| | |
07.11.2011 07:44 -
Re: Odhlučnění
|
2423938
|
|
wuwei
|
Město: Blansko, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 12 |
|
|
Chlapy, nikdo tady netvrdí, e c5 je hlučná. Já jsem třeba dal C5 přednost před jinými auty právě pro její konejivou a uklidňující povahu. A jsem spokojený. Snad jen motoru bych vytkl, e není z nejtiích. HDIčka patří ke pičce, ale já jsem na benzín a ten by mohl být lepí.
Jinak auto mám teprve 14 dní a zítra jde do servisu. Vím, e je potřeba vyměnit tyčky stabilizátoru, dotáhnout roubky, vyměnit olej, udělat rozvody...určitě se potom zklidní. Přesto jsem si dovolil zauvaovat nad dodatečnou izolací. Taky proto, e u nějakou mám.
Moná a prolezu auto a uvidím, co kde u je, vykalu se na to. Díky Jumepovi vím, co je za palubkou a e nemá cenu tam u nic dávat.
Vy se divíte, e chce někdo odhlučnovat u tiché auto, já zas nedokáu pochopit, jak někdo dokáe kupovat sportovní výfuky, křídla... kadej jsme jinej. Kdo má auto jenom přo převoz, tomu stačí felda. Ten kdo rád jezdí, koupi si auto podle své povahy a svých poadavků. A pro toho je třeba tahle sekce úpravy, vylepení, tuning.
Chlapy, nikdo tady netvrdí, e c5 je hlučná. Já jsem třeba dal C5 přednost před jinými auty právě pro její konejivou a uklidňující povahu. A jsem spokojený. Snad jen motoru bych vytkl, e není z nejtiích. HDIčka patří ke pičce, ale já jsem na benzín a ten by mohl být lepí.
Jinak auto mám teprve 14 dní a zítra jde do servisu. Vím, e je potřeba vyměnit tyčky stabilizátoru, dotáhnout roubky, vyměnit olej, udělat rozvody...určitě se potom zklidní. Přesto jsem si dovolil zauvaovat nad dodatečnou izolací. Taky proto, e u nějakou mám.
Moná a prolezu auto a uvidím, co kde u je, vykalu se na to. Díky Jumepovi vím, co je za palubkou a e nemá cenu tam u nic dávat.
Vy se divíte, e chce někdo odhlučnovat u tiché auto, já zas nedokáu pochopit, jak někdo dokáe kupovat sportovní výfuky, křídla... kadej jsme jinej. Kdo má auto jenom přo převoz, tomu stačí felda. Ten kdo rád jezdí, koupi si auto podle své povahy a svých poadavků. A pro toho je třeba tahle sekce úpravy, vylepení, tuning.
|
|
07.11.2011 08:57 -
|
2423942
|
|
wuwei
|
|
|
Hanz 397 napsal(a): . Stačí das auto,tam je to a nepříjemný. A veř,e můu srovnávat-sluebním das autem Caddy 1,9 TDI PD jezdím kadý den víc ne 40km tam a 40km zpátky opravovat tu první značku.
Srovnávat benzínovou C5 s nejhlučnějím motorem vech dob v minidodávce fakt nemusím
Aby bylo jasno, cílem tohoto vlákna je: Dá se dobře odhlučněné auto střední třídy svépomocí jetě ztiit na úroveň jetě tiích aut (C6, Lexus...), který si průměrně vydělávající občan nekoupí?
Pokud ano, tak super, pokud ne, i tak budu s C5 spokojený.
. Stačí das auto,tam je to a nepříjemný. A veř,e můu srovnávat-sluebním das autem Caddy 1,9 TDI PD jezdím kadý den víc ne 40km tam a 40km zpátky opravovat tu první značku.
Srovnávat benzínovou C5 s nejhlučnějím motorem vech dob v minidodávce fakt nemusím :-))))
Aby bylo jasno, cílem tohoto vlákna je: Dá se dobře odhlučněné auto střední třídy svépomocí jetě ztiit na úroveň jetě tiích aut (C6, Lexus...), který si průměrně vydělávající občan nekoupí?
|
|
07.11.2011 09:24 -
|
2423949
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Jako větina jsem přezul nedávno gumy. A auto má jiný hluk. Neřekl bych větí, prostě jiný. Tím chci říci, e tímto směrem jde napnout úsilí s největím efektem. Jsou ebříčky pneumatik i podle hlučnosti.
Jako větina jsem přezul nedávno gumy. A auto má jiný hluk. Neřekl bych větí, prostě jiný. Tím chci říci, e tímto směrem jde napnout úsilí s největím efektem. Jsou ebříčky pneumatik i podle hlučnosti.
|
|
07.11.2011 09:59 -
|
2423962
|
|
tief
|
|
|
wuwei napsal(a): Hanz 397 napsal(a): . Stačí das auto,tam je to a nepříjemný. A veř,e můu srovnávat-sluebním das autem Caddy 1,9 TDI PD jezdím kadý den víc ne 40km tam a 40km zpátky opravovat tu první značku.
Srovnávat benzínovou C5 s nejhlučnějím motorem vech dob v minidodávce fakt nemusím
Vrstvene skla, aerodynamicke vychytavky, viacnasobne ulozenie motora, naprav, niekolko vrstviev tlmacieho materialu, dvojite az trojite tesnenia dveri ...
odpoved - neda
Vrstvene skla, aerodynamicke vychytavky, viacnasobne ulozenie motora, naprav, niekolko vrstviev tlmacieho materialu, dvojite az trojite tesnenia dveri ...
odpoved - neda
|
|
07.11.2011 17:11 -
|
2424008
|
|
Klokan
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k | Počet příspěvků: 213 |
|
|
dyk u sem to psal. punty do uí je jediný funkční, by nepraktické, řeení.
dyk u sem to psal. punty do uí je jediný funkční, by nepraktické, řeení.
|
|
07.11.2011 17:13 -
|
2424009
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Co jste říkali? Já vás neslyím. Aha, punty. No ty já tam mám asi trvale. Mě se daří občas motor zaslechnout, ale není to moc často.
Co jste říkali? Já vás neslyím. Aha, punty. No ty já tam mám asi trvale. Mě se daří občas motor zaslechnout, ale není to moc často. :-d
|
|
07.11.2011 17:16 -
|
2424010
|
|
Darja
|
|
|
Já jsem celou neděli strávila ve řvoucím pajeru a koupala se v bahně, kdy jsem si vlezla do C5, zase jsem slyela svoje mylenky Ale prostě první dvě C5 začínaj bejt starý pelechy a ty prostě u nejsou tak tichý, vechno to odchází, stárne a dělá to bordel. Jediný rozumný řeení je áhnout po něčem luxusnějím a novějím, tam to ticho chvíli bude, ne z toho taky bude starej pelech...
:nevim
Já jsem celou neděli strávila ve řvoucím pajeru a koupala se v bahně, kdy jsem si vlezla do C5, zase jsem slyela svoje mylenky :-D Ale prostě první dvě C5 začínaj bejt starý pelechy a ty prostě u nejsou tak tichý, vechno to odchází, stárne a dělá to bordel. Jediný rozumný řeení je áhnout po něčem luxusnějím a novějím, tam to ticho chvíli bude, ne z toho taky bude starej pelech...
|
|
07.11.2011 17:29 -
|
2424013
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
no bejvavalo ked som mal bordel v usiach a zalahnute stale. to boli auta kraasne tiche. ale zas som ani rozhovor poriadne nepocul. no a potom som siel k dr. (vraj uz nemam 18 mi povedala) vypucovala a to som pocul ako jastrab.. vadilo mi aj ked som pchal klucik do spinacky.. nikdy by som to neuveril kebyze to nezazijem sam na sebe...
no bejvavalo ked som mal bordel v usiach a zalahnute stale. to boli auta kraasne tiche. ale zas som ani rozhovor poriadne nepocul. no a potom som siel k dr. (vraj uz nemam 18 mi povedala) vypucovala a to som pocul ako jastrab.. vadilo mi aj ked som pchal klucik do spinacky.. nikdy by som to neuveril kebyze to nezazijem sam na sebe...
|
|
07.11.2011 20:19 -
|
2424037
|
|
DOUFAK
|
|
|
Znáte to -Jakej pán,takovej krám? Jedině to omlouvá,e jsou někteří eventuelní 3-4 majitelé a to u je tedy opravdu pelech. a nesouhlasím s Darjou,e C5 první a druhé řady jsou pelechy.To lidé (majitelé) je z nich dělají.
Znáte to -Jakej pán,takovej krám?:-( Jedině to omlouvá,e jsou někteří eventuelní 3-4 majitelé a to u je tedy opravdu pelech.;-) a nesouhlasím s Darjou,e C5 první a druhé řady jsou pelechy.To lidé (majitelé) je z nich dělají.:-(
|
|
07.11.2011 20:22 -
|
2424038
|
|
standacer
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 100 |
|
|
jumep napsal(a): toz, ale 3-4 kvalt = porucha prevodovky ... nie zle odhlucnene auto
drncnanie plastu sa da riesit pomerne lahko, pritiahnut srobik, alebo pripruzit pruzinky co to drzia
Pokud je to porucha, tak ji zatím mělo kadý PSA s manuálem, ve kterým jsem jel - 106,307 i C5.
Čím to teda je a jak se toho zbavím?
Pokud je to porucha, tak ji zatím mělo kadý PSA s manuálem, ve kterým jsem jel - 106,307 i C5.
Čím to teda je a jak se toho zbavím?
|
|
07.11.2011 20:25 -
|
2424039
|
|
DOUFAK
|
|
|
Mluví jistě o NOVÝCH vozech? Já myslím,e ne...
Mluví jistě o NOVÝCH vozech? Já myslím,e ne...:-o
|
|
07.11.2011 21:25 -
|
2424049
|
|
Darja
|
|
|
DOUFAK napsal(a): nesouhlasím s Darjou,e C5 první a druhé řady jsou pelechy.To lidé (majitelé) je z nich dělají.
To je fuk, jestli má auto vyvoněný jak z výrobní linky, nebo pekáč v rozkladu. Vechno to stárne, hlavně gumy, těsnění. Je to u starý a nikdo nemládne, ani C5. A věř, e nový auto těsní jináč, ne 9 let starej pelech
Máca můe vyprávět, plácla se přes kapsu, koupila nová těsnění a najednou je to o ničem jiným.
To je fuk, jestli má auto vyvoněný jak z výrobní linky, nebo pekáč v rozkladu. Vechno to stárne, hlavně gumy, těsnění. Je to u starý a nikdo nemládne, ani C5. A věř, e nový auto těsní jináč, ne 9 let starej pelech;-)
Máca můe vyprávět, plácla se přes kapsu, koupila nová těsnění a najednou je to o ničem jiným.
|
|
07.11.2011 21:28 -
|
2424050
|
|
MS02
|
Město: Pha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 230 |
|
|
Na tom starnuti gum a stavu se vemi podepisuje i moznost parkovani. Garaz je garaz
Na tom starnuti gum a stavu se vemi podepisuje i moznost parkovani. Garaz je garaz ;-)
|
|
07.11.2011 21:35 -
|
2424052
|
|
Darja
|
|
|
Bohuel ne tak, jak byc člověk myslel. Guma stárne sice pomaleji, ale stárne.
Parkování třeba ve vyhřáté garái dává v zimě naprdel laku.. si nevybere.
Bohuel ne tak, jak byc člověk myslel. Guma stárne sice pomaleji, ale stárne.
Parkování třeba ve vyhřáté garái dává v zimě naprdel laku.. si nevybere.
|
|
07.11.2011 22:00 -
|
2424060
|
|
MS02
|
Město: Pha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 230 |
|
|
Tak to je jasny, ale gumam a vubec vseobecne dost materialum dava pekne zabrat UV zareni. Staci se kouknout na PU peny kdyz zustanou na slunicku nebo interiery a pod... No a kdyz nekdo tu gumu i pravidelne naimpregnuje, muze na tom byt tesneni o dost lepe nez u o par let mladsiho auta. No a kdyz je to auto ke vsemu "nebourana vonafka" slepena ze dvou vraku, lidi beduji na hluk... V kazdem pripade ty roky ale nejde ukecat
Tak to je jasny, ale gumam a vubec vseobecne dost materialum dava pekne zabrat UV zareni. Staci se kouknout na PU peny kdyz zustanou na slunicku nebo interiery a pod... No a kdyz nekdo tu gumu i pravidelne naimpregnuje, muze na tom byt tesneni o dost lepe nez u o par let mladsiho auta. No a kdyz je to auto ke vsemu "nebourana vonafka" slepena ze dvou vraku, lidi beduji na hluk... V kazdem pripade ty roky ale nejde ukecat ;-)
|
|
09.11.2011 21:05 -
|
2424290
|
|
Darja
|
|
|
Mě se osvědčilo takové to patladlo na gumy (s glycerinem myslím), v zimě to bylo fajn, e nezamrzaly a i je to oetřilo.
Mě se osvědčilo takové to patladlo na gumy (s glycerinem myslím), v zimě to bylo fajn, e nezamrzaly a i je to oetřilo.
|
|
09.11.2011 21:35 -
|
2424295
|
|
jruze
|
|
|
Kdy jsme vozili auta z D tak jsme sehnali nevím co to přesně bylo,ale nějaké kaučukové mléko - můu říct zlatá věc oivilo to celej interier a na dlouho,nechytal se na to prach,neblejskalo se to jak psí k..Bohuel nevím co to bylo a sehnal to můj společník(dostal to ve sklenici).A k vyhřejvané garái- no je to pro auto pěkné zle je to jako kdy si naleje něco studeného do sklenice(pivo) a postaví na stůl - přesně tak se ti opotí celé auto vude a o to víc koroduje(loiska,kotouče atd..- teplém vzduchu je daleko víc vlhkosti a ten se na studeném srazí)
Kdy jsme vozili auta z D tak jsme sehnali nevím co to přesně bylo,ale nějaké kaučukové mléko - můu říct zlatá věc oivilo to celej interier a na dlouho,nechytal se na to prach,neblejskalo se to jak psí k..Bohuel nevím co to bylo a sehnal to můj společník(dostal to ve sklenici).A k vyhřejvané garái- no je to pro auto pěkné zle je to jako kdy si naleje něco studeného do sklenice(pivo) a postaví na stůl - přesně tak se ti opotí celé auto vude a o to víc koroduje(loiska,kotouče atd..- teplém vzduchu je daleko víc vlhkosti a ten se na studeném srazí)
|
|
10.11.2011 09:26 -
|
2424308
|
|
wuwei
|
|
|
Začínám mít pocit, e něco u mého auta není v pořádku, ten hučivý vysoký zvuk asi není normální. Nebude to ale asi motorem. Je to slyet hlavně na dvojku při rozjídění (motor zní jakoby dvojhlasně), ale trochu je to slyet i na jiné stupně. Se zvyujícími otáčkami se zvyuje. Není to nic tragickýho a časem bych si asi zvykl a nevnímal. Pokud to tam ale nemá být...?
Mohla by to být převodoka, nebo rozvody (ty budu muset stejně měnit)? Nebo co jinýho?
Taky něco píská v interiéru (elektronika), ale to je slyet jen kdy dojídím na parkovitě a kdy stojím, take neřeím, asi je to normální.
Začínám mít pocit, e něco u mého auta není v pořádku, ten hučivý vysoký zvuk asi není normální. Nebude to ale asi motorem. Je to slyet hlavně na dvojku při rozjídění (motor zní jakoby dvojhlasně), ale trochu je to slyet i na jiné stupně. Se zvyujícími otáčkami se zvyuje. Není to nic tragickýho a časem bych si asi zvykl a nevnímal. Pokud to tam ale nemá být...?
Mohla by to být převodoka, nebo rozvody (ty budu muset stejně měnit)? Nebo co jinýho?
Taky něco píská v interiéru (elektronika), ale to je slyet jen kdy dojídím na parkovitě a kdy stojím, take neřeím, asi je to normální.
|
|
| |
|
|