| | |
02.09.2011 13:53 -
Hasící přístroj
|
2411349
|
|
.45acp
|
|
|
Máte v autě hasící přístroj? Jaký, kde a jak upevněný?
U před několika auty jsem uvaoval o pořízení hasícího přístroje, ale nikdy nedolo na realizaci. Pořád přemýlím o nejvhodnějím místě na jeho umístění, aby nepřekáel a zároveň byl v případě potřeby při ruce. Docela mi připadalo praktické umístění na podlaze před přední sedačkou, případně ze předu sedačky dole. Tak nějak bývaly hasičáky v soutěních autech. Moná to ale dost překáí, nevím. Jinak mám pod sedačkama uplíčky, tak v mém případě je toto umístění bezpředmětné.
Máte v autě hasící přístroj? Jaký, kde a jak upevněný?
U před několika auty jsem uvaoval o pořízení hasícího přístroje, ale nikdy nedolo na realizaci. Pořád přemýlím o nejvhodnějím místě na jeho umístění, aby nepřekáel a zároveň byl v případě potřeby při ruce. Docela mi připadalo praktické umístění na podlaze před přední sedačkou, případně ze předu sedačky dole. Tak nějak bývaly hasičáky v soutěních autech. Moná to ale dost překáí, nevím. Jinak mám pod sedačkama uplíčky, tak v mém případě je toto umístění bezpředmětné.
|
|
02.09.2011 13:58 -
Re: Hasící přístroj
|
2411350
|
|
jumep
|
|
|
ja ho mam, upevneny vzadu za pravou sedackou, lahko dostupny po odklopeni sedacky
2kg praskovy
videl som upevneny vlavo na tunely u spolujazdca, nevadil tam nejako moc, ale nebolo to ono podla mna (design, okopavany spolujazdcom, opekany slnkom ...)
ja ho mam, upevneny vzadu za pravou sedackou, lahko dostupny po odklopeni sedacky
2kg praskovy
videl som upevneny vlavo na tunely u spolujazdca, nevadil tam nejako moc, ale nebolo to ono podla mna (design, okopavany spolujazdcom, opekany slnkom ...)
|
|
02.09.2011 14:06 -
|
2411351
|
|
.45acp
|
|
|
Ten design mi taky vrtá hlavou. Vím, e někdo má hasičáky na předním sloupku přede dveřma. Hlavně mě děsí představa nutnosti někde vrtat díry. A to je asi v mém případě největí problém, jinak bych ho u asi pořídil. Aby to taky nevypadalo blbě!
Ten design mi taky vrtá hlavou:-). Vím, e někdo má hasičáky na předním sloupku přede dveřma. Hlavně mě děsí představa nutnosti někde vrtat díry. A to je asi v mém případě největí problém, jinak bych ho u asi pořídil. Aby to taky nevypadalo blbě!
|
|
02.09.2011 14:36 -
|
2411352
|
|
Dutch
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 480 |
|
|
Já navrtal drzak na hasicak do zadni leve sedacky - zezadu z kufru a vozim ho tam. Je pristupny z kufru i z kabiny zevnitr - po odklopeni sedacky.
Já navrtal drzak na hasicak do zadni leve sedacky - zezadu z kufru a vozim ho tam. Je pristupny z kufru i z kabiny zevnitr - po odklopeni sedacky.
|
|
02.09.2011 15:06 -
|
2411362
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 374 |
|
|
mam ho v kufru napravo za světlem dole, přichycený original gumou s plechovkou aditiv. Zadne vrtaní. Teď u přesně nevím jestli pěna nebo praek, ale určený do auta.
mam ho v kufru napravo za světlem dole, přichycený original gumou s plechovkou aditiv. Zadne vrtaní. Teď u přesně nevím jestli pěna nebo praek, ale určený do auta.
|
|
02.09.2011 16:01 -
|
2411366
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
Já ho mám u nohou spolujezdce na straně středovýho panelu. Spokojenost: je po ruce a nezavazí
Já ho mám u nohou spolujezdce na straně středovýho panelu. Spokojenost: je po ruce a nezavazí :palec
|
|
02.09.2011 19:05 -
|
2411381
|
|
.45acp
|
|
|
Jen se divím, e výrobci s něčím podobným nepočítali u při konstrukci a výrobě. Potom by bylo jasný kam s ním.
Jen se divím, e výrobci s něčím podobným nepočítali u při konstrukci a výrobě. Potom by bylo jasný kam s ním.
|
|
02.09.2011 19:29 -
|
2411382
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
TheOne napsal(a): Zbyňa napsal(a): Já ho mám u nohou spolujezdce na straně středovýho panelu. Spokojenost: je po ruce a nezavazí
u nohou spolujezdce?.. ne nevím nehyzdito? Kolikrat si ho pouil e ho ma tak rychlem mistě pouití?.. Podle mě se to tam nehodí..
Kdybych věděl, jak se sem dávaj fotky, tak ukáu (pokusim se nastudovat), e by to hyzdilo, to ani ne.. spí, kdy někoho vezu, tak je to "Tyjo,ty tady má hasičák!" Auto je dovezený z Belgie, kde je povinnej myslim a u tam byl, nevadí mi to. Nepouil jsem ho jetě ani jednou (díkybohu) a čím víc poruce tím líp, kdybych ho nedejboe někdy potřeboval, rozhodně nebudu přemýlet kde je a spolujezdec u vůbec ne, i kdy ho vezu poprvé. Nohám taky nezavazí, klidně bych to doporučil
Kdybych věděl, jak se sem dávaj fotky, tak ukáu (pokusim se nastudovat), e by to hyzdilo, to ani ne.. spí, kdy někoho vezu, tak je to "Tyjo,ty tady má hasičák!" :-) Auto je dovezený z Belgie, kde je povinnej myslim a u tam byl, nevadí mi to. Nepouil jsem ho jetě ani jednou (díkybohu) a čím víc poruce tím líp, kdybych ho nedejboe někdy potřeboval, rozhodně nebudu přemýlet kde je a spolujezdec u vůbec ne, i kdy ho vezu poprvé. Nohám taky nezavazí, klidně bych to doporučil :palec
|
|
02.09.2011 19:32 -
|
2411383
|
|
Mamlas
|
|
|
Mam taky auto dovezeny z belgie a mam hasicak na stejnym miste - spolujezdce nalevo na stredovym tunelu. Na hasicaku je i znak citroenu takze to tam davali bud ve fabrice nebo v salonu.
Mam taky auto dovezeny z belgie a mam hasicak na stejnym miste - spolujezdce nalevo na stredovym tunelu. Na hasicaku je i znak citroenu takze to tam davali bud ve fabrice nebo v salonu.
|
|
02.09.2011 20:11 -
|
2411394
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
ja jsem bordelář, vozím ho v bedýnce v kufru, 2 kg, práek s manometrem, pravidelně nechávám kontrolovat a pouil jsem hasičák jednou, uhasil jsem lesákům na 120 motorový prostor - mastný hadr jim vletěl z boční kapsy přímo na výfuk a benzínová hadička ji nebyla, měli těstí koda tak 20,- Kč za hadičku - byl to taky práek 2 kg a jetě zbylo, dostal jsem od nich nový a hezké poděkování ve formě dřeva
ja jsem bordelář, vozím ho v bedýnce v kufru, 2 kg, práek s manometrem, pravidelně nechávám kontrolovat a pouil jsem hasičák jednou, uhasil jsem lesákům na 120 motorový prostor - mastný hadr jim vletěl z boční kapsy přímo na výfuk a benzínová hadička ji nebyla, měli těstí koda tak 20,- Kč za hadičku - byl to taky práek 2 kg a jetě zbylo, dostal jsem od nich nový a hezké poděkování ve formě dřeva :palec
|
|
02.09.2011 20:47 -
|
2411400
|
|
jumep
|
|
|
Dutch napsal(a): Já navrtal drzak na hasicak do zadni leve sedacky - zezadu z kufru a vozim ho tam. Je pristupny z kufru i z kabiny zevnitr - po odklopeni sedacky.
podobne to mam aj ja, len nie v sedacke ale zboku v tapeci (chystam sa ho upevnit, teraz sa len v tom mieste v kufry vala)
ak zacne horet tvoje auto, mas sancu ho odtial v pohode vybrat, ak zachranujes cudzie je to o tom istom, sedacku sklopis lahko a vzdy
podobne to mam aj ja, len nie v sedacke ale zboku v tapeci (chystam sa ho upevnit, teraz sa len v tom mieste v kufry vala)
ak zacne horet tvoje auto, mas sancu ho odtial v pohode vybrat, ak zachranujes cudzie je to o tom istom, sedacku sklopis lahko a vzdy
|
|
02.09.2011 20:52 -
|
2411401
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Já jsem ho přirouboval k uplíku pod sedačku spolujezdce. uplík teď vytahuju i s hasičákem, ale vytahuju ho jednou za uherák, tak to nevadí
Já jsem ho přirouboval k uplíku pod sedačku spolujezdce. uplík teď vytahuju i s hasičákem, ale vytahuju ho jednou za uherák, tak to nevadí
|
|
03.09.2011 08:04 -
|
2411465
|
|
DOUFAK
|
|
|
Hasičák ji NENÍ povinný,tak si s ním hlavu vůbec nedělám.
Hasičák ji NENÍ povinný,tak si s ním hlavu vůbec nedělám.:-d
|
|
03.09.2011 08:51 -
|
2411470
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 374 |
|
|
Povinný sice není, ale jak chce uhasit hořící auto( nemusí být tvoje) ?? A zachránit tak někomu ivot? Je povinost poskytnou první pomoc, kdy to neudělá tak je to trestné... Tak si hlavu stejně nedělej..
Povinný sice není, ale jak chce uhasit hořící auto( nemusí být tvoje) ?? A zachránit tak někomu ivot? Je povinost poskytnou první pomoc, kdy to neudělá tak je to trestné... Tak si hlavu stejně nedělej..
|
|
03.09.2011 17:41 -
|
2411527
|
|
máca
|
|
|
Jak jsi to udělal?Já mám u spolujezdce kaslík jen na CD.
Jak jsi to udělal?Já mám u spolujezdce kaslík jen na CD.:-o
|
|
03.09.2011 20:17 -
|
2411547
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Foto...
Foto...
Přílohy: CIMG0791.JPG ( 89083b ) - |
|
| |
|
|