| | |
10.08.2017 17:27 -
Re: Chiptuning
|
3088031
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
..no ale on ma pravdu..
..no ale on ma pravdu..
|
|
10.08.2017 17:59 -
|
3088045
|
|
karkulin77
|
|
|
to jsi udělal dobře- dálková diagnostika po SZ je to pravé ořechové-výsměch
ohledně chipu= napřed musí být motor OK a potom se dá něco dělat-po dvou diagnostikách kdy jsem byl ubezpečen e je ve ok jsem tomu uvěřil. Jsem trochu v rozpacích jako lajk v automoto oboru se na fóru stále odbíhá od tématu a to je, pomoci druhým. Pokud v mém oboru chce někdo radu tak mu ji buď poskytnu nebo pokud nevím nereaguji.
to jsi udělal dobře- dálková diagnostika po SZ je to pravé ořechové-výsměch
ohledně chipu= napřed musí být motor OK a potom se dá něco dělat-po dvou diagnostikách kdy jsem byl ubezpečen e je ve ok jsem tomu uvěřil. Jsem trochu v rozpacích jako lajk v automoto oboru se na fóru stále odbíhá od tématu a to je, pomoci druhým. Pokud v mém oboru chce někdo radu tak mu ji buď poskytnu nebo pokud nevím nereaguji.
|
|
10.08.2017 18:13 -
|
3088051
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
karkulin77 napsal(a): to jsi udělal dobře- dálková diagnostika po SZ je to pravé ořechové-výsměch
no je to na uhlu pohledu..podle tebe vysmech mozna i podle jruzeho..podle me hloupost
karkulin77 napsal(a): ohledně chipu= napřed musí být motor OK a potom se dá něco dělat-po dvou diagnostikách kdy jsem byl ubezpečen e je ve ok jsem tomu uvěřil. Jsem trochu v rozpacích jako lajk v automoto oboru se na fóru stále odbíhá od tématu a to je, pomoci druhým. Pokud v mém oboru chce někdo radu tak mu ji buď poskytnu nebo pokud nevím nereaguji.
neznamena ze jsi byl na dvou diagnostikach (nevi se ani na jakych,ono totiz neni diag jako diag) a tam se nic nenaslo (jak a kde se hledalo ?) tak je automaticky auto v poradku
zminovanou diagnostiku po netu nebo SZ uz zde komentovat nehodlam,uz jsem takdy k tomu napsal dost,ale pokud nekdo ma nejaky nazor nebo pomoc nechapu proic to nenapise zde ale nejak pokoutne pres SZ ci mail ..i to dle meho o necem svedci...
nehodlam se nikoho zastavat ale Jruze ti nenapsal nic spatneho,spis naopak..co ti napsal hrozne tajneho ze to muselo byt soukrome nekdo jinej a jakou diagnostickou kouli na vesteni ma bohuzel netusim jen vim ze bez auta se diagnostika udelat neda
neznamena ze jsi byl na dvou diagnostikach (nevi se ani na jakych,ono totiz neni diag jako diag) a tam se nic nenaslo (jak a kde se hledalo ?) tak je automaticky auto v poradku
zminovanou diagnostiku po netu nebo SZ uz zde komentovat nehodlam,uz jsem takdy k tomu napsal dost,ale pokud nekdo ma nejaky nazor nebo pomoc nechapu proic to nenapise zde ale nejak pokoutne pres SZ ci mail ..i to dle meho o necem svedci...
nehodlam se nikoho zastavat ale Jruze ti nenapsal nic spatneho,spis naopak..co ti napsal hrozne tajneho ze to muselo byt soukrome nekdo jinej a jakou diagnostickou kouli na vesteni ma bohuzel netusim jen vim ze bez auta se diagnostika udelat neda
|
|
10.08.2017 18:33 -
|
3088066
|
|
karkulin77
|
|
|
Chlapi připomíná mě to drbárnu enských. Dokáete mi to auto dát někdo do stavu aby jelo jak má. Přijedu kamkoliv "i na Olomoucko navi s četinou " a v poho nic tajného nepíu na poádání klidně zveřejním.
Chlapi připomíná mě to drbárnu enských. Dokáete mi to auto dát někdo do stavu aby jelo jak má. Přijedu kamkoliv "i na Olomoucko navi s četinou ":-) a v poho nic tajného nepíu na poádání klidně zveřejním.
|
|
10.08.2017 18:43 -
|
3088067
|
|
autodiag
|
|
|
no vono to tak mozna i je dokud auto opravdu nedovezes nekam kdo tomu rozumi...
kazdej z nas se ti to snazi napsat
a cestinu uz jsi mohl mit kdyz jsem ted v cechach
no vono to tak mozna i je dokud auto opravdu nedovezes nekam kdo tomu rozumi...
kazdej z nas se ti to snazi napsat
a cestinu uz jsi mohl mit kdyz jsem ted v cechach ;) :)
|
|
10.08.2017 19:14 -
|
3088070
|
|
karkulin77
|
|
|
Četinu nějak dáme mám jen do úterka volno tak dostala přednost rodinka. Jestli to zmákne tak prodlouím dovču a ve středu jedu směr Morava.
Četinu nějak dáme mám jen do úterka volno tak dostala přednost rodinka. Jestli to zmákne tak prodlouím dovču a ve středu jedu směr Morava.
|
|
10.08.2017 19:33 -
|
3088074
|
|
autodiag
|
|
|
neco vymyslime,dej vedet,cislo mas
neco vymyslime,dej vedet,cislo mas :palec
|
|
10.08.2017 21:19 -
|
3088125
|
|
jruze
|
|
|
No měl jsem tu spoustu aut co nic nehlásilo - po přehrání softu(jetě od kolegi) bylo auto samá chyba.Jestlie auto nemá výkon mělo by to vyhodit chybu a i napsat v čem je chyba. jezdí mi sem jedna 1.6 a ta nemá FAP,nemae , nemá výkon,nechodí EGR a xxx jiného = auto je bez chyb , prolo přes emise - je také OK? Motor potřebuje k ,,ivotu" synchtonizaci,nějaký tlak na rampě a pojede jak to u je jiná věc a zakázat se dá cokoli aby to bylo bez chyb, jsem alergickej na diagnostiky od PC i kdy je také píu ale to jsou jen doměnky - pokud chce dát auto dohromady nescháněj rady od PC ale spí kontakt na opravce a né jen tak někoho kdo si myslí e to zná ale kdo to opravdu umí - proto jsem tě odkázal na autodiaga - souhlasím troku jsem si rejpnul ale takovej u já jsem.
No měl jsem tu spoustu aut co nic nehlásilo - po přehrání softu(jetě od kolegi) bylo auto samá chyba.Jestlie auto nemá výkon mělo by to vyhodit chybu a i napsat v čem je chyba. jezdí mi sem jedna 1.6 a ta nemá FAP,nemae , nemá výkon,nechodí EGR a xxx jiného = auto je bez chyb , prolo přes emise ;-) - je také OK? Motor potřebuje k ,,ivotu" synchtonizaci,nějaký tlak na rampě a pojede jak to u je jiná věc a zakázat se dá cokoli aby to bylo bez chyb, jsem alergickej na diagnostiky od PC i kdy je také píu ale to jsou jen doměnky - pokud chce dát auto dohromady nescháněj rady od PC ale spí kontakt na opravce a né jen tak někoho kdo si myslí e to zná ale kdo to opravdu umí - proto jsem tě odkázal na autodiaga;-) - souhlasím troku jsem si rejpnul ale takovej u já jsem.
|
|
19.01.2020 01:42 -
|
3255038
|
|
pkod
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 11 |
|
|
Asi jdu proti proudu... Po problemech me 1.6 HDI na emisich dumam nad tim, jak poznat, ze mam v ECU spravny (tedy puvodni) SW. Auto jsem koupil starsi a mozna prodelalo nejake to (mnou) nechtene vylepseni.
Auto neni zadny zavodak, ale ja take nic takoveho necekam. Potrebuji jen, aby fungovalo jak ma.
Je nejaka cesta jak "cipnutou" jednotku poznat? Nejake jine moznosti?
Asi jdu proti proudu... Po problemech me 1.6 HDI na emisich dumam nad tim, jak poznat, ze mam v ECU spravny (tedy puvodni) SW. Auto jsem koupil starsi a mozna prodelalo nejake to (mnou) nechtene vylepseni.
Auto neni zadny zavodak, ale ja take nic takoveho necekam. Potrebuji jen, aby fungovalo jak ma.
Je nejaka cesta jak "cipnutou" jednotku poznat? Nejake jine moznosti?
|
|
19.01.2020 09:52 -
|
3255049
|
|
autodiag
|
|
|
nejjednodussi cesty jsou
-vycist a dle CRC se pozna jestli je to ori soubou
-zajet do citroenu (nebo k nekomu kdo ma pristup) a prehrat online posledni FW
nejjednodussi cesty jsou
-vycist a dle CRC se pozna jestli je to ori soubou
-zajet do citroenu (nebo k nekomu kdo ma pristup) a prehrat online posledni FW
|
|
09.12.2020 15:20 -
|
3293714
|
|
agos
|
|
|
Ahojte, som čerstvým majitežom C5 2.0 HDI rhz 80kw, auto je super akurat mi je strane slabé , do RHZ som iiel naschval nakožko nemá fap a prila mi to najvhodnejia vožba , kopa žudí čo poznámka na tých motoroch 400tkm+ ja mám 200tkm od prvého majiteža,zachovalý kúsok , mojim týlom jazdy mi príde aj dos vysoká spotreba napr oproti ocavii čo som mal 1.9tdi bxe 77kW oct mi brala na dlhých trasách 5.7l po chipe (pri 350tkm) isla spotreba dole cca o 0.5l a výkon bol neporovnatežný , (77kW bolo hrozné malo ilo to cca obdobne s c5)vzhžadom na inysystem vstrekovania nerátam e sa po chipe dostanem s HDI na čísla ako pri TDi pd ale momentálnych 6.5l na 100 diažnica 140km/h mi príde veža (vetky auta rátam real od plnej po plnu, a dlhodobo viac nádri ) aké máte skúsenosti s chipom pri rhz? Ide mi Skorej o dynamiku a aby to nedymilo ako zetor ... chipovat dám určite aj s odmeranim najskôr asi profituning . Ďakujem
Ahojte, som čerstvým majitežom C5 2.0 HDI rhz 80kw, auto je super akurat mi je strane slabé :( , do RHZ som iiel naschval nakožko nemá fap a prila mi to najvhodnejia vožba , kopa žudí čo poznámka na tých motoroch 400tkm+ ja mám 200tkm od prvého majiteža,zachovalý kúsok , mojim týlom jazdy mi príde aj dos vysoká spotreba napr oproti ocavii čo som mal 1.9tdi bxe 77kW oct mi brala na dlhých trasách 5.7l po chipe (pri 350tkm) isla spotreba dole cca o 0.5l a výkon bol neporovnatežný , (77kW bolo hrozné malo ilo to cca obdobne s c5)vzhžadom na inysystem vstrekovania nerátam e sa po chipe dostanem s HDI na čísla ako pri TDi pd ale momentálnych 6.5l na 100 diažnica 140km/h mi príde veža (vetky auta rátam real od plnej po plnu, a dlhodobo viac nádri ) aké máte skúsenosti s chipom pri rhz? Ide mi Skorej o dynamiku a aby to nedymilo ako zetor ... chipovat dám určite aj s odmeranim najskôr asi profituning . Ďakujem
|
|
09.12.2020 19:29 -
|
3293732
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
RHZ v C5 mám cez 10 rokov. Hneď ako som to kúpil som to čipol. Malo to na tacho vtedy 144000km aj keď v diagnostike boli závady pri 250tis. Take asi stočenka, neviem.. Teraz mám 340tis km. Spojku som menil asi mesiac dozadu. Lamele, tanieru ani dvojhmote nič nebolo. Odhrdzavelo len loisko. Jediný problém je medzichladič ale ten s čipom nemá nič. Tie prvé proste prepúali. Emisnou to minulý rok prelo normálne. Spotrebu mám ja úplne v poho do 6. Poloosi, kĺby, prevodovka pôvodné.
Edit: turbo tie bez vôže a ja som s ním nič nerobil..
RHZ v C5 mám cez 10 rokov. Hneď ako som to kúpil som to čipol. Malo to na tacho vtedy 144000km aj keď v diagnostike boli závady pri 250tis. Take asi stočenka, neviem.. Teraz mám 340tis km. Spojku som menil asi mesiac dozadu. Lamele, tanieru ani dvojhmote nič nebolo. Odhrdzavelo len loisko. Jediný problém je medzichladič ale ten s čipom nemá nič. Tie prvé proste prepúali. Emisnou to minulý rok prelo normálne. Spotrebu mám ja úplne v poho do 6. Poloosi, kĺby, prevodovka pôvodné.
|
|
10.12.2020 12:34 -
|
3293828
|
|
agos
|
|
|
zhrado napsal(a): RHZ v C5 mám cez 10 rokov. Hneď ako som to kúpil som to čipol. Malo to na tacho vtedy 144000km aj keď v diagnostike boli závady pri 250tis. Take asi stočenka, neviem.. Teraz mám 340tis km. Spojku som menil asi mesiac dozadu. Lamele, tanieru ani dvojhmote nič nebolo. Odhrdzavelo len loisko. Jediný problém je medzichladič ale ten s čipom nemá nič. Tie prvé proste prepúali. Emisnou to minulý rok prelo normálne. Spotrebu mám ja úplne v poho do 6. Poloosi, kĺby, prevodovka pôvodné.
A bol ten rozdiel v ahu po chipe citežný?O poloosi atd sa nebojím , jedine spojka je suca na výmenu ale to je brnkačka, (predolá majitežka staria pani od nova tak u spojka zaberá hore), kde si nechával spravit chip? Čo sa týka stavu auta je v pohode akurat pred chipom sú na rade oetrenie korózie na podvozku, a vymena loiska zadných ramenách ,vetko bolo ok len sa zrejme nepouíval podvozok vo vrchných polohách , a ja ako nový majitež som sa stym hral cez kadý obrubník hore potom dole a od vtedy to búcha aj vidie e tam je korózia a vznikla vola, ináč pohoda a premýžam nad výmenou gúž odpruenia keďe predpis je 200tkm
A bol ten rozdiel v ahu po chipe citežný?O poloosi atd sa nebojím , jedine spojka je suca na výmenu ale to je brnkačka, (predolá majitežka staria pani od nova tak u spojka zaberá hore), kde si nechával spravit chip? Čo sa týka stavu auta je v pohode akurat pred chipom sú na rade oetrenie korózie na podvozku, a vymena loiska zadných ramenách ,vetko bolo ok len sa zrejme nepouíval podvozok vo vrchných polohách , a ja ako nový majitež som sa stym hral cez kadý obrubník hore potom dole a od vtedy to búcha aj vidie e tam je korózia a vznikla vola, ináč pohoda a premýžam nad výmenou gúž odpruenia keďe predpis je 200tkm
|
|
10.12.2020 13:15 -
|
3293858
|
|
jumep
|
|
|
ja by som v prvom rade riesil ci tam nie je problem, uz x krat som tu mal auto, kde vadnu vahu riesili chipom
ja by som v prvom rade riesil ci tam nie je problem, uz x krat som tu mal auto, kde vadnu vahu riesili chipom
|
|
10.12.2020 15:57 -
|
3293875
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Jasné, e je auto ivie. Keď sa preveziem v inej C5 tak cíti tú lenivos.. A s tou váhou je to svätá pravda. Tá musí by ok.
Jasné, e je auto ivie. Keď sa preveziem v inej C5 tak cíti tú lenivos.. A s tou váhou je to svätá pravda. Tá musí by ok.
|
|
11.12.2020 15:41 -
|
3294072
|
|
agos
|
|
|
Ete jedna otázočka , čo sa týka sania na rhz , v akom stave býva skrz egr? Resp či sa oplatí zaslepovat alebo to háde chybu? Dakujem
Ete jedna otázočka , čo sa týka sania na rhz , v akom stave býva skrz egr? Resp či sa oplatí zaslepovat alebo to háde chybu? Dakujem
|
|
| |
|
|