| | |
21.08.2012 22:39 -
Re: Dodatečně montovaná světla pro denní svícení
|
2500633
|
|
vikicv
|
|
|
vasa napsal(a): ....Já jen, e uvauju o denním svícení (chci etřit elmotorky xenonů, a taky u jsem 2x ztratil krytku ostřikovače ), tak jestli kdy to tam vyřeu, aby se to dalo trochu zastrčit dovnitř - chci aby to dobře vypadalo...
Čtu si tady tohle vlákno dozadu a koukám kdo to co vymýlí za zapojení apod.
Jen bych chtěl říct, e pokud má člověk na C5 II aktivované denní svícení a zároveň aktivovanou funkci aut. zapínání světel ve tmě (senzor osvětlení) - ve přes diag jako orig. funkci auta, tak to funguje následovně:
1/ REIM DEN
po nastartování se rozsvítí potkávací světla (xenony tomu kdo je má), podsvícení palubky je vypnuté, xenony se nenatáčí
2/ REIM NOC
po vjetí do tunelu nebo jinam, kde se setmí, se rozsvítí podsvícení palubky a zároveň se začnou natáčet xenony
VE SE DĚJE AUTOMATICKY V POLOZE PŘEPÍNAČE SVĚTEL 0
(za předpokladů obou funkcí aktivovaných přes diag v autě zároveň)
VE DNE SE NEOPOTŘEBOVÁVÁ NATÁČENÍ XENONŮ
Po vypnutí motoru (v REIMU NOC) jsou světla zapnutá na takovou dobu, jakou máte nastaveno v menu palubního počítače. Mívám 15s. Něco jako COMMING HOME. Za předpokladu opět, e tato funkce je v autě povolená.
Čtu si tady tohle vlákno dozadu a koukám kdo to co vymýlí za zapojení apod.
Jen bych chtěl říct, e pokud má člověk na C5 II aktivované denní svícení a zároveň aktivovanou funkci aut. zapínání světel ve tmě (senzor osvětlení) - ve přes diag jako orig. funkci auta, tak to funguje následovně:
1/ REIM DEN
po nastartování se rozsvítí potkávací světla (xenony tomu kdo je má), podsvícení palubky je vypnuté, xenony se nenatáčí
2/ REIM NOC
po vjetí do tunelu nebo jinam, kde se setmí, se rozsvítí podsvícení palubky a zároveň se začnou natáčet xenony
Po vypnutí motoru (v REIMU NOC) jsou světla zapnutá na takovou dobu, jakou máte nastaveno v menu palubního počítače. Mívám 15s. Něco jako COMMING HOME. Za předpokladu opět, e tato funkce je v autě povolená.
|
|
21.08.2012 23:31 -
|
2500643
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
nevím jak v SK, ale v CZ musí vdy svítit potkávací společně s obrysovýma.
nevím jak v SK, ale v CZ musí vdy svítit potkávací společně s obrysovýma.
|
|
22.08.2012 09:10 -
|
2500658
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
No pokud já vím, tak třeba v mlze můe naopak vypnout potkávačky a mít zaplý jen parkovačky+mlhovky..
No pokud já vím, tak třeba v mlze můe naopak vypnout potkávačky a mít zaplý jen parkovačky+mlhovky.. ;-)
|
|
22.08.2012 09:33 -
|
2500660
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
U chápu, je to tak...
U chápu, je to tak... :-) :-))
|
|
05.09.2012 18:52 -
|
2503100
|
|
vasa
|
Město: Osečná, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 78 |
|
|
vikicv napsal(a): Čtu si tady tohle vlákno dozadu a koukám kdo to co vymýlí za zapojení apod.
1/ REIM DEN
2/ REIM NOC
A vida, tohle vědět dřív, moná bych o tom DS tolik neuvaoval Pěknej popis musím říct
Nicméně, u jsem si denní svícení nechal udělat, a to nakonec bez LEDek. Svítím dálkovejma. Jenom teda troičku Jmenuje se to myslím AHD kit, nabídl mi to místní autoelektrikář, nějakou dobu jsem studoval diskuze a zkuenosti, no a nakonec up tam s tím...
Výhody: etřím elektromotorky (i nahoru a dolů), etřím výbojky, nemusel jsem nic vrtat a řezat a kazit vzhled autíčka (na C5 I to je s těma kulatejma LEDkama pěkné, to uznávám) a není to nikde straně nízko nebo blízko u sebe. A se k tomu dostanu, tak to snad i vyfotím...
Tenhle systém pouívají za velkou louí, v Evropě to mají (nebo spí měly) některé VW a myslím i některé Peugeoty. Uvědomuju si, e to patrně nemá homologaci, by to splňuje vekeré podmínky ohledně umístění atd., a jsem vidět. Za sníené viditelnosti si rozsvítím já nebo automat. No a před STK tomu vyndám pojistku
Tak jenom pro inspiraci...
A vida, tohle vědět dřív, moná bych o tom DS tolik neuvaoval :-) Pěknej popis musím říct :palec
Nicméně, u jsem si denní svícení nechal udělat, a to nakonec bez LEDek. Svítím dálkovejma. Jenom teda troičku ;-) Jmenuje se to myslím AHD kit, nabídl mi to místní autoelektrikář, nějakou dobu jsem studoval diskuze a zkuenosti, no a nakonec up tam s tím...
Výhody: etřím elektromotorky (i nahoru a dolů), etřím výbojky, nemusel jsem nic vrtat a řezat a kazit vzhled autíčka (na C5 I to je s těma kulatejma LEDkama pěkné, to uznávám) a není to nikde straně nízko nebo blízko u sebe. A se k tomu dostanu, tak to snad i vyfotím...
Tenhle systém pouívají za velkou louí, v Evropě to mají (nebo spí měly) některé VW a myslím i některé Peugeoty. Uvědomuju si, e to patrně nemá homologaci, by to splňuje vekeré podmínky ohledně umístění atd., a jsem vidět. Za sníené viditelnosti si rozsvítím já nebo automat. No a před STK tomu vyndám pojistku :-d
Tak jenom pro inspiraci...
|
|
05.09.2012 20:43 -
|
2503166
|
|
DeFuckTo
|
|
|
Vasa - Za kolik si to měl, včetně montáe? Píu tu o tom nějakou stránku zpátky..
Vasa - Za kolik si to měl, včetně montáe? Píu tu o tom nějakou stránku zpátky.. ;)
|
|
05.09.2012 22:07 -
|
2503224
|
|
Knight
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 80 |
|
|
vikicv napsal(a): Čtu si tady tohle vlákno dozadu a koukám kdo to co vymýlí za zapojení apod.
1/ REIM DEN
2/ REIM NOC
Dovolím si oponovat, i v "reimu den" se Xenony natáčejí do zatáček - ověřeno na 2x C5 II.
Dovolím si oponovat, i v "reimu den" se Xenony natáčejí do zatáček - ověřeno na 2x C5 II.
|
|
05.09.2012 22:16 -
|
2503225
|
|
vasa
|
Město: Osečná, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 78 |
|
|
DeFuckTo napsal(a): Vasa - Za kolik si to měl, včetně montáe? Píu tu o tom nějakou stránku zpátky..
Pravda u je tu o tom malá zmínka... 2600 vč. montáe... Nejni to nejlevnějí, ale je to kvalitně udělaný, není to ádnej velkej zásah do auta, neni to ani pod kapotou poznat, ta krabička je uloená pod krytem na pojistkách
Pravda u je tu o tom malá zmínka... 2600 vč. montáe... Nejni to nejlevnějí, ale je to kvalitně udělaný, není to ádnej velkej zásah do auta, neni to ani pod kapotou poznat, ta krabička je uloená pod krytem na pojistkách ;-)
|
|
05.09.2012 22:19 -
|
2503226
|
|
DeFuckTo
|
|
|
A jetě, prosím, kde ti to montovali? Sice je to dost, ale je to fajn.. Kdy se dá ledka místo halogenky, tak by to mohlo bejt jetě lepí...
A jetě, prosím, kde ti to montovali? Sice je to dost, ale je to fajn.. Kdy se dá ledka místo halogenky, tak by to mohlo bejt jetě lepí... ;)
|
|
05.09.2012 22:28 -
|
2503227
|
|
vasa
|
|
|
No tak ten elektrikář na tom taky musí něco vydělat ejo Dělal mi to v Jablonci n.N. autoelektrikář Bílek. Ale dá se to objednat i levnějc a zapojit to zvládne asi i sám, mě se jenom nechtělo...
Jde to na dálkový (jako mě), nebo asi i na mlhovky, ale to u pomáhači chrániči snadno poznaj, tohle dálkový poznaj hůř, páč to vypadá stejně jako třeba u Golfu
No tak ten elektrikář na tom taky musí něco vydělat ejo :-d Dělal mi to v Jablonci n.N. autoelektrikář Bílek. Ale dá se to objednat i levnějc a zapojit to zvládne asi i sám, mě se jenom nechtělo...
Jde to na dálkový (jako mě), nebo asi i na mlhovky, ale to u pomáhači chrániči snadno poznaj, tohle dálkový poznaj hůř, páč to vypadá stejně jako třeba u Golfu ;-)
|
|
05.09.2012 22:34 -
|
2503234
|
|
DeFuckTo
|
|
|
Pomáhače neřeim, ani stk.. Vím o tom, je to tohle .link. ? nebo ten negativ? Asi si to radi udělam sám no, ale nevim nevim, je tam místa kulový prd.. Má zapojený i ty blinkry na to?
Pomáhače neřeim, ani stk.. ;-) Vím o tom, je to tohle http://www.cybertronic-labs.cz/denni-sviceni-ahd-kit-i14c52 ? nebo ten negativ? Asi si to radi udělam sám no, ale nevim nevim, je tam místa kulový prd.. :) Má zapojený i ty blinkry na to? ;)
|
|
06.09.2012 13:15 -
|
2503387
|
|
vasa
|
|
|
Je to ten základní (přesně ten z odkazu). Blinkry zapojený nemám, nechtěl jsem to. No a přesně kvůli tomu přístupu jsem to nechtěl dělat sám
Na obrázku to vypadá, e to svítí málo, ale není tomu tak - to jenom mobil má foák naprd .
Je to ten základní (přesně ten z odkazu). Blinkry zapojený nemám, nechtěl jsem to. No a přesně kvůli tomu přístupu jsem to nechtěl dělat sám :-d
Na obrázku to vypadá, e to svítí málo, ale není tomu tak - to jenom mobil má foák naprd :nevim.
Přílohy: denni sviceni.jpg ( 160414b ) - |
|
06.09.2012 13:44 -
|
2503404
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
já mám denní napojené trvale na h-7(po konzultaci s elektrikářem)svítím stále a od té doby jsem na svém autě neměnil h7 je to cca.1rok co jsem dal h7blue longlife osram.PČR pokud mají problém tak na radu Nesebra jim tvrdím e to mám místo parkovaček a navíc si je nemůu vynachválit protoe jsou super do mlhy.přikládám foto ze zimy jak svítí P.
já mám denní napojené trvale na h-7(po konzultaci s elektrikářem)svítím stále a od té doby jsem na svém autě neměnil h7 je to cca.1rok co jsem dal h7blue longlife osram.PČR pokud mají problém tak na radu Nesebra jim tvrdím e to mám místo parkovaček a navíc si je nemůu vynachválit protoe jsou super do mlhy.přikládám foto ze zimy jak svítí P.
Přílohy: denní ledky.jpg ( 34227b ) - |
|
14.09.2012 13:40 -
|
2505363
|
|
DeFuckTo
|
|
|
Kluci, kde najdu u baterky kabel od parkovaček? Díky..
Kluci, kde najdu u baterky kabel od parkovaček? Díky.. ;-)
|
|
14.09.2012 15:25 -
|
2505402
|
|
jumep
|
|
|
eh, jedine na konektore do svetla (myslim ze pin 5) - mozem pozret schemu, inak to ide do auta do bsi
eh, jedine na konektore do svetla (myslim ze pin 5) - mozem pozret schemu, inak to ide do auta do bsi
|
|
14.09.2012 15:53 -
|
2505408
|
|
DeFuckTo
|
|
|
Určitě? Potřeboval jsem najít jetě dálkový světla a 12v po nastartování, to jsem oboje nael za baterkou, ale e by tam nebyly parkovačky, to je tedy na prd..
Určitě? ;-) Potřeboval jsem najít jetě dálkový světla a 12v po nastartování, to jsem oboje nael za baterkou, ale e by tam nebyly parkovačky, to je tedy na prd.. ;-)
|
|
| |
|
|