| | |
10.11.2011 12:28 -
Re: Odhlučnění
|
2424325
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
já jen za sebe:kadý zvuk v autě(mechanický,z aparatury)takový který tam nebyl a nemá býtroblém jakéhokoliv auta.a můj názor=řeit čím dřív-tím líp.nevím nakolik má být tichá C-5(moje tichá není ale z jiného důvodu)začíná "smrdět"jako nějaký výdaj!!!Vzkaz pro Darju:má pravdu je to Glicerinový olej(jediný nekodný přípravek na věci z kaučuku_pozor ale není vhodný na gumové výrobky z ropy)a je k mání v lékárnách jako skoro čistý a vřele doporučuji.A taková velká hloupost na závěr odhlučnit C-5:montání pěna...?
já jen za sebe:kadý zvuk v autě(mechanický,z aparatury)takový který tam nebyl a nemá být:problém jakéhokoliv auta.a můj názor=řeit čím dřív-tím líp.nevím nakolik má být tichá C-5(moje tichá není ale z jiného důvodu)začíná "smrdět"jako nějaký výdaj!!!Vzkaz pro Darju:má pravdu je to Glicerinový olej(jediný nekodný přípravek na věci z kaučuku_pozor ale není vhodný na gumové výrobky z ropy)a je k mání v lékárnách jako skoro čistý a vřele doporučuji.A taková velká hloupost na závěr odhlučnit C-5:montání pěna...?:-(
|
|
10.11.2011 17:05 -
|
2424358
|
|
Darja
|
|
|
Hele, montání pěna no nevim... kam bys jí chtěl dát? Do palubovky ji nastříkat?
Hlavně se nesmí ořezat, pak tahá vodu.
Dneska jsem jela ve funglové Astře J, najeto nula nula prd, kdy pominu ve okolo, hluk v kabině byl, hlavně z kufru lo pazvuků při přejetí nerozvností... já si furt myslím, e pětka na tom není zle.
A k tomu hučení, co olej v převodovce? Kdy měněnej? Ono se to čas od času musí dělat i v manuálu. Nebo lóa, gumy, cokoli...
Hele, montání pěna no nevim... kam bys jí chtěl dát? Do palubovky ji nastříkat?
Dneska jsem jela ve funglové Astře J, najeto nula nula prd, kdy pominu ve okolo, hluk v kabině byl, hlavně z kufru lo pazvuků při přejetí nerozvností... já si furt myslím, e pětka na tom není zle.
A k tomu hučení, co olej v převodovce? Kdy měněnej? Ono se to čas od času musí dělat i v manuálu. Nebo lóa, gumy, cokoli...
|
|
10.11.2011 20:43 -
|
2424403
|
|
jruze
|
|
|
Darja napsal(a): Hele, montání pěna no nevim... kam bys jí chtěl dát? Do palubovky ji nastříkat?
Na takovém autě se potom asi bude moc prýma dělat cokoli pod přístrojovkou- jen aby se potom do toho auta veel
Na takovém autě se potom asi bude moc prýma dělat cokoli pod přístrojovkou- jen aby se potom do toho auta veel:-))))
|
|
10.11.2011 22:19 -
|
2424420
|
|
wuwei
|
Město: Blansko, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 12 |
|
|
S tou montání pěnou to byla asi sranda ne? Navíc asi ani příliné absorbční vlastnosti nemá, take by to bylo stejně k ničemu.
Tak to pískání bude z převodovky, no aspoň e je to na dvojku a ne na pětku.
S tou montání pěnou to byla asi sranda ne? Navíc asi ani příliné absorbční vlastnosti nemá, take by to bylo stejně k ničemu.
Tak to pískání bude z převodovky, no aspoň e je to na dvojku a ne na pětku.
|
|
11.11.2011 17:29 -
|
2424484
|
|
Darja
|
|
|
Hele, znám člověka, co napral pěnu do palubovky... hluku to pomohlo, ale pak kdy ji chtěl sundat, rval si vlasy
Hele, znám člověka, co napral pěnu do palubovky... hluku to pomohlo, ale pak kdy ji chtěl sundat, rval si vlasy :D
|
|
11.11.2011 20:13 -
|
2424586
|
|
standacer
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 100 |
|
|
Darja napsal(a): A k tomu hučení, co olej v převodovce? Kdy měněnej? Ono se to čas od času musí dělat i v manuálu. Nebo lóa, gumy, cokoli...
Olej jsem nechal včera vyměnit, tak uvidíme. Za tu krátkou jízdu od servisu domu jsem to nestihl zhodnotit.
Edit: Tak výměna oleje trochu pomohla, na čtyřku je to sice pořád slyet ale o méně ne předtím, na trojku je ticho.
Olej jsem nechal včera vyměnit, tak uvidíme. Za tu krátkou jízdu od servisu domu jsem to nestihl zhodnotit.
Edit: Tak výměna oleje trochu pomohla, na čtyřku je to sice pořád slyet ale o méně ne předtím, na trojku je ticho.
|
|
01.05.2012 10:54 -
|
2473337
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Tak u viem prečo sú také rozdielne názory v hlučnosti. Práve som sa vozil v C5I 2.2HDI exclusive a je to o dos tichie od mojej 2.0HDI "social"... Takze to je závislé aj od výbavy. Predsa len bude tých tlmiacich materiáloch v exclusive o dost viac ako v mojej.. Kua.. Troku som neastný.. Ale zas to moje sa mi vidí trochu ivie motoricky
Tak u viem prečo sú také rozdielne názory v hlučnosti. Práve som sa vozil v C5I 2.2HDI exclusive a je to o dos tichie od mojej 2.0HDI "social"... Takze to je závislé aj od výbavy. Predsa len bude tých tlmiacich materiáloch v exclusive o dost viac ako v mojej.. Kua.. Troku som neastný.. Ale zas to moje sa mi vidí trochu ivie motoricky :D
|
|
01.05.2012 11:24 -
|
2473347
|
|
zhrado
|
|
|
Bol ten motor aj kultivovanejsi ale bolo pocut ze je to tichsie aj od podvozku a to mala este sirsie kolesa. Neviem veru, ale ma to trosku zaskocilo. A mas pravdu ze ta moja mohla byt niekedy slusne naburana. Nevravim, ze mi to huci, ale ta 2.2 bola tichsia.
Bol ten motor aj kultivovanejsi ale bolo pocut ze je to tichsie aj od podvozku a to mala este sirsie kolesa. Neviem veru, ale ma to trosku zaskocilo. A mas pravdu ze ta moja mohla byt niekedy slusne naburana. Nevravim, ze mi to huci, ale ta 2.2 bola tichsia.
|
|
01.05.2012 11:27 -
|
2473348
|
|
drobec
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 214 |
|
|
myslim ze to je tichsie hlavne kvoli vyvazovacim hriadelom ktore su v 2.2 HDi
myslim ze to je tichsie hlavne kvoli vyvazovacim hriadelom ktore su v 2.2 HDi
|
|
01.05.2012 13:50 -
|
2473381
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Moná nejde jen o motor, ale spí o výbavu Exclusive. Mívají vrstvený boční skla. To má na hlučnost obrovský vliv. Navíc mám dojem, e zhrado nemá FAP a to by na hlučnosti mohlo taky přidat. Potom taky záleí na značce a stavu pneumatik a na silentblocích náprav. Obou. Je toho víc a kdy se sejde několik hlučných faktorů na jednom autě, tak to musí být znát.
Moná nejde jen o motor, ale spí o výbavu Exclusive. Mívají vrstvený boční skla. To má na hlučnost obrovský vliv. Navíc mám dojem, e zhrado nemá FAP a to by na hlučnosti mohlo taky přidat. Potom taky záleí na značce a stavu pneumatik a na silentblocích náprav. Obou. Je toho víc a kdy se sejde několik hlučných faktorů na jednom autě, tak to musí být znát.
|
|
01.05.2012 14:08 -
|
2473384
|
|
Hanz 397
|
|
|
Já v práci jedu za jeden den třeba čtyřma stejnejma autama a i kdy mají třeba i podobný km a vím,e nebyli nikdy bouraný,protoe jsou kupovaný u nás a servisovaný taky,tak stejně kadý jedno z nich má úplně jinej zvukovej projev...U jednoho víc proniká zvuk motoru dovnitř,u jednoho spodek,... Nejsou dvě stejný
Já v práci jedu za jeden den třeba čtyřma stejnejma autama a i kdy mají třeba i podobný km a vím,e nebyli nikdy bouraný,protoe jsou kupovaný u nás a servisovaný taky,tak stejně kadý jedno z nich má úplně jinej zvukovej projev...U jednoho víc proniká zvuk motoru dovnitř,u jednoho spodek,... Nejsou dvě stejný
|
|
01.05.2012 15:18 -
|
2473389
|
|
zhrado
|
|
|
Gumy mam nove, napravy sú bez vôl, jedina jemna vola je na hrebeni. Je mi jasne, ze nemam nove auto, ani ze nema tolko km co je na tacho. Sak neriesim, len ma to zaujalo tak som napisal postreh. Diky za odozvy
Gumy mam nove, napravy sú bez vôl, jedina jemna vola je na hrebeni. Je mi jasne, ze nemam nove auto, ani ze nema tolko km co je na tacho. Sak neriesim, len ma to zaujalo tak som napisal postreh. Diky za odozvy :-)
|
|
01.05.2012 19:22 -
|
2473429
|
|
jumep
|
|
|
zamerom tejto fotky nebolo fotit odhlucnenie
.link.
ale ked das palubku dole, toto je rovnako v kazdom s tych aut
skor byvava rozdiel v odhlucneni od motora a to len preto, ze to odhlucnenie je roztrhane alebo rozmocene, proste poskodene (jak to kapotove, tak to na stene)
zamerom tejto fotky nebolo fotit odhlucnenie
http://c5.jumep.com/paralen/vyplet/P1140813_1024x768.JPG
ale ked das palubku dole, toto je rovnako v kazdom s tych aut
skor byvava rozdiel v odhlucneni od motora a to len preto, ze to odhlucnenie je roztrhane alebo rozmocene, proste poskodene (jak to kapotove, tak to na stene)
|
|
05.11.2012 18:27 -
|
2518213
|
|
zhrado
|
|
|
jumep dík za foto, tú penu tam mám. Ete ma napadlo, kuknite sa kto ma C5I, či máte pod zadnou sedačkou niečo nalepené alebo len holý plech. A ete prepáka za motorom, či je tam len taká pls ako na kapote alebo aj niečo viacej.
Niekde som čítal, e jedny z prvých C5 boli hlučné a bola na to aj zvolávačka. Doliepala sa izolácia na plech pod zadné sedačky, menili sa gule a neviem čo este.. No a ja mam tú starúú najstariu.. Ktovie, či niečo nezmení aj posledný soft motora. Asi pôjdem prehra.
jumep dík za foto, tú penu tam mám. Ete ma napadlo, kuknite sa kto ma C5I, či máte pod zadnou sedačkou niečo nalepené alebo len holý plech. A ete prepáka za motorom, či je tam len taká pls ako na kapote alebo aj niečo viacej.
Niekde som čítal, e jedny z prvých C5 boli hlučné a bola na to aj zvolávačka. Doliepala sa izolácia na plech pod zadné sedačky, menili sa gule a neviem čo este.. No a ja mam tú starúú najstariu.. Ktovie, či niečo nezmení aj posledný soft motora. Asi pôjdem prehra.
|
|
05.11.2012 20:47 -
|
2518271
|
|
jumep
|
|
|
pod zadne sedacky sa davala izolacia z dovodu ze buchotali (znelo to ako naprava), ked nepomohlo to tak sa riesilo dalej a jedna z veci boli aj gule ...
tiez este sa davali vacsie zavazia na zadnu napravu, ale nie kvoli hluku a buchotu
predok ma odhlucnenie ten molitan + koberce zvnutra
a zvonku su tie tkaniny
pod zadne sedacky sa davala izolacia z dovodu ze buchotali (znelo to ako naprava), ked nepomohlo to tak sa riesilo dalej a jedna z veci boli aj gule ...
tiez este sa davali vacsie zavazia na zadnu napravu, ale nie kvoli hluku a buchotu
predok ma odhlucnenie ten molitan + koberce zvnutra
a zvonku su tie tkaniny
|
|
06.11.2012 06:36 -
|
2518321
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
zhrado napsal(a): jumep dík za foto, tú penu tam mám. Ete ma napadlo, kuknite sa kto ma C5I, či máte pod zadnou sedačkou niečo nalepené alebo len holý plech. A ete prepáka za motorom, či je tam len taká pls ako na kapote alebo aj niečo viacej. Niekde som čítal, e jedny z prvých C5 boli hlučné a bola na to aj zvolávačka. Doliepala sa izolácia na plech pod zadné sedačky, menili sa gule a neviem čo este.. No a ja mam tú starúú najstariu.. Ktovie, či niečo nezmení aj posledný soft motora. Asi pôjdem prehra. Já pokud si vzpomínám tak to mám taky holé ale vzhledem k síle aparatury nějako nevnímám hluk ze zedu ale napadlo mě zkusit pouít obyč.garimatku(nebo i tu lepí 2-3vrstvou)a jen ji sem tam bodnout chemoprénem jen nevím jestli se tam nebude dret vlhkost.popřípadě dát tenkou a na ní nalepit prouky nastříhané ze zbytku aby se tam dostal vzduch a prosychalo to...eventuélně výtinkou vysekat otvory do garimatky 3cm semtam
jumep dík za foto, tú penu tam mám. Ete ma napadlo, kuknite sa kto ma C5I, či máte pod zadnou sedačkou niečo nalepené alebo len holý plech. A ete prepáka za motorom, či je tam len taká pls ako na kapote alebo aj niečo viacej. Niekde som čítal, e jedny z prvých C5 boli hlučné a bola na to aj zvolávačka. Doliepala sa izolácia na plech pod zadné sedačky, menili sa gule a neviem čo este.. No a ja mam tú starúú najstariu.. Ktovie, či niečo nezmení aj posledný soft motora. Asi pôjdem prehra. Já pokud si vzpomínám tak to mám taky holé ale vzhledem k síle aparatury nějako nevnímám hluk ze zedu ale napadlo mě zkusit pouít obyč.garimatku(nebo i tu lepí 2-3vrstvou)a jen ji sem tam bodnout chemoprénem jen nevím jestli se tam nebude dret vlhkost.popřípadě dát tenkou a na ní nalepit prouky nastříhané ze zbytku aby se tam dostal vzduch a prosychalo to...eventuélně výtinkou vysekat otvory do garimatky 3cm semtam
|
|
| |
|
|