| | |
30.12.2010 14:54 -
Re: Dodatečně montovaná světla pro denní svícení
|
2367444
|
|
jumep
|
|
|
bohuzial, len diagnostikou, to co napisal Seki je len aktivacia / deaktivacia osvetlenia cez svetelny senzor
bohuzial, len diagnostikou, to co napisal Seki je len aktivacia / deaktivacia osvetlenia cez svetelny senzor
|
|
30.12.2010 15:29 -
|
2367453
|
|
Seki
|
Město: Velké Meziříčí, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 58 |
|
|
jumep: má pravdu, patně jsem to pochopil...
jumep: má pravdu, patně jsem to pochopil...
|
|
30.12.2010 15:41 -
|
2367461
|
|
flyteSVK
|
|
|
JirkaR, Zaborak: ako si ich tam montoval? Mal si dole naraznik? O tom ako som sa do toho priestoru nedostal zospodu som pisal vyssie. Planujem dat svetla presne ja to iste miesto, tak si rad necham poradit ako na to.
JirkaR, Zaborak: ako si ich tam montoval? Mal si dole naraznik? O tom ako som sa do toho priestoru nedostal zospodu som pisal vyssie. Planujem dat svetla presne ja to iste miesto, tak si rad necham poradit ako na to.
|
|
30.12.2010 20:46 -
|
2367518
|
|
JirkaR
|
Město: Praha 9-Vinoř, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 65 |
|
|
Nárazník jsem musel sundat, ale není to tak sloitý(cca 20min). Nejdřív je potřeba sundat krytky odstřikovačů světel. Povytáhni je z nárazníku a hned uvidí jak jsou naklaplé. Potom vyroubuje vechny rouby. V podběhách je roub jen dole, to nahoře roub není. To stačí otočit o 90 stupňů a vytáhnout. Potom lze celý nárazník vysunout dopředu. Ale pozor na spojení s blatníky je to zajitěno jen malýmy háčky, tak a se neulomí.
J.
Nárazník jsem musel sundat, ale není to tak sloitý(cca 20min). Nejdřív je potřeba sundat krytky odstřikovačů světel. Povytáhni je z nárazníku a hned uvidí jak jsou naklaplé. Potom vyroubuje vechny rouby. V podběhách je roub jen dole, to nahoře roub není. To stačí otočit o 90 stupňů a vytáhnout. Potom lze celý nárazník vysunout dopředu. Ale pozor na spojení s blatníky je to zajitěno jen malýmy háčky, tak a se neulomí.
J.
|
|
30.12.2010 22:15 -
|
2367544
|
|
flyteSVK
|
|
|
jo dik, cize podobne ako navod pre C5 I. U mna to asi trochu komplikuje zadeklovanie spodku a AFIL. Vyskusam ked nebude takato ukrutna zima
jo dik, cize podobne ako navod pre C5 I. U mna to asi trochu komplikuje zadeklovanie spodku a AFIL. Vyskusam ked nebude takato ukrutna zima
|
|
30.12.2010 22:16 -
|
2367545
|
|
JirkaR
|
Město: Praha 9-Vinoř, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 65 |
|
|
Máte někdo zapojení konektorů v pojistkové skříni? Potřebuji + od zapalovaní. To u jsem viděl na fotce a jete vystup pro parkovačky. Mohu to sice připojit ve světle, ale radeji bych to připojil v pojistkové skříni.
J.
Máte někdo zapojení konektorů v pojistkové skříni? Potřebuji + od zapalovaní. To u jsem viděl na fotce a jete vystup pro parkovačky. Mohu to sice připojit ve světle, ale radeji bych to připojil v pojistkové skříni.
J.
|
|
30.12.2010 22:18 -
|
2367546
|
|
jumep
|
|
|
co je poistkova skrina / ktoru mas na mysli?
co je poistkova skrina / ktoru mas na mysli?
|
|
30.12.2010 22:23 -
|
2367547
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
oooh i na straně č. 8 se stále řeí zapojení zapojeného a objevuje objevené , mazejte na chat, nebo sz, děkuji
oooh i na straně č. 8 se stále řeí zapojení zapojeného a objevuje objevené , mazejte na chat, nebo sz, děkuji :-D
|
|
31.12.2010 11:40 -
|
2367572
|
|
JirkaR
|
|
|
Najít schemata pro C5 je docela orisek. Prohledal jsem cely web a nic rozumneho jsem nenasel.
Najít schemata pro C5 je docela orisek. Prohledal jsem cely web a nic rozumneho jsem nenasel.
|
|
31.12.2010 13:51 -
|
2367586
|
|
JirkaR
|
|
|
Verim ze to jde i bez demontaze . Ja ho radeji sundal. Pohodlne se to montuje a i kabelaz lze precizneji ulozit.
Co se zapojeni tyka, tak jsem zatim vyresil kablik k parkovackam. Nakonec jsem ho pripojil primo u konektoru svetel viz priloha. Kam pripojit rozume plus zatim nevim. Na jednom obrazku to bylo v pojistkove skrini k hlavnimu privodu, ale na ten se rozume a jednoduse nepripojim. radeji bych nasel nejaky slabsi drat.
J.
Verim ze to jde i bez demontaze :). Ja ho radeji sundal. Pohodlne se to montuje a i kabelaz lze precizneji ulozit.
Co se zapojeni tyka, tak jsem zatim vyresil kablik k parkovackam. Nakonec jsem ho pripojil primo u konektoru svetel viz priloha. Kam pripojit rozume plus zatim nevim. Na jednom obrazku to bylo v pojistkove skrini k hlavnimu privodu, ale na ten se rozume a jednoduse nepripojim. radeji bych nasel nejaky slabsi drat.
J.
Přílohy: konektor svetel.JPG ( 69468b ) - |
|
31.12.2010 14:10 -
|
2367591
|
|
jumep
|
|
|
napis mi, dohodneme sa co potrebujes
napis mi, dohodneme sa co potrebujes
|
|
31.12.2010 15:01 -
|
2367603
|
|
flyteSVK
|
|
|
nemal som gule ist do toho vrtackou, ked som nevedel co je za tym takze asi predsalen naraznik dolu, aj kvoli kablom.
nemal som gule ist do toho vrtackou, ked som nevedel co je za tym :) takze asi predsalen naraznik dolu, aj kvoli kablom.
|
|
31.12.2010 15:12 -
|
2367604
|
|
jumep
|
|
|
ak si prerazis nejake afilove cidlo, mam
ale nebolo to tak daleko myslim a tiez by som radsej daval dole naraznik, uz len kvoli kablovaniu a upevneniu svetiel
ak si prerazis nejake afilove cidlo, mam :)
ale nebolo to tak daleko myslim a tiez by som radsej daval dole naraznik, uz len kvoli kablovaniu a upevneniu svetiel
|
|
31.12.2010 17:35 -
|
2367617
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
JirkaR napsal(a): Nakonec jsem ho pripojil primo u konektoru svetel viz priloha. Kam pripojit rozume plus zatim nevim. Na jednom obrazku to bylo v pojistkove skrini k hlavnimu privodu, ale na ten se rozume a jednoduse nepripojim. radeji bych nasel nejaky slabsi drat.
J.
pokud ti muzu poradit ,veskere zasahy na vnejsi kabelazi rozhodne nedelej timto zpusobem
do jara spoj zkoroduje a vodic postupne skoroduje skoro celej a samo upadne
je lepsi vodic prestrihnout navlect na nej smrstovaci buzirku s lepidlem,cele to spajet a pretahnout buzirkou..spoj vydrzi skoro navzdy
lepsi je i tenhle vodic ke svetlum pripojit v BHI stejne jako i napajeni...BHI je ulozene jeste v platove skrince coz je take ochrana spoje,protoze neni vystaven vode,soli atd..
pokud ti muzu poradit ,veskere zasahy na vnejsi kabelazi rozhodne nedelej timto zpusobem
do jara spoj zkoroduje a vodic postupne skoroduje skoro celej a samo upadne
je lepsi vodic prestrihnout navlect na nej smrstovaci buzirku s lepidlem,cele to spajet a pretahnout buzirkou..spoj vydrzi skoro navzdy
lepsi je i tenhle vodic ke svetlum pripojit v BHI stejne jako i napajeni...BHI je ulozene jeste v platove skrince coz je take ochrana spoje,protoze neni vystaven vode,soli atd..
|
|
01.01.2011 13:30 -
|
2367679
|
|
JirkaR
|
|
|
U letovaných spojů se bojím aby se neuklepaly v místě kde končí cín, ale moná to smrovací buírka trochu fixuje. Mám to zalité v tavicí hmotě a obandáované. Tak by se dal zpevnit asi i letovaný spoj a vyel by mení. Díky za tip, vyzkouím.
J.
U letovaných spojů se bojím aby se neuklepaly v místě kde končí cín, ale moná to smrovací buírka trochu fixuje. Mám to zalité v tavicí hmotě a obandáované. Tak by se dal zpevnit asi i letovaný spoj a vyel by mení. Díky za tip, vyzkouím.
J.
|
|
01.01.2011 13:39 -
|
2367681
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
zabandazovane to muzes mit ...ale jde i o to vlastni spojeni....
tak pajene spojeni se ti urcite neuklepe ,to se ti dviv uklepe ta bakule co tam mas ted
zabandazovane to muzes mit ...ale jde i o to vlastni spojeni....
tak pajene spojeni se ti urcite neuklepe :) :) ,to se ti dviv uklepe ta bakule co tam mas ted ;)
|
|
01.01.2011 15:18 -
|
2367688
|
|
JirkaR
|
|
|
Kdy je to zalité, tak je to spolehlivě chráněno před korozí vlivem vlhkosti a oxidace. Pruný spoj je odolnějí vůči uklepání. Bakule je mechanicky zajitěna . U cínovaných spojů jsou dva problémy, před kterými se na kolách varuje.
1. Vznikne ostrý přechod mezi tvrdou a prunou částí lanka, který je náchylný na přelomení vlivem otřesů. Zde je dobré kdy cín provzlíná a do buírky, aby bylo kritické místo mechanicky chráněno.
2. Některé pájky časem krystalizují a rozpadají se. Zde asi pomůe opět ochrana před vlhkostí a oxidací.
Jinak proti letovaným spojům nic nemám. Kdy se udělají dobře a ve je mechanicky zajitěno.
Kdy je to zalité, tak je to spolehlivě chráněno před korozí vlivem vlhkosti a oxidace. Pruný spoj je odolnějí vůči uklepání. Bakule je mechanicky zajitěna ;-). U cínovaných spojů jsou dva problémy, před kterými se na kolách varuje.
1. Vznikne ostrý přechod mezi tvrdou a prunou částí lanka, který je náchylný na přelomení vlivem otřesů. Zde je dobré kdy cín provzlíná a do buírky, aby bylo kritické místo mechanicky chráněno.
2. Některé pájky časem krystalizují a rozpadají se. Zde asi pomůe opět ochrana před vlhkostí a oxidací.
Jinak proti letovaným spojům nic nemám. Kdy se udělají dobře a ve je mechanicky zajitěno. :-)
|
|
01.01.2011 15:57 -
|
2367689
|
|
autodiag
|
|
|
promin ze jsem si dovolil radit..ve skole maji pravdu
pokracuj dal v serialu jak si nakurvit elektroinstalaci ve trech krocich ..prvni uz mas za sebou
promin ze jsem si dovolil radit..ve skole maji pravdu
pokracuj dal v serialu jak si nakurvit elektroinstalaci ve trech krocich ;)..prvni uz mas za sebou
|
|
01.01.2011 16:45 -
|
2367692
|
|
JirkaR
|
|
|
Já to nebral jako patnou radu. Jen jsem rozebíral pro a proti. Kablík ke světlu mám svorkou (mimochodem je to svorka určená právě pro kabelá v autě). Viz obrázek kabel ke svetlu.JPG (Po zabandáování). A přívod +12 jsem udělal letováním do smrovací buírky viz obr plus.jpg. Za 10 let napíu co vydrelo v lepím stavu, ale myslím, e vydrí obojí.
PS: myslím e elektroinstalaci mám v pohodě, nač tak silná slova
Přeji ve nejlepí v novém roce
Já to nebral jako patnou radu. Jen jsem rozebíral pro a proti. Kablík ke světlu mám svorkou (mimochodem je to svorka určená právě pro kabelá v autě). Viz obrázek kabel ke svetlu.JPG (Po zabandáování). A přívod +12 jsem udělal letováním do smrovací buírky viz obr plus.jpg. Za 10 let napíu co vydrelo v lepím stavu, ale myslím, e vydrí obojí. :-)
PS: myslím e elektroinstalaci mám v pohodě:-), nač tak silná slova ;-)
Přeji ve nejlepí v novém roce
Přílohy: kabel ke svetlu.JPG ( 45276b ) - Zabandáovaná svorka plus.JPG ( 68665b ) - Letovaný spoj ve smrovací buírce |
|
| |
|
|