| | |
14.01.2012 15:34 -
Re: Powerbox
|
2440326
|
|
fugas
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 43 |
|
|
Hanz 397 napsal(a): Jetě jednou,trochu odlehčeně a s nadsázkou k tomuhle tématu. Kdybych u musel mít vyí výkon,ne ostatní,řeil bych to tímhle . Pokud bych na to teda někdy měl... Tak mě by teda uspokojilo V6 od Citroena,trápí mě spí ta spotřeba...Navíc jezdím často zatáčkovitý trsy,kde mě sem tam se.ou i ti "výkonní",na který čip rozhodně nepotřebuju.C5 v zimě nesolim a XM je sviný dost tak mám čas hltat informace k tomu zvyování výkonu HDI.Jak jsem si pročet forum,myslim e 100% pravda není ani na jedný straně
Tak mě by teda uspokojilo V6 od Citroena,trápí mě spí ta spotřeba...Navíc jezdím často zatáčkovitý trsy,kde mě sem tam se.ou i ti "výkonní",na který čip rozhodně nepotřebuju.C5 v zimě nesolim a XM je sviný dost tak mám čas hltat informace k tomu zvyování výkonu HDI.Jak jsem si pročet forum,myslim e 100% pravda není ani na jedný straně:-d
|
|
14.01.2012 15:45 -
|
2440329
|
|
Hanz 397
|
|
|
Tak mě osobně úplně stačí i to,co mám. Na tý fotce je(jestli to někdo nepoznal ) nová M5. 560koní a myslím,e 700Nm. to u je extrém,se kterým bych si u asi ani nevěděl rady...
Ps.: Ty má jetě XM? Já bl..c,de..l,kr...n jsem ho před třema rokama prodal a dodnes si za to nadávám. No ale zase jiné téma.
Tak mě osobně úplně stačí i to,co mám. Na tý fotce je(jestli to někdo nepoznal:-)) ) nová M5. 560koní a myslím,e 700Nm. to u je extrém,se kterým bych si u asi ani nevěděl rady...
Ps.: Ty má jetě XM? Já bl..c,de..l,kr...n jsem ho před třema rokama prodal a dodnes si za to nadávám. No ale zase jiné téma.
|
|
14.01.2012 17:40 -
|
2440366
|
|
jumep
|
|
|
Pablik1 napsal(a): zico napsal(a): je uz o tom tema, vyhladaj si cez slovo chiptuning. Ja mam s cipmi len dobre skusenosti a teda vidim len pozitiva. Zial vacsina prispievajucich pise o niecom, s cim nemaju ziadnu skusenost (cest niekolkym vynimkam .. ktore tymto ziadam, aby nereagovali). zico tak já si stoupnu do té mení fronty příznivců chiptunning!upravou softweru chipu není hnát motor do extrémů ale optimalizovat výkon...vozidlo z výroby není nadstavené na max.výkon ale někde kolem 75%jeho moností(někdy i méně)proč tedy nevyuít plnou kapacitu motoru???nemluvím o extrémech tunnigových ďáblů s benzíňáky a vstřikem NOS-systém ale o lehoulinké úpravě která lehce sníí spotřebu a lehce navíí výkon.
zijes v dobach x rokov dozadu ....
i ked ano, RHZ znese
zijes v dobach x rokov dozadu ....
i ked ano, RHZ znese
|
|
15.01.2012 23:57 -
|
2441121
|
|
Klokan
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k | Počet příspěvků: 213 |
|
|
Musketier, Carlsson ... tim to asi končí
Musketier, Carlsson ... tim to asi končí :-p
|
|
16.01.2012 00:04 -
|
2441122
|
|
zico
|
|
|
Ved prave Musketier je powerbox.
Ved prave Musketier je powerbox.
|
|
16.01.2012 00:13 -
|
2441123
|
|
Klokan
|
|
|
Musketier nabízí úpravu softu, odblokováňí omezovače na 250km/h a taky upravujou motor o nový součástky. (záleí dle motoru a úpravy)
Nechával sem si to od nich kdysi posílat na XMko.
ádnej izuňk v podobě power-boxu sem od nich nikdy neviděl ...... .link.
Musketier nabízí úpravu softu, odblokováňí omezovače na 250km/h a taky upravujou motor o nový součástky. (záleí dle motoru a úpravy)
Nechával sem si to od nich kdysi posílat na XMko.
ádnej izuňk v podobě power-boxu sem od nich nikdy neviděl ...... http://www.musketiershop.com
|
|
16.01.2012 15:46 -
|
2441535
|
|
zico
|
|
|
a toto nie je powerbox? Kedze spominaju hardver:
.link.
Co presne ti teda poslali na XM-ko ..?
a toto nie je powerbox? Kedze spominaju hardver:
http://www.musketiershop.com/?site=products&car=1&model=classic&mod=C5&kat=technik&prkat=motortuning&produkt=C50001-04&show=info
Co presne ti teda poslali na XM-ko ..?
|
|
16.01.2012 20:56 -
|
2441911
|
|
Hanz 397
|
|
|
zico napsal(a): Ved prave Musketier je powerbox.
Nevím,jak to funguje u Citroenu s Musketierem,nebo Carlssonem (nikdy jsem to nezkoumal,páč to nepotřebuju),ale nadauta upravuje třeba ten AC Schnitzer a ten má vechny úpravy schválený právě od fabriky. Dělají taky něco,jako powerbox,ale certifikovanej,zapisuje se to do TP,protoe se při tý úpravě mění kouřivost(v TP změna korigovaného součinitele absorbce) a pokud jsme to do auta dávali my,tak jsme to kódovali i do DDE. Take ádná past mejd in čajna zapoj tam a tam a nezkoumej,jak dělá to,co dělá...
Jinak to,co je v tom linku o příspěvek vý je,myslím právě hlavně o tom novym SW pro stávající SG...
Nevím,jak to funguje u Citroenu s Musketierem,nebo Carlssonem (nikdy jsem to nezkoumal,páč to nepotřebuju),ale nadauta:-)))) upravuje třeba ten AC Schnitzer a ten má vechny úpravy schválený právě od fabriky. Dělají taky něco,jako powerbox,ale certifikovanej,zapisuje se to do TP,protoe se při tý úpravě mění kouřivost(v TP změna korigovaného součinitele absorbce) a pokud jsme to do auta dávali my,tak jsme to kódovali i do DDE. Take ádná past mejd in čajna zapoj tam a tam a nezkoumej,jak dělá to,co dělá...
Jinak to,co je v tom linku o příspěvek vý je,myslím právě hlavně o tom novym SW pro stávající SG...
|
|
16.01.2012 21:46 -
|
2441946
|
|
Klokan
|
|
|
dokumentaci k úpravě V6ky -
domontování biturba, nový svody, duplexní výfuky a dalí věci. Dělali dvě výkonové verze, jednu se zápisem do TP, jednu bez atestu.
Ze 147kW dělali 180kW s fabrickým výfukem a TUV certifikací a 250kW s 4rourovým duplexem bez TUV.
dokumentaci k úpravě V6ky -
domontování biturba, nový svody, duplexní výfuky a dalí věci. Dělali dvě výkonové verze, jednu se zápisem do TP, jednu bez atestu.
Ze 147kW dělali 180kW s fabrickým výfukem a TUV certifikací a 250kW s 4rourovým duplexem bez TUV.
|
|
16.01.2012 23:29 -
|
2442025
|
|
zico
|
|
|
a powerboxy Remus alebo Steinbauer povaujete za izuňk a mejd in čajna? Lebo mi to neni úplne jasné.
Kde je hranica medzi dobrým a zlým powerboxom ..?
a powerboxy Remus alebo Steinbauer povaujete za izuňk a mejd in čajna? Lebo mi to neni úplne jasné.
Kde je hranica medzi dobrým a zlým powerboxom ..?
|
|
16.01.2012 23:32 -
|
2442032
|
|
jumep
|
|
|
tam ze power box je setko sizung .... aka powder-box
tam ze power box je setko sizung .... aka powder-box
|
|
17.01.2012 20:21 -
|
2442279
|
|
Klokan
|
|
|
Powerbox nalhává řídící jednotce jiné hodnoty z čidel, ne jsou ve skutečnosti. . Ale kdo chce, a si to do svého auta dá ...
Powerbox nalhává řídící jednotce jiné hodnoty z čidel, ne jsou ve skutečnosti. . Ale kdo chce, a si to do svého auta dá ... :nevim
|
|
17.01.2012 21:03 -
|
2442290
|
|
Hanz 397
|
|
|
Klokan napsal(a): Powerbox nalhává řídící jednotce jiné hodnoty z čidel, ne jsou ve skutečnosti. Proto je to v principu z mého pohledu prasárna. Ale kdo chce, a si to do svého auta dá ...
Přesně tohle jsem psal na začátku týhle debaty... . Ale opakování je matka moudrosti. Já myslím,e z mé strany u k tomuhle není co dodat. Take kdo chce mít co dělat,a si to do auta dá,kdo nechce mít problémy,a to nedělá... howgh(jak psal myslím tief )
Přesně tohle jsem psal na začátku týhle debaty...:-)))) . Ale opakování je matka moudrosti. Já myslím,e z mé strany u k tomuhle není co dodat. Take kdo chce mít co dělat,a si to do auta dá,kdo nechce mít problémy,a to nedělá... howgh(jak psal myslím tief:-) )
|
|
17.01.2012 23:03 -
|
2442324
|
|
zico
|
|
|
Klokan a Hanzi, snazim sa vas pochopit, ale nie je mi jasne: mali ste niekedy namontovany (alebo aspon predvedeny) akykolvek powerbox? Ci uz sizunk alebo nesizunk ..
Klokan pises, ze ti na XM nieco posielali, ale neuvadzas, ci si nieco pouzil.
Fakt by som sa tu rad dozvedel nejake konkretne skusenosti. Vsak o tom by malo byt toto forum. Take ze pocul som, udajne a kamaratov kamarat vravel .. to nas nikam neposunie.
Dakujem za co najkonkretnejsie prispevky.
Klokan a Hanzi, snazim sa vas pochopit, ale nie je mi jasne: mali ste niekedy namontovany (alebo aspon predvedeny) akykolvek powerbox? Ci uz sizunk alebo nesizunk ..
Fakt by som sa tu rad dozvedel nejake konkretne skusenosti. Vsak o tom by malo byt toto forum. Take ze pocul som, udajne a kamaratov kamarat vravel .. to nas nikam neposunie.
|
|
17.01.2012 23:06 -
|
2442325
|
|
jumep
|
|
|
mal som tu konkretne auto s niecim podobnym powerboxu, bolo to zapojene na snimac tlaku turba a este nieco
chlapik to vypol, lebo efekt skoro ziaden a efekt sa dostavil asi rok po montazi v tom ze sa mu vyzrazala vlhkost v hadicke ku snimacu a natiekla voda do snimacu a odpisala snimac
riesienie bolo ze to cele vyhodil a kupil novy snimac
mal som tu konkretne auto s niecim podobnym powerboxu, bolo to zapojene na snimac tlaku turba a este nieco
chlapik to vypol, lebo efekt skoro ziaden a efekt sa dostavil asi rok po montazi v tom ze sa mu vyzrazala vlhkost v hadicke ku snimacu a natiekla voda do snimacu a odpisala snimac
riesienie bolo ze to cele vyhodil a kupil novy snimac
|
|
18.01.2012 21:24 -
|
2442539
|
|
Hanz 397
|
|
|
zico napsal(a): Klokan a Hanzi, snazim sa vas pochopit, ale nie je mi jasne: mali ste niekedy namontovany (alebo aspon predvedeny) akykolvek powerbox? Ci uz sizunk alebo nesizunk ..
U po několikáté píu,e se ivím,jako mechanik v jednom autorizovaném servisu jedné bavorské značky a věř tomu,e za těch 12 let,co tam dělám jsem toho,co se týče různých "úprav"motorů viděl docela dost. A právě proto jsem takovým odpůrcem těchhle věcí. A jestli jsem někdy měl něco takového na svém autě? Nikdy,ale mockrát jsem s "upraveným" autem jel a jak psal Jumep,tak si na to za pár dní zvykne a mít to jen pro pocit,e ti to jede líp,ne ostatním,za to asi nestojí... Pokud by se mi povedlo rozchodit starý telefon,tak v něm mám pár fotek,jak tyhle úpravy dopadají(propálené písty,prasklé ojnice,nebo dokonce na jednom autě i klika,...),tak je sem dám... A odpověď na tvou dalí otázku,která teprve přijde : nikdy jsem neviděl na autě bez úprav takový kody,jako na "vytuněných"autech.
U po několikáté píu,e se ivím,jako mechanik v jednom autorizovaném servisu jedné bavorské značky a věř tomu,e za těch 12 let,co tam dělám jsem toho,co se týče různých "úprav"motorů viděl docela dost. A právě proto jsem takovým odpůrcem těchhle věcí. A jestli jsem někdy měl něco takového na svém autě? Nikdy,ale mockrát jsem s "upraveným" autem jel a jak psal Jumep,tak si na to za pár dní zvykne a mít to jen pro pocit,e ti to jede líp,ne ostatním,za to asi nestojí... Pokud by se mi povedlo rozchodit starý telefon,tak v něm mám pár fotek,jak tyhle úpravy dopadají(propálené písty,prasklé ojnice,nebo dokonce na jednom autě i klika,...),tak je sem dám... A odpověď na tvou dalí otázku,která teprve přijde:-d : nikdy jsem neviděl na autě bez úprav takový kody,jako na "vytuněných"autech.
|
|
18.01.2012 21:49 -
|
2442545
|
|
Klokan
|
|
|
Zkuenosti ... no měl sem něco na podobným principu na hydrauliku. A ani jsem o tom nevěděl, sem s tim auto koupil. Půl roku jsem řeil, proč to nepéruje, ne sem ten bazmeg nacvaklej na dráty nael.
Taky to oblbovalo ŘJ hydrauliky a dělalo víc kody ne uitku.
A k votuněnejm autům, s pár jsem se svezl a některý jsem i viděl v servisu. Bylo vidět i do motoru - nově udělanejma servisníma otvorama v bloku.
Já si koupil jen sadu exteriérovejch doplňků od Musketiera, do motoru jsem se nehrabal, protoe u takhle to má výkonu a dost.
Ale kdo si to chce pořídit, a si to pořídí ... Jen se vdy ptám ... a dali ti záruku na motor ??? a kdy se rozsypal nebo odejde spojka, dvouhmota atp. ... dali ti něco ???
Zkuenosti ... no měl sem něco na podobným principu na hydrauliku. A ani jsem o tom nevěděl, sem s tim auto koupil. Půl roku jsem řeil, proč to nepéruje, ne sem ten bazmeg nacvaklej na dráty nael.
Taky to oblbovalo ŘJ hydrauliky a dělalo víc kody ne uitku.
A k votuněnejm autům, s pár jsem se svezl a některý jsem i viděl v servisu. Bylo vidět i do motoru - nově udělanejma servisníma otvorama v bloku.
Já si koupil jen sadu exteriérovejch doplňků od Musketiera, do motoru jsem se nehrabal, protoe u takhle to má výkonu a dost.
Ale kdo si to chce pořídit, a si to pořídí ... Jen se vdy ptám ... a dali ti záruku na motor ??? a kdy se rozsypal nebo odejde spojka, dvouhmota atp. ... dali ti něco ???
|
|
| |
|
|