| | |
28.07.2014 00:41 -
Re: Dodatečně montovaná světla pro denní svícení
|
2718848
|
|
spacekj
|
Město: Brno, Auto: Audi A4 2013 1,8TFSI 172kW | Počet příspěvků: 93 |
|
|
LED pasek nemusi znamenat LED pasek nekde z elektra za par kacek. Nevim jak je reseny svetlo zevnitr, ale dalo by se snad podle me navrtat a narvat do toho linii diod v minimalnim rozchodu. Nevim proc by to pak melo mit nicotnou svitivost, kdyz tam hodis vysocesvitive LEDky. Jako nejvetsi problem bych asi videl v homologaci a nastaveni spravneho toku svetla (coz by se dalo urcite vyresit). Takze nakonec bych fakt videl problem hlavne v tech papirech.
LED pasek nemusi znamenat LED pasek nekde z elektra za par kacek. Nevim jak je reseny svetlo zevnitr, ale dalo by se snad podle me navrtat a narvat do toho linii diod v minimalnim rozchodu. Nevim proc by to pak melo mit nicotnou svitivost, kdyz tam hodis vysocesvitive LEDky. Jako nejvetsi problem bych asi videl v homologaci a nastaveni spravneho toku svetla (coz by se dalo urcite vyresit). Takze nakonec bych fakt videl problem hlavne v tech papirech.
|
|
28.07.2014 06:40 -
|
2718920
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
na první c5 mi odcházely potkávačky jedna zadruhou,drbačka měnit árovky+penízky.pak jsem koupil led denní svícení napojil ho na potkávací a rok bez výměny h7.ted jsem koupil novou káru po 14dnech jedna árovka bum ane jsem ji stačil vyměnit bum druhá.take aukro led denní svícení napojil opět na potkávací,odpojil jsem parkovačky.vím e takhle to nemá být....ale jen se bráním velká spotřebě h7(přijde mi e ty h7 odchází z důvodů přepětí po nastartováníí)měl jsem toledo kde byly h7 a za 5let jsem měnil snad jen 2x.
na první c5 mi odcházely potkávačky jedna zadruhou,drbačka měnit árovky+penízky.pak jsem koupil led denní svícení napojil ho na potkávací a rok bez výměny h7.ted jsem koupil novou káru po 14dnech jedna árovka bum ane jsem ji stačil vyměnit bum druhá.take aukro led denní svícení napojil opět na potkávací,odpojil jsem parkovačky.vím e takhle to nemá být....ale jen se bráním velká spotřebě h7(přijde mi e ty h7 odchází z důvodů přepětí po nastartováníí:nevim)měl jsem toledo kde byly h7 a za 5let jsem měnil snad jen 2x.
Přílohy: ledky.jpg ( 746670b ) - denní led.jpg ( 1073995b ) - |
|
31.07.2014 21:01 -
|
2720389
|
|
Ivan.pr
|
Město: Jihlava, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 168 |
|
|
Kdy pominu technické věci (svítivost, zapojení, ...) - tak neznám LED pásek. který by měl homologaci na denní světla (- jasný problém při případné nehodě )
Kdy pominu technické věci (svítivost, zapojení, ...) - tak neznám LED pásek. který by měl homologaci na denní světla (- jasný problém při případné nehodě )
|
|
01.08.2014 21:35 -
|
2720712
|
|
DaveLbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 422 |
|
|
LED pásek nevypadá patně ale...
LED pásek nevypadá patně ale...
Přílohy: 2012-03-23 18.31.24.jpg ( 963452b ) - |
|
02.08.2014 00:02 -
|
2720802
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
Kdyby se dala zachovat i halogenka co tam je, kteráto by normálně svítila při rozsvícených světlech (a LED pásek nesvítil), tak by s tím ani legislativně být problém neměl, ne? Vypadá to dobře
Kdyby se dala zachovat i halogenka co tam je, kteráto by normálně svítila při rozsvícených světlech (a LED pásek nesvítil), tak by s tím ani legislativně být problém neměl, ne? Vypadá to dobře :palec
|
|
02.08.2014 02:45 -
|
2720810
|
|
spacekj
|
Město: Brno, Auto: Audi A4 2013 1,8TFSI 172kW | Počet příspěvků: 93 |
|
|
Vypada to pekne. Jak to sviti ve dne? A co presne je tam ten dodatek ale?
Vypada to pekne. Jak to sviti ve dne? A co presne je tam ten dodatek ale? :-)
|
|
02.08.2014 21:05 -
|
2720998
|
|
Ivan.pr
|
Město: Jihlava, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 168 |
|
|
Vzhledem k tomu, e ty pásky nemají homologaci -bych se bál i případné nehody - ten druhý by se mohl vymluvit na to e mě neviděl popř. e ho ta světla oslnila -a u v tom budu lítat....
Vzhledem k tomu, e ty pásky nemají homologaci -bych se bál i případné nehody - ten druhý by se mohl vymluvit na to e mě neviděl popř. e ho ta světla oslnila -a u v tom budu lítat....
|
|
23.10.2014 08:44 -
|
2744416
|
|
Marek9999
|
Město: Okolí Říčan, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Tak bych chtěl také trochu přispět do diskuze.
1. Koupil jsem nové LED árovky pro denní svícení. Cena cca. 200Kč 1ks. Svítí perfektně a jasně. Vem určitě doporučuji. Typ je G4 12V - 13SMD 2835 JC 2W-CW studená bílá. Pokud bude zájem, můu to nafotit. árovka je hodně malá a údajně se tolik nehřeje. Je pravda, e i samotné ledky jsou mení, ale svítivost je opravdu perfektní.
2. A teď to hlavní!!!! Kámo dokázal árovky pro denní svícení vyměnit bez odstrojení nárazníku.
Na straně spolujezdce je potřeba vymontovat mlhovku a trochu si pomoc druhou rukou, ale na straně řidiče to jde i bez toho. Dobré je pouít malou ráčnu s hvězdičkou (bit). Na tu se nasadí objímka árovky i s árovkou. Utahování pak není takový problém.
Tak bych chtěl také trochu přispět do diskuze.
1. Koupil jsem nové LED árovky pro denní svícení. Cena cca. 200Kč 1ks. Svítí perfektně a jasně. Vem určitě doporučuji. Typ je G4 12V - 13SMD 2835 JC 2W-CW studená bílá. Pokud bude zájem, můu to nafotit. árovka je hodně malá a údajně se tolik nehřeje. Je pravda, e i samotné ledky jsou mení, ale svítivost je opravdu perfektní.
2. A teď to hlavní!!!!:-o Kámo dokázal árovky pro denní svícení vyměnit bez odstrojení nárazníku.:palec
Na straně spolujezdce je potřeba vymontovat mlhovku a trochu si pomoc druhou rukou, ale na straně řidiče to jde i bez toho. Dobré je pouít malou ráčnu s hvězdičkou (bit). Na tu se nasadí objímka árovky i s árovkou. Utahování pak není takový problém.
|
|
23.10.2014 09:42 -
|
2744419
|
|
bluemotion
|
Město: Ronov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 286 |
|
|
Ja ji na strane ridice taky vymenil v pohode na aute..urcite posli foto, myslis ze budou videt i za slunecneho pocasi? Ted je asi vsude tma tak ted urcite dobry..
Ja ji na strane ridice taky vymenil v pohode na aute..urcite posli foto, myslis ze budou videt i za slunecneho pocasi? Ted je asi vsude tma tak ted urcite dobry..
|
|
23.10.2014 14:22 -
|
2744489
|
|
maha007
|
Město: Slatiňany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 24 |
|
|
mě to vyměnit nejde jeliko tam mám ostřikovače světel a árovky jsem pouil v lepím balení ale jinak jsou totoné a svíti dost dobře
.link.
mě to vyměnit nejde jeliko tam mám ostřikovače světel a árovky jsem pouil v lepím balení ale jinak jsou totoné a svíti dost dobře
http://www.ebay.de/itm/161096871654?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
|
|
23.10.2014 15:37 -
|
2744503
|
|
Marek9999
|
Město: Okolí Říčan, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 4 |
|
|
árovky jsem kupoval tady .link.
Je to ta samá, ale asi novějí označení. Na obrázku jsou vidět ty malé diody. Ve dne je denní svícení velmi dobře vidět a v noci je nasvícení natolik dobré, e jsem se při přeparkování neobtěoval rozsvěcet potkávací světla.
árovky jsem kupoval tady http://www.zdrojsvitidla.cz/led13-smd-greenlux-gxlz080-led-p-173023.html.
Je to ta samá, ale asi novějí označení. Na obrázku jsou vidět ty malé diody. Ve dne je denní svícení velmi dobře vidět a v noci je nasvícení natolik dobré, e jsem se při přeparkování neobtěoval rozsvěcet potkávací světla.
|
|
23.10.2014 16:10 -
|
2744520
|
|
maha007
|
Město: Slatiňany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 24 |
|
|
.link.
číňani je dělají v ruzných watáích a jetě uetří za potu a dobírku
http://www.aliexpress.com/item/1pcs-lot-free-shipping-High-power-G4-cob-lamp-3W-5w-7W-9W-12W-led-bulb/1915410758.html
|
|
23.10.2014 17:19 -
|
2744545
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
maha007 napsal(a): .link.
no len aby nevyhorel, toto je predsa na 12V a nie 13.7V
silne pochybujem ze tam cinan dal nejaky stabilizator na vstup, mozno zenerku
no len aby nevyhorel, toto je predsa na 12V a nie 13.7V
silne pochybujem ze tam cinan dal nejaky stabilizator na vstup, mozno zenerku
|
|
23.10.2014 19:43 -
|
2744611
|
|
maha007
|
|
|
čím větí napětí tím to víc svítí ale jen do určité míry potom ta dioda schoří ale je to stejmé jako halogeny co se pouívají v kuchyni tak nejdříve byli v autech
čím větí napětí tím to víc svítí ale jen do určité míry potom ta dioda schoří ale je to stejmé jako halogeny co se pouívají v kuchyni tak nejdříve byli v autech
|
|
23.10.2014 19:59 -
|
2744622
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
maha007 napsal(a): čím větí napětí tím to víc svítí ale jen do určité míry potom ta dioda schoří ale je to stejmé jako halogeny co se pouívají v kuchyni tak nejdříve byli v autech
no vobec to neni stejne ako halogeny. LEDky maju pekne strmu VA charakteristiku, staci o 0.5V az 1V a je po nich ak nie su prudovo chranene,
riesenie je v tomto pripade predradny odpor, ktory zrazi prebytok napatia [13.8[napatie palubne]-12[napatie zelane na LEDke]/pracovny prud LED ziarovky pri tych 12V= hodnota predradniku je v Ohmoch.
Ale naco to robit.....treba kupit co je pre auto vhodne a nie do kuchyne ale da sa to urobit aj nakolene suhlasim
no vobec to neni stejne ako halogeny. LEDky maju pekne strmu VA charakteristiku, staci o 0.5V az 1V a je po nich ak nie su prudovo chranene,
riesenie je v tomto pripade predradny odpor, ktory zrazi prebytok napatia [13.8[napatie palubne]-12[napatie zelane na LEDke]/pracovny prud LED ziarovky pri tych 12V= hodnota predradniku je v Ohmoch.
Ale naco to robit.....treba kupit co je pre auto vhodne a nie do kuchyne ale da sa to urobit aj nakolene suhlasim
|
|
30.10.2014 19:49 -
|
2746831
|
|
Devilian
|
|
|
Caute
Mal by som par otazok na tuto temu:
- ked mam v aute hmlovky a necham ich vymenit za denne svietenie, bude to problem? (pouzil som ich len raz, aj to skor preto, lebo som si na ne spomenul)
- Ked to nebude problem, aky rozmer tych okruhlych dennych svetiel mam hladat?
- A posledna otazka: kto by mi to pozapajal? Najlepsie v Ziline, popripade si dam cestu aj do Piestan
Dakujem za odpoved.
Caute
Mal by som par otazok na tuto temu:
- ked mam v aute hmlovky a necham ich vymenit za denne svietenie, bude to problem? (pouzil som ich len raz, aj to skor preto, lebo som si na ne spomenul)
- Ked to nebude problem, aky rozmer tych okruhlych dennych svetiel mam hladat?
- A posledna otazka: kto by mi to pozapajal? Najlepsie v Ziline, popripade si dam cestu aj do Piestan :)
Dakujem za odpoved.
|
|
| |
|
|