| | |
12.03.2010 13:50 -
Re: Chiptuning
|
1806519
|
|
lubin
|
Město: Středočeský kraj, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 72 |
|
|
pepik napsal(a): Tuhle odpověď jsem samozřejmě předpokládal, ale slyet jí nechtěl. Teď u je toti malinko pozdě , ale jinak dík
Podívej se na stránky:www.speedkit.de je to celkem levné a v mém okolí to má u cca 9 lidí včetně mě a naprostá spokojenost.
Tuhle odpověď jsem samozřejmě předpokládal, ale slyet jí nechtěl. Teď u je toti malinko pozdě;-) , ale jinak dík
Podívej se na stránky:www.speedkit.de je to celkem levné a v mém okolí to má u cca 9 lidí včetně mě a naprostá spokojenost.
|
|
12.03.2010 13:52 -
|
1806520
|
|
jumep
|
|
|
lubin napsal(a): pepik napsal(a): Tuhle odpověď jsem samozřejmě předpokládal, ale slyet jí nechtěl. Teď u je toti malinko pozdě , ale jinak dík
lubin: co ta viedlo k cipovaniu 100kw motora?
a vseobecne, preco si kupujete naftove motory / C5 ked chcete zavodit?
lubin: co ta viedlo k cipovaniu 100kw motora?
a vseobecne, preco si kupujete naftove motory / C5 ked chcete zavodit?
|
|
12.03.2010 14:05 -
|
1806521
|
|
lubin
|
Město: Středočeský kraj, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 72 |
|
|
jumep napsal(a): lubin: co ta viedlo k cipovaniu 100kw motora? a vseobecne, preco si kupujete naftove motory / C5 ked chcete zavodit?
Já nezávodím a myslím,e naopak patřím mezi klidné řidiče a ani jsem nikdy nevyuil plný výkon motoru.Na C5 to nemám,ale manelka u C4 ano.
lubin: co ta viedlo k cipovaniu 100kw motora? a vseobecne, preco si kupujete naftove motory / C5 ked chcete zavodit?
Já nezávodím a myslím,e naopak patřím mezi klidné řidiče a ani jsem nikdy nevyuil plný výkon motoru.Na C5 to nemám,ale manelka u C4 ano.
|
|
12.03.2010 14:17 -
|
1806522
|
|
jumep
|
|
|
1.6HDi by som nikdy nechipoval, je si potrebne uvedomit, ze pred par rokmi taky motor mal 35 - 45kw, teraz ma 80 - to samo hovori o tom na kolko je natlaceny. Dalsia vec je turbo ktore pri tychto 1.6 same o sebe trpi a odporuca sa menit olej v tomto motore po 15000 km a to nehovorim o klukovke a inych castiach ... v lahsom aute kde neni v takej zatazi ten motor je ok, ale v C5 ...
Dalsia vec, co si je potrebne uvedomit, preco to uz rovno vyrobca nerube na taketo hodnoty, pri tej 2.2 starej je to mierne pochopitelne, tam ta krivka je inak stavana a bud sa s nou treba naucit jazdit, alebo si to dat chipnut (ja som volil variantu a) - ale kazdopadne 1.6 chip nie, 2.0 - ak mi nestaci 100kw, nekupujem si C5 v nafte, pripadne si zoberem 2.2 biturbo kde dostanem este nejaku pridanu hodnotu vo vybave.
Tu je ale trend, kupim si socku a potom ju znicim svojimi upravami (vratane chipu, vid uz starsi prispevok na tuto temu) ....
1.6HDi by som nikdy nechipoval, je si potrebne uvedomit, ze pred par rokmi taky motor mal 35 - 45kw, teraz ma 80 - to samo hovori o tom na kolko je natlaceny. Dalsia vec je turbo ktore pri tychto 1.6 same o sebe trpi a odporuca sa menit olej v tomto motore po 15000 km a to nehovorim o klukovke a inych castiach ... v lahsom aute kde neni v takej zatazi ten motor je ok, ale v C5 ...
Dalsia vec, co si je potrebne uvedomit, preco to uz rovno vyrobca nerube na taketo hodnoty, pri tej 2.2 starej je to mierne pochopitelne, tam ta krivka je inak stavana a bud sa s nou treba naucit jazdit, alebo si to dat chipnut (ja som volil variantu a) - ale kazdopadne 1.6 chip nie, 2.0 - ak mi nestaci 100kw, nekupujem si C5 v nafte, pripadne si zoberem 2.2 biturbo kde dostanem este nejaku pridanu hodnotu vo vybave.
Tu je ale trend, kupim si socku a potom ju znicim svojimi upravami (vratane chipu, vid uz starsi prispevok na tuto temu) ....
|
|
12.03.2010 14:51 -
|
1806523
|
|
bubakkaja
|
|
|
Kdyby mel kazdy hned na 2.2 biturbo urcite by si ho koupil a pak stejne cipnul.To je v povaze lidi,slyseli nekde ze jdou auta cipovat a hned to chcou taky.Vykonu neni nikdy dost.
Kdyby mel kazdy hned na 2.2 biturbo urcite by si ho koupil a pak stejne cipnul.To je v povaze lidi,slyseli nekde ze jdou auta cipovat a hned to chcou taky.Vykonu neni nikdy dost.
|
|
12.03.2010 14:56 -
|
1806524
|
|
tief
|
|
|
Panove toto zabieha do offtopicu, drzme sa temy, ked chcete spekulovat a debatovat o vyzname a filozofii ciptuningu zalozte si na to osobitne tema, tu bola otazka "kto to ma, kde sa to robi a a skusenosti". Dakujem
Panove toto zabieha do offtopicu, drzme sa temy, ked chcete spekulovat a debatovat o vyzname a filozofii ciptuningu zalozte si na to osobitne tema, tu bola otazka "kto to ma, kde sa to robi a a skusenosti". Dakujem :)
|
|
12.03.2010 17:17 -
|
1806525
|
|
Barlow
|
|
|
Abych to odlehcil. My mame ocipovanyho psa a moc to na nem videt neni. Od spodu netahne a vubec. Chip je naprd
Abych to odlehcil. My mame ocipovanyho psa a moc to na nem videt neni. Od spodu netahne a vubec. Chip je naprd :)
|
|
12.03.2010 19:06 -
|
1806531
|
|
bubakkaja
|
|
|
Ja jsem si u jednoho pana co k nam jezdi a ma firmu na upravy nechal cip objednat.Pristi tyden dojede nacte si muj soft a posle to do Rakous kde mu ten soft udelaji novy a pak mi ho u sebe nahraje.
Ja jsem si u jednoho pana co k nam jezdi a ma firmu na upravy nechal cip objednat.Pristi tyden dojede nacte si muj soft a posle to do Rakous kde mu ten soft udelaji novy a pak mi ho u sebe nahraje.
|
|
12.03.2010 19:07 -
|
1806532
|
|
jumep
|
|
|
bubakkaja: hlavne ty co mas problem s normalnym chodom motora chipuj, to je tiez rozumne ... potom to uz neda dokopy nikto ...
bubakkaja: hlavne ty co mas problem s normalnym chodom motora chipuj, to je tiez rozumne ... potom to uz neda dokopy nikto ...
|
|
12.03.2010 19:09 -
|
1806533
|
|
bubakkaja
|
|
|
No ale ja doufam ze jsem problem vyresil.Auto se chova uplne normalne.Ja chci cip jen proto aby sel motor drive do otacek.Tech 314nm je peknych ale az od 2000.A taky samozrejme zalezi na cene.Puvodni soft mi kdykoli nahraje z5.
No ale ja doufam ze jsem problem vyresil.Auto se chova uplne normalne.Ja chci cip jen proto aby sel motor drive do otacek.Tech 314nm je peknych ale az od 2000.A taky samozrejme zalezi na cene.Puvodni soft mi kdykoli nahraje z5.
|
|
12.03.2010 19:16 -
|
1806534
|
|
jumep
|
|
|
no ale stale hovoris ze je to lenive, az kym by som si na 100% nebol isty ze je vsetko ok, tak by som isto nerobil nic z chipovanim, za dalsie, ja som si na to zvykol, tiez mi to prislo lenive dole, ale je to len o nauceni sa jazdit s tym, silu to ma peknu a zaber citis ako som pisal o 1400 ot to ustreli hore, ak to ustrelenie necitis, neni este vsetko ok
no ale stale hovoris ze je to lenive, az kym by som si na 100% nebol isty ze je vsetko ok, tak by som isto nerobil nic z chipovanim, za dalsie, ja som si na to zvykol, tiez mi to prislo lenive dole, ale je to len o nauceni sa jazdit s tym, silu to ma peknu a zaber citis ako som pisal o 1400 ot to ustreli hore, ak to ustrelenie necitis, neni este vsetko ok
|
|
12.03.2010 19:30 -
|
1806535
|
|
Darja
|
|
|
chcípne ti turbo a pak bude řvát, e je to mrdka francouzská a bude to shazovat ze skály
chcípne ti turbo a pak bude řvát, e je to mrdka francouzská a bude to shazovat ze skály :D
|
|
12.03.2010 19:58 -
|
1806537
|
|
stano1
|
|
|
to bubakkaja:
mal som to iste,auto tahalo od 2000 ot. vymenil som vahu vzduchu a auto mi taha pekne od 1500ot.
Inak ,priznakom odchadzajucich vstrekovacov je zhorsujuca sa ochota motora tahat pekne odspodu.
Takze pories najprv toto,a potom davaj novy soft
P.S. sorry za diadritiku pisem z ineho pc
to bubakkaja:
mal som to iste,auto tahalo od 2000 ot. vymenil som vahu vzduchu a auto mi taha pekne od 1500ot.
Inak ,priznakom odchadzajucich vstrekovacov je zhorsujuca sa ochota motora tahat pekne odspodu.
Takze pories najprv toto,a potom davaj novy soft
P.S. sorry za diadritiku pisem z ineho pc:-)
|
|
12.03.2010 20:34 -
|
1806540
|
|
stano1
|
|
|
chapem ze si branis reakciu na svoj prispevok.ale aj tak...
ale zas na druhej strane je skoda ked niekto rozmrska C5
tuningom,toto auto je o niecom inom...
chapem ze si branis reakciu na svoj prispevok.ale aj tak...
ale zas na druhej strane je skoda ked niekto rozmrska C5
tuningom,toto auto je o niecom inom... :-) ;-)
|
|
12.03.2010 21:05 -
|
1806545
|
|
jumep
|
|
|
stano a presne to sa im snazime vysvetlit, ale vidis ze si to nedaju ... a tunuju, ci uz 1.6 - co je naj nezmysel co clovek moze spravit, alebo nieco co neni 100% ok ... a to nehovorim o "karosarskom tuningu"
stano a presne to sa im snazime vysvetlit, ale vidis ze si to nedaju ... a tunuju, ci uz 1.6 - co je naj nezmysel co clovek moze spravit, alebo nieco co neni 100% ok ... a to nehovorim o "karosarskom tuningu"
|
|
12.03.2010 23:03 -
|
1806547
|
|
Darja
|
|
|
Ukončíme OT., vrátíme se k neoficiálním zásahům do řj
P.S. Stano, nevím o co ti jde, ale já nemám potřebu bránit reakci na můj příspěvek, mám spí tendenci poukázat na absurditu, která zmítá tímto vláknem, ale to ti asi uniklo...
Ukončíme OT., vrátíme se k neoficiálním zásahům do řj :)
P.S. Stano, nevím o co ti jde, ale já nemám potřebu bránit reakci na můj příspěvek, mám spí tendenci poukázat na absurditu, která zmítá tímto vláknem, ale to ti asi uniklo...
|
|
| |
|
|