| | |
05.11.2011 20:39 -
Re: Odhlučnění
|
2423672
|
|
wuwei
|
Město: Blansko, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 12 |
|
|
Darjo, jak jde oddělat palubka? Jde to dobře? A dveře? Je nějaký návod? O to mi lo.
Darjo, jak jde oddělat palubka? Jde to dobře? A dveře? Je nějaký návod? O to mi lo.
|
|
05.11.2011 20:48 -
|
2423673
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
no omlouvám se, ale myslel jsem e čip a dejl je ten nejvyí level v tunongu, ale spletl jsem se, ani jsem netuil e po koupě auta budu muset řeit odhlučnění, ja bych spíe řeil a etřil na: loiska v ramenech, kosti, kotouče, vhodné gumy, řemenici, strvák, spojku, rozvody, ale ovčí vlnu do dveří
no omlouvám se, ale myslel jsem e čip a dejl je ten nejvyí level v tunongu, ale spletl jsem se, ani jsem netuil e po koupě auta budu muset řeit odhlučnění, ja bych spíe řeil a etřil na: loiska v ramenech, kosti, kotouče, vhodné gumy, řemenici, strvák, spojku, rozvody, ale ovčí vlnu do dveří :nevim :nevim:-))))
|
|
05.11.2011 21:25 -
|
2423676
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Má to napr tu : .link.
Má to napr tu : http://www.c5club.cz/files/pdf/montaz-demontaz_palubni_desky.pdf
|
|
05.11.2011 22:16 -
|
2423683
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 373 |
|
|
je to na roubech, pár na bocích palubky jak sundá krytky, dole u noh na tunelu, par z motorovehé prostoru. Dveře není problém. Najk má pravdu. Třeba první zjistit co ten randál dělá, kdy je moc velkej tak určitě něco není v porádku, patně zvolené nebo nekvalitní gumy taky mají svůj podíl na kvaválu, taky kosti, silenty atd...
je to na roubech, pár na bocích palubky jak sundá krytky, dole u noh na tunelu, par z motorovehé prostoru. Dveře není problém. Najk má pravdu. Třeba první zjistit co ten randál dělá, kdy je moc velkej tak určitě něco není v porádku, patně zvolené nebo nekvalitní gumy taky mají svůj podíl na kvaválu, taky kosti, silenty atd...
|
|
05.11.2011 22:21 -
|
2423686
|
|
zhrado
|
|
|
Mne nič nebúcha. loiská sú ticho, interiér nevrzga, gumy sú relatívne ok, je pravda e zimné pneu troku viac hučia ako letné. ALE chcelo by to vačie ticho.. No mal som si kúpi LEXUSa. Ale mne sa to pohodlie páči. A radej odhlučni ako hydro do lexusa A je pravda ze C5 V6 exclusive je tichie ako 2.0 hdi.. Take uvidíme čo, ako, kedy..
Mne nič nebúcha. loiská sú ticho, interiér nevrzga, gumy sú relatívne ok, je pravda e zimné pneu troku viac hučia ako letné. ALE chcelo by to vačie ticho.. No mal som si kúpi LEXUSa. Ale mne sa to pohodlie páči. A radej odhlučni ako hydro do lexusa :D A je pravda ze C5 V6 exclusive je tichie ako 2.0 hdi.. Take uvidíme čo, ako, kedy.. :)
|
|
05.11.2011 22:29 -
|
2423690
|
|
zdenoc5
|
|
|
neni nad to ked počuje epot motora
neni nad to ked počuje epot motora
|
|
05.11.2011 22:35 -
|
2423691
|
|
Darja
|
|
|
Jestli chce do lexuse, doporučuju 450RX f hybridu. I vlastní prd ti v tom tichu přijde jako hromobití... jen stojí jako malej byt v praze...
Nevím, co čekáte od C5, je to střední třída, tam prostě nebude ticho jako je ve vyí střední třídě.
Jestli chce do lexuse, doporučuju 450RX f hybridu. I vlastní prd ti v tom tichu přijde jako hromobití... jen stojí jako malej byt v praze...
Nevím, co čekáte od C5, je to střední třída, tam prostě nebude ticho jako je ve vyí střední třídě.
|
|
05.11.2011 22:42 -
|
2423692
|
|
zhrado
|
|
|
Ved ja nevravím, e je hlučná. Mal som aj hlučnejie auto.. Ale tak keby bola tichia tak by bola lepia
A zdeno, neviem či zrovna hdi epoce Skôr rachtá, epoce mono tak tá V6
Ved ja nevravím, e je hlučná. Mal som aj hlučnejie auto.. Ale tak keby bola tichia tak by bola lepia :)
A zdeno, neviem či zrovna hdi epoce :D Skôr rachtá, epoce mono tak tá V6
|
|
05.11.2011 23:03 -
|
2423700
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 373 |
|
|
no podle mého názoru je C5 hodně tichá.. přirovnám to k rádiu, poslech 4-5stupeň ze 40(přitom ve srozumitelné, mluva hudba)komunikace s lidma v autě bez problemu v ZXku kde to bylo hlučné jako... 18ze 40 aby bylo rozumět, o vlastním slovu nebo komunicí s osádkou se nedá moc říkat... lehké pokřikování.
no podle mého názoru je C5 hodně tichá.. přirovnám to k rádiu, poslech 4-5stupeň ze 40(přitom ve srozumitelné, mluva hudba)komunikace s lidma v autě bez problemu v ZXku kde to bylo hlučné jako... 18ze 40 aby bylo rozumět, o vlastním slovu nebo komunicí s osádkou se nedá moc říkat... lehké pokřikování.
|
|
06.11.2011 00:36 -
|
2423715
|
|
jumep
|
|
|
1. nikto z vas sa tu neopytal co je to za zvuk, ak je nieco motoru, bude ho pocut, ak je nieco prevodovke, bude ju pocut - skusil by som sa zamerat sem
2. za motorm je jedna tlmiaca vrstva - ten kobercovy tapec - ten mozes dost lahko nahradit za nieco lepsie / ine, zvnutra je asi 4cm hruba vrstva tlmenia - na tejto fotke .link. je krasne vidiet kus molitanu (vpravo hore je diera v tom), cele to je proste kompletne odhlucnene
resp. este jedna fotka: .link. - ako vidis vsetko je obalene, co nie je obalene su cisto veci ktore sa spajaju palubka o karoseriu alebo ine pevne body, moc na bastliace doplnanie tu moznosti neni ... ak chces nieco, treba ist do inych penazi a materialov .... to je ale uz uplne ina kategoria
3. velmi ale velmi pomahaju dvojite skla bocne
4. vyfuk a stav potrubia
5. nasavanie
demontovat palubku neni tak hrozne, jedna vec co mi vadi je potreba demontaze tych stieracov ... a potom je potrebne si dat pozor na kabelaz, ale to vam h..... pomoze, nakolko palubka sedi na karoserii, akekolvek prilepene odhlucnenie znemozni jej usadenie + je potrebne demontovat klimatizaciu a podobne aby vysledok mohol za nieco stat, ale to je uz o prerobeni na uplne ine auto ...
od spodu auta - podlaha po koberec je to asi 7cm polystiren a molitan alebo co to je za material
identifikuj ten svoj zvuk co ti vadi, mozno to je nieco co sa opiera o karoseriu a prenasa to hluk na nu .. potom mozes odhlucnovat kolko chces
dobry 2.0i po zohriati na volnobeh nevies ci ide alebo nejde
1. nikto z vas sa tu neopytal co je to za zvuk, ak je nieco motoru, bude ho pocut, ak je nieco prevodovke, bude ju pocut - skusil by som sa zamerat sem
2. za motorm je jedna tlmiaca vrstva - ten kobercovy tapec - ten mozes dost lahko nahradit za nieco lepsie / ine, zvnutra je asi 4cm hruba vrstva tlmenia - na tejto fotke http://c5.jumep.com/klima/P1070507.JPG je krasne vidiet kus molitanu (vpravo hore je diera v tom), cele to je proste kompletne odhlucnene
resp. este jedna fotka: http://c5.jumep.com/klima-c52/P1090481.JPG - ako vidis vsetko je obalene, co nie je obalene su cisto veci ktore sa spajaju palubka o karoseriu alebo ine pevne body, moc na bastliace doplnanie tu moznosti neni ... ak chces nieco, treba ist do inych penazi a materialov .... to je ale uz uplne ina kategoria
3. velmi ale velmi pomahaju dvojite skla bocne
4. vyfuk a stav potrubia
5. nasavanie
demontovat palubku neni tak hrozne, jedna vec co mi vadi je potreba demontaze tych stieracov ... a potom je potrebne si dat pozor na kabelaz, ale to vam h..... pomoze, nakolko palubka sedi na karoserii, akekolvek prilepene odhlucnenie znemozni jej usadenie + je potrebne demontovat klimatizaciu a podobne aby vysledok mohol za nieco stat, ale to je uz o prerobeni na uplne ine auto ...
od spodu auta - podlaha po koberec je to asi 7cm polystiren a molitan alebo co to je za material
identifikuj ten svoj zvuk co ti vadi, mozno to je nieco co sa opiera o karoseriu a prenasa to hluk na nu .. potom mozes odhlucnovat kolko chces
dobry 2.0i po zohriati na volnobeh nevies ci ide alebo nejde
|
|
06.11.2011 09:11 -
|
2423725
|
|
wuwei
|
Město: Blansko, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 12 |
|
|
Darja napsal(a): Myslím, e stráví hodně času a dá dost pěněz (nebo kvalitní tlumící materiál není levný) do něčeho, co bude mít malej efekt. Spí to narvi do oprav a údrby vozu jen ta těsnění stojí víc jak 10tisíc.
Do ničeho náročnýho se poutět nechci a peníze vyhazovat taky nebudu. Mám nějaké odřezky tlumícího materiálu z výroby, tak jsem si říkal, proč je nevyuít.
Půjdu nejjednoduí cestou, dám něco do motorovýho prostoru a uvidím, jestli to bude mít efekt. Maximálně bych pak dokoupil pár plátků STB silver.
Zatím díky.
Do ničeho náročnýho se poutět nechci a peníze vyhazovat taky nebudu. Mám nějaké odřezky tlumícího materiálu z výroby, tak jsem si říkal, proč je nevyuít.
Půjdu nejjednoduí cestou, dám něco do motorovýho prostoru a uvidím, jestli to bude mít efekt. Maximálně bych pak dokoupil pár plátků STB silver.
Zatím díky.
|
|
06.11.2011 18:57 -
|
2423814
|
|
Hanz 397
|
|
|
Svez se třeba v novém BMW a pozná,e v něm je motor v prostoru pro cestující slyet mnohem víc. A nemusí to být zrovna BMW. Stačí das auto,tam je to a nepříjemný. A veř,e můu srovnávat-sluebním das autem Caddy 1,9 TDI PD jezdím kadý den víc ne 40km tam a 40km zpátky opravovat tu první značku. Já bych spí el cestou,kterou ti navrhoval Jumep,tzn.identifikovat zvuk,který ti vadí(nejsou to pneu?,aerodynamický hluk?...) a pak najít způsob,jak to odstranit. U XM se mi třeba zdál 2,0i dost hlučný do té doby,ne jsem zjistil,e mám utrené,nebo aspoň unavené,vechny silentbloky,co drí agregát... To bylo po výměně tichoučko A dokonce někdy stačí,aby ty silentbloky byly nějak patně předepnutý,třeba po výměně,nebo po demontái celého,nebo části agregátu a můe to taky přenáet docela úspěně hluk do auta...
Svez se třeba v novém BMW a pozná,e v něm je motor v prostoru pro cestující slyet mnohem víc. A nemusí to být zrovna BMW. Stačí das auto,tam je to a nepříjemný. A veř,e můu srovnávat-sluebním das autem Caddy 1,9 TDI PD jezdím kadý den víc ne 40km tam a 40km zpátky opravovat tu první značku. Já bych spí el cestou,kterou ti navrhoval Jumep,tzn.identifikovat zvuk,který ti vadí(nejsou to pneu?,aerodynamický hluk?...) a pak najít způsob,jak to odstranit. U XM se mi třeba zdál 2,0i dost hlučný do té doby,ne jsem zjistil,e mám utrené,nebo aspoň unavené,vechny silentbloky,co drí agregát... To bylo po výměně tichoučko:-d A dokonce někdy stačí,aby ty silentbloky byly nějak patně předepnutý,třeba po výměně,nebo po demontái celého,nebo části agregátu a můe to taky přenáet docela úspěně hluk do auta...
|
|
06.11.2011 19:51 -
|
2423825
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
ji v příspěvku nahoře jsem vyjmenovával pár věcí co můou primárně, nebo sekundárně způsobovat hluk nebo vibrace, které se přenáí konstrukci vozidla a pak se můou projevit ve formě hluku někde jinde, Hanz dodal silenbloky a ja jetě dodávám BORDEL kdekoliv v autě, nářadí, skříňky a ve kam se dá něco odloit, mně vytáčelo i plastové pouzdro na brýle ve dveřích anebo poloprázdná petka s kolou zanechaná puberačkou pod pravým předním sedákem a to bylá doba, simulování kdfy to asi bouchá, klepe, brní .......
ji v příspěvku nahoře jsem vyjmenovával pár věcí co můou primárně, nebo sekundárně způsobovat hluk nebo vibrace, které se přenáí konstrukci vozidla a pak se můou projevit ve formě hluku někde jinde, Hanz dodal silenbloky a ja jetě dodávám BORDEL kdekoliv v autě, nářadí, skříňky a ve kam se dá něco odloit, mně vytáčelo i plastové pouzdro na brýle ve dveřích anebo poloprázdná petka s kolou zanechaná puberačkou pod pravým předním sedákem a to bylá doba, simulování kdfy to asi bouchá, klepe, brní .......:-))));-)
|
|
06.11.2011 21:07 -
|
2423852
|
|
DOUFAK
|
|
|
Odhlučnit C5 ??? Čtu dobře? V čem to lidi jezdíte?... Anebo jsem já hluchej ...
Odhlučnit C5 ??? :-o Čtu dobře? :-o V čem to lidi jezdíte?:-o... Anebo jsem já hluchej:-d ...
|
|
06.11.2011 22:31 -
|
2423884
|
|
standacer
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 100 |
|
|
DOUFAK napsal(a): Odhlučnit C5 ??? Čtu dobře? V čem to lidi jezdíte? ... Anebo jsem já hluchej ...
Ale zas tak dokonale tichý to není. Mně třeba berou mory, kdy mně začne drnčet ozdobná lita vlevo od volantu. Na hučení převodovky na 3 a 4 kvaltu u jsem si zvykl. Nejlepí je to na dálnici, kde nic z toho co píu slyet není, tam je C5 to nejtií v čem jsem kdy jel.
Ale zas tak dokonale tichý to není. Mně třeba berou mory, kdy mně začne drnčet ozdobná lita vlevo od volantu. Na hučení převodovky na 3 a 4 kvaltu u jsem si zvykl. Nejlepí je to na dálnici, kde nic z toho co píu slyet není, tam je C5 to nejtií v čem jsem kdy jel.
|
|
06.11.2011 22:54 -
|
2423893
|
|
DOUFAK
|
|
|
Já jsem mockrát zail pochvalu od klientů na C5 - tedy kdysi,kdy to bylo fungl NOVÉ i jako model - jak je to tiché a ivé,zvlátě od tupců Rusů,kdy se mě ptali,kolik má koní tento zaručeně benzínový dvígatěl (motor),e je tak tichý a ivý a já jim s hrdostí sobě vlastní odpovídal, e je to diesel ne benzín a oni (tenkrát)byli vyvalení,jako telata a dokola mleli - nevazmono... a C5 je tichá dodnes...a kdy jsme jezdili po Německých dálnicích,tak vichni spali uklimbaní v pohodlí C5-lodí výletní,jako mimina - proto asnu,e chcete NĚCO odhlučnovat.
Já jsem mockrát zail pochvalu od klientů na C5 - tedy kdysi,kdy to bylo fungl NOVÉ i jako model - jak je to tiché a ivé,zvlátě od tupců Rusů,kdy se mě ptali,kolik má koní tento zaručeně benzínový dvígatěl (motor),e je tak tichý a ivý a já jim s hrdostí sobě vlastní odpovídal, e je to diesel ne benzín a oni (tenkrát)byli vyvalení,jako telata a dokola mleli - nevazmono...:-d a C5 je tichá dodnes...a kdy jsme jezdili po Německých dálnicích,tak vichni spali uklimbaní v pohodlí C5-lodí výletní,jako mimina;-) - proto asnu,e chcete NĚCO odhlučnovat.:palec
|
|
06.11.2011 23:17 -
|
2423900
|
|
zhrado
|
|
|
Ved píeme, e nieje hlučná ale e by mohla by tichia Napr hluk od kolies, od motora a tak..
Ved píeme, e nieje hlučná ale e by mohla by tichia :D Napr hluk od kolies, od motora a tak..
|
|
| |
|
|