| | |
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Zaujal ma tento projekt auto PC intalácie.. s dos dobrým popisom. Rozmýlam ako by to bolo moné postavi a či by to lo aj s VAN sieou. A nahradi tak zastaralé systémy napr v C5 I. a II.
.link.
Zaujal ma tento projekt auto PC intalácie.. s dos dobrým popisom. Rozmýlam ako by to bolo moné postavi a či by to lo aj s VAN sieou. A nahradi tak zastaralé systémy napr v C5 I. a II.
http://www.mp3car.com/show-off-your-project/156886-citroen-c5-intelligent-in-car-computer-project.html
|
|
13.12.2014 19:34 -
Re: Auto PC
|
2764208
|
|
jumep
|
|
|
s VANom sa tu kedysi hral tief, ale to aj zakapalo a venovat sa tomu uz asi ani nikto nebude, je to zastarane a nepouziva sa to ...
ja som nasiel k tomu onehda aj prevodnik z VAN do PC .link.
s VANom sa tu kedysi hral tief, ale to aj zakapalo a venovat sa tomu uz asi ani nikto nebude, je to zastarane a nepouziva sa to ...
ja som nasiel k tomu onehda aj prevodnik z VAN do PC http://www.c5club.cz/phputer/
|
|
13.12.2014 19:36 -
|
2764211
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Zajímavý příspěvek. Já si taky v duchu sním o mylence předělat informační systém. Ale to bych musel být unuděný důchodce, který má metrák času. Ten borec tam taky píe, e to řeí 3 roky.
Jen jako vize:
Já bych HW řeil jednodueji - výchozí PC by byl 10" tablet. V něm je ve a nemusel bych řeit, kam dát samotná střeva toho PC. Vzhledově v X7 vybourat stávající 7" displej a dát místo něj. Nahoře by trochu čumělo, ale u současných BMW, Audi, některých Mercedes je design trend velkých svislých displejů, které prostě čumí z palubky. No nějak dočalounit.
Navigace je bez problému, je spousta free aplikací pro tablety. Moná by mohl nahradit i rádio. Zábavní centrum taky jasné, na tabletu lze přehrávat cokoli. No a dotáhnout tam info z diag konektoru, na to se u prodávají i bezdrátové přenosy třeba do mobilu.
Technicky by to nemuselo být a takové drama, ale jak říkám, je to jen takový sen. Jen si to představte, v jednom okně jede navigace, v dalím zábava a v koutě malé okno s informacemi třeba z motoru. A ve jde měnit taením prstíkem, editovat vzhled...
Zajímavý příspěvek. Já si taky v duchu sním o mylence předělat informační systém. Ale to bych musel být unuděný důchodce, který má metrák času. Ten borec tam taky píe, e to řeí 3 roky.
Jen jako vize:
Já bych HW řeil jednodueji - výchozí PC by byl 10" tablet. V něm je ve a nemusel bych řeit, kam dát samotná střeva toho PC. Vzhledově v X7 vybourat stávající 7" displej a dát místo něj. Nahoře by trochu čumělo, ale u současných BMW, Audi, některých Mercedes je design trend velkých svislých displejů, které prostě čumí z palubky. No nějak dočalounit.
Navigace je bez problému, je spousta free aplikací pro tablety. Moná by mohl nahradit i rádio. Zábavní centrum taky jasné, na tabletu lze přehrávat cokoli. No a dotáhnout tam info z diag konektoru, na to se u prodávají i bezdrátové přenosy třeba do mobilu.
Technicky by to nemuselo být a takové drama, ale jak říkám, je to jen takový sen. Jen si to představte, v jednom okně jede navigace, v dalím zábava a v koutě malé okno s informacemi třeba z motoru. A ve jde měnit taením prstíkem, editovat vzhled...
|
|
13.12.2014 19:41 -
|
2764212
|
|
jumep
|
|
|
toto ja hovorim uz roky, co brani automobilke nechat tam usb dieru a drziakom na tablet / telefon a spravit aplikaciu na market zvanu Citroen ....
v danom zariadeni by potom mohlo byt omnoho viac, od imobilizeru, nastavenia sedadiel, klimatizacie a neviem coho ...
kto by to nechcel na svoj telefon povedzme tak by si tam mohol kupit a zapojit tablet alebo nieco natrvalo
toto ja hovorim uz roky, co brani automobilke nechat tam usb dieru a drziakom na tablet / telefon a spravit aplikaciu na market zvanu Citroen ....
v danom zariadeni by potom mohlo byt omnoho viac, od imobilizeru, nastavenia sedadiel, klimatizacie a neviem coho ...
kto by to nechcel na svoj telefon povedzme tak by si tam mohol kupit a zapojit tablet alebo nieco natrvalo
|
|
13.12.2014 19:49 -
|
2764214
|
|
jruze
|
|
|
No vymysleli bychom to,ale při odstranění jiného problému a zájmu o to nějak nemám chu to řeit,plýtvat časem??
No u předcházejícího problému co jsme vyřeili (a kadý si stěoval jak ho to se.. se ozval jeden člen a jeden to dostal jako bonus ke stávajícím opravám z důvodu odzkouení) - no aby to bylo rentabilní mělo by se to udělat alespoň 5. no a jak by dopadlo toto?
No vymysleli bychom to,ale při odstranění jiného problému a zájmu o to nějak nemám chu to řeit,plýtvat časem?? :nevim
No u předcházejícího problému co jsme vyřeili (a kadý si stěoval jak ho to se.. se ozval jeden člen a jeden to dostal jako bonus ke stávajícím opravám z důvodu odzkouení) - no aby to bylo rentabilní mělo by se to udělat alespoň 5. no a jak by dopadlo toto?
|
|
13.12.2014 20:11 -
|
2764226
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
prečo? stačí software..a prevodník..pc si zloí u kadý ako potrebuje alebo vyuije neaké zariadenie napr s windows
Môj prvoplán je len nahradi stávajúcu navi VDO za napríklad čínske zariadenie a povedzme soft iGO primo. Keď som to trochu rozoberal..je to úplne obyčajný pc.
prečo? stačí software..a prevodník..pc si zloí u kadý ako potrebuje alebo vyuije neaké zariadenie napr s windows
Môj prvoplán je len nahradi stávajúcu navi VDO za napríklad čínske zariadenie a povedzme soft iGO primo. Keď som to trochu rozoberal..je to úplne obyčajný pc.
|
|
13.12.2014 20:46 -
|
2764240
|
|
jumep
|
|
|
ide o to ze ci chces informacie z auta alebo nie, ak nie, mozes si tam dat cokolvek a akokolvek
ide o to ze ci chces informacie z auta alebo nie, ak nie, mozes si tam dat cokolvek a akokolvek
|
|
13.12.2014 21:45 -
|
2764284
|
|
Delict
|
|
|
Samozrejme ze chcem, ale aj napriek tomu treba software s interface..nech to neako vyzerá.. no bude to na dlhsie, asi si opráim základy C# jazyka..a skúsim niečo univerzálne stmeli
Na sie CAN - PC by som mal návod..na VAN zatial hladám.
Samozrejme ze chcem, ale aj napriek tomu treba software s interface..nech to neako vyzerá.. no bude to na dlhsie, asi si opráim základy C# jazyka..a skúsim niečo univerzálne stmeli :)
Na sie CAN - PC by som mal návod..na VAN zatial hladám.
|
|
13.12.2014 22:30 -
|
2764289
|
|
jruze
|
|
|
Kolik bude zájemců ? jestli to máme vytvořit - e bychom to dali jako vánoční balíček.
Kolik bude zájemců ? jestli to máme vytvořit - e bychom to dali jako vánoční balíček.:-d
|
|
13.12.2014 22:42 -
|
2764291
|
|
jumep
|
|
|
mam niekde ten van prevodnik schemy ak chces
.link.
.link.
mam niekde ten van prevodnik schemy ak chces
http://fafou.ben.free.fr/van/Van_main.html
http://graham.auld.me.uk/projects/vanbus/van-pc.html
|
|
13.12.2014 22:58 -
|
2764294
|
|
Delict
|
|
|
Zaujemcovia asi ziadny Malokto sa chce rýpa do toho.. Ja to beriem ako hobby rýpanie. Moje znalosti su na toto zatial nedostatocne ako zistujem.. no mozno jedneho dna ..
jumep veliká vďaka
Zaujemcovia asi ziadny :D Malokto sa chce rýpa do toho.. Ja to beriem ako hobby rýpanie. Moje znalosti su na toto zatial nedostatocne ako zistujem.. no mozno jedneho dna .. :)
jumep veliká vďaka
|
|
13.12.2014 23:12 -
|
2764295
|
|
jumep
|
|
|
presne, taketo veci nejsu na komerciu a predaj, taketo veci su na fandovske vymienanie informacii a na 90% si taketo veci kazdy spravi podla seba
osobne, hw ako taky neni problem, ide skor o sw a vycitanie instrukcii a priradenie info k nim
presne, taketo veci nejsu na komerciu a predaj, taketo veci su na fandovske vymienanie informacii a na 90% si taketo veci kazdy spravi podla seba
osobne, hw ako taky neni problem, ide skor o sw a vycitanie instrukcii a priradenie info k nim
|
|
14.12.2014 07:09 -
|
2764318
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Zamyslel jsem se trochu detailněji a nahrazením rádia nějakým tabletem by asi vznikly tyto obtíně řeitelné problémy:
- stávající navigace má vychytávku, e i bez signálu (v tunelu...) si pozici auto dopočítává z úhlu natočení volantu a rychlosti auta
- z nějaké tabletové navigace by asi nely vytáhnout stručné pokyny do rychloměru (to bych oelel)
- rádio by bylo vlastně zbytečná ozdoba středové konzole. Jistě by el udělat třeba odkládací prostor, ale nikdy by to nevypadalo hezky.
- ovládání od volantu, to u rádia pouívám
...no tak zase jen sen, mají to vzájemně moc pospojované
K tomu co píe jruze - já jsem si za 25 let kapitalismu u zvyknul, e za zboí i sluby se platí a nemám problém za jakékoli vylepení zaplatit. Moná i to, co tady diskutujeme by mělo nějaký komerční potenciál. To auto má perfektní svezení, některé mechanické mouchy jako kadé jiné, ale kde soudruzi z PSA totálně zaspali je právě ta biuterie kolem informačních systémů.
Něco se trochu lepí třeba u nových C4 a X7 je konstrukčně v roce 2008- to se musí přiznat. Na druhou stranu poslední inovace C5 je v tom, e na nárazníky dali gumu a podvozek nastavili o 15 mm výe, ale elektronika stále 2008. Navíc u 2008 byly dotykové navigace úplně běné.
Zamyslel jsem se trochu detailněji a nahrazením rádia nějakým tabletem by asi vznikly tyto obtíně řeitelné problémy:
- stávající navigace má vychytávku, e i bez signálu (v tunelu...) si pozici auto dopočítává z úhlu natočení volantu a rychlosti auta
- z nějaké tabletové navigace by asi nely vytáhnout stručné pokyny do rychloměru (to bych oelel)
- rádio by bylo vlastně zbytečná ozdoba středové konzole. Jistě by el udělat třeba odkládací prostor, ale nikdy by to nevypadalo hezky.
- ovládání od volantu, to u rádia pouívám
...no tak zase jen sen, mají to vzájemně moc pospojované
K tomu co píe jruze - já jsem si za 25 let kapitalismu u zvyknul, e za zboí i sluby se platí a nemám problém za jakékoli vylepení zaplatit. Moná i to, co tady diskutujeme by mělo nějaký komerční potenciál. To auto má perfektní svezení, některé mechanické mouchy jako kadé jiné, ale kde soudruzi z PSA totálně zaspali je právě ta biuterie kolem informačních systémů.
Něco se trochu lepí třeba u nových C4 a X7 je konstrukčně v roce 2008- to se musí přiznat. Na druhou stranu poslední inovace C5 je v tom, e na nárazníky dali gumu a podvozek nastavili o 15 mm výe, ale elektronika stále 2008. Navíc u 2008 byly dotykové navigace úplně běné.
|
|
14.12.2014 09:32 -
|
2764331
|
|
Delict
|
|
|
V C5 III má na výber novie generacie navi..
Ale C5 I a II su outdated a bez dalsej podpory. Značku magnetti marelli čo sa audio/navi týka neznáam..je to váne shit. To neukazovanie v tuneli by mi a tak nevadilo.. v celom vajci napr viem o troch tuneloch kde je potreba odbočova v tuneli A nič sa nestane ked človek odbočí dalej..
Normálne navi to rieia počítaním poslednej rýchlosti. Take navi ide +- správne.
Napadlo ma mrknú sa na neaké u existujúce softy, napr tých čínskych multimedia staníc s LCD.. a len si to trocha upravi pre svoju potrebu.
V C5 III má na výber novie generacie navi..
Ale C5 I a II su outdated a bez dalsej podpory. Značku magnetti marelli čo sa audio/navi týka neznáam..je to váne shit. To neukazovanie v tuneli by mi a tak nevadilo.. v celom vajci napr viem o troch tuneloch kde je potreba odbočova v tuneli :) A nič sa nestane ked človek odbočí dalej..
Normálne navi to rieia počítaním poslednej rýchlosti. Take navi ide +- správne.
Napadlo ma mrknú sa na neaké u existujúce softy, napr tých čínskych multimedia staníc s LCD.. a len si to trocha upravi pre svoju potrebu. ;-)
|
|
14.12.2014 11:20 -
|
2764356
|
|
jumep
|
|
|
vilous: ale ved on ten cinan v tom prvom prispevku ma zapojeny can do auta a cita si udaje, cize vsetky tlacitka a vsetko ide + vie si z canu precitat milion informacii, od fapu az po ako to tam ma on, uhol natocenia volantu, cidiel kolies atd. - preto som hovoril ze keby tam dali usb konektor, tablet a vydali na market soft zvany citroen ktory by toto cital a robil palubny pc bolo
jruze: bavime sa tu o kutilskom vyrobeni palubneho pc
ty prides a ponuknes tu ze to s tvojim elektrikarom spravite a kto ma zaujem
ked ti na to napiseme ze je to skor o kutilstve tak sa tu ides urazit a zacnes tu pisat nieco otvarani zadnych dveri a peniazoch ... vysvetli mi tu spojitost
vilous: ale ved on ten cinan v tom prvom prispevku ma zapojeny can do auta a cita si udaje, cize vsetky tlacitka a vsetko ide + vie si z canu precitat milion informacii, od fapu az po ako to tam ma on, uhol natocenia volantu, cidiel kolies atd. - preto som hovoril ze keby tam dali usb konektor, tablet a vydali na market soft zvany citroen ktory by toto cital a robil palubny pc bolo
jruze: bavime sa tu o kutilskom vyrobeni palubneho pc
ty prides a ponuknes tu ze to s tvojim elektrikarom spravite a kto ma zaujem
ked ti na to napiseme ze je to skor o kutilstve tak sa tu ides urazit a zacnes tu pisat nieco otvarani zadnych dveri a peniazoch ... vysvetli mi tu spojitost
|
|
14.12.2014 17:59 -
|
2764421
|
|
ink
|
Město: Řím, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 163 |
|
|
Najjednoduchsie je asi pridat tablet k autu bez navi, jednoducho pripojit cez aux/usb k radiu.
Dajake realizacie pre Ds4 a C4
.link.
Najjednoduchsie je asi pridat tablet k autu bez navi, jednoducho pripojit cez aux/usb k radiu.
Dajake realizacie pre Ds4 a C4
http://www.citroen-club.it/forum/viewtopic.php?f=98&t=12685&hilit=Tablet&start=20
|
|
14.12.2014 18:16 -
|
2764424
|
|
jruze
|
|
|
Tak co takhle malá inspirace : vezmeme kabel k diagboxu (cena +- 1500,-) k tomu nějaké PC,tablet (+- 4000,- a méně) - naučíme komunikovat s kabelem - zapojíme přes USB (+- 800,-) do systému v autě (nebo externímu monitoru) a máme zachované vechny funkce + diagnostiku
Já osobně bych el touto cestou a jetě bych dovedl diagnostikovat v případě potřeby jiné auta (jen přepojit kabel )
Tak co takhle malá inspirace : vezmeme kabel k diagboxu (cena +- 1500,-) k tomu nějaké PC,tablet (+- 4000,- a méně) - naučíme komunikovat s kabelem - zapojíme přes USB (+- 800,-) do systému v autě (nebo externímu monitoru) a máme zachované vechny funkce + diagnostiku;-)
Já osobně bych el touto cestou a jetě bych dovedl diagnostikovat v případě potřeby jiné auta (jen přepojit kabel ):-))))
|
|
14.12.2014 20:51 -
|
2764522
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
2jruze: No to je pravda, těď jetě nějakého programátora-vývojáře . Na tomhle je dobrý, e do rádia se vechny info dostávají po CANu . Ovládal bych to ale raději zpod volantu, musela by se trochu opravit logika ovládání, obrazovka u C5 I/II je dost daleko na to, abych si ukal na displej. X7 je jiná, tam by to asi lo .
Já jsem s RT4 a na mapy spokojený, zatím mi stačí.
2jruze: :palec:palec:palec:palec No to je pravda, těď jetě nějakého programátora-vývojáře ;-). Na tomhle je dobrý, e do rádia se vechny info dostávají po CANu :-). Ovládal bych to ale raději zpod volantu, musela by se trochu opravit logika ovládání, obrazovka u C5 I/II je dost daleko na to, abych si ukal na displej. X7 je jiná, tam by to asi lo :-).
Já jsem s RT4 a na mapy spokojený, zatím mi stačí. ;-)
|
|
15.12.2014 02:05 -
|
2764678
|
|
Delict
|
|
|
jj , len háčik je aktuálne soft beiaci na platforme win alebo linux, ktorý preberie info z can, alebo toho USB kábla za 20cku z ebay..a pekne ich zobrazí v ovládatelnom menu + prepínanie funkcií a spútanie aplikácií ako napr navi system
-volil by som asi iGO Primo, ten beí pod windows/ android
-aktualne niesom schopný iadny vyrobi, ale mono by som vedel niečo upravi existujúce,, do googla treba hodit "carputer" a návodov je kopa
jj , len háčik je aktuálne soft beiaci na platforme win alebo linux, ktorý preberie info z can, alebo toho USB kábla za 20cku z ebay..a pekne ich zobrazí v ovládatelnom menu + prepínanie funkcií a spútanie aplikácií ako napr navi system
-volil by som asi iGO Primo, ten beí pod windows/ android
-aktualne niesom schopný iadny vyrobi, ale mono by som vedel niečo upravi existujúce,, do googla treba hodit "carputer" a návodov je kopa
|
|
| |
|
|