| | |
08.03.2012 14:43 -
Re: tmavící folie na skla
|
2456996
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
atmavování zpětného zrcátka funguje na principu filmu liquid crystal polymer a polarizační folie, řízené elektrickým polem, které ovládá elektronika uvnitř zrcátka. Ta má jako vstupy dva diferenciální snímače osvětlení ukryté v tělu zrcátka. Jako referenční je brán sníč, který analyzuje intenzitu světla před autem (E1) a rozdílový je snímač, který analyzuje hodnotu světla přicházející zezadu (E2). pokud suma E = či je větí ne prahová odnota (cca 20 lux) - nic se neděje.
Pokud suma E = či je mení 20 lux a E1 = E2 či E1 je mení E2 - rovně se nedějě
Pokud suma E = či je mení 20 lux a E1 je mení E2, pak dochází v závyslosti rozdílu E1 a E2 ke zvyování potenciálu mezi dvěla elektrodami a polararizačními foliemi (podobný primcip jest uit např u LCD displayů) a vrstvička z tekutých krystalů začne postupně polarizovat světlo jí procházející. páč jsou polarizační folie před a za ní otočené o 90 stupňů, tak se začne sniovat mnoství světla, která tato sestava propoutí, tudí ve výsledku tě o to míň sere zmetek s nabastlenejma HIDčkama, jedoucí za tebou. Pokud si nalepí na zadní okno folii - sníí se pochopitelně mnoství světla dopadající na senzor E2 , ale - stejnou měrou se samozřejmě sníí mnoství světla odraené zrcátkem do očí, čili - nola od nuly pojde. Potí nastane, kdy, nemá zatmavovací venkovní zrcátka. Pak tě sice neoslňuje zrcátko vnitřní, ale schytá to ze stran, co samozřejmě obyčejně nastane pouze v případě neseřízených, či jinak dokurvených světel (HID sada a pod). Pak nastavá monost varianty, kterou tu nebudu větrat...
atmavování zpětného zrcátka funguje na principu filmu liquid crystal polymer a polarizační folie, řízené elektrickým polem, které ovládá elektronika uvnitř zrcátka. Ta má jako vstupy dva diferenciální snímače osvětlení ukryté v tělu zrcátka. Jako referenční je brán sníč, který analyzuje intenzitu světla před autem (E1) a rozdílový je snímač, který analyzuje hodnotu světla přicházející zezadu (E2). pokud suma E = či je větí ne prahová odnota (cca 20 lux) - nic se neděje.
Pokud suma E = či je mení 20 lux a E1 = E2 či E1 je mení E2 - rovně se nedějě
Pokud suma E = či je mení 20 lux a E1 je mení E2, pak dochází v závyslosti rozdílu E1 a E2 ke zvyování potenciálu mezi dvěla elektrodami a polararizačními foliemi (podobný primcip jest uit např u LCD displayů) a vrstvička z tekutých krystalů začne postupně polarizovat světlo jí procházející. páč jsou polarizační folie před a za ní otočené o 90 stupňů, tak se začne sniovat mnoství světla, která tato sestava propoutí, tudí ve výsledku tě o to míň sere zmetek s nabastlenejma HIDčkama, jedoucí za tebou. Pokud si nalepí na zadní okno folii - sníí se pochopitelně mnoství světla dopadající na senzor E2 , ale - stejnou měrou se samozřejmě sníí mnoství světla odraené zrcátkem do očí, čili - nola od nuly pojde. Potí nastane, kdy, nemá zatmavovací venkovní zrcátka. Pak tě sice neoslňuje zrcátko vnitřní, ale schytá to ze stran, co samozřejmě obyčejně nastane pouze v případě neseřízených, či jinak dokurvených světel (HID sada a pod). Pak nastavá monost varianty, kterou tu nebudu větrat...
|
|
08.03.2012 18:50 -
|
2457097
|
|
Hanz 397
|
|
|
Pěkně se to tady v souvislosti s foliema zvrhlo . Já mám taky zatmaveno .link. ,do auta vidět je i není(u jsem psal) a kdy má jen vnitřní elektrochrom,tak problém není,ten nastává jen kdy má i vnějí-ty pak stmavujou málo. Ale to u I.snad ani nebylo,né?
Pěkně se to tady v souvislosti s foliema zvrhlo :-d. Já mám taky zatmaveno http://www.c5club.cz/page/kod-29/gal-32821060.html ,do auta vidět je i není(u jsem psal) a kdy má jen vnitřní elektrochrom,tak problém není,ten nastává jen kdy má i vnějí-ty pak stmavujou málo. Ale to u I.snad ani nebylo,né?
|
|
08.03.2012 19:00 -
|
2457106
|
|
jumep
|
|
|
elektrochrom ma kazda c5 z el. sklopnymi zrkadlami (aj 2001)
elektrochrom ma kazda c5 z el. sklopnymi zrkadlami (aj 2001)
|
|
08.03.2012 20:05 -
|
2457139
|
|
jumep
|
|
|
to nema ani facelift, az X7
to nema ani facelift, az X7
|
|
10.03.2012 15:16 -
|
2457593
|
|
MS02
|
Město: Pha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 230 |
|
|
Jj, potvrzuji elektrochrom/stmívací skla i u bočních zrcátek podle výbavy a v C5 III (X7) a pouze vnitřní zpětné u C5 I a II s automatickou klimatizací/senzorem (světelným), prostě podle výbavy...
Jj, potvrzuji elektrochrom/stmívací skla i u bočních zrcátek podle výbavy a v C5 III (X7) a pouze vnitřní zpětné u C5 I a II s automatickou klimatizací/senzorem (světelným), prostě podle výbavy...
|
|
10.03.2012 17:31 -
|
2457626
|
|
bubakkaja
|
|
|
Je elektrochrom nemam a mam si myslim na c5 vsechno co bylo.
Je elektrochrom nemam a mam si myslim na c5 vsechno co bylo.
|
|
25.06.2012 14:50 -
|
2487241
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
K těm foliím... dneska jsem nechal taky polepit, protoe černý auto + teploty přes třicet u bylo na mě moc. Měl jsem v plánu komplet auto včetně oken řidič / spolujezdec. Na firmě, kde jsem to nechával dělat mají zaplapánbůh i mainku (uplně stejnou, se kterou dneska běhá PČR) na měření propustnosti. A u originál sklo propoutí jen 70% (naměřeno 68%), take dopředu se nakonec nedávalo vůbec nic.
Take kdo máte folie i na předku, nechal bych to někde změřit, a za to změření u silnice pak neplatíte zbytečně dvojku, i kdy za to pohodlí to zas stojí, e...
K těm foliím... dneska jsem nechal taky polepit, protoe černý auto + teploty přes třicet u bylo na mě moc. Měl jsem v plánu komplet auto včetně oken řidič / spolujezdec. Na firmě, kde jsem to nechával dělat mají zaplapánbůh i mainku (uplně stejnou, se kterou dneska běhá PČR) na měření propustnosti. A u originál sklo propoutí jen 70% (naměřeno 68%), take dopředu se nakonec nedávalo vůbec nic.
Take kdo máte folie i na předku, nechal bych to někde změřit, a za to změření u silnice pak neplatíte zbytečně dvojku, i kdy za to pohodlí to zas stojí, e...
|
|
25.06.2012 17:47 -
|
2487333
|
|
Zbyňa
|
|
|
hezký taky bych to měl zdokumentovat a 99% UV si myslim, e pohltí ta originál skla... ale kdyby byla nějaká cesta, jak bez zatmavení jetě vác sníit mnoství tepla, co jde dovnitř, nebránil bych se tomu
hezký :palec taky bych to měl zdokumentovat :) a 99% UV si myslim, e pohltí ta originál skla... ale kdyby byla nějaká cesta, jak bez zatmavení jetě vác sníit mnoství tepla, co jde dovnitř, nebránil bych se tomu
|
|
25.06.2012 19:01 -
|
2487401
|
|
DrMarvin
|
|
|
na starym merglovi ( 500 SE masaker) jsem měl folie na celym aute....vzadu 25%(zadni okno i dvere)...okna u ridice a predni jsem mel 50%....a jeste zrcadlovky....na STK jsem mu musel dat 5ti kilo a jeste to byl znamej
policajti mne chytli dvakrat....jednou jsem to ukecal a jednou mi vyhrozovali ze to musim strhnoutale ukecal jsem to jenom na litr pokutu:=)
ale nebylo to k zahozeni....ted mam jenom zadek a stribrn zrcadlovky a nemuzu si je vynachvalit...neni do auta videt a vzadu to tolik nepali:=)
na starym merglovi ( 500 SE masaker) jsem měl folie na celym aute....vzadu 25%(zadni okno i dvere)...okna u ridice a predni jsem mel 50%....a jeste zrcadlovky....na STK jsem mu musel dat 5ti kilo a jeste to byl znamej:D
policajti mne chytli dvakrat....jednou jsem to ukecal a jednou mi vyhrozovali ze to musim strhnout:Dale ukecal jsem to jenom na litr pokutu:=)
ale nebylo to k zahozeni....ted mam jenom zadek a stribrn zrcadlovky a nemuzu si je vynachvalit...neni do auta videt a vzadu to tolik nepali:=)
|
|
25.06.2012 19:07 -
|
2487405
|
|
jumep
|
|
|
ked sadnem do hentakeho auta tak to je jak v tuneli ... hrozne, troska sero a uz nic nevidis von ... nehovoriac o tom ze cez to auto nic nevidis
ked sadnem do hentakeho auta tak to je jak v tuneli ... hrozne, troska sero a uz nic nevidis von ... nehovoriac o tom ze cez to auto nic nevidis
|
|
25.06.2012 19:25 -
|
2487416
|
|
DrMarvin
|
|
|
taky vetsinou za mnou nikdo nebyl aby mohl videt pres auto:=)
ono to melo trosku vic koniku....jinak..z auta bylo videt normalne...jak kdyz koukas pres slunecni brejle....a v noci taky v klidu kdyz clovek umi cuvat....ono je to proste jenom o sile zvyku:=)
ja si nechal polepit cely auto folii(misto laku) a u toho mi to udelali zdarma ale bez certifikatu....:=)
taky vetsinou za mnou nikdo nebyl aby mohl videt pres auto:=)
ono to melo trosku vic koniku....jinak..z auta bylo videt normalne...jak kdyz koukas pres slunecni brejle....a v noci taky v klidu kdyz clovek umi cuvat....ono je to proste jenom o sile zvyku:=)
ja si nechal polepit cely auto folii(misto laku) a u toho mi to udelali zdarma ale bez certifikatu....:=)
|
|
25.06.2012 19:28 -
|
2487417
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Nechápu proč si lidi jako DrMarvin nekoupí dodávku. Tam je místo zadních oken plech a jetě k tomu legálně.
Nechápu proč si lidi jako DrMarvin nekoupí dodávku. Tam je místo zadních oken plech a jetě k tomu legálně.
|
|
25.06.2012 19:52 -
|
2487428
|
|
jumep
|
|
|
zapis si do blbniku a nabuduce )
zapis si do blbniku a nabuduce :)))
|
|
25.06.2012 20:03 -
|
2487432
|
|
DrMarvin
|
|
|
vilous napsal(a): Nechápu proč si lidi jako DrMarvin nekoupí dodávku. Tam je místo zadních oken plech a jetě k tomu legálně.
jde o to ze to auto je potom hezci....ale tak vec nazoru:=)
nikdo ma auto aby jezdil...ja mel auto na dopravu a auto na jezdeni....
neboli na vyblbnuti:=)
neni nad to mit 350koniku 1,5kw za sebou a jet se nekam projet:=)
ale tak nekdo radsi chodi ny ryby nebo plavat...je to vec nazoru...a mimochodem se na tom da pekne vydelat:=)
jde o to ze to auto je potom hezci....ale tak vec nazoru:=)
nikdo ma auto aby jezdil...ja mel auto na dopravu a auto na jezdeni....
neboli na vyblbnuti:=)
neni nad to mit 350koniku 1,5kw za sebou a jet se nekam projet:=)
ale tak nekdo radsi chodi ny ryby nebo plavat...je to vec nazoru...a mimochodem se na tom da pekne vydelat:=)
|
|
25.06.2012 20:12 -
|
2487439
|
|
Zbyňa
|
|
|
Mně teda tunel nevadí, hlavně kdy je chlad.. a výhled ven uplně bez problému, jak se psalo vý.. jak přes sluneční brýle, jen o málo tmaví, ne origo sklo.. zvenku to vypadá mnohem tmaví ne jakej má člověk výhled... tohle je 20%
Mně teda tunel nevadí, hlavně kdy je chlad.. a výhled ven uplně bez problému, jak se psalo vý.. jak přes sluneční brýle, jen o málo tmaví, ne origo sklo.. zvenku to vypadá mnohem tmaví ne jakej má člověk výhled... tohle je 20%
Přílohy: WP_000274-CC.jpg ( 905957b ) - WP_000275.jpg ( 1143297b ) - |
|
25.06.2012 20:15 -
|
2487447
|
|
Martin
|
Město: Vlaim, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 297 |
|
|
jumep napsal(a): ked sadnem do hentakeho auta tak to je jak v tuneli ... hrozne, troska sero a uz nic nevidis von ... nehovoriac o tom ze cez to auto nic nevidis
Taky jsem nebyl zastáncem folií, ale předchozí Xantii jsem koupil s foliemi na zadních dveřích a kufru a byl jsem s nimi, ve svému překvapení, spokojený. Dozadu nebylo vidět a auto se v létě tolik nepřehřívalo. Na přední dveře bych je nedal, ale dozadu klidně. Akorát na ně teď nejsou peníze
Taky jsem nebyl zastáncem folií, ale předchozí Xantii jsem koupil s foliemi na zadních dveřích a kufru a byl jsem s nimi, ve svému překvapení, spokojený. Dozadu nebylo vidět a auto se v létě tolik nepřehřívalo. Na přední dveře bych je nedal, ale dozadu klidně. Akorát na ně teď nejsou peníze :-((((
|
|
| |
|
|