| | |
23.01.2010 07:06 -
Re: Neoriginální domontované xenony, bi-xenony
|
1802807
|
|
hollowmen
|
Město: , Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 28 |
|
|
Já myslel, e ve co je homologované na autě být můe. Co nějaké přestavbové sady mají. To samé je i u fólií na skla. Kdy mají homologaci tak je na autě mít můete nebo ne? Pak by mě zajímalo kolik lidí z technické vyhodí skrze fólie.
Já myslel, e ve co je homologované na autě být můe. Co nějaké přestavbové sady mají. To samé je i u fólií na skla. Kdy mají homologaci tak je na autě mít můete nebo ne? Pak by mě zajímalo kolik lidí z technické vyhodí skrze fólie.
|
|
23.01.2010 08:30 -
|
1802808
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
MichalJ napsal(a): Jetě doplním, e na některých sadách je napsáno, e výrobek je schválen a homologován pro provoz na pozemních komunikacích , ovem vestavba do jakéhokoli vozu není přestavbou schválenou a homologovanou, čili tam ty světla nemaj co dělat.
No jo , ale jak je to u naich aut, kdy ani u halogenů nemám regulaci manuální, nato automatickou, kdy mám auto furt v lajně díky hydře. To je vyjímka ze zákona ?
mas regulaci automatickou
mas regulaci automatickou ;)
|
|
23.01.2010 09:51 -
|
1802813
|
|
tief
|
|
|
Dodatocna montaz xenonov je zasah do konstrukcie vozidla - tzn musi ju vykonat / schvalit vyrobca vozidla ( na to rovno zabudnite ) alebo auto musi prejst ceskou/slovenskou statnou skusobnou ( drzim palce ).
To co xenon musi/nemusi splnat a co je na nom napisane je sice pekne ale vo finale to musi prejst jednou s hore uvedenych institucii.
hollowmen: motor boeyingu 767 ma tiez homologaciu ale nepredpokladam ze v aute by ti ho niekto uznal. Zasah do konstrukcie vozidla je zasah do konstrukcie vozidla bez ohladu na to akym homologovanym dielom do toho zasahujes.
Dodatocna montaz xenonov je zasah do konstrukcie vozidla - tzn musi ju vykonat / schvalit vyrobca vozidla ( na to rovno zabudnite ) alebo auto musi prejst ceskou/slovenskou statnou skusobnou ( drzim palce ).
To co xenon musi/nemusi splnat a co je na nom napisane je sice pekne ale vo finale to musi prejst jednou s hore uvedenych institucii.
hollowmen: motor boeyingu 767 ma tiez homologaciu ale nepredpokladam ze v aute by ti ho niekto uznal. Zasah do konstrukcie vozidla je zasah do konstrukcie vozidla bez ohladu na to akym homologovanym dielom do toho zasahujes.
|
|
23.01.2010 10:02 -
|
1802814
|
|
Darja
|
|
|
Mnohokrát se to tu u řeilo. Dodělané xenony nejsou legální, sebevětí flame je nezlegalizuje.
Zamykám, neb tázajícímu (který si sem přiel dělat reklamu) bylo odpovězeno a doporučeno ccca.
Mnohokrát se to tu u řeilo. Dodělané xenony nejsou legální, sebevětí flame je nezlegalizuje.
Zamykám, neb tázajícímu (který si sem přiel dělat reklamu) bylo odpovězeno a doporučeno ccca. :palec
|
|
03.10.2010 12:58 -
|
2357505
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 373 |
|
|
chci se jen zeptat, zda-li mohu dat vybojky H7 se specíalní úpravou proti oslnění protijedoucích aut, s benýma arovkama vidím kulove.. Osramy NB jsou sice fajné,ale ovotnost 3-6 měsícu, maximálně!!!kvůli technologi aby více svítila..
chci se jen zeptat, zda-li mohu dat vybojky H7 se specíalní úpravou proti oslnění protijedoucích aut, s benýma arovkama vidím kulove.. Osramy NB jsou sice fajné,ale ovotnost 3-6 měsícu, maximálně!!!kvůli technologi aby více svítila..
|
|
03.10.2010 13:40 -
|
2357514
|
|
jumep
|
|
|
HID sada je nepripustna a nech je oznacena akokolvek do klasickeho svetlometu je to protizakonne
ked chces, mozes si zohnat natacasie bixenony
"vybojky H7 se specíalní úpravou proti oslnění" -> je len dalsi nezmysel "obchodnikov" ...
HID sada je nepripustna a nech je oznacena akokolvek do klasickeho svetlometu je to protizakonne
ked chces, mozes si zohnat natacasie bixenony
"vybojky H7 se specíalní úpravou proti oslnění" -> je len dalsi nezmysel "obchodnikov" ...
|
|
28.12.2010 16:02 -
|
2367177
|
|
rehak451
|
Město: Praha, Auto: | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Tady jsem nael článek o výměně normálních světel za xenony.
Tady jsem nael článek o výměně normálních světel za xenony.
|
|
28.12.2010 16:21 -
|
2367180
|
|
JirkaŘ
|
|
|
No upřímně, dozvěděl jsem se co jsem věděl... cituji :
"Xenonové světlomety musí mít vdy i ostřikovače, protoe kdy se zapiní, světlo z nich se rozptyluje. Nejlepí je tedy místo přestavby rovnou si koupit nové či ojeté auto, vybavené xenony přímo výrobcem."
V případě naich C5 je třeba koupit ve z jiného auta kde to bylo ve výrobě namontováno ( světla s přísluenstvím, nádobku s čerpadélky na ostřik skel i světel a samozřejmě nárazník. ) Take ne něco dělat systémem "dodo" je lepí u přímo tak auto koupit.
Ale jinak článek je dobrý = pravdivý a snad odradí případné zájemce o nějaké to bastlení...
No upřímně, dozvěděl jsem se co jsem věděl... cituji :
"Xenonové světlomety musí mít vdy i ostřikovače, protoe kdy se zapiní, světlo z nich se rozptyluje. Nejlepí je tedy místo přestavby rovnou si koupit nové či ojeté auto, vybavené xenony přímo výrobcem."
V případě naich C5 je třeba koupit ve z jiného auta kde to bylo ve výrobě namontováno ( světla s přísluenstvím, nádobku s čerpadélky na ostřik skel i světel a samozřejmě nárazník. ) Take ne něco dělat systémem "dodo" je lepí u přímo tak auto koupit.
Ale jinak článek je dobrý = pravdivý a snad odradí případné zájemce o nějaké to bastlení...
|
|
27.03.2011 21:30 -
|
2380818
|
|
Citronek
|
Město: Havířov, Auto: Megane Grandtour 1.6 | Počet příspěvků: 384 |
|
|
kdysi jsem mel xenony asi 2 mesice Bosch 6000K... nejak mi to nedalo a sundal jsem je , nikdy clovek nevi, kdy bude nehoda a pak to muze byt sakra velky problem... tak od te doby sem zkousel ruzne zarovky a musim rict pokud si priplatim treba za ten osram ci philips tak dostanete dost dobrou svitivost, nemluvim za deste kdy vice svitila obyc. zarovka nez xenony.... o 8000k a vys ani nemluvim to uz je tuzing ...
ale priznam se opet myslenka byla C5 a xenony by bylo fajn kdyz se svetla vyska sama upravuje ale po precteni tohodle topicu jsem pochopil , zustanu u OSRAM leglane a bez starosti ..a vymenu zarovek si nacvicim
kdysi jsem mel xenony asi 2 mesice Bosch 6000K... nejak mi to nedalo a sundal jsem je , nikdy clovek nevi, kdy bude nehoda a pak to muze byt sakra velky problem... tak od te doby sem zkousel ruzne zarovky a musim rict pokud si priplatim treba za ten osram ci philips tak dostanete dost dobrou svitivost, nemluvim za deste kdy vice svitila obyc. zarovka nez xenony.... o 8000k a vys ani nemluvim to uz je tuzing ...
ale priznam se opet myslenka byla C5 a xenony by bylo fajn kdyz se svetla vyska sama upravuje ale po precteni tohodle topicu jsem pochopil , zustanu u OSRAM leglane a bez starosti ..a vymenu zarovek si nacvicim :-))))
|
|
27.03.2011 22:24 -
|
2380831
|
|
Darja
|
|
|
ne bastlit, je lepí třeba koupit pořádný phillipsky. Třeba ty extreme power svítí dobře, Eco vision etří, Night guide jsou dělané do jízdy v noci, Blue vision potěí ty, kteří nechtějí svítit lutě (i kdy to nechápu )
Hodně lidí se uchyluje v přestavbě, kdy mají vypálenou parabolu a nebo halogenky z tesca za 80Kč.
ne bastlit, je lepí třeba koupit pořádný phillipsky. Třeba ty extreme power svítí dobře, Eco vision etří, Night guide jsou dělané do jízdy v noci, Blue vision potěí ty, kteří nechtějí svítit lutě (i kdy to nechápu:-) )
Hodně lidí se uchyluje v přestavbě, kdy mají vypálenou parabolu a nebo halogenky z tesca za 80Kč.
|
|
27.03.2011 23:09 -
|
2380842
|
|
Citronek
|
Město: Havířov, Auto: Megane Grandtour 1.6 | Počet příspěvků: 384 |
|
|
ted jsem jel ve tme a po dnesnim namontovanim tech starych osram nightbreaker sem valil oci jak dobre svitily oproti nejakym no name co tam byly je to nebe a dudy...
ted jsem jel ve tme a po dnesnim namontovanim tech starych osram nightbreaker sem valil oci jak dobre svitily oproti nejakym no name co tam byly je to nebe a dudy...
|
|
27.03.2011 23:30 -
|
2380849
|
|
jumep
|
|
|
jruze: tu sa ale jedna o dobastlene HID ...
jasne ze je nieco ine origi xenon
jruze: tu sa ale jedna o dobastlene HID ...
jasne ze je nieco ine origi xenon
|
|
28.03.2011 09:19 -
|
2380888
|
|
artsvec
|
Město: Suice, Auto: Opel Insignia Country Tourer 1.6 16V - 200 koní | Počet příspěvků: 650 |
|
|
Dřív jsem kupoval Osram Night Breaker - výborné árovky. Teď kupuji Osram Night Breaker plus - mají jetě delí ivotnost. Vyzkouejte a poznáte sami.
Dřív jsem kupoval Osram Night Breaker - výborné árovky. Teď kupuji Osram Night Breaker plus - mají jetě delí ivotnost. Vyzkouejte a poznáte sami.
|
|
28.03.2011 17:37 -
|
2380967
|
|
Darja
|
|
|
tomi poli odkaz na levný xenony Já je jetě od Depa neviděla
tomi poli odkaz na levný xenony :-D Já je jetě od Depa neviděla :)
|
|
| |
|
|