| | |
02.05.2012 21:26 -
Re: Péče o interier auta
|
2473871
|
|
jumep
|
|
|
ako som uz pisal, benzin, lieh a ine chemikalie nezabrali ale voda + abrazivny prasok robili zazraky, skusane na plastoch starych monitorov
ako som uz pisal, benzin, lieh a ine chemikalie nezabrali ale voda + abrazivny prasok robili zazraky, skusane na plastoch starych monitorov
|
|
02.05.2012 22:24 -
|
2473923
|
|
Darja
|
|
|
no, takovýto zahulený lutý... to jde dobře dolů s cifem.. ale s citem...
A sedačky vzít mokrou cestou, a opakovat tak po měsíci. Teď za těhle veder je to ideál, rychle to vyschne. Pouít přípravek na koberce.. jo a taky dobře na smrady funguje soda.. jako do ledničky se dává... vcucne do sebe smrad (vyzkoueno na autě, kde paní tahala mokrý čokly), do látkového pytlíčku několik pytlíků jedlý sody...
no, takovýto zahulený lutý... to jde dobře dolů s cifem.. ale s citem... :-)
A sedačky vzít mokrou cestou, a opakovat tak po měsíci. Teď za těhle veder je to ideál, rychle to vyschne. Pouít přípravek na koberce.. jo a taky dobře na smrady funguje soda.. jako do ledničky se dává... vcucne do sebe smrad (vyzkoueno na autě, kde paní tahala mokrý čokly), do látkového pytlíčku několik pytlíků jedlý sody...
|
|
03.05.2012 21:06 -
|
2474397
|
|
Rampa
|
Město: Rio, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 89 |
|
|
Koený sedačky nelze čistit vodou, tvrdnou, krabatěj a praská barva. Čistí se speciálními čističi např. Autoglym Leather Cleaner, a pak se balzamují např. Autoglym Leather Care. Dobré jsou rovně přípravky od Gliptone.
Rampa
Koený sedačky nelze čistit vodou, tvrdnou, krabatěj a praská barva. Čistí se speciálními čističi např. Autoglym Leather Cleaner, a pak se balzamují např. Autoglym Leather Care. Dobré jsou rovně přípravky od Gliptone.
Rampa
|
|
03.05.2012 21:25 -
|
2474407
|
|
Hanz 397
|
|
|
Mirrra napsal(a):
Měl ses v neděli podívat,ale vy jste spěchali domu
Jinak rozhodně bych to nedával čistit někam do firmy na čitění. Aby urvali nějakej peníz,tak pouijou vechno moný,aby dostali bordel ven a ne vdy to tomu interieru svědčí. A o nějakém oetření kůe a pod. větinou nemůe být ani řeč... Bohuel opět vlastní zkuenost,natěstí ne na vlastní auto..
Měl ses v neděli podívat,ale vy jste spěchali domu :-d
Jinak rozhodně bych to nedával čistit někam do firmy na čitění. Aby urvali nějakej peníz,tak pouijou vechno moný,aby dostali bordel ven a ne vdy to tomu interieru svědčí. A o nějakém oetření kůe a pod. větinou nemůe být ani řeč... Bohuel opět vlastní zkuenost,natěstí ne na vlastní auto..
|
|
02.08.2012 21:09 -
|
2496580
|
|
Rampa
|
Město: Rio, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 89 |
|
|
Myslím, e kůe nemá být lesklá , kdy je to nový, je matná.
Myslím, e kůe nemá být lesklá :-), kdy je to nový, je matná.
|
|
02.08.2012 21:41 -
|
2496584
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
já tohle: .link.
já tohle: http://www.topautokosmetika.cz/topautokosmetika/eshop/3-1-Pece-o-kuzi/0/5/24-SONAX-mleko-na-osetreni-kuze-291141
|
|
03.08.2012 22:52 -
|
2496856
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
ja jsem pouil od náho mladého akýsi bazmek co patlá na docela drahé pracovní boty (horolezec) je to tuk a pánové volant jako nový, akorát to hodně vsakovalo, pak vyletit, ty mléka se mi neosvědčily ani na mé křeslo doma , mladý říká, e kůe nesmí vyschnout, má být jakoby mastná. Na koňáckém veletrhu prodávali taky nějaký tuk na postroje a prodavač to doporučoval a i názorně předvedl na koené bundě - supr.
ja jsem pouil od náho mladého akýsi bazmek co patlá na docela drahé pracovní boty (horolezec) je to tuk a pánové volant jako nový, akorát to hodně vsakovalo, pak vyletit, ty mléka se mi neosvědčily ani na mé křeslo doma , mladý říká, e kůe nesmí vyschnout, má být jakoby mastná. Na koňáckém veletrhu prodávali taky nějaký tuk na postroje a prodavač to doporučoval a i názorně předvedl na koené bundě - supr. ;-)
|
|
04.08.2012 15:37 -
|
2496948
|
|
máca
|
|
|
Já na kůi pouívám toto Autoglym Leather Cleaner, balzam Autoglym Leather Care, a naost. interier - plasty -přístrojovka,panely, dvířka z PVC,ozdob. lity ap.,autoglym vinyl a rubber care.Cenově dostupné přes net.
Pozor vak na Leather care- nanáet pozvolna v ne moc silné vrstvě a pořádně rozletit- dělá bílé mouhy, ale pilná poctivá práce je oceněna, dokonalý výsledek.
Já na kůi pouívám toto Autoglym Leather Cleaner, balzam Autoglym Leather Care, a naost. interier - plasty -přístrojovka,panely, dvířka z PVC,ozdob. lity ap.,autoglym vinyl a rubber care.Cenově dostupné přes net.
Pozor vak na Leather care- nanáet pozvolna v ne moc silné vrstvě a pořádně rozletit- dělá bílé mouhy, ale pilná poctivá práce je oceněna, dokonalý výsledek.;-)
|
|
04.08.2012 15:41 -
|
2496949
|
|
máca
|
|
|
najk napsal(a): ja jsem pouil od náho mladého akýsi bazmek co patlá na docela drahé pracovní boty (horolezec) je to tuk a pánové volant jako nový, akorát to hodně vsakovalo, pak vyletit, ty mléka se mi neosvědčily ani na mé křeslo doma , mladý říká, e kůe nesmí vyschnout, má být jakoby mastná. Na koňáckém veletrhu prodávali taky nějaký tuk na postroje a prodavač to doporučoval a i názorně předvedl na koené bundě - supr.
Ano jmenuje se to regenerační leather balzam a prodávají ho v plechu nebo v umělohmotném kelímku a je to pro ko. věci v nár. podmínkách. pouívám jej na bundy, boty a taky, na sedačky ne, protoe je to dost mastný a měla bych asi obtisky na kalhotech.Na sedačky doma i v autě pouívám výe jmenovaný prostředek.
Ano jmenuje se to regenerační leather balzam a prodávají ho v plechu nebo v umělohmotném kelímku a je to pro ko. věci v nár. podmínkách. pouívám jej na bundy, boty a taky, na sedačky ne, protoe je to dost mastný a měla bych asi obtisky na kalhotech.Na sedačky doma i v autě pouívám výe jmenovaný prostředek.
|
|
08.07.2013 19:51 -
|
2597577
|
|
Mamlas
|
|
|
Tak jsem se dnes pustil do udrby volantu podle rad na internetu. Nejdřív jsem volant pořádně očistil pomocí vody s jarem. Pak jsem nanesl vrstvu indulony - viz foto. Po jedné hodině se vsákla v asi nejomakanějím místě úplně. Po třech hodinách se vsákla skoro po celém obvodu. Tak jsem v poledne přidal jetě jednu vrstvu a teď večer u je indulona zase vsáklá. Nechám jetě do zítra, pak jen otřu hadrem a uvidím co to bude dělat.
Na dotek se zdá potah volantu měkčí.
Tak jsem se dnes pustil do udrby volantu podle rad na internetu. Nejdřív jsem volant pořádně očistil pomocí vody s jarem. Pak jsem nanesl vrstvu indulony - viz foto. Po jedné hodině se vsákla v asi nejomakanějím místě úplně. Po třech hodinách se vsákla skoro po celém obvodu. Tak jsem v poledne přidal jetě jednu vrstvu a teď večer u je indulona zase vsáklá. Nechám jetě do zítra, pak jen otřu hadrem a uvidím co to bude dělat.
Na dotek se zdá potah volantu měkčí. :-d
Přílohy: Volant_ocisteny.jpg ( 241472b ) - Po očitění Volant_natreny.jpg ( 295440b ) - Natřený indulonou Volant_1h.jpg ( 288449b ) - Po 1 hodině Volant_3h.jpg ( 288072b ) - Po 3 hodinách |
|
08.07.2013 23:19 -
|
2597737
|
|
Rampa
|
|
|
Zdar, nejsem si zcela jistý, zda to je dobrý nápad . Na kůi jsou speciální čističe a balzámy. Jar je agresívní jako prase, naruí zbytek barvy na kůi. Indulona pak změkčí - rozruí vlastní strukturu kůe a časem se ti to začne molit a dělat jakoby vejku a pak u se to spravit nedá, jen obalit novým potahem . Ze začátku se Ti to moná trochu zlepí, ale za rok dva to bude přesně opačně.
Zdar, nejsem si zcela jistý, zda to je dobrý nápad :-). Na kůi jsou speciální čističe a balzámy. Jar je agresívní jako prase, naruí zbytek barvy na kůi. Indulona pak změkčí - rozruí vlastní strukturu kůe a časem se ti to začne molit a dělat jakoby vejku a pak u se to spravit nedá, jen obalit novým potahem :-). Ze začátku se Ti to moná trochu zlepí, ale za rok dva to bude přesně opačně.
|
|
09.07.2013 07:09 -
|
2597761
|
|
gull
|
|
|
Taky jsem o víkendu prováděl očistu vozu, a kdy u jsem čistil koené sedačky, rozhodl jsem se vyčistit i volant. Nejdřív jsem ale musel kusem plastu sekrábnout vrstvu černého hnusu a pak jsem jetě hodinu čistil přípravkem na koené potahy od Motipu. Tři hadry byly černé jak kdybych je hodil do asfaltu. Jetě mi volant lehce lepí na dvou místech, ale u je to lepí, volant aspoň získal vzhled odpovídající km. By mě zajímalo čím to předchozí majitel (é) natírali, e byl v takovém stavu
Taky jsem o víkendu prováděl očistu vozu, a kdy u jsem čistil koené sedačky, rozhodl jsem se vyčistit i volant. Nejdřív jsem ale musel kusem plastu sekrábnout vrstvu černého hnusu a pak jsem jetě hodinu čistil přípravkem na koené potahy od Motipu. Tři hadry byly černé jak kdybych je hodil do asfaltu. Jetě mi volant lehce lepí na dvou místech, ale u je to lepí, volant aspoň získal vzhled odpovídající km. By mě zajímalo čím to předchozí majitel (é) natírali, e byl v takovém stavu:nevim
|
|
09.07.2013 19:10 -
|
2597916
|
|
Mamlas
|
|
|
Rampa napsal(a): Zdar, nejsem si zcela jistý, zda to je dobrý nápad . Na kůi jsou speciální čističe a balzámy. Jar je agresívní jako prase, naruí zbytek barvy na kůi. Indulona pak změkčí - rozruí vlastní strukturu kůe a časem se ti to začne molit a dělat jakoby vejku a pak u se to spravit nedá, jen obalit novým potahem . Ze začátku se Ti to moná trochu zlepí, ale za rok dva to bude přesně opačně.
S tim jarem mas urcite pravdu. Proto jsem daval pouze kapku jaru na dost vody a volant jsem pouze otrel vlhkym hadrem, takze zadny velky machani. Na ruznych forech i tady jsem se docetl, ze jedno co na osetreni pouzijes, hlavne ze je to mastny. Vse se pekne vsaklo a volant neni ani mastny na omak.
Zkousel jsem vlhceny ubrousky na kuzi, ale prislo mi ze to nema zadny vysledek. Otře se s nima akorat povrch, ale osetreni samotne kuze nic.
S tim jarem mas urcite pravdu. Proto jsem daval pouze kapku jaru na dost vody a volant jsem pouze otrel vlhkym hadrem, takze zadny velky machani. Na ruznych forech i tady jsem se docetl, ze jedno co na osetreni pouzijes, hlavne ze je to mastny. Vse se pekne vsaklo a volant neni ani mastny na omak.
Zkousel jsem vlhceny ubrousky na kuzi, ale prislo mi ze to nema zadny vysledek. Otře se s nima akorat povrch, ale osetreni samotne kuze nic.
|
|
28.08.2014 13:52 -
|
2728848
|
|
novakomoni
|
Město: Praha 9, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Dobrý den,
můete mi někdo prosím doporučit přípravek na čitění a oetření kůe?
Děkuji
Dobrý den,
můete mi někdo prosím doporučit přípravek na čitění a oetření kůe?
Děkuji
|
|
28.08.2014 18:35 -
|
2728905
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
Já pouívám Turtle Wax Leather Cleaner a spokojenost. Nĕkde je tu na to vlákno, ale nenael jsem ho.
Já pouívám Turtle Wax Leather Cleaner a spokojenost. Nĕkde je tu na to vlákno, ale nenael jsem ho.
|
|
31.08.2014 20:55 -
|
2729348
|
|
Martens001
|
|
|
Ahoj,
My jsme čistily dětským vlhčeným ubrouskem na prcku a vdy na 1
Ahoj,
My jsme čistily dětským vlhčeným ubrouskem na prcku a vdy na 1 :palec
|
|
31.08.2014 21:05 -
|
2729350
|
|
máca
|
|
|
Já pouívám na rychlé očitění ubrousky na kůi a pak jednou za čas Autoglym Leather Cleaner, a pak se balzamují např. Autoglym Leather Care.
Je to super. Příjemně to voní a perfektně se s tím pracuje. Ochrana kůe si myslím je také výborná. Pouívám to také doma na koenou sedačku.
Já pouívám na rychlé očitění ubrousky na kůi a pak jednou za čas Autoglym Leather Cleaner, a pak se balzamují např. Autoglym Leather Care.
Je to super. Příjemně to voní a perfektně se s tím pracuje. Ochrana kůe si myslím je také výborná. Pouívám to také doma na koenou sedačku.;-)
|
|
| |
|
|