| | |
22.01.2010 11:40 -
Neoriginální domontované xenony, bi-xenony
|
1802750
|
|
chinoxr
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Zdravím ,
přemýlím u dlouhou dobu nad xenony či bixenony do mého vozidla od XXX a zajímalo by mě jak je to s legislativou. Někde píí e jsou xenony zakázané, jinde ne. Jak to tedy je?
Zdravím ,
přemýlím u dlouhou dobu nad xenony či bixenony do mého vozidla od XXX a zajímalo by mě jak je to s legislativou. Někde píí e jsou xenony zakázané, jinde ne. Jak to tedy je?
|
|
05.09.2008 13:02 -
Re: Neoriginální domontované xenony, bi-xenony
|
167325
|
|
artsvec
|
Město: Suice, Auto: Opel Insignia Country Tourer 1.6 16V - 200 koní | Počet příspěvků: 650 |
|
|
Máte někdo zkuenost s bi-xenonovou HID sadou ? Slyel jsem, e kdy se namontuje do Citroenů, tak praskají výbojky.
Máte někdo zkuenost s bi-xenonovou HID sadou ? Slyel jsem, e kdy se namontuje do Citroenů, tak praskají výbojky.
|
|
07.09.2008 21:27 -
|
167326
|
|
tief
|
|
|
Ty si chces namontovat xenon do nexenonoveho reflektoru ?
Mam par skusenosti s tym ist proti autu ktore na nabastlene xenony do svetiel bez automatickej elevacie. Ak chces aby ta ludia mali radi tak si tam radsej namontuj nejake klasicke ziarovky s vyssiou svietivostiu ale prosim nebastli tam xenony.
Ty si chces namontovat xenon do nexenonoveho reflektoru ?
Mam par skusenosti s tym ist proti autu ktore na nabastlene xenony do svetiel bez automatickej elevacie. Ak chces aby ta ludia mali radi tak si tam radsej namontuj nejake klasicke ziarovky s vyssiou svietivostiu ale prosim nebastli tam xenony.
|
|
07.02.2009 15:24 -
|
387081
|
|
Krtek
|
Město: Seč Blovice, Auto: Citroen GSA 1984, Citroen C6 2008, SAAB 9-3 Cabrio 2.0t 2005 | Počet příspěvků: 125 |
|
|
Pokud vim tak C5 má automatické telování světel i bez xenonů take tam schází jen ostřikovače světel aby to bylo podle zákona ale to bych u neřeil
Pokud vim tak C5 má automatické telování světel i bez xenonů take tam schází jen ostřikovače světel aby to bylo podle zákona ale to bych u neřeil
|
|
07.02.2009 15:29 -
|
387082
|
|
jumep
|
|
|
to je dobry blud - ziadna automaticka korekcia nastavenia svetiel tam nie je - C5 ma automaticku korekciu vysky a tym nepotrebuje rucne stelovanie svetiel podla zataze, ale xenon ma este automaticku elevaciu kvoli hrbom, brzdeniu a pod. a prave preto dobastena sada oslnuje, na kazdej nerovnosti ti to bije do oci a nikdy to nebude schvalene
to je dobry blud - ziadna automaticka korekcia nastavenia svetiel tam nie je - C5 ma automaticku korekciu vysky a tym nepotrebuje rucne stelovanie svetiel podla zataze, ale xenon ma este automaticku elevaciu kvoli hrbom, brzdeniu a pod. a prave preto dobastena sada oslnuje, na kazdej nerovnosti ti to bije do oci a nikdy to nebude schvalene
|
|
08.02.2009 09:49 -
|
387088
|
|
artsvec
|
Město: Suice, Auto: Opel Insignia Country Tourer 1.6 16V - 200 koní | Počet příspěvků: 650 |
|
|
Na xenony jsem se nakonec vykalal. Dal jsem nové árovky Osram Night breaker a jsem moc spokojený.
Na xenony jsem se nakonec vykalal. Dal jsem nové árovky Osram Night breaker a jsem moc spokojený.
|
|
08.02.2009 10:50 -
|
387089
|
|
SaraXM
|
Město: Troskotovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 130 |
|
|
jeste by jsi nam mohl napsat kde jsi je koupil a za kolik pro nas co mame take jen obycejna sveta ja problem se svetli resim stale a nikdo mi nedokaze rict co je lepsi a v cem a kdyz uz jsem tu vymenoval jste nekdo zarovky na faceliftu ja uz ano ale prijde mi ze to delam spatne protoze vymena mi trvala asi dve hodiny a to jeste jsem se nemohl s tou zarovkou trefit je to normalni ze je k tomu takovy super pristup u zadneho jineho auta jsem nikdy takovy problem nemel a to jsem mel BX i XM i jina auta ale tohle jem zazil poprve a neprisel jsem na to
jeste by jsi nam mohl napsat kde jsi je koupil a za kolik pro nas co mame take jen obycejna sveta ja problem se svetli resim stale a nikdo mi nedokaze rict co je lepsi a v cem a kdyz uz jsem tu vymenoval jste nekdo zarovky na faceliftu ja uz ano ale prijde mi ze to delam spatne protoze vymena mi trvala asi dve hodiny a to jeste jsem se nemohl s tou zarovkou trefit je to normalni ze je k tomu takovy super pristup u zadneho jineho auta jsem nikdy takovy problem nemel a to jsem mel BX i XM i jina auta ale tohle jem zazil poprve a neprisel jsem na to :-(
|
|
08.02.2009 10:52 -
|
387090
|
|
jaara
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 38 |
|
|
já měl golfa IV a tam musel jít i nárazník dolů a světlo ven to byla daň za xenony.. u C5-ky jsem zatím neměl to těstí. Ale ohledně xenonů, kdyby mi odely xenony, dali by se tam hodit HID-ky? V Xm-ku to krásně svítilo
já měl golfa IV a tam musel jít i nárazník dolů a světlo ven :-D to byla daň za xenony.. :-) u C5-ky jsem zatím neměl to těstí. Ale ohledně xenonů, kdyby mi odely xenony, dali by se tam hodit HID-ky? V Xm-ku to krásně svítilo
|
|
08.02.2009 10:55 -
|
387091
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
to je rozumne rozhodnuti..
@SARAXM
no vymena zarovky je vseobecne problem u 80% novych aut nekdy musis vytahnout cele svetlo nekde musis nechat vymenit zarovku dite ,protoze jinak se tam nedostanes
to je rozumne rozhodnuti..
@SARAXM
no vymena zarovky je vseobecne problem u 80% novych aut nekdy musis vytahnout cele svetlo nekde musis nechat vymenit zarovku dite ,protoze jinak se tam nedostanes
|
|
08.02.2009 14:30 -
|
387099
|
|
artsvec
|
|
|
Koupil jsem je tady: .link.
Koupil jsem je tady: http://tuning.autodoplnky.cz/zarovky-osram/?smid=704
|
|
09.02.2009 12:15 -
|
387117
|
|
Buchta
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 445 |
|
|
já dal Osram + 50%, rozdíl minimální a po půl roce se se mnou postupně loučily (XA). Teď mám ňáký obyč Hella a 2 roky v poho. Někde na citronech, tam bi-xenony zrovna moc nechválí.....
já dal Osram + 50%, rozdíl minimální a po půl roce se se mnou postupně loučily (XA). Teď mám ňáký obyč Hella a 2 roky v poho. Někde na citronech, tam bi-xenony zrovna moc nechválí.....:nevim
|
|
06.03.2009 07:06 -
|
520596
|
|
Nezmar
|
Město: Okříky, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 107 |
|
|
Odcházejí mě ve světlech xenonové výbojky. V návodu jsou psané výbojky D2R. lo by je vyměnit za D2S? - monost výhodné koupě.
Odcházejí mě ve světlech xenonové výbojky. V návodu jsou psané výbojky D2R. lo by je vyměnit za D2S? - monost výhodné koupě.
|
|
06.03.2009 09:58 -
|
520598
|
|
Darja
|
|
|
D2S je pro cockovej reflektor. Dej tam to, co tam ma byt
D2S je pro cockovej reflektor. Dej tam to, co tam ma byt
|
|
06.03.2009 17:03 -
|
520604
|
|
Nezmar
|
Město: Okříky, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 107 |
|
|
Jasně, nebudu to lámat přes koleno.
Jasně, nebudu to lámat přes koleno. :-)
|
|
22.01.2010 11:45 -
|
1802751
|
|
tief
|
|
|
Dodelavane xenony jsou zakazane - specialne "dodelavaci sady" v nestandarnich paticich.
Dodelavane xenony jsou zakazane - specialne "dodelavaci sady" v nestandarnich paticich.
|
|
22.01.2010 16:33 -
|
1802761
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Na klubových stránkách mého minulého auta (opel vectra b) se kolem lajcké montáe rozhořela krvavá debata. Výsledek byl zhruba ten, e dodatečná montá samozřejmě způsobuje oslnění protijedoucích aut. Take je to od majitele takto upraveného auta (kdy kale na vyhláky, co mnozí dělají) totální sprosárna, protoe on vidí báječně a protijedoucí řidič zabije chodce či cyklistu, protoe vidí kulové.
Na klubových stránkách mého minulého auta (opel vectra b) se kolem lajcké montáe rozhořela krvavá debata. Výsledek byl zhruba ten, e dodatečná montá samozřejmě způsobuje oslnění protijedoucích aut. Take je to od majitele takto upraveného auta (kdy kale na vyhláky, co mnozí dělají) totální sprosárna, protoe on vidí báječně a protijedoucí řidič zabije chodce či cyklistu, protoe vidí kulové.
|
|
22.01.2010 19:43 -
|
1802771
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
osvetluji,neosvetliji pokud nejsou homologovane ,coz neni zadna prestavbova sada,nemaji v aute co delat ..
dle vyhlasky MUSI byt auto s xenony mit ostrikovace svetlometu
dle vyhlasky MUSI mit svetlo automatickou regulaci vysky
nehlede na to jak je proveden treba nasobic pro vybojku s tim si soudruzi v china starosti nedelaji vubec
osvetluji,neosvetliji pokud nejsou homologovane ,coz neni zadna prestavbova sada,nemaji v aute co delat ..
nehlede na to jak je proveden treba nasobic pro vybojku s tim si soudruzi v china starosti nedelaji vubec
|
|
22.01.2010 19:49 -
|
1802773
|
|
MichalJ
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 71 |
|
|
autodiag napsal(a): osvetluji,neosvetliji pokud nejsou homologovane ,coz neni zadna prestavbova sada,nemaji v aute co delat ..
Jetě doplním, e na některých sadách je napsáno, e výrobek je schválen a homologován pro provoz na pozemních komunikacích , ovem vestavba do jakéhokoli vozu není přestavbou schválenou a homologovanou, čili tam ty světla nemaj co dělat.
No jo , ale jak je to u naich aut, kdy ani u halogenů nemám regulaci manuální, nato automatickou, kdy mám auto furt v lajně díky hydře. To je vyjímka ze zákona ?
Jetě doplním, e na některých sadách je napsáno, e výrobek je schválen a homologován pro provoz na pozemních komunikacích , ovem vestavba do jakéhokoli vozu není přestavbou schválenou a homologovanou, čili tam ty světla nemaj co dělat.
No jo , ale jak je to u naich aut, kdy ani u halogenů nemám regulaci manuální, nato automatickou, kdy mám auto furt v lajně díky hydře. To je vyjímka ze zákona ?
|
|
23.01.2010 05:22 -
|
1802806
|
|
tomc
|
|
|
chinoxr napsal(a): Zdravím , přemýlím u dlouhou dobu nad xenony či bixenony do mého vozidla od XXX a zajímalo by mě jak je to s legislativou. Někde píí e jsou xenony zakázané, jinde ne. Jak to tedy je? autora tohoto vlakna u lustrovali na jiných klubech a je větinou neadoucí buřič.
Zdravím , přemýlím u dlouhou dobu nad xenony či bixenony do mého vozidla od XXX a zajímalo by mě jak je to s legislativou. Někde píí e jsou xenony zakázané, jinde ne. Jak to tedy je? autora tohoto vlakna u lustrovali na jiných klubech a je větinou neadoucí buřič.
|
|
| |
|
|