| | |
28.07.2015 12:49 -
Re: Chiptuning
|
2845313
|
|
Buchta
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 445 |
|
|
no před 15ti lety to zas nelo mě, to sem snad měl etě tráboe, i dy ne, BX 1,6 a to sem byl rád za 150 na dálnici s kopečka
no před 15ti lety to zas nelo mě, to sem snad měl etě tráboe, i dy ne, BX 1,6 a to sem byl rád za 150 na dálnici s kopečka:-d
|
|
28.07.2015 12:57 -
|
2845324
|
|
Devilian
|
|
|
Ja sa taktiez rad rychlo zveziem, pretoze musite uznat, ze toto auto je jazdecky hodne nudne. Ked som isiel do chorvatska, celou cestou tam som pozeral na zadok renaulta megane pri rychlosti 140km/h podla tachometra. Vysledok bol priblizne 3x mikrospanok, vzdy ma manzelka zobudila po sekunde ked videla ze ideme mimo. To uz zazit nikdy nechcem. Cesta spat- 140-160, neustale som musel predbiehat, pozerat na premavku a davat pozor, neustale sa nieco dialo a clovek sa nenudil. Bolo to podla mna ovela bezpecnejsie. Skoda, ze sa neda chipnut aj tento benzin. Dam do neho ale aspon ten k&n filter. Mozno to trochu pomoze, ale aspon nebudem musiet neustale kupovat novy
Ja sa taktiez rad rychlo zveziem, pretoze musite uznat, ze toto auto je jazdecky hodne nudne. Ked som isiel do chorvatska, celou cestou tam som pozeral na zadok renaulta megane pri rychlosti 140km/h podla tachometra. Vysledok bol priblizne 3x mikrospanok, vzdy ma manzelka zobudila po sekunde ked videla ze ideme mimo. To uz zazit nikdy nechcem. Cesta spat- 140-160, neustale som musel predbiehat, pozerat na premavku a davat pozor, neustale sa nieco dialo a clovek sa nenudil. Bolo to podla mna ovela bezpecnejsie. Skoda, ze sa neda chipnut aj tento benzin. Dam do neho ale aspon ten k&n filter. Mozno to trochu pomoze, ale aspon nebudem musiet neustale kupovat novy :-d
|
|
28.07.2015 13:34 -
|
2845337
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
buď rád za poctivou "atmosféru", u teď je to nedostatkový zboí
buď rád za poctivou "atmosféru", u teď je to nedostatkový zboí;-)
|
|
28.07.2015 15:42 -
|
2845410
|
|
Buchta
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 445 |
|
|
tak ono dneska v "kadým" autě při 140 po dálnici je nuda..... kua benzíňaci sou tu původně sem ho taky chtěl, ale kde nic tu nic ta ropa mi nějak nende pod fousy, jediný co je OK, e sou 2 litránky na 100 km doma....
tak ono dneska v "kadým" autě při 140 po dálnici je nuda..... kua benzíňaci sou tu :-(((( původně sem ho taky chtěl, ale kde nic tu nic:-( ta ropa mi nějak nende pod fousy, jediný co je OK, e sou 2 litránky na 100 km doma....
|
|
28.07.2015 22:03 -
|
2845574
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Hoi, hoi, proč jste si kupovali Citroen kdy vás pomalejí jízda nudí?
Jste adepti pro Octavii Rs nebo BMW
Jestli někdo usínáte, polu vám CD s mojí oblíbenou muzikou. Dáte hlasitost na 85% a garantuji vám dojezd do Istanbulu bez zamouření oka!
Hoi, hoi, proč jste si kupovali Citroen kdy vás pomalejí jízda nudí?
Jste adepti pro Octavii Rs nebo BMW :-))))
Jestli někdo usínáte, polu vám CD s mojí oblíbenou muzikou. Dáte hlasitost na 85% a garantuji vám dojezd do Istanbulu bez zamouření oka! :-))))
|
|
28.07.2015 22:10 -
|
2845583
|
|
Devilian
|
|
|
No mozes skusit,ale asi mas nejake upravene radio,lebo to moje hra, ked to poviem slusne,otrasne Ale je pravda,ze ked ho dam naplno,trochu to tie basy zlepsi. Inak,trochu offtopic,ale prave som prisiel domov autobusom😀 moje auto strazi bocnicu na vjazde do mesta. Rano bude odtah 😒
No mozes skusit,ale asi mas nejake upravene radio,lebo to moje hra, ked to poviem slusne,otrasne :) Ale je pravda,ze ked ho dam naplno,trochu to tie basy zlepsi. Inak,trochu offtopic,ale prave som prisiel domov autobusom😀 moje auto strazi bocnicu na vjazde do mesta. Rano bude odtah 😒
|
|
26.10.2015 22:39 -
|
2878420
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
No, citrona chipovat asi nebudem. Neviem, ale mam dojem, ze je asi malo skusenosti, aspon tak nejako som presvedceny.
Ale zo svojej skusenosti s chipom mozem povedat, ze mi to bolo fajn a asi ani na motore sa to nejako nepodpisalo. Ano, je to koncernove, ale na ten motor som nemusel sahat, teda okrem vymeny oleja, filtrov, 2x rozvody a 1x retaz s napinakom (v ramci prevencie). Dnes ma cca 300 000 km, z toho cca 200 000 km s chipom a drel som ho na dialniciach. Nijake setrenie, pravidelne vytacanie do omezovaca (mrchu jednu bolo potrebne tocit a tocit), 140-160 km/h bezne, priemernu rychlost na trasach dlhych 2000 km som maval cca 118 km/h. Lenze motor jednoduchy, spolahlivy, preto som sa nejako nebal upravy. Avsak priznat musim, ze ta uprava nebola nejake max, bola to skor "optimalizacia" pre moje potreby. Spotreba??? Tak ak ludia tvrdia, ze im isla dole, tak zas mne isla hore asi o pol litra a to som do auta dal aj dlhsiu prevodovku... Keby to auto bolo tihsie a lepsie odpruzene....
No, citrona chipovat asi nebudem. Neviem, ale mam dojem, ze je asi malo skusenosti, aspon tak nejako som presvedceny.
Ale zo svojej skusenosti s chipom mozem povedat, ze mi to bolo fajn a asi ani na motore sa to nejako nepodpisalo. Ano, je to koncernove, ale na ten motor som nemusel sahat, teda okrem vymeny oleja, filtrov, 2x rozvody a 1x retaz s napinakom (v ramci prevencie). Dnes ma cca 300 000 km, z toho cca 200 000 km s chipom a drel som ho na dialniciach. Nijake setrenie, pravidelne vytacanie do omezovaca (mrchu jednu bolo potrebne tocit a tocit), 140-160 km/h bezne, priemernu rychlost na trasach dlhych 2000 km som maval cca 118 km/h. Lenze motor jednoduchy, spolahlivy, preto som sa nejako nebal upravy. Avsak priznat musim, ze ta uprava nebola nejake max, bola to skor "optimalizacia" pre moje potreby. Spotreba??? Tak ak ludia tvrdia, ze im isla dole, tak zas mne isla hore asi o pol litra a to som do auta dal aj dlhsiu prevodovku... Keby to auto bolo tihsie a lepsie odpruzene....:palec
|
|
26.10.2015 23:01 -
|
2878431
|
|
jruze
|
|
|
eisy811 napsal(a): No, citrona chipovat asi nebudem. Neviem, ale mam dojem, ze je asi malo skusenosti, aspon tak nejako som presvedceny.
Ale zo svojej skusenosti s chipom mozem povedat, ze mi to bolo fajn a asi ani na motore sa to nejako nepodpisalo. Ano, je to koncernove, ale na ten motor som nemusel sahat, teda okrem vymeny oleja, filtrov, 2x rozvody a 1x retaz s napinakom (v ramci prevencie). Dnes ma cca 300 000 km, z toho cca 200 000 km s chipom a drel som ho na dialniciach. Nijake setrenie, pravidelne vytacanie do omezovaca (mrchu jednu bolo potrebne tocit a tocit), 140-160 km/h bezne, priemernu rychlost na trasach dlhych 2000 km som maval cca 118 km/h. Lenze motor jednoduchy, spolahlivy, preto som sa nejako nebal upravy. Avsak priznat musim, ze ta uprava nebola nejake max, bola to skor "optimalizacia" pre moje potreby. Spotreba??? Tak ak ludia tvrdia, ze im isla dole, tak zas mne isla hore asi o pol litra a to som do auta dal aj dlhsiu prevodovku... Keby to auto bolo tihsie a lepsie odpruzene....
Tak nae ,,úpravičky" mají ÚČEL sníit spotřebu,zlepit rozjezdovou rychlost (akceleraci) atd.. (větinou se mapa nechá stejná v otáčkách běného pouívání,nebo skoro stejná) ale umíme i .....
Tak nae ,,úpravičky" mají ÚČEL sníit spotřebu,zlepit rozjezdovou rychlost (akceleraci) atd.. (větinou se mapa nechá stejná v otáčkách běného pouívání,nebo skoro stejná) ;-) ale umíme i .....:-d
|
|
27.10.2015 05:09 -
|
2878454
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
jruze napsal(a): Tak nae ,,úpravičky" mají ÚČEL sníit spotřebu,zlepit rozjezdovou rychlost (akceleraci) atd.. (větinou se mapa nechá stejná v otáčkách běného pouívání,nebo skoro stejná) ale umíme i .....
Jaroui, a u si konečně pratil do toho biturba? Zajímalo by mě, a nejenom mě, jak se to potom čipu chová. Udělej si předčasné vánoce
Jaroui, a u si konečně pratil do toho biturba? Zajímalo by mě, a nejenom mě, jak se to potom čipu chová. Udělej si předčasné vánoce :-d
|
|
27.10.2015 07:33 -
|
2878477
|
|
jruze
|
|
|
BlueSeven napsal(a): Jaroui, a u si konečně pratil do toho biturba? Zajímalo by mě, a nejenom mě, jak se to potom čipu chová. Udělej si předčasné vánoce
U edého není potřeba - ten jede jak .... , u zlatého jen něco málo a hlavně řeíme dřívějí řazení AP + hardverové uspořádání - tam je rozdíl,který je zatím ve studii (x aut jede různě na stejných mapách take je to o hardveru) , take ověřeno zatím to e to není jen o softo,ale i o pevné části jednotky.
U edého není potřeba - ten jede jak .... , u zlatého jen něco málo a hlavně řeíme dřívějí řazení AP + hardverové uspořádání - tam je rozdíl,který je zatím ve studii (x aut jede různě na stejných mapách take je to o hardveru) , take ověřeno zatím to e to není jen o softo,ale i o pevné části jednotky.;-)
|
|
29.10.2015 15:46 -
|
2879190
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
U AP bych řeil i častějí zamykání měniče. Ten motor má krouáku na rozdávání, ale převodovka to ignoruje a zbytečně nechává motor vytáčet i mimo reim kickdown...
Pravdou je, e ten automat je celkem povedenej, umí dret rychlost i při jízdě z kopce atd. Jetě mu trochu pomoct a bude to super .
U AP bych řeil i častějí zamykání měniče. Ten motor má krouáku na rozdávání, ale převodovka to ignoruje a zbytečně nechává motor vytáčet i mimo reim kickdown...
Pravdou je, e ten automat je celkem povedenej, umí dret rychlost i při jízdě z kopce atd. Jetě mu trochu pomoct a bude to super :-).
|
|
29.10.2015 19:58 -
|
2879232
|
|
jruze
|
|
|
Tak první delí pro srovnání: 200Km - 1/2 trasy půl dálnice půl okresky rychlost předepsaná + 30.-40.Km navíc spotřeba 7.3l zpět si semnou hrál paák s porche turbo s take 180. 220. (byl rychlejí ha...l ) a 8.6 l (ale bylo to v provozu tak dost brzda - plyn)
Take si myslím e dobré. A není to chiptuning !!! jen jednotka z X7 s původní mapou.
Tak první delí pro srovnání: 200Km - 1/2 trasy půl dálnice půl okresky rychlost předepsaná + 30.-40.Km navíc spotřeba 7.3l zpět si semnou hrál paák s porche turbo s take 180. 220. (byl rychlejí ha...l ) a 8.6 l ;-) (ale bylo to v provozu tak dost brzda - plyn)
Take si myslím e dobré. A není to chiptuning !!! jen jednotka z X7 s původní mapou.
|
|
29.10.2015 22:37 -
|
2879515
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
No jo, kluci francouzský optimalizovali software pro novou generaci...
No jo, kluci francouzský optimalizovali software pro novou generaci...
|
|
30.10.2015 00:17 -
|
2879605
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Jo, přesně na tohle VW v USA dojel
Jo, přesně na tohle VW v USA dojel :-d
|
|
18.02.2016 22:15 -
|
2920064
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Tak u 2 týdny jezdím na čipu 150 kW. Auto je od spoda celkově svinějí. Spotřeba vypadá, e bude o málo nií. První regenerace proběhla vcelku dobře, je mnohem více znatelná a pokud se výrazně přidá plyn, tak to trochu cuká. Celkově zatím spokojenost a těch 25 kW navíc je opravdu znát
Tak u 2 týdny jezdím na čipu 150 kW. Auto je od spoda celkově svinějí. Spotřeba vypadá, e bude o málo nií. První regenerace proběhla vcelku dobře, je mnohem více znatelná a pokud se výrazně přidá plyn, tak to trochu cuká. Celkově zatím spokojenost a těch 25 kW navíc je opravdu znát:-)
|
|
19.02.2016 09:15 -
|
2920089
|
|
Matijaz
|
Město: Praha 5, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 76 |
|
|
Moc Ti přeji,aby ta spokojenost byla dlouhodobá!
Moc Ti přeji,aby ta spokojenost byla dlouhodobá!:palec
|
|
| |
|
|