| | |
13.04.2008 00:13 -
Dodatečná montá předních mlhových světel / C5 I
|
169172
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
Tak jsem po nejake dobe konecne finalne zprovoznil namontovane predni mlhovky.
Mechanicka cast je asi na kazdem, ja jsem zvolil uchyceni primo na naraznik, pomoci plechovych uhelniku prinytovanych do plastu narazniku.
Elektricka cast se zdala ze zacatku slozita, proto mi nejakou dobu od mechanicke montaze trvalo kompletni zprovozneni.
Kdyz jsem se nakonec odhodlal rozebrat BSM s tim ze zjistim, kde chybi rele a kam by se bylo mozne napojit, zjistil jsem, ze rele v aute jiz osazene je a dokonce existuje i kabelaz ke svetlum samotnym. Toto rele, vcetne pojistky je v pojistkove skrince umistene v motorovem prostoru viz obrazky:
.link.
.link.
.link.
Nakonec tedy stacilo nechat si diagnostikou aktivovat funkci prednich mlhovych svetel a nepojit se na stavajici instalaci, viz obrazky. Zvolil jsem navic jeste jedno vlastni rele s pojistkou, sichr je sichr
Mlhovky se zapinaji tak jakoby byly z vyroby, tedy prstynkovym ovladacem na leve pacce svetel. Prvnim pootocenim se zapnou predni vcetne kontrolky na pristrojove desce a druhym pootocenim zadni mlhovky.
Tady je vysledek, zvolil jsem do mlhovek totiz zarovky od Osramu s nazloutlym svetlem a o 30% vyssi svitivosti, ktere jsou "pry" lepsi do mlhy:
Tak jsem po nejake dobe konecne finalne zprovoznil namontovane predni mlhovky.
Mechanicka cast je asi na kazdem, ja jsem zvolil uchyceni primo na naraznik, pomoci plechovych uhelniku prinytovanych do plastu narazniku.
Elektricka cast se zdala ze zacatku slozita, proto mi nejakou dobu od mechanicke montaze trvalo kompletni zprovozneni.
Kdyz jsem se nakonec odhodlal rozebrat BSM s tim ze zjistim, kde chybi rele a kam by se bylo mozne napojit, zjistil jsem, ze rele v aute jiz osazene je a dokonce existuje i kabelaz ke svetlum samotnym. Toto rele, vcetne pojistky je v pojistkove skrince umistene v motorovem prostoru viz obrazky:
http://www.c5club.cz/graphics/dynamic/17042713_14.jpg
http://www.c5club.cz/graphics/dynamic/17042713_15.jpg
http://www.c5club.cz/graphics/dynamic/17042713_16.jpg
Nakonec tedy stacilo nechat si diagnostikou aktivovat funkci prednich mlhovych svetel a nepojit se na stavajici instalaci, viz obrazky. Zvolil jsem navic jeste jedno vlastni rele s pojistkou, sichr je sichr :)
Mlhovky se zapinaji tak jakoby byly z vyroby, tedy prstynkovym ovladacem na leve pacce svetel. Prvnim pootocenim se zapnou predni vcetne kontrolky na pristrojove desce a druhym pootocenim zadni mlhovky.
Tady je vysledek, zvolil jsem do mlhovek totiz zarovky od Osramu s nazloutlym svetlem a o 30% vyssi svitivosti, ktere jsou "pry" lepsi do mlhy:
|
|
04.02.2009 18:46 -
Re: Dodatečná montá předních mlhových světel / C5 I
|
387007
|
|
vlk
|
Město: etec okr LN, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 61 |
|
|
ty jsi neměl mlhovku v přední lampě?
ty jsi neměl mlhovku v přední lampě?
|
|
04.02.2009 18:59 -
|
387009
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
tak tak, pokud ma C5 I xenonove reflektory, mlhovky tam nejsou.
tak tak, pokud ma C5 I xenonove reflektory, mlhovky tam nejsou.
|
|
04.02.2009 19:09 -
|
387012
|
|
vlk
|
Město: etec okr LN, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 61 |
|
|
áááha tak to jsem nevěděl
áááha tak to jsem nevěděl:palec
|
|
05.02.2009 10:14 -
|
387030
|
|
Darja
|
|
|
monost dokoupit má i u starích c5, jen ta cena je veselá
monost dokoupit má i u starích c5, jen ta cena je veselá:-o :-))
|
|
22.02.2009 15:56 -
|
387594
|
|
alx
|
|
|
zico napsal(a): no a kolko ta to cele vyslo? material plus praca
Omlouvam se, ale to uz si presne nepamatuji.
Mlhovky jsem kupoval v e-shopu www.autodoplnky.cz, zbytek uz byl jen drobny instalacni material, jako husi krk, kabely a konektory. Daval jsem i pridavne rele s pojistkou, ale to neni bezpodminecne nutne. Nevedel jsem totiz pred montazi, ze rele i pojistka je v aute jiz osazena.
Ty mlhovky co mam jsou tyto: .link.
No a prace byla zdarma
Omlouvam se, ale to uz si presne nepamatuji.
Mlhovky jsem kupoval v e-shopu www.autodoplnky.cz, zbytek uz byl jen drobny instalacni material, jako husi krk, kabely a konektory. Daval jsem i pridavne rele s pojistkou, ale to neni bezpodminecne nutne. Nevedel jsem totiz pred montazi, ze rele i pojistka je v aute jiz osazena.
Ty mlhovky co mam jsou tyto: http://tuning.autodoplnky.cz/autostyle/pridavne-svetlomety/pridavna-svetla-proj-44-pl500e-s264400
No a prace byla zdarma :)
|
|
28.12.2009 16:58 -
|
1429944
|
|
zdenek1214
|
|
|
Mám jiný problém. Jsem majitel Dvojkové řady. Mlhovky mám, diagnostiku mám, nemám kabelá a hlavně nemám patice na árovky H11. Ty nikde nejsou. Poradíte mi? Nebo někdo namontuje? Domlouvám se d Dědkem u půl roku a stále se nějak nedaří se sejít a udělal to.
Mám jiný problém. Jsem majitel Dvojkové řady. Mlhovky mám, diagnostiku mám, nemám kabelá a hlavně nemám patice na árovky H11. Ty nikde nejsou. Poradíte mi? Nebo někdo namontuje? Domlouvám se d Dědkem u půl roku a stále se nějak nedaří se sejít a udělal to. :-o
|
|
28.12.2009 21:35 -
|
1430043
|
|
jumep
|
|
|
myslim ze do piestan to mas trosku daleko ... ale ak chces pridi
myslim ze do piestan to mas trosku daleko :D ... ale ak chces pridi
|
|
24.11.2012 20:15 -
|
2525053
|
|
vos.pe
|
|
|
také bych chtěl zprovoznit mlhovky v hlavních světlech,H4, ví někdo co vechno je potřeba doplnit,pokud to vůbec jde.Také se mi nechce bastlit.Přísluná pojistka u motoru je ovem bez ivota.
také bych chtěl zprovoznit mlhovky v hlavních světlech,H4, ví někdo co vechno je potřeba doplnit,pokud to vůbec jde.Také se mi nechce bastlit.Přísluná pojistka u motoru je ovem bez ivota.
|
|
24.11.2012 21:50 -
|
2525065
|
|
jumep
|
|
|
C5 1 ma hmlovky v hlavnych svetlach standartne ak nie su xenony
je tam H4 ziarovka, nakratko dava hmlovky, nadialku dava dialkove, zeby existovala varianta bez hmloviek neviem ... aby tie hmlovky sli, treba len v diagnostike povolit
C5 1 ma hmlovky v hlavnych svetlach standartne ak nie su xenony
je tam H4 ziarovka, nakratko dava hmlovky, nadialku dava dialkove, zeby existovala varianta bez hmloviek neviem ... aby tie hmlovky sli, treba len v diagnostike povolit
|
|
26.11.2012 23:39 -
|
2525975
|
|
vos.pe
|
|
|
přesně tak,mlhovky (h4) tam jsou,jen nemám na "lukasu" na vypínači zadní mlhovky polohu pro přední...zkusím nechat povolit a uvidím co se stane,nevím jestli mezi pojistkou(u motoru) a světlometem je jetě relé,nebo chybí někde konektor či drát..(kdy dám na tu pojistku +12V,nic se neděje),na kterém pinu u světlometu je mlhovka?
přesně tak,mlhovky (h4) tam jsou,jen nemám na "lukasu" na vypínači zadní mlhovky polohu pro přední...zkusím nechat povolit a uvidím co se stane,nevím jestli mezi pojistkou(u motoru) a světlometem je jetě relé,nebo chybí někde konektor či drát..(kdy dám na tu pojistku +12V,nic se neděje),na kterém pinu u světlometu je mlhovka?
|
|
27.11.2012 11:06 -
|
2526039
|
|
jumep
|
|
|
boli packy ktore nemali oznacenie prednych hmloviek, ale to je len cisto graficka zalezitost, hmlovky zapina bsi na zaklade pokynu ako jruze napisal, 1 otocenie = predne, druhe otocenie = zadne
do opacnej strany najprv zhasne zadne a druhy krat predne ...
nic ine len v diagnostike povolit, poistky su v tomto pripade nezaujimave, zabudnite na to co ste vedeli o starych mechanickych spinacoch a hladani zavad ... (poistka je vacsinou spolocna pre xy inych veci este)
boli packy ktore nemali oznacenie prednych hmloviek, ale to je len cisto graficka zalezitost, hmlovky zapina bsi na zaklade pokynu ako jruze napisal, 1 otocenie = predne, druhe otocenie = zadne
do opacnej strany najprv zhasne zadne a druhy krat predne ...
nic ine len v diagnostike povolit, poistky su v tomto pripade nezaujimave, zabudnite na to co ste vedeli o starych mechanickych spinacoch a hladani zavad ... (poistka je vacsinou spolocna pre xy inych veci este)
|
|
| |
|
|