
je lepsie dat com dole
tj. sundat volant a potom povolit obimku, odpojit kable a dat ho dole, packy drzia 2 alebo 3 sroby
|
|
29.03.2015 13:36 -
|
2802819
|
|
matesh
|
|
|
OK, děkuji za rady. Moná to tak nakonec udělám
OK, děkuji za rady. Moná to tak nakonec udělám
|
|
29.03.2015 13:40 -
|
2802820
|
|
jumep
|
|
|
pri c5 1 odchadza flex na ktorom su kontakty (tam to opravit je zlozitejsie)
pri c5 2 neviem o tom zeby to robilo problem, com sa aj starsi da zohnat za slusny peniaz a co je podstatne packa ako taka je len mehchanicka blbost ktora pohybuje kontaktami na plosaku comu, ktore su pristupne po sundani packy (akurat pozor pri skladani aby to bolo vsetko na mieste (zubky a kolecka)
nevidim absolutne dovod na bastlenie typu zvlast natahovat elektriku
a dalsia vec je, diagnostika nehlasi nic?
test v nej funguje?
pri c5 1 odchadza flex na ktorom su kontakty (tam to opravit je zlozitejsie)
pri c5 2 neviem o tom zeby to robilo problem, com sa aj starsi da zohnat za slusny peniaz a co je podstatne packa ako taka je len mehchanicka blbost ktora pohybuje kontaktami na plosaku comu, ktore su pristupne po sundani packy (akurat pozor pri skladani aby to bolo vsetko na mieste (zubky a kolecka)
nevidim absolutne dovod na bastlenie typu zvlast natahovat elektriku
a dalsia vec je, diagnostika nehlasi nic?
test v nej funguje?
|
|
30.03.2015 00:05 -
|
2803125
|
|
matesh
|
|
|
Opravit packu - to mne napadlo jako prvni vec, ale potom jsem si precetl vlakna s navody, videl fotky a otevrene rikam - netroufl jsem si na to. Ale az pojedu ke svemu mechanikovi na ta svetla, treba se vyhecuju
Pres diagnostiku se rozsvitily zadni mlhovky, predni ne. Pri otaceni packy nahoru i dolu (tj. pri zapinani prednich i zadnich) to hlasilo zavadu (jestli si pamatuju dobre, tak zkrat).
Díky moc za rady.
Opravit packu - to mne napadlo jako prvni vec, ale potom jsem si precetl vlakna s navody, videl fotky a otevrene rikam - netroufl jsem si na to. Ale az pojedu ke svemu mechanikovi na ta svetla, treba se vyhecuju :-d
Pres diagnostiku se rozsvitily zadni mlhovky, predni ne. Pri otaceni packy nahoru i dolu (tj. pri zapinani prednich i zadnich) to hlasilo zavadu (jestli si pamatuju dobre, tak zkrat).
Díky moc za rady.
|
|
30.03.2015 07:27 -
|
2803160
|
|
ivanivan
|
|
|
to Jumep: com c5I a II jsou rozdílné a nejdou zaměnit? Díky.
to Jumep: com c5I a II jsou rozdílné a nejdou zaměnit? Díky.
|
|
30.03.2015 09:19 -
|
2803190
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
Teda chápu účel, ale předělávat datově spínaná světla na klasický spínač mi přijde u trochu moc lidová tvořivost... Pokud je tam zkrat, tak to opravdu půjde dát dokupy...
Teda chápu účel, ale předělávat datově spínaná světla na klasický spínač mi přijde u trochu moc lidová tvořivost... Pokud je tam zkrat, tak to opravdu půjde dát dokupy...
|
|
30.03.2015 22:07 -
|
2803418
|
|
jumep
|
|
|
presne, problem nemusi byt tympadom ani v packach
v come sa da diagnostikou vidiet ci reaguje tlacitko ....
presne, problem nemusi byt tympadom ani v packach
v come sa da diagnostikou vidiet ci reaguje tlacitko ....
|
|
31.03.2015 11:06 -
|
2803525
|
|
ivanivan
|
|
|