| | |
22.01.2013 22:04 -
Re: tmavící folie na skla
|
2541377
|
|
Roman5
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 11 |
|
|
Já jsem měl zatmavené celé auto....přední jsem měl svěrlejí a zadni tmavé....před dvěma lety mi kámo zařídil technickou a proel jsem....bohuel po dvou letech mě opět čekala technická a nikdo si netroufnul mě pustit s foliema i ze znamosti.....přední li dolu....prace na prd ale jsou dole.....na technický jsem proel bez problémů a ádnej atest na zadní okna vidět nikdo nechtěl....folie jsem tam měl 7 let od firmy Safex ....super....bohuel jsou dole ale taky to bez nich jde....díte je vzadu má a to je hlavní.....
Já jsem měl zatmavené celé auto....přední jsem měl svěrlejí a zadni tmavé....před dvěma lety mi kámo zařídil technickou a proel jsem....bohuel po dvou letech mě opět čekala technická a nikdo si netroufnul mě pustit s foliema i ze znamosti.....přední li dolu....prace na prd ale jsou dole.....na technický jsem proel bez problémů a ádnej atest na zadní okna vidět nikdo nechtěl....folie jsem tam měl 7 let od firmy Safex ....super....bohuel jsou dole ale taky to bez nich jde....díte je vzadu má a to je hlavní.....:-d
|
|
22.01.2013 22:05 -
|
2541379
|
|
Roman5
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 11 |
|
|
troll napsal(a): na sundavaní bych si asi zkusil pomoct horkovzdunou pistolí nebo fenem, take v teplý garái a neohřívej zprudka a i okno neprdne.
sundal jsem to pomocí krabky na keramické desky a myslím e jsem pouříval toulen...ale ted nevim přesně....
na sundavaní bych si asi zkusil pomoct horkovzdunou pistolí nebo fenem, take v teplý garái a neohřívej zprudka a i okno neprdne.
sundal jsem to pomocí krabky na keramické desky a myslím e jsem pouříval toulen...ale ted nevim přesně....
|
|
22.01.2013 22:27 -
|
2541387
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
vseved napsal(a): Stanovisko MDS: je dáno vyhlákou 341/2002 § 36 ods.3b, co se týká pouze čelního a předních bočních skel. Stanovisko MDS doplňuje podmínku pro zadní sklo - v případě 3brzdového světla, nesmí být jeho viditelnost sníena. Homologace pro folie na zadních bočních oknech je vyadována pouze pokud se jedná o zrcadlové folie.
Jinak viz: .link.
a dále: .link. (§22 odst.3 písm. b)
SHRNUTÍ:
toto je snad dostatečně doloené k problematice, nechápu STRUCTORA proč v tom dělá zbytečně chaos, prostě přední a přední boční - ATEST a folie musí splňovat i propustnost (nezapomínat e se to sčítá - případně zatmavení origo skla a dodatečná folie). U zadních bočních a o zadním skle není ani zmínka o nutnosti, pouze je tam podmínka ohledně třetího brzdového světla.
SHRNUTÍ:
toto je snad dostatečně doloené k problematice, nechápu STRUCTORA proč v tom dělá zbytečně chaos, prostě přední a přední boční - ATEST a folie musí splňovat i propustnost (nezapomínat e se to sčítá - případně zatmavení origo skla a dodatečná folie). U zadních bočních a o zadním skle není ani zmínka o nutnosti, pouze je tam podmínka ohledně třetího brzdového světla. ;-)
|
|
22.01.2013 22:52 -
|
2541407
|
|
mravcek1
|
|
|
OK u vas v Čechachto plati ale co u nas na Slovensku?neviem sa orientovat v tych zakonoch a nerozumiem tomu ozaj a dal som otazku aj do TV JOJ p.Packovy,som zvedavy co nato povie ak to ovsem uverejnia a prosim nehnevajte sa na mna za tie otazky,som fakt magor s toho
OK;-) u vas v Čechachto plati ale co u nas na Slovensku?neviem sa orientovat v tych zakonoch a nerozumiem tomu:-( ozaj a dal som otazku aj do TV JOJ p.Packovy,som zvedavy co nato povie ak to ovsem uverejnia;-) a prosim nehnevajte sa na mna za tie otazky,som fakt magor s toho
|
|
22.01.2013 23:10 -
|
2541412
|
|
najk
|
|
|
Mamlas napsal(a): Podle me z uvedeneho vyjadreni MD vyplyva, ze vsechna okna kde je folie musi mit vyznaceny atest a navic predni bocni musi splnovat minimalni propustnost. Lepit folie muzou jen schvalene firmy, ktere jsou v seznamu MD.
krucinál, nedá pokoje, přečti si uvedenou vyhláku : § 33, odst. 3, pís, b) , kde jsou uvedené závady!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a mluví se POUZE o předním a předních!!!!!!!!!!! Říkám, e si zbytek můe pomalovat třeba vápnem!!!!
krucinál, nedá pokoje, přečti si uvedenou vyhláku : § 33, odst. 3, pís, b) , kde jsou uvedené závady!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a mluví se POUZE o předním a předních!!!!!!!!!!! Říkám, e si zbytek můe pomalovat třeba vápnem!!!! :-))))
|
|
22.01.2013 23:12 -
|
2541413
|
|
Jano
|
Město: Vychodna, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 117 |
|
|
Kamarát kúpil auto s foliami vzadu a na STK mal problém lebo papiere na fólie boli na staré značky. Musel ich da dole. Dal nové a firma mu vystavila papiere na jeho značky aj s číslami čo sú na foliach.
Kamarát kúpil auto s foliami vzadu a na STK mal problém lebo papiere na fólie boli na staré značky. Musel ich da dole. Dal nové a firma mu vystavila papiere na jeho značky aj s číslami čo sú na foliach.
|
|
22.01.2013 23:21 -
|
2541414
|
|
mravcek1
|
|
|
ak sa nemylim tak dany certifikat ked vydavaju ma aj VIN cislo uvedene a malo by byt jedno ake su tam znacky
ak sa nemylim tak dany certifikat ked vydavaju ma aj VIN cislo uvedene a malo by byt jedno ake su tam znacky
|
|
22.01.2013 23:41 -
|
2541421
|
|
Jano
|
Město: Vychodna, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 117 |
|
|
mravcek1 napsal(a): ak sa nemylim tak dany certifikat ked vydavaju ma aj VIN cislo uvedene a malo by byt jedno ake su tam znacky
To je pravda ale musí sedie aj SPZ ktoré sú tie uvedené v tom certifikate. On tam mal staré a to bol problém.
To je pravda ale musí sedie aj SPZ ktoré sú tie uvedené v tom certifikate. On tam mal staré a to bol problém.
|
|
22.01.2013 23:47 -
|
2541422
|
|
najk
|
|
|
troll napsal(a): procenta se NESČÍTÁ ALE NÁSOBÍ!!!
sklo 50% a folie 50% neni 100% tma ale jen 75% čili 25% propustnost...aneb 1x0,5x0,5=0,25....
asi má pravdu, nevím jak se to počítá, ale není tady problém o slovičkaření, smyslem mého nepřesného vyjádření bylo: na tmavé sklo dám jetě tmavou folii, tak to bude mít nějakou propustnost, nemůu tvrdit, e mám povolenou propustnost folie, kdy jsem do toho nezapočítal okno - teď je to oukej?
jinak beru zpět tu certifikaci ohledně zadních, MUSÍ být , ale dle neoficiálních podkladů, ofiko jsem nael pouze výe uvedenou definici co jsou závady, to co říkají lepičské firmy není pro mně ofiko, jestli máte někdo odkaz, kde je to napsané černé na bílém (zadní a zadní boční) dejte to sem, rád se seznámím, jinak se omlouvám
asi má pravdu, nevím jak se to počítá, ale není tady problém o slovičkaření, smyslem mého nepřesného vyjádření bylo: na tmavé sklo dám jetě tmavou folii, tak to bude mít nějakou propustnost, nemůu tvrdit, e mám povolenou propustnost folie, kdy jsem do toho nezapočítal okno - teď je to oukej? ;-)
jinak beru zpět tu certifikaci ohledně zadních, MUSÍ být , ale dle neoficiálních podkladů, ofiko jsem nael pouze výe uvedenou definici co jsou závady, to co říkají lepičské firmy není pro mně ofiko, jestli máte někdo odkaz, kde je to napsané černé na bílém (zadní a zadní boční) dejte to sem, rád se seznámím, jinak se omlouvám
|
|
23.01.2013 18:49 -
|
2541642
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Písemné vyjádření MDČR: Vyhláka 341/2002 § 36 ods.3b, t.j. čelní okno - propustnost min. 75%, přední boční okna - propustnost min. 70%, zadní okno - propustnost není limitována (v případě 3brzdového světla, nesmí být jeho viditelnost sníena), zadní boční okna - propustnost není limitována (vyjímkou je případ, kdy není vozidlo vybaveno pravým zpětným zrcátkem, pak pro pravé zadní okno platí propustnost min. 70%).
Atest folií je vyadován pouze u folií na sklech kde je vyhlákou 341/2002 předepsána minimální propustnost.
Pouze pokud se jedná o zrcadlové folie, je atest vyadován na vechny folie, bez ohledu na to na kterém okně jsou pouity (důvodem poviné atestace je míra jejich reflexe).
Tolik stanovisko MDČR.
Čili, pokud mám pravé a levé venkovní zpětné zrcátko, mohu si do zadních bočních dveří klidně mamontovat místo skla plech, ani bych poruoval vyhláku, nebo měl problémy na STK.
PS.: Stanovisko MDČR je z listopadu r. 2012, kdy si jej vyádal zeák, protoe neproel s AUDI na STK pro neatestované folie na bočních zadních dveřích. S tímto dokladem absolvoval STK znovu a po delích dohadech a přez značnou načuřenost vedoucího technika proel bez ztráty květinky a bez jakýchkoliv doplatků.
Písemné vyjádření MDČR: Vyhláka 341/2002 § 36 ods.3b, t.j. čelní okno - propustnost min. 75%, přední boční okna - propustnost min. 70%, zadní okno - propustnost není limitována (v případě 3brzdového světla, nesmí být jeho viditelnost sníena), zadní boční okna - propustnost není limitována (vyjímkou je případ, kdy není vozidlo vybaveno pravým zpětným zrcátkem, pak pro pravé zadní okno platí propustnost min. 70%).
Atest folií je vyadován pouze u folií na sklech kde je vyhlákou 341/2002 předepsána minimální propustnost.
Pouze pokud se jedná o zrcadlové folie, je atest vyadován na vechny folie, bez ohledu na to na kterém okně jsou pouity (důvodem poviné atestace je míra jejich reflexe).
Tolik stanovisko MDČR.
Čili, pokud mám pravé a levé venkovní zpětné zrcátko, mohu si do zadních bočních dveří klidně mamontovat místo skla plech, ani bych poruoval vyhláku, nebo měl problémy na STK.
PS.: Stanovisko MDČR je z listopadu r. 2012, kdy si jej vyádal zeák, protoe neproel s AUDI na STK pro neatestované folie na bočních zadních dveřích. S tímto dokladem absolvoval STK znovu a po delích dohadech a přez značnou načuřenost vedoucího technika proel bez ztráty květinky a bez jakýchkoliv doplatků.
|
|
27.05.2013 21:50 -
|
2583547
|
|
zico
|
|
|
Kedze chcem minimalizovat prehrievanie interieru v lete, dal som si nalepit folie aj na predne bocne skla. Ano, je to zrejme nelegalne ale zas jeden zdroj mi uvadza, ze na prednych dverach mozu byt pouzite bezpecnostne (nie tonovane) folie. ACAB
U mna ide o takmer cire folie, ktore ale maju zachytavat 60% tepelneho ziarenia. Zvonku vobec nie je poznat, ze by nejake boli.
Vcul mam cele auto atermicke; a dufam v lete bude max. 22 stupnov aj v odparkovanom aute
Kedze chcem minimalizovat prehrievanie interieru v lete, dal som si nalepit folie aj na predne bocne skla. Ano, je to zrejme nelegalne :-)))) ale zas jeden zdroj mi uvadza, ze na prednych dverach mozu byt pouzite bezpecnostne (nie tonovane) folie. ACAB :-p
U mna ide o takmer cire folie, ktore ale maju zachytavat 60% tepelneho ziarenia. Zvonku vobec nie je poznat, ze by nejake boli.
Vcul mam cele auto atermicke; a dufam v lete bude max. 22 stupnov aj v odparkovanom aute :-))
|
|
28.05.2013 06:38 -
|
2583624
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Toto jaro se na zpravodajských serverech mnoí informace o dalí ohromné "výhodě" zatmavených oken. Zloději kradou auto, kde vzadu sedí mimino, toté se podařilo pár odtahovým slubám a úplně nejlepí je, e u jedné havárie polii do rozstřihání zadních dveří nevěděli kolik lidí je v autě.
Toto jaro se na zpravodajských serverech mnoí informace o dalí ohromné "výhodě" zatmavených oken. Zloději kradou auto, kde vzadu sedí mimino, toté se podařilo pár odtahovým slubám a úplně nejlepí je, e u jedné havárie polii do rozstřihání zadních dveří nevěděli kolik lidí je v autě.
|
|
27.06.2013 14:19 -
|
2593421
|
|
shalafi
|
|
|
shalafi napsal(a): Nazdarek, riesil niekto folie na C5 X7? Mne totiz v Citroene (Motorpartner Panonska, BA) povedali, ze na zadne okno sa folia dat neda, pretoze je zaoblene opacne a na to foliu nenatiahnu, museli by strihat, bolo by to vidiet, atd atd. Cize folie iba na zadne dvere, 140 eur. Ked som sa potom pytal aspon na roletku pana od nahradnych dielov, tak sa ma 4x spytal na ktore okno ze sa to neda dat folia a preco vlastne, ocividne o tom este nepocul ehm ehm .. mimochodom roletka dozadu na sedan stoji 225 eur
Takze odvcera nalepene folie - na dverach najtmavsie, na zadnom skle stredna. Chlapik rovno povedal, ze C5 este nerobil ale vyskusame a uvidime Pocas lepenia vysvitlo, ze uz robili C6, tak som stratil akekolvek obavy. Nakoniec foliu na zadne sklo nalepil bez problemov v jednom kuse, ziadne strihanie dokonca vravel, ze stredne tmava je tensia a robi sa s nou horsie ako s ciernou, napriek tomu bez problemov. Cena 130 Zase raz Citroen servis 0 - SAXO autofolie 1.
Takze odvcera nalepene folie - na dverach najtmavsie, na zadnom skle stredna. Chlapik rovno povedal, ze C5 este nerobil ale vyskusame a uvidime :-)) Pocas lepenia vysvitlo, ze uz robili C6, tak som stratil akekolvek obavy. Nakoniec foliu na zadne sklo nalepil bez problemov v jednom kuse, ziadne strihanie :palec dokonca vravel, ze stredne tmava je tensia a robi sa s nou horsie ako s ciernou, napriek tomu bez problemov. Cena 130 :-o Zase raz Citroen servis 0 - SAXO autofolie 1.
|
|
27.06.2013 16:49 -
|
2593459
|
|
Tortugas
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 40 |
|
|
Nekoho muze zajimat pro srovnani, umyslne neuvadim firmu aby se to nebralo jako inzerce.
Dobrý den,
nabízíme tři varianty autofólií Brusafol, ceny jsou kalkulovány na
vechna skla vozu krom čelního.
Draí jsou tradiční sputterované řady, kdy je cena 5 300 Kč včetně
montáe a DPH. A nebo levnějí řada HPSMOKE, která by vycházela na 4 300 Kč včetně montáe a DPH.
Rozdíl je v tepelněizolačních vlastnostech v létě, draí varianta
lépe tepelně izoluje, jinak je ivotnost obou variant stejná kolem 10
let v nezměněném stavu při záruce 5 let na ve.
Nejdraí variantou jsou pak nanofólie Ultra Performance, které
berou celkem zázračných 90% tepla na skle a zároveň fungují jako
bezpečnostní. Ty by ovem vycházely na 8 300 Kč včetně montáe a DPH.
Nejlevnějí řada je loňský model dělaný na cenu, fólie není zlá a je
zhruba srovnatelná s naí nejlepí konkurencí na trhu. Sputterované
řady a nanofólie u ádná konkurence nenabízí. Rozdíl je v
tepelněizolačních vlastnostech.
*** Informační dotazník - OKENNÍ FÓLIE ***
Model: C5 II 2007 Break
Karoserie: kombi
Funkce: Tepelněizolační, Spíe clonící, Zatemňovací
Vzhled: Klasický tmavý odstín vozu, Decentní či nenápadný design
Nekoho muze zajimat pro srovnani, umyslne neuvadim firmu aby se to nebralo jako inzerce.
Dobrý den,
nabízíme tři varianty autofólií Brusafol, ceny jsou kalkulovány na
vechna skla vozu krom čelního.
Draí jsou tradiční sputterované řady, kdy je cena 5 300 Kč včetně
montáe a DPH. A nebo levnějí řada HPSMOKE, která by vycházela na 4 300 Kč včetně montáe a DPH.
Rozdíl je v tepelněizolačních vlastnostech v létě, draí varianta
lépe tepelně izoluje, jinak je ivotnost obou variant stejná kolem 10
let v nezměněném stavu při záruce 5 let na ve.
Nejdraí variantou jsou pak nanofólie Ultra Performance, které
berou celkem zázračných 90% tepla na skle a zároveň fungují jako
bezpečnostní. Ty by ovem vycházely na 8 300 Kč včetně montáe a DPH.
Nejlevnějí řada je loňský model dělaný na cenu, fólie není zlá a je
zhruba srovnatelná s naí nejlepí konkurencí na trhu. Sputterované
řady a nanofólie u ádná konkurence nenabízí. Rozdíl je v
tepelněizolačních vlastnostech.
*** Informační dotazník - OKENNÍ FÓLIE ***
Model: C5 II 2007 Break
Karoserie: kombi
Funkce: Tepelněizolační, Spíe clonící, Zatemňovací
Vzhled: Klasický tmavý odstín vozu, Decentní či nenápadný design
|
|
27.06.2013 18:31 -
|
2593478
|
|
zico
|
|
|
Ak ta nanofolia nebude len placebo, tak preco nie.
btw. za bezpecnostnu foliu sa povazuju folie hrubky >200-300 mikronov (pouzit na aute nie velmi realne).
Ak ta nanofolia nebude len placebo, tak preco nie.
btw. za bezpecnostnu foliu sa povazuju folie hrubky >200-300 mikronov (pouzit na aute nie velmi realne).
|
|
| |
|
|