| | |
03.08.2015 18:23 -
Re: Příjem GPS uvnitř auta s pokovenými skly
|
2847627
|
|
martinrx
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |
|
|
Mikra napsal(a): No vidí, ty to vechno ví a neumí si to srovnat.
Přibarvený/zatmavený/tónovaný, to jen barvou skla a pouze to tlumí viditelný světlo. Ale atermický sklo, pokovený, tak jako to má doma, to zabraňuje/zmírňuje propoutění tepelnýho záení. Je to taky mírně zatmavený tím kovem, ale nejde tu primárně o zatemnění, ale odraení tepla.
Vechno určitě nevím - spí se dá pouít slovo klasika: vím e nic nevím.....
Ale co jsem se dočetl:
A: přední sklo je atermické, co znamená, e má kovovou tenkou vrstvu, je mění tepelnou propustnost skla.
B: boční okénka se tonují bud folií nebo opět pokovením, přičm tato úprava má i zde primární funkci , e mění tepelný kouficient propustnosti skla (bez toho by to přece nemělo smysl). A a druhotná a volitelná funkce (zejména u pokovení) je monost barevného, či zrcadlového tonování...
C: barevnost skla při výrobě určují opět příměsi různých kovů...
:-d Vechno určitě nevím - spí se dá pouít slovo klasika: vím e nic nevím.....:-)
Ale co jsem se dočetl:
A: přední sklo je atermické, co znamená, e má kovovou tenkou vrstvu, je mění tepelnou propustnost skla.
B: boční okénka se tonují bud folií nebo opět pokovením, přičm tato úprava má i zde primární funkci , e mění tepelný kouficient propustnosti skla (bez toho by to přece nemělo smysl). A a druhotná a volitelná funkce (zejména u pokovení) je monost barevného, či zrcadlového tonování...
C: barevnost skla při výrobě určují opět příměsi různých kovů...
|
|
03.08.2015 19:12 -
|
2847661
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Nikdy jsem jetě neslyel, e by citroen měl atermická boční okna. Ani jsem nikde nečetl, e by měl citroen pokovená boční okna. Ale u od malička vím (rodiče pracovali v Harrachově ve sklárně), e sklo se barví kovy na mnoství barev. Hnědé sklo se dělá přídavkem eleza, červené je drahé, protoe se barví zlatem, zelené uranem nebo mědí apod... Ale nebarví se jenom kovy, aby z toho zase nebyla bitva slovíček.
Nikdy jsem jetě neslyel, e by citroen měl atermická boční okna. Ani jsem nikde nečetl, e by měl citroen pokovená boční okna. Ale u od malička vím (rodiče pracovali v Harrachově ve sklárně), e sklo se barví kovy na mnoství barev. Hnědé sklo se dělá přídavkem eleza, červené je drahé, protoe se barví zlatem, zelené uranem nebo mědí apod... Ale nebarví se jenom kovy, aby z toho zase nebyla bitva slovíček. :-d
|
|
03.08.2015 19:52 -
|
2847669
|
|
martinrx
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |
|
|
Nevím jistě jestli to bylo ve výbavě přímo od citroenu. je moné, e to původní majitel nechal dodělat po koupi. Kadopádně na 99 % je na dieselovém mám pokovené. Je to poznat hlavně v létě - dost velký rozdíl oproti standartním oknům co mám na benzínáku.
Nevím jistě jestli to bylo ve výbavě přímo od citroenu. je moné, e to původní majitel nechal dodělat po koupi. Kadopádně na 99 % je na dieselovém mám pokovené. Je to poznat hlavně v létě - dost velký rozdíl oproti standartním oknům co mám na benzínáku. :-)
|
|
04.08.2015 08:45 -
|
2847749
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
martinrx napsal(a): Mimochodem, pokovené skla mám i na domě. Dnes se ani jiné nemontují, jen se dá určit míra pokovení, podle potřeby tepelné propustnosti.
mimochodem pravdepodobne mas doma skla plnene plynem,nejcasteji argonem,ktery pri pruchodu UV a slunecniho zareni tmavne
mimochodem pravdepodobne mas doma skla plnene plynem,nejcasteji argonem,ktery pri pruchodu UV a slunecniho zareni tmavne
|
|
04.08.2015 09:03 -
|
2847757
|
|
maty
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 60 |
|
|
Nevím jistě jestli to bylo ve výbavě přímo od citroenu. je moné, e to původní majitel nechal dodělat po koupi. Kadopádně na 99 % je na dieselovém mám pokovené. Je to poznat hlavně v létě - dost velký rozdíl oproti standartním oknům co mám na benzínáku.
autodiag napsal(a): tak se modli aby jsi nepotkal hodneho a zleho policajta..jsi pro ne financni i bodova jistota
Myslím, e to není takový problém, pokud má od toho certifikát. Oficiálně se pokovením ivila jedna firma v Holetíně a pak někdo z Ostravy. Bylo to s homologací a k vozu dodávali kartičku pro případnou kontrolu a STK. Také jsem to měl od nich udělané na svých předcházejících autecha byl jsem naprosto spokojen.
Jinak okna v domech, hlavně trojskla jsou skutečně pokovená. Musím říci, e jejich hlavní výhodou je, e i při těch vedrech teplota v domě nepřeleze 25 st. C.
Myslím, e to není takový problém, pokud má od toho certifikát. Oficiálně se pokovením ivila jedna firma v Holetíně a pak někdo z Ostravy. Bylo to s homologací a k vozu dodávali kartičku pro případnou kontrolu a STK. Také jsem to měl od nich udělané na svých předcházejících autecha byl jsem naprosto spokojen.
Jinak okna v domech, hlavně trojskla jsou skutečně pokovená. Musím říci, e jejich hlavní výhodou je, e i při těch vedrech teplota v domě nepřeleze 25 st. C.
|
|
10.08.2015 23:44 -
Re: tmavící folie na skla
|
2849914
|
|
martinrx
|
|
|
autodiag napsal(a): mimochodem pravdepodobne mas doma skla plnene plynem,nejcasteji argonem,ktery pri pruchodu UV a slunecniho zareni tmavne
No jasně... plyn tam je - ten má taky tepelně izolační funkci. Pokovené ale jsou dnes opravdu vechny běně montované dvoj a trojskla co se dávají do oken. Dávají se dokonce k dispozici různé druhy pokovení podle poadavku architekta - jestli jdou na jih nebo na sever atd..... lidi to moc neřeí - je pro ně priorita předevím cena samozřejmě, ale ty monosti tu jsou.
No jasně... plyn tam je - ten má taky tepelně izolační funkci. Pokovené ale jsou dnes opravdu vechny běně montované dvoj a trojskla co se dávají do oken. Dávají se dokonce k dispozici různé druhy pokovení podle poadavku architekta - jestli jdou na jih nebo na sever atd..... lidi to moc neřeí - je pro ně priorita předevím cena samozřejmě, ale ty monosti tu jsou.
|
|
11.08.2015 12:55 -
|
2849989
|
|
jruze
|
|
|
Dělal to i můj kamarád kdysi dávno - to co ti dá za certifikát je k zařízení na kterém to dělá,max. ti dá procentuální zatmavení. no a stím si můe ...... přijede na STK a řeknou ne a můe se ohánět čím chce.-pokud je to z výroby je to jinak-proti gigantu nepůjdou a ten si vyřídí vyjímky.(na STK jsou páni oni né ty s nějakým papírem) druhá věc je jejich nálada.
Dělal to i můj kamarád kdysi dávno - to co ti dá za certifikát je k zařízení na kterém to dělá,max. ti dá procentuální zatmavení.;-) no a stím si můe ...... přijede na STK a řeknou ne a můe se ohánět čím chce.-pokud je to z výroby je to jinak-proti gigantu nepůjdou a ten si vyřídí vyjímky.(na STK jsou páni oni né ty s nějakým papírem) druhá věc je jejich nálada.;-)
|
|
11.08.2015 16:45 -
|
2850048
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Je tam daná propustnost v %, vím e před pár lety se na tuto propustnost zaměřovali na STK a dokonce i policajti na silnicích to měřili, byla toho i plná televize, pravděpodobně se na to u vyprdli, kamarádi co je mají a jsou za hranicí propustnosti s tím nemají problémy jak na STK, tak ani při silniční kontrole, u po tom nikdo nejde, ale já osobně bych na to nespoléhal, naco drádit a potom mít nějaké problémy, kdy, tak si zjistit povolenou a dát ji.
Je tam daná propustnost v %, vím e před pár lety se na tuto propustnost zaměřovali na STK a dokonce i policajti na silnicích to měřili, byla toho i plná televize, pravděpodobně se na to u vyprdli, kamarádi co je mají a jsou za hranicí propustnosti s tím nemají problémy jak na STK, tak ani při silniční kontrole, u po tom nikdo nejde, ale já osobně bych na to nespoléhal, naco drádit a potom mít nějaké problémy, kdy, tak si zjistit povolenou a dát ji.
|
|
11.08.2015 17:32 -
|
2850051
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
jeste jedna vec tu bohuzel je a to ze v nekterych statech unie je to zakazane uplne
jeste jedna vec tu bohuzel je a to ze v nekterych statech unie je to zakazane uplne
|
|
11.08.2015 21:44 -
|
2850112
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
No ale tady jde hlavně o to kde je auto registrované, myslím e to je na základě vídeňské úmluvy. Ale na čelní a přední boční okna nepatří snad nic... Kdy jsem byl v listopadu na dovozové technické, tak UV fólii neřeili, ani na přímý dotaz.
No ale tady jde hlavně o to kde je auto registrované, myslím e to je na základě vídeňské úmluvy. Ale na čelní a přední boční okna nepatří snad nic... Kdy jsem byl v listopadu na dovozové technické, tak UV fólii neřeili, ani na přímý dotaz.
|
|
06.11.2015 09:20 -
|
2883444
|
|
stuy07
|
Město: Kladno, Auto: Opel Zafira | Počet příspěvků: 35 |
|
|
zdravim.
Kde by ste mi odporucili dat si v Prahe folie na okna?? Neurobia to niekde zadarmo a nalepia mi na auto reklamu ??
zdravim.
Kde by ste mi odporucili dat si v Prahe folie na okna?? Neurobia to niekde zadarmo a nalepia mi na auto reklamu ??
|
|
06.11.2015 18:58 -
|
2883582
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
zadarmo ?
Folie som robil cca rok.. 4-5 aut denne.. ceny zhruba od 110-400 .. podla kvality folie a velkosti auta..
zadarmo ? :-))))
Folie som robil cca rok.. 4-5 aut denne.. ceny zhruba od 110-400 .. podla kvality folie a velkosti auta..
|
|
24.01.2016 13:15 -
|
2910755
|
|
Valdauf63
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) | Počet příspěvků: 34 |
|
|
Zdravím vechny. Před asi třemi roky jsem koupil C5 z Německa. Před Novým rokem jsem byl na STK a technik mi řekl, e přítí kontrolu budu mít problém se zatmavenými skly. Prý kvůli německé normě. Ale na skle je certifikát přímo od Citroenu. Je to moné? Co jinak s tím?
Zdravím vechny. Před asi třemi roky jsem koupil C5 z Německa. Před Novým rokem jsem byl na STK a technik mi řekl, e přítí kontrolu budu mít problém se zatmavenými skly. Prý kvůli německé normě. Ale na skle je certifikát přímo od Citroenu. Je to moné? Co jinak s tím?:nevim
Přílohy: WP_20160124_10_20_41_Pro_LI.jpg ( 3885219b ) - |
|
24.01.2016 14:14 -
|
2910790
|
|
Valdauf63
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) | Počet příspěvků: 34 |
|
|
Dá se nějak sehnat dodatečně homologace?
Dá se nějak sehnat dodatečně homologace?
|
|
25.01.2016 16:06 -
|
2911161
|
|
Valdauf63
|
|
|
Na zadním skle je toto: SL LLumar Alu Chrom D5231 To je zřejmě atest těch folií. Teď u jen jestli to bude stačit.
Na zadním skle je toto: SL LLumar Alu Chrom D5231 To je zřejmě atest těch folií. Teď u jen jestli to bude stačit.
|
|
| |
|
|