| | |
11.01.2012 23:01 -
Re: Powerbox
|
2439810
|
|
jumep
|
|
|
ja len ze stale ma nikto nepresvedcil o tom ze ten cip neublizi motoru
a novy motor, ako som uz x krat povedal, neni stary traktor ktory zniesol uplne vsetko
ja len ze stale ma nikto nepresvedcil o tom ze ten cip neublizi motoru
a novy motor, ako som uz x krat povedal, neni stary traktor ktory zniesol uplne vsetko
|
|
11.01.2012 23:13 -
|
2439820
|
|
Hanz 397
|
|
|
fugas napsal(a): To ano,ale ne to tam trápit.Jsi zarytej odpůrce a já netvrdím e nepřijde chvile,kdy ti dám za pravdu.Jak jsem psal,mám zkuenost starou čtyři roky/120 000km s bráchovym čipem a ve funguje.Základ je pohnout se rychleji z místa a dosáhnout ustálené rychlosti.Powerbox jsem po vaich radách zavrhnul,proroe ten princip se mi vůbec nelíbí.Jestli dojde na čip a něco se i normálním zacházením v důsledku čipováni pos.re,rád to tu zveřejním aby tomu ostatní předeli.
Asi jsem zarytý odpůrce chip tuningu,ale věř,e to je pouze (patnýma) zkuenostma s ním. Pokud opravdu trvá na tom,e to fakt nutně potřebuje,tak se vyprdni na nějaký powerboxy,pochybný výměny chipů v SG,a podobný nesmysly a nech si přehrát nějakou známějí firmou soft(datovou mapu). Myslím,e je to asi nejmení zlo z toho veho,co se tu probralo... Holt za to dá víc,ale myslím,e tohle u dělají lidi,který aspoň trochu vědí,co si můou dovolit a co u ne...
Asi jsem zarytý odpůrce chip tuningu,ale věř,e to je pouze (patnýma) zkuenostma s ním. Pokud opravdu trvá na tom,e to fakt nutně potřebuje,tak se vyprdni na nějaký powerboxy,pochybný výměny chipů v SG,a podobný nesmysly a nech si přehrát nějakou známějí firmou soft(datovou mapu). Myslím,e je to asi nejmení zlo z toho veho,co se tu probralo... Holt za to dá víc,ale myslím,e tohle u dělají lidi,který aspoň trochu vědí,co si můou dovolit a co u ne...
|
|
11.01.2012 23:16 -
|
2439821
|
|
fugas
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 43 |
|
|
jumep napsal(a): ja len ze stale ma nikto nepresvedcil o tom ze ten cip neublizi motoru
Souhlas.Ale kdo nic nezkusí,nic nezíská.Co člověk to názor a systém pokus-omyl se zatím vdy osvědčil.Taky jsem věřil na čarodějnice na forech,ne jse prvně rozebral Lucas Epic...
Souhlas.Ale kdo nic nezkusí,nic nezíská.Co člověk to názor a systém pokus-omyl se zatím vdy osvědčil.Taky jsem věřil na čarodějnice na forech,ne jse prvně rozebral Lucas Epic...
|
|
11.01.2012 23:16 -
|
2439822
|
|
jumep
|
|
|
nebyt elektroniky a new technologi, mas klascke radove piestikove cerpadlo a tvoje zvysenie vykonu by spocivalo v com?
to ze vyrobcovia su nuteny do downsizingu a inych sialenosti, bez toho zeby to mohli dokonale odladit je uplne ina zalezitost (tam vidim tie problemy s new technology a poruchovostu)
Hanz 397: nemusi vzdy platit ze to robia ludia co vedia co robia, nahrat mapu do ecu je v podstate o napichnuti sa na aute a stlaceni enteru na nejakom subore, takze nie vzdy pri prehrati mapy vie ten clovek co realne spravil a nahral tam .. to ze to funguje je ina vec ... ale ostatne doladenie a zladenie s fapom a funkcnostou vsetkeho je uplne ina vec a jediny komu v tomto pripade verim je konkretna automobilka, lebo ta jedina vie co tam ma narvane a co chce aby nejako fungovalo
nebyt elektroniky a new technologi, mas klascke radove piestikove cerpadlo a tvoje zvysenie vykonu by spocivalo v com?
to ze vyrobcovia su nuteny do downsizingu a inych sialenosti, bez toho zeby to mohli dokonale odladit je uplne ina zalezitost (tam vidim tie problemy s new technology a poruchovostu)
Hanz 397: nemusi vzdy platit ze to robia ludia co vedia co robia, nahrat mapu do ecu je v podstate o napichnuti sa na aute a stlaceni enteru na nejakom subore, takze nie vzdy pri prehrati mapy vie ten clovek co realne spravil a nahral tam .. to ze to funguje je ina vec ... ale ostatne doladenie a zladenie s fapom a funkcnostou vsetkeho je uplne ina vec a jediny komu v tomto pripade verim je konkretna automobilka, lebo ta jedina vie co tam ma narvane a co chce aby nejako fungovalo
|
|
11.01.2012 23:20 -
|
2439825
|
|
fugas
|
|
|
Hanz 397 napsal(a): Asi jsem zarytý odpůrce chip tuningu,ale věř,e to je pouze (patnýma) zkuenostma s ním. Pokud opravdu trvá na tom,e to fakt nutně potřebuje,tak se vyprdni na nějaký powerboxy,pochybný výměny chipů v SG,a podobný nesmysly a nech si přehrát nějakou známějí firmou soft(datovou mapu). Myslím,e je to asi nejmení zlo z toho veho,co se tu probralo... Holt za to dá víc,ale myslím,e tohle u dělají lidi,který aspoň trochu vědí,co si můou dovolit a co u ne...
Přijmi mojí omluvu,patrně jsem tě mistifikoval.Pod pojmem čipování jsem měl na mysli jinou mapu.O fyzický výměně čipu jsem nikdy neslyel,tak ani nevim e se to dělá.
Přijmi mojí omluvu,patrně jsem tě mistifikoval.Pod pojmem čipování jsem měl na mysli jinou mapu.O fyzický výměně čipu jsem nikdy neslyel,tak ani nevim e se to dělá.
|
|
11.01.2012 23:23 -
|
2439826
|
|
Hanz 397
|
|
|
Není za co se omlouvat. S tím odpůrcem čipování má pravdu-nemám to rád.
Není za co se omlouvat:-d. S tím odpůrcem čipování má pravdu-nemám to rád.
|
|
11.01.2012 23:26 -
|
2439829
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
fugas napsal(a): Přijmi mojí omluvu,patrně jsem tě mistifikoval.Pod pojmem čipování jsem měl na mysli jinou mapu.O fyzický výměně čipu jsem nikdy neslyel,tak ani nevim e se to dělá.
Skoro mi to připadá, po tom co jsi tohle napsal, e toho o chipování ví jen tolik, kolik ti zůstalo v paměti z reklam na chiptuning. Doporučuju ti před tím zásahem jetě dlouho hloubat a přemýlet a přeju ti, aby jsi dospěl k názoru, e vynaloený peníze bys určitě líp uil pro zvýení bezpečnosti nebo pohodlí, např. kvalitníma pneumatikama a pod. A ujiuju tě, e těch pár kW na víc ucítí asi tak týden. Potom opojení poleví a dostaví se zklamání z neuspokojení . A později i nedejboe nějaká ta oprava navíc.
Skoro mi to připadá, po tom co jsi tohle napsal, e toho o chipování ví jen tolik, kolik ti zůstalo v paměti z reklam na chiptuning. Doporučuju ti před tím zásahem jetě dlouho hloubat a přemýlet a přeju ti, aby jsi dospěl k názoru, e vynaloený peníze bys určitě líp uil pro zvýení bezpečnosti nebo pohodlí, např. kvalitníma pneumatikama a pod. A ujiuju tě, e těch pár kW na víc ucítí asi tak týden. Potom opojení poleví a dostaví se zklamání z neuspokojení :-). A později i nedejboe nějaká ta oprava navíc.
|
|
11.01.2012 23:28 -
|
2439832
|
|
fugas
|
|
|
jumep napsal(a): nebyt elektroniky a new technologi, mas klascke radove piestikove cerpadlo a tvoje zvysenie vykonu by spocivalo v com?
Jen můj osobní názor je e diesly se dostaly na pici s posledními řadami TD/TDI ve smyslu poruchovost vs. výkon,spotřeba a spolehlivost.Pak přila ekologie a s ní spotřební zboí.
Jen můj osobní názor je e diesly se dostaly na pici s posledními řadami TD/TDI ve smyslu poruchovost vs. výkon,spotřeba a spolehlivost.Pak přila ekologie a s ní spotřební zboí.
|
|
11.01.2012 23:31 -
|
2439833
|
|
jumep
|
|
|
ekologie = downsizing a nutenie vyrobcov dodavat natlacene motory bez nejakej velkej spolahlivosti
jasnym prikladom je nahnana 1.6
ekologie = downsizing a nutenie vyrobcov dodavat natlacene motory bez nejakej velkej spolahlivosti
jasnym prikladom je nahnana 1.6
|
|
11.01.2012 23:31 -
|
2439834
|
|
Hanz 397
|
|
|
jumep napsal(a): Hanz 397: nemusi vzdy platit ze to robia ludia co vedia co robia, nahrat mapu do ecu je v podstate o napichnuti sa na aute a stlaceni enteru na nejakom subore, takze nie vzdy pri prehrati mapy vie ten clovek co realne spravil a nahral tam .. to ze to funguje je ina vec ... ale ostatne doladenie a zladenie s fapom a funkcnostou vsetkeho je uplne ina vec a jediny komu v tomto pripade verim je konkretna automobilka, lebo ta jedina vie co tam ma narvane a co chce aby nejako fungovalo
Měl jsem na mysli rekonstrukci těch map,ne to nahrávání. To zvládne cvičená opice-enter zmáčknout umí Taky proto jsem mu psal,a se podívá po nějakém renomovaném výrobci,známé firmě(AC schnitzer třeba),která ovem dělá PSA
Měl jsem na mysli rekonstrukci těch map,ne to nahrávání. To zvládne cvičená opice-enter zmáčknout umí:-d Taky proto jsem mu psal,a se podívá po nějakém renomovaném výrobci,známé firmě(AC schnitzer třeba),která ovem dělá PSA
|
|
11.01.2012 23:34 -
|
2439837
|
|
fugas
|
|
|
Mikra napsal(a): Skoro mi to připadá, po tom co jsi tohle napsal, e toho o chipování ví jen tolik, kolik ti zůstalo v paměti z reklam na chiptuning. Doporučuju ti před tím zásahem jetě dlouho hloubat a přemýlet a přeju ti, aby jsi dospěl k názoru, e vynaloený peníze bys určitě líp uil pro zvýení bezpečnosti nebo pohodlí, např. kvalitníma pneumatikama a pod. A ujiuju tě, e těch pár kW na víc ucítí asi tak týden. Potom opojení poleví a dostaví se zklamání z neuspokojení . A později i nedejboe nějaká ta oprava navíc.
Zvykne si na vechnoJetě jednou opakuju e nechci trhat asfalt.Jezdim roky s 2.1TD a nikdy jsem nepocítil potřebu to nějak přikrmit.A kdy do toho vlezu z 2.2HDI tak se prostě příjemně svezu,protoe to reaguje.
Zvykne si na vechno:-)Jetě jednou opakuju e nechci trhat asfalt.Jezdim roky s 2.1TD a nikdy jsem nepocítil potřebu to nějak přikrmit.A kdy do toho vlezu z 2.2HDI tak se prostě příjemně svezu,protoe to reaguje.
|
|
11.01.2012 23:40 -
|
2439843
|
|
jumep
|
|
|
reakcie 2.2 motora fakt sa zdaju opozdene, je si treba na to zvyknut a tiez velmi casto pomaha dosponovat lanko plynu ... ako to niekto bol raz napisal, auto dostalo +50 koni
edit: preto som pisal ze spravne oservisovat auto a skontrolovat
reakcie 2.2 motora fakt sa zdaju opozdene, je si treba na to zvyknut a tiez velmi casto pomaha dosponovat lanko plynu ... ako to niekto bol raz napisal, auto dostalo +50 koni :)
edit: preto som pisal ze spravne oservisovat auto a skontrolovat
|
|
13.01.2012 21:23 -
|
2440225
|
|
Hanz 397
|
|
|
Jetě jednou,trochu odlehčeně a s nadsázkou k tomuhle tématu. Kdybych u musel mít vyí výkon,ne ostatní,řeil bych to tímhle . Pokud bych na to teda někdy měl...
Jetě jednou,trochu odlehčeně a s nadsázkou k tomuhle tématu. Kdybych u musel mít vyí výkon,ne ostatní,řeil bych to tímhle:-d . Pokud bych na to teda někdy měl...
Přílohy: Fotografie0747.jpg ( 795136b ) - |
|
13.01.2012 22:47 -
|
2440254
|
|
Klokan
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k | Počet příspěvků: 213 |
|
|
no nevim, co koukám, tak startujou kabelama ... to zrovna nemusim ...
no nevim, co koukám, tak startujou kabelama ... to zrovna nemusim ... :-p
|
|
14.01.2012 01:12 -
|
2440274
|
|
zico
|
|
|
tak som sa tu nakoniec dozvedel, ze "prehratie datovej mapy znamejsou firmou" je mensie zlo ako instalacia pochybneho powerboxu
tak som sa tu nakoniec dozvedel, ze "prehratie datovej mapy znamejsou firmou" je mensie zlo ako instalacia pochybneho powerboxu
:-o
|
|
| |
|
|