| | |
07.01.2012 16:59 -
Re: tmavící folie na skla
|
2437545
|
|
Henry
|
|
|
A tmavé fólie zmizi z vládních limuzín, tak uvěřím, e se kouleváloům něco povedlo.
A tmavé fólie zmizi z vládních limuzín, tak uvěřím, e se kouleváloům něco povedlo.:-))
|
|
07.01.2012 19:12 -
|
2437561
|
|
.45acp
|
|
|
Jene vládní limuzíny se vymykají asi vem vyhlákám a ostatním předpisům. Moná je v tomto případě lepí, kdy nevidí toho votlemu, co tam sedí!
Jene vládní limuzíny se vymykají asi vem vyhlákám a ostatním předpisům. Moná je v tomto případě lepí, kdy nevidí toho votlemu, co tam sedí!:-d
|
|
01.02.2012 18:00 -
Tmavící folie na skla
|
2446214
|
|
SWOBY
|
Město: Milovice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 90 |
|
|
Po pravdě řečeno, mám na autě folie, vzadu tmave, vpredu 70% a nejsem zrovna nadsenej, ze to budu muset dat dolu a nalepit jine. kdyz clovek hodne jezdi, je to vec k nezaplaceni. Mate nekdo tucha kde by se nekde v praze nebo mlady boleslavi dala zmerit propustnost?
Po pravdě řečeno, mám na autě folie, vzadu tmave, vpredu 70% a nejsem zrovna nadsenej, ze to budu muset dat dolu a nalepit jine. kdyz clovek hodne jezdi, je to vec k nezaplaceni. Mate nekdo tucha kde by se nekde v praze nebo mlady boleslavi dala zmerit propustnost? :nevim
|
|
03.02.2012 07:58 -
|
2446804
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Pro Pablik1 (Napsal : Jen tak mimo tuto nitku je zde někde vláknoopravní předpisy a technický stav v Polsku-prý jdou jak slípky po flusu pokud má někdo na káře folie na sklech(nemyslím řidičovo+spolujezdcovo)mám folie jen vzadu a nerad bych je trhal kvůli milicii) : Něco je napsáno tady: .link.
.link.
.link.
"Co říká vyhláka o tónování skel"
Na předních bočních sklech slouících k výhledu řidiče musí celková propustnost dosahovat nejméně 70 procent
Propustnost světla čelního skla musí být minimálně 75 procent
Skla za řidičem nejsou limitována propustností světla, ale fólie na zadním skle nesmí zakrývat třetí brzdovou svítilnu
Za příli tmavé fólie mohou policisté řidiči zakázat dalí jízdu
Pokud závadu na místě ofér neodstraní, mohou mu odstavit vozidlo
Za poruení hrozí řidiči bloková pokuta do 5000 korun. Ve správním řízení za propustnost nií ne 20 procent můe pokuta být od pěti do 10 tisíc Kč nebo zákaz řízení na est a 12 měsíců
Pro Pablik1 (Napsal : Jen tak mimo tuto nitku je zde někde vláknoopravní předpisy a technický stav v Polsku-prý jdou jak slípky po flusu pokud má někdo na káře folie na sklech(nemyslím řidičovo+spolujezdcovo)mám folie jen vzadu a nerad bych je trhal kvůli milicii) : Něco je napsáno tady: http://www.novinky.cz/auto/257768-zatmavena-skla-muzete-mit-i-vepredu-dulezita-je-propustnost.html
http://www.novinky.cz/domaci/257484-folie-na-sklech-snizuji-viditelnost-vetsina-aut-neprosla.html
http://www.novinky.cz/domaci/255553-mafianske-okenni-folie-na-autech-proveri-stk.html
"Co říká vyhláka o tónování skel"
Na předních bočních sklech slouících k výhledu řidiče musí celková propustnost dosahovat nejméně 70 procent
Propustnost světla čelního skla musí být minimálně 75 procent
Skla za řidičem nejsou limitována propustností světla, ale fólie na zadním skle nesmí zakrývat třetí brzdovou svítilnu
Za příli tmavé fólie mohou policisté řidiči zakázat dalí jízdu
Pokud závadu na místě ofér neodstraní, mohou mu odstavit vozidlo
Za poruení hrozí řidiči bloková pokuta do 5000 korun. Ve správním řízení za propustnost nií ne 20 procent můe pokuta být od pěti do 10 tisíc Kč nebo zákaz řízení na est a 12 měsíců
|
|
03.02.2012 08:19 -
|
2446806
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
To SWOBY: Naprostá větina vech - tedy i čelních a předních bočních oken u naich miláčků má sníenou propustnost ji z výroby. Dá se to jednodue na tom okně najít, tedy pokud má origo nebo jiná sluná skla. Nejsem u auta, take nevím kolik, ale čistá bílá skla v produkci běných aut za posledních dost let téměř nejsou.
Dále nechápu proč to chce měřit - prostě 70% tvé folie je nepřípustných a ve spojení s ji zatmaveným sklem z výroby tedy zcela spolehlivě mimo mísu.
Ačkoli jsem zásadním něpřítelem úmyslně neprůhledných aut, tak dávám radu:
U dvou a více vrstev (třeba sklo + folie) se lidé snaí propustnosti nějak sčítat či zbylé světlo nějak odečítat. To je zásadní fyzikální omyl - propustnosti se NÁSOBÍ jako desetinné číslo. Třeba propustnost 50% je 0.5 a dalí filtr s prospustností 0.5 logicky původní světlo opět změní na polovinu s výsledkem 0,25 - odečítací metodou bychom dostali, e dvě vrstvy 50% = plech, co jasně není pravda! Take násobte propustnosti vyjádřené v desetinných číslech.
To SWOBY: Naprostá větina vech - tedy i čelních a předních bočních oken u naich miláčků má sníenou propustnost ji z výroby. Dá se to jednodue na tom okně najít, tedy pokud má origo nebo jiná sluná skla. Nejsem u auta, take nevím kolik, ale čistá bílá skla v produkci běných aut za posledních dost let téměř nejsou.
Dále nechápu proč to chce měřit - prostě 70% tvé folie je nepřípustných a ve spojení s ji zatmaveným sklem z výroby tedy zcela spolehlivě mimo mísu.
Ačkoli jsem zásadním něpřítelem úmyslně neprůhledných aut, tak dávám radu:
U dvou a více vrstev (třeba sklo + folie) se lidé snaí propustnosti nějak sčítat či zbylé světlo nějak odečítat. To je zásadní fyzikální omyl - propustnosti se NÁSOBÍ jako desetinné číslo. Třeba propustnost 50% je 0.5 a dalí filtr s prospustností 0.5 logicky původní světlo opět změní na polovinu s výsledkem 0,25 - odečítací metodou bychom dostali, e dvě vrstvy 50% = plech, co jasně není pravda! Take násobte propustnosti vyjádřené v desetinných číslech.
|
|
03.02.2012 08:32 -
Re: Startování v nízkých teplotách - diesel
|
2446810
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
Nesebr napsal(a): Tak s naím atkem jezdí ena, včera se mě ptala co ji to ráno svítí za divá kontrolka, kdy startuje. Vysvětlil jsem jí, e je to havení a e musí počkat a zhasne. Dneska hlásila a auto po nahavení chytlo na první pokus, předtím napodruhé. (-19,5 °C v 4. Patru) Nafta z Polskeho ORLENu, bez přídavných aditiv. OT: po fóliích se jde u i u nás, Policie nakoupila na to měřáky, měřáky budou během roku i na STK povinně. Nedávno to proběhlo v TV. to vím ale měřit se budou jen řidičovo a spolujezdcovo-u nás zadní můou být-doufám jdu to prostudovat,páč se to týká podle fotek mnoha členů c-5
Tak s naím atkem jezdí ena, včera se mě ptala co ji to ráno svítí za divá kontrolka, kdy startuje. Vysvětlil jsem jí, e je to havení a e musí počkat a zhasne. Dneska hlásila a auto po nahavení chytlo na první pokus, předtím napodruhé. (-19,5 °C v 4. Patru) Nafta z Polskeho ORLENu, bez přídavných aditiv. :palec OT: po fóliích se jde u i u nás, Policie nakoupila na to měřáky, měřáky budou během roku i na STK povinně. Nedávno to proběhlo v TV. to vím ale měřit se budou jen řidičovo a spolujezdcovo-u nás zadní můou být-doufám jdu to prostudovat,páč se to týká podle fotek mnoha členů c-5
|
|
03.02.2012 08:46 -
|
2446814
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
SWOBY napsal(a): Po pravdě řečeno, mám na autě folie, vzadu tmave, vpredu 70% a nejsem zrovna nadsenej, ze to budu muset dat dolu a nalepit jine. kdyz clovek hodne jezdi, je to vec k nezaplaceni. Mate nekdo tucha kde by se nekde v praze nebo mlady boleslavi dala zmerit propustnost? zkus hooopnut na STK od letoního roku by měli mít měřáky anebo popros hodného dopraváka at tě změří....
Po pravdě řečeno, mám na autě folie, vzadu tmave, vpredu 70% a nejsem zrovna nadsenej, ze to budu muset dat dolu a nalepit jine. kdyz clovek hodne jezdi, je to vec k nezaplaceni. Mate nekdo tucha kde by se nekde v praze nebo mlady boleslavi dala zmerit propustnost? :nevim zkus hooopnut na STK od letoního roku by měli mít měřáky anebo popros hodného dopraváka at tě změří....:-p
|
|
03.02.2012 09:09 -
|
2446822
|
|
C5stepan
|
|
|
JirkoŘ: opakování je matka moudrosti - viz 3. stránka tohoto vlákna, 7.01.2012 10:31h.
JirkoŘ: opakování je matka moudrosti - viz 3. stránka tohoto vlákna, 7.01.2012 10:31h:palec.
|
|
03.02.2012 22:14 -
|
2447217
|
|
jumep
|
|
|
dnes som skoro napalil do jedneho co mal ofoliovane auto
preco?
folia ce 3tie brzdove svetlo, svietilo mu na prdel slnko a on zdupal na brzdy na poslednu chvilu
cez jeho tmave folie tiez nebolo vidiet co je pred nim ... a ani to ze telefonoval ...
dnes som skoro napalil do jedneho co mal ofoliovane auto
preco?
folia ce 3tie brzdove svetlo, svietilo mu na prdel slnko a on zdupal na brzdy na poslednu chvilu
cez jeho tmave folie tiez nebolo vidiet co je pred nim ... a ani to ze telefonoval ...
|
|
03.02.2012 23:37 -
|
2447270
|
|
Hanz 397
|
|
|
jumep napsal(a): dnes som skoro napalil do jedneho co mal ofoliovane auto
preco?
V tomto případě bych si,pane kolego,dovolil oponovat . Já folie na autě mám(pouze vzadu,pokovené,propustnost 80%) a vidím v nich jen samá pozitiva. O těch ale psát nechci. Chci říct to,e poslední auto,skrz které bylo vidět před něj,byl Favorit. Pak u přes vysoký zadky a velký opěrky hlavy bylo vidět tak akorát prd. Kdy do někoho nechci nabourat,tak si od něj drím větí odstup(a u folie má,nebo ne) a snaím se předvídat,co asi udělá. Je pravda,e to nelze vdy. No a kdy potřebuju vědět,co se děje před ním,tak jsem vdycky tak daleko za ním,e to prostě více,či méně vidím. To 3.brzdové je problém,to uznávám,ale na druhou stranu po naich krásných,hladkých silnicích jezdí pořád jetě dost aut,která ho nemjí a těm za nima stačí vidět ta dvě,která jsou normálně ve světlech.
V tomto případě bych si,pane kolego,dovolil oponovat :-d . Já folie na autě mám(pouze vzadu,pokovené,propustnost 80%) a vidím v nich jen samá pozitiva. O těch ale psát nechci. Chci říct to,e poslední auto,skrz které bylo vidět před něj,byl Favorit. Pak u přes vysoký zadky a velký opěrky hlavy bylo vidět tak akorát prd. Kdy do někoho nechci nabourat,tak si od něj drím větí odstup(a u folie má,nebo ne) a snaím se předvídat,co asi udělá. Je pravda,e to nelze vdy. No a kdy potřebuju vědět,co se děje před ním,tak jsem vdycky tak daleko za ním,e to prostě více,či méně vidím. To 3.brzdové je problém,to uznávám,ale na druhou stranu po naich krásných,hladkých silnicích jezdí pořád jetě dost aut,která ho nemjí a těm za nima stačí vidět ta dvě,která jsou normálně ve světlech.
|
|
03.02.2012 23:51 -
|
2447279
|
|
jumep
|
|
|
to je na dlhu polemiku ....
to je na dlhu polemiku ....
|
|
04.02.2012 00:09 -
|
2447285
|
|
Hanz 397
|
|
|
To má pravdu. Kadopádně jeden podstatný klad jim nemůe upřít nikdo: od té doby,co je mám,je v autě nesrovnatelně lepí tepelná pohoda. Ale podmínkou pro to jsou kvalitní pokovené folie. Ty obyč,"tmavé igelity" jsou k ničemu...
To má pravdu. Kadopádně jeden podstatný klad jim nemůe upřít nikdo: od té doby,co je mám,je v autě nesrovnatelně lepí tepelná pohoda. Ale podmínkou pro to jsou kvalitní pokovené folie. Ty obyč,"tmavé igelity" jsou k ničemu...
|
|
06.02.2012 11:48 -
|
2448125
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
Sorry za offtopic - jen dotaz na cenzora či systém - a to tekonc nemyslym nijak ve zlym, ale kam a proč jen tak bez komentu zmizela část diskuze z pátku?...
viz here...
Sorry za offtopic - jen dotaz na cenzora či systém - a to tekonc nemyslym nijak ve zlym, ale kam a proč jen tak bez komentu zmizela část diskuze z pátku?...
viz here...
Přílohy: note01.jpg ( 272579b ) - note02.jpg ( 180078b ) - |
|
06.02.2012 16:03 -
|
2448280
|
|
jumep
|
|
|
bola a je presunuta v offtopic vlakne
bola a je presunuta v offtopic vlakne
|
|
06.02.2012 16:30 -
|
2448290
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
O.K. Díkes...
O.K. Díkes...
|
|
11.02.2012 08:27 -
|
2449739
|
|
Pablik1
|
|
|
jumep napsal(a): dnes som skoro napalil do jedneho co mal ofoliovane auto preco? folia ce 3tie brzdove svetlo, svietilo mu na prdel slnko a on zdupal na brzdy na poslednu chvilu cez jeho tmave folie tiez nebolo vidiet co je pred nim ... a ani to ze telefonoval ... Petře,chápu e tě naprdnul s 3brzd.světlem=folie ale na druhou stranu spousta aut nemá 3světlo,nebo má nefunkční kterékoliv brzd.světlo anebo jsou střelci(hlavně vw golf3.se zatmavenými lampamy)neboj jen co povolí mrazíky já to u své káry napravím!ale v kadém případě bys byl při crashi viníkem ty...pokud bys mu roztřelil prdel na káře-dodrení bezp.vzdálenosti,předvídání provozu,nepřispůsobení stavu a povaze vozovky a blá,blá,blá...ale je pravda e nesmí být zakryté 3brz.světlo.to co jětě chci dodat asi patří jinam:sehnal jsem si kluka co dělá elektroniku,ukázal jsem mu mé nefunkční 3brzd.světlo a je schopný ho opravit cca.za 5set nějakýma speciál diodama osadit-které čím dýl stojí člověk na brzdě tím víc začnou zvyovat intenzitu světla a hlavně utěsní to světlo proti vlhkosti-jdu do toho
dnes som skoro napalil do jedneho co mal ofoliovane auto preco? folia ce 3tie brzdove svetlo, svietilo mu na prdel slnko a on zdupal na brzdy na poslednu chvilu cez jeho tmave folie tiez nebolo vidiet co je pred nim ... a ani to ze telefonoval ... Petře,chápu e tě naprdnul s 3brzd.světlem=folie ale na druhou stranu spousta aut nemá 3světlo,nebo má nefunkční kterékoliv brzd.světlo anebo jsou střelci(hlavně vw golf3.se zatmavenými lampamy)neboj jen co povolí mrazíky já to u své káry napravím!ale v kadém případě bys byl při crashi viníkem ty...pokud bys mu roztřelil prdel na káře-dodrení bezp.vzdálenosti,předvídání provozu,nepřispůsobení stavu a povaze vozovky a blá,blá,blá...ale je pravda e nesmí být zakryté 3brz.světlo.to co jětě chci dodat asi patří jinam:sehnal jsem si kluka co dělá elektroniku,ukázal jsem mu mé nefunkční 3brzd.světlo a je schopný ho opravit cca.za 5set nějakýma speciál diodama osadit-které čím dýl stojí člověk na brzdě tím víc začnou zvyovat intenzitu světla a hlavně utěsní to světlo proti vlhkosti-jdu do toho :palec
|
|
08.03.2012 13:58 -
|
2456969
|
|
masloxy
|
Město: Trencin, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 59 |
|
|
no ja chcem v aute spat a aj trtkat tak bez folii si to moc neviem predstavit u nas je to takto : teda ked som si ja daval folie par rokov dozadu bola urcena priepustrost zadneho okna piatych dveri a zadne dvere spolujazdcov boli neobmedzene ...
a este som sa chcel spytat na akom principe funguje to automaticke stmievanie spatneho zrkadla ci o tuto vychytavku nepridem ked tam prasknem folie ...
este jeden dotaz castym otvaranim zadnych okien neskrabe sa ta folia ?
dik moc
no ja chcem v aute spat a aj trtkat tak bez folii si to moc neviem predstavit :D u nas je to takto : teda ked som si ja daval folie par rokov dozadu bola urcena priepustrost zadneho okna piatych dveri a zadne dvere spolujazdcov boli neobmedzene ...
a este som sa chcel spytat na akom principe funguje to automaticke stmievanie spatneho zrkadla ci o tuto vychytavku nepridem ked tam prasknem folie ...
este jeden dotaz castym otvaranim zadnych okien neskrabe sa ta folia ?
dik moc :)
|
|
08.03.2012 14:25 -
|
2456992
|
|
jumep
|
|
|
stmievanie funguje na principe ze vpredu a vzadu na zrkadle je svetelny snimac, ak je svetlost zozadu vacsia ako zpredu, zatmavy sa zrkadlo (je tam lcd ktore sa zatiahne) - mozes vyskusat tak ze das prst dopredu pred dierku na tom zrkadle a uvidis ako krasne zatmavne
ak das folie, vznikne ti z auta tmavy tunel a to zatmavovanie nejako nebudes ani potrebova (skusenost s foliovych aut) osobne sa mi to vobec nepaci, je to celkovo pri pohlade dozadu tmave jak v noci
stmievanie funguje na principe ze vpredu a vzadu na zrkadle je svetelny snimac, ak je svetlost zozadu vacsia ako zpredu, zatmavy sa zrkadlo (je tam lcd ktore sa zatiahne) - mozes vyskusat tak ze das prst dopredu pred dierku na tom zrkadle a uvidis ako krasne zatmavne
ak das folie, vznikne ti z auta tmavy tunel a to zatmavovanie nejako nebudes ani potrebova (skusenost s foliovych aut) osobne sa mi to vobec nepaci, je to celkovo pri pohlade dozadu tmave jak v noci
|
|
| |
|
|