| | |
31.03.2012 11:41 -
Stínítka, rolety
|
2463859
|
|
amirinda
|
Město: Planá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 439 |
|
|
jak řeíte stínění bočních zadních oken? Takové ty stínítka se mi nelíbí, nedělá se nějaká roletka, která je aspoň trochu k světu?
jak řeíte stínění bočních zadních oken? Takové ty stínítka se mi nelíbí, nedělá se nějaká roletka, která je aspoň trochu k světu?
|
|
31.03.2012 13:43 -
Re: Stínítka, rolety
|
2463898
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jo, v Citroenu je mají. Sada 2ks za 2073,- Kč. Jsou stahovací na zadní okna sedanu.
Jo, v Citroenu je mají. Sada 2ks za 2073,- Kč. Jsou stahovací na zadní okna sedanu.
Přílohy: roletka.jpg ( 15128b ) - Stahovací roletka |
|
01.04.2012 11:23 -
|
2464160
|
|
amirinda
|
|
|
něco takového bych bral, ale aby to bylo univerzálnějí a za lepčí cenu
něco takového bych bral, ale aby to bylo univerzálnějí a za lepčí cenu :-)
|
|
01.04.2012 13:06 -
|
2464213
|
|
zico
|
|
|
obavam sa, ze na 1. a 2. generaciu uz origy v citroene nekupis.
ja som to vyriesil foliami - chlapec sa vzadu voobec nestazuje
obavam sa, ze na 1. a 2. generaciu uz origy v citroene nekupis.
ja som to vyriesil foliami - chlapec sa vzadu voobec nestazuje :-p
|
|
01.04.2012 13:36 -
|
2464240
|
|
amirinda
|
|
|
právě folie se mi nechtějí dávat, tak jsem chtěl nějakou náhraku, ale aby to trochu vypadalo.
právě folie se mi nechtějí dávat, tak jsem chtěl nějakou náhraku, ale aby to trochu vypadalo.
|
|
01.04.2012 13:45 -
|
2464244
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
V česku se foliema moc začínají zabývat hluchavkovití. Neznám sice přesný procenta propustnosti, který jsou na kterých oknech povolený, ale přísluníci jsou vybavení měřáky a jsou nekompromisní. Take u nás jedině povolený procento, jinak nemá cenu se o folie zajímat. A netuím, jestli je to povolený zatmavení dostatečný.
V česku se foliema moc začínají zabývat hluchavkovití. Neznám sice přesný procenta propustnosti, který jsou na kterých oknech povolený, ale přísluníci jsou vybavení měřáky a jsou nekompromisní. Take u nás jedině povolený procento, jinak nemá cenu se o folie zajímat. A netuím, jestli je to povolený zatmavení dostatečný.
|
|
01.04.2012 13:52 -
|
2464245
|
|
zico
|
|
|
mikra jasne, bavime sa ale predsa o foliach na zadne okna.
ja mam druhy najtmavsi odtien a bohate to staci. ani som nemusel ist do najtmavsieho povoleneho.
amirinda: IMO montaz folii nie je komplikovanejsia ako montaz origo roletiek do dveri. ak mas ale sedan, chapem ze folie tam vyzeraju cudne
mikra jasne, bavime sa ale predsa o foliach na zadne okna.
ja mam druhy najtmavsi odtien a bohate to staci. ani som nemusel ist do najtmavsieho povoleneho.
amirinda: IMO montaz folii nie je komplikovanejsia ako montaz origo roletiek do dveri. ak mas ale sedan, chapem ze folie tam vyzeraju cudne
|
|
01.04.2012 15:39 -
|
2464298
|
|
amirinda
|
|
|
tak nelo ani o orig. roletky, klidně neorig., ale aby to trochu vypadalo
tak nelo ani o orig. roletky, klidně neorig., ale aby to trochu vypadalo :-)
|
|
02.04.2012 12:22 -
|
2464531
|
|
silvo
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 65 |
|
|
u sa to tu rieilo - ja mám iba jednu neorigo .link.
u sa to tu rieilo - ja mám iba jednu neorigo http://www.c5club.cz/diskuze/upravy-vylepseni-tuning/169110-neoriginalni-roletky-na-zadni-dvere/
|
|
13.08.2012 14:51 -
|
2498913
|
|
karneval
|
|
|
Dnes som opravoval roletku zadného okna ktorá je schovaná v plate kufra. Celé som to rozobral pretoe sa jedna strana odtrhla.
Najprv napíem dôvod prečo sa toto stáva: pravdepodobné príčiny sú asi 2, resp.3.
1. lepidlo pouité na prilepenie roletky k tyči na ktorú sa navíja je málo odolné a pri vysokých teplotách v aute (ak vám auto stojí na priamom slnku celý deň) sa topí a postupne povožuje. Natiahnutá roletka sa potom popoahuje ďalej zo svojho pôvodného miesta. Jeho vrstva aj keď je strojovo nanáaná tak sa smerom ku krajom stenčuje a slabne.
2. pruina ktorá navíja valček s roletkou spä do púzdra je nastavená na zbytočne silné pnutie. Dá sa nastavi na menej a efekt je ten istý, roletka ostane pekne napnutá.
3. toto je žudský faktor, preventívne pri vysokých teplotách a silnému slnku by bolo lepie ju ma stiahnutú, čo je ale paradox pretoe práve pri takých príleitostiach ju má človek natiahnutú. Kadopádne je asi lepie nema ju vytiahnutú 24/7.
Teraz rieenie:
jednoducho som to tam prilepil iným lepidlom, pruinu namotávania roletky som nastavil na menie pnutie a uvidím kožko to vydrí
Dnes som opravoval roletku zadného okna ktorá je schovaná v plate kufra. Celé som to rozobral pretoe sa jedna strana odtrhla.
Najprv napíem dôvod prečo sa toto stáva: pravdepodobné príčiny sú asi 2, resp.3.
1. lepidlo pouité na prilepenie roletky k tyči na ktorú sa navíja je málo odolné a pri vysokých teplotách v aute (ak vám auto stojí na priamom slnku celý deň) sa topí a postupne povožuje. Natiahnutá roletka sa potom popoahuje ďalej zo svojho pôvodného miesta. Jeho vrstva aj keď je strojovo nanáaná tak sa smerom ku krajom stenčuje a slabne.
2. pruina ktorá navíja valček s roletkou spä do púzdra je nastavená na zbytočne silné pnutie. Dá sa nastavi na menej a efekt je ten istý, roletka ostane pekne napnutá.
3. toto je žudský faktor, preventívne pri vysokých teplotách a silnému slnku by bolo lepie ju ma stiahnutú, čo je ale paradox pretoe práve pri takých príleitostiach ju má človek natiahnutú. Kadopádne je asi lepie nema ju vytiahnutú 24/7.
Teraz rieenie:
jednoducho som to tam prilepil iným lepidlom, pruinu namotávania roletky som nastavil na menie pnutie a uvidím kožko to vydrí :)
|
|
13.08.2012 16:21 -
|
2498929
|
|
jumep
|
|
|
neviem, ja ju mam vytiahnutu stale a neni problem, skor by som to typol na specificky kus ... alebo vyrobnu varku
neviem, ja ju mam vytiahnutu stale a neni problem, skor by som to typol na specificky kus ... alebo vyrobnu varku
|
|
13.08.2012 22:28 -
|
2498989
|
|
Hanz 397
|
|
|
Já jsem jí taky jetě snad za dobu,co mám auto,jetě nesundal . Ale na XM(tam byly dvě) jsem řeil to samý. Kadopádně super návod
Já jsem jí taky jetě snad za dobu,co mám auto,jetě nesundal :nevim . Ale na XM(tam byly dvě) jsem řeil to samý. Kadopádně super návod :palec
|
|
05.07.2017 12:51 -
|
3080064
|
|
Majo77
|
Město: Pieany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 148 |
|
|
Ahojte, rieil u niekto pri X7 nákup háčika na zachytenie vytiahnutej roletky? Hovorím o roletkách zadných dverí, nie o tej na zadnom skle. Origo diel v citroene stojí okolo 11,celkom dos za plastový komponent o výrobnej cene pár centov
Ahojte, rieil u niekto pri X7 nákup háčika na zachytenie vytiahnutej roletky? Hovorím o roletkách zadných dverí, nie o tej na zadnom skle. Origo diel v citroene stojí okolo 11,celkom dos za plastový komponent o výrobnej cene pár centov :nevim
|
|
05.07.2017 19:53 -
|
3080094
|
|
konqui
|
Město: Kousek od opavy, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 213 |
|
|
Jo, stalo me to asi 50 korun nekde na bazosi nebo tak....
Jo, stalo me to asi 50 korun :-) nekde na bazosi nebo tak....
|
|
09.07.2017 11:59 -
|
3080595
|
|
Majo77
|
Město: Pieany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 148 |
|
|
Tak, díky za podporu Oficiálnou cestou cez nejaký eshop, prípadne ebay, aliexpress a pod sa mi to dohlada nepodarilo. Vedel by mi niekto, kto má prístup k zoznamu komponentov, napísa objednávacie číslo toho háčika? Mono by to pomohlo
Tak, díky za podporu:-d Oficiálnou cestou cez nejaký eshop, prípadne ebay, aliexpress a pod sa mi to dohlada nepodarilo. Vedel by mi niekto, kto má prístup k zoznamu komponentov, napísa objednávacie číslo toho háčika? Mono by to pomohlo:nevim
|
|
09.07.2017 16:02 -
|
3080632
|
|
tomio
|
Město: Zlín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 85 |
|
|
Pro X7 tourer jsem nakupoval originální stínítka a teď v akci "Letní přísluenství" mají stínítka s 25procentní slevou. Take na zadní dveře je to za 1140 a na zadní okýnka za 1050.
Jedná se o stínítka ze "síoviny", která mají přesný rozměr a přesně sednou do prostoru mezi sklo a oplastování dveřního rámu. Jen se to tam vloí, ádné háčky nejsou potřeba. Jestli to někoho zajímá, Kdytak vloím fotky.
Za mě lepí jak fólie. Nedá se vak stahovat okýnko (při stahování skla se to roluje dolů se sklem)
Pro X7 tourer jsem nakupoval originální stínítka a teď v akci "Letní přísluenství" mají stínítka s 25procentní slevou. Take na zadní dveře je to za 1140 a na zadní okýnka za 1050.
Jedná se o stínítka ze "síoviny", která mají přesný rozměr a přesně sednou do prostoru mezi sklo a oplastování dveřního rámu. Jen se to tam vloí, ádné háčky nejsou potřeba. Jestli to někoho zajímá, Kdytak vloím fotky.
Za mě lepí jak fólie. Nedá se vak stahovat okýnko (při stahování skla se to roluje dolů se sklem)
|
|
09.07.2017 16:46 -
|
3080639
|
|
vendac
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 143 |
|
|
Tomio: Tak mě by fotky zajímali.
Tomio: Tak mě by fotky zajímali.;-)
|
|
11.07.2017 12:40 -
|
3081203
|
|
vendac
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 143 |
|
|
Vypadá to dobře. Jaká je cena?
Vypadá to dobře. :palec Jaká je cena?
|
|
| |
|
|