| | |
26.04.2011 13:24 -
Re: Dodatečně montovaná světla pro denní svícení
|
2386443
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Podle mne je to taky nějak "turecky" zapojený. Kdy je - na kostru, + na baterku (přez pojistku) a ovládací drát na přívod k parkovačce, tak to nemá na to, jestli tan je či není árovka, ádný vliv. Prolez znovu zapojení nebo pokud bude na sraze, dá se na to podívat.
Podle mne je to taky nějak "turecky" zapojený. Kdy je - na kostru, + na baterku (přez pojistku) a ovládací drát na přívod k parkovačce, tak to nemá na to, jestli tan je či není árovka, ádný vliv. Prolez znovu zapojení nebo pokud bude na sraze, dá se na to podívat.
|
|
26.04.2011 13:48 -
|
2386451
|
|
jumep
|
|
|
flyteSVK: u teba je to relatko .. jedine zeby ho vedelo zopnut 0.8V ..
mas to zapojene z klucovych + 12, kostra a relatko je napajane z privodu na parkovacku a pokial si pamatam, dali sme ti tam koenktor, tak ten zlty kablik odpoj a budes svietit proti predpisom, tj. DRL nezhasnu pri zapnuti svetiel
flyteSVK: u teba je to relatko .. jedine zeby ho vedelo zopnut 0.8V ..
mas to zapojene z klucovych + 12, kostra a relatko je napajane z privodu na parkovacku a pokial si pamatam, dali sme ti tam koenktor, tak ten zlty kablik odpoj a budes svietit proti predpisom, tj. DRL nezhasnu pri zapnuti svetiel
|
|
26.04.2011 14:06 -
|
2386454
|
|
flyteSVK
|
|
|
Kostra je pripojena na srob pod deklom motora (to len na upresnenie). Zahram sa s tym ked bude cas, teraz cez volno som riesil ine veci. Netusim ake citlive je to relatko, stale ratam aj s moznostou, ze je to tam.
Totiz ked som prichadzal domov, DRL svietili, to mi potvrdil aj tatko lebo sa na ne pozeral ze to celkom dobre vyzera. Odvtedy som len vymenil prdnutu parkovacku za LED a nesvietia. Nahoda?
Kostra je pripojena na srob pod deklom motora (to len na upresnenie). Zahram sa s tym ked bude cas, teraz cez volno som riesil ine veci. Netusim ake citlive je to relatko, stale ratam aj s moznostou, ze je to tam.
Totiz ked som prichadzal domov, DRL svietili, to mi potvrdil aj tatko lebo sa na ne pozeral ze to celkom dobre vyzera. Odvtedy som len vymenil prdnutu parkovacku za LED a nesvietia. Nahoda?
|
|
26.04.2011 14:09 -
|
2386456
|
|
jumep
|
|
|
tak ak by ho to vedelo zopnut, da sa tam dohodit odpor - ale pride mi to malo na zopnutie relatka
neprdla zas ta poistka? - akoze ako som pisal, najlahsie je odpojit ten zlty kabel
tak ak by ho to vedelo zopnut, da sa tam dohodit odpor - ale pride mi to malo na zopnutie relatka
neprdla zas ta poistka? - akoze ako som pisal, najlahsie je odpojit ten zlty kabel
|
|
26.04.2011 14:44 -
|
2386457
|
|
flyteSVK
|
|
|
Poistka je v pohode, este som naschval skusal aj druhu. Ked to hodim rovno natvrdo na baterku, tak svietia. Po zapnuti parkovaciek zhasnu, ale po vypnuti parkovaciek sa uz nezaznu naspat. OT: som zvedavy, kedy nas Najk posle na chat...
Poistka je v pohode, este som naschval skusal aj druhu. Ked to hodim rovno natvrdo na baterku, tak svietia. Po zapnuti parkovaciek zhasnu, ale po vypnuti parkovaciek sa uz nezaznu naspat. OT: som zvedavy, kedy nas Najk posle na chat...
|
|
26.04.2011 15:37 -
|
2386460
|
|
tief
|
|
|
stale ale nechapem preco by mala LED/ziarovka ovplyvnovat zopnutie svetiel ked je spinanie zapnute na +12V ... stale mi to vychadza ze to mas / mate zapojene "za" ziarovku, tzn nie priamo na 12V vstup ...
stale ale nechapem preco by mala LED/ziarovka ovplyvnovat zopnutie svetiel ked je spinanie zapnute na +12V ... stale mi to vychadza ze to mas / mate zapojene "za" ziarovku, tzn nie priamo na 12V vstup ...
|
|
26.04.2011 16:10 -
|
2386461
|
|
flyteSVK
|
|
|
Sak mne sa ti tiez nezda, len ked je to kua nadratovane do toho konektora, tak to nemoze byt blbo zapojene. Zatial to tu nezasierajme, po vikende snad budem mudrejsi.
Sak mne sa ti tiez nezda, len ked je to kua nadratovane do toho konektora, tak to nemoze byt blbo zapojene. Zatial to tu nezasierajme, po vikende snad budem mudrejsi.
|
|
26.04.2011 18:22 -
|
2386486
|
|
jumep
|
|
|
hmm, tak megacitlive relatko ktoremu staci na zopnutie +1V - resp na udrzanie zopnutych svetiel, pridaj tam odpor
hmm, tak megacitlive relatko ktoremu staci na zopnutie +1V - resp na udrzanie zopnutych svetiel, pridaj tam odpor
|
|
26.04.2011 18:56 -
|
2386496
|
|
tief
|
|
|
tak to uz radsej tranzistor a relatko ne ?
tak to uz radsej tranzistor a relatko ne ? :)
|
|
26.04.2011 18:57 -
|
2386497
|
|
jumep
|
|
|
relatka su vo svetlach, len su prilis citlive, myslim ze ten odpor staci
relatka su vo svetlach, len su prilis citlive, myslim ze ten odpor staci
|
|
21.05.2011 11:07 -
|
2391361
|
|
Beatldus
|
Město: Ostrov , Auto: | Počet příspěvků: 76 |
|
|
Chlapy,minulý víkend jsem zapojil světla denního svícení (led) + na baterii - na kostru auta a dalí kabel na parkovačku.Mám led s modulem .Dnes jsem si viml ,e kdy auto dorovnává výku tak se světla rozsvítí a modul je po cca 5 vteřinách vypne.Mám jen jeden dotaz,jestli to tak můu nechat,nebo to mám radi předelat přes zapnutí klíčku.
Chlapy,minulý víkend jsem zapojil světla denního svícení (led) + na baterii - na kostru auta a dalí kabel na parkovačku.Mám led s modulem .Dnes jsem si viml ,e kdy auto dorovnává výku tak se světla rozsvítí a modul je po cca 5 vteřinách vypne.Mám jen jeden dotaz,jestli to tak můu nechat,nebo to mám radi předelat přes zapnutí klíčku.:-))))
Přílohy: 35093726_15464958014c38d5354c5c8.jpg ( 147915b ) - |
|
21.05.2011 11:11 -
|
2391367
|
|
jumep
|
|
|
vzdy to robim cez kluc, je to najspolahlivejsie a o nejaky ten odber menej pri vypnutom aute
vzdy to robim cez kluc, je to najspolahlivejsie a o nejaky ten odber menej pri vypnutom aute
|
|
21.05.2011 12:19 -
|
2391378
|
|
flyteSVK
|
|
|
Preslo niekolo vikendov a ja som dnes vymenil LED parkovacky za normalne. DRL nabehli na povodny rezim... Takze: nepouzivat LED v parkovackach pokial mate DRL zapojene na ne a davat pozor na vypalene parkovacky. Neviem preco, ale je to tak.
Preslo niekolo vikendov :-p a ja som dnes vymenil LED parkovacky za normalne. DRL nabehli na povodny rezim... Takze: nepouzivat LED v parkovackach pokial mate DRL zapojene na ne a davat pozor na vypalene parkovacky. Neviem preco, ale je to tak.
|
|
21.05.2011 17:04 -
|
2391415
|
|
jumep
|
|
|
povedal by som ze je to tymi 0.8V a odberom, myslim ze nejaky odpor by to poriesil
povedal by som ze je to tymi 0.8V a odberom, myslim ze nejaky odpor by to poriesil
|
|
22.05.2011 03:07 -
|
2391500
|
|
JirkaR
|
Město: Praha 9-Vinoř, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 65 |
|
|
Take myslim, ze odpor paralelne k parkovackam to musi vyresit. Dal bych tam tak 1kOhm, to by melo stacit, ale nezkousel jsem to. Problem je ze, pri spalenych zarovkach nebo pri pouziti LED tam zustane zbytkove napeti, ktere staci, aby se DRL nezaply.
Take myslim, ze odpor paralelne k parkovackam to musi vyresit. Dal bych tam tak 1kOhm, to by melo stacit, ale nezkousel jsem to. Problem je ze, pri spalenych zarovkach nebo pri pouziti LED tam zustane zbytkove napeti, ktere staci, aby se DRL nezaply.
|
|
22.05.2011 11:30 -
|
2391542
|
|
flyteSVK
|
|
|
JirkaR: ale ono to nefunguje ani ked tam nie je ziadna ziarovka. Poriesime v dalsom kole
JirkaR: ale ono to nefunguje ani ked tam nie je ziadna ziarovka. Poriesime v dalsom kole :)
|
|
22.05.2011 11:46 -
|
2391546
|
|
jumep
|
|
|
to presne lebo tam je proste uz dostatok napatia na zopnutie relatka
to presne lebo tam je proste uz dostatok napatia na zopnutie relatka
|
|
13.09.2011 17:55 -
|
2413454
|
|
LuborKudl
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Koupil jsem si LED Denní Neony od Philipse a je to pecka, svítěj fakt hodně. Koupil jsem to na KUPZAROVKY .link. svítí to mnohem víc ne nějaký čínský diody. Standa
Koupil jsem si LED Denní Neony od Philipse a je to pecka, svítěj fakt hodně. Koupil jsem to na KUPZAROVKY http://www.kupzarovky.cz/philips-led-denni-sviceni-drl-strip-12820-wled-12v-click-2-drl4-p-5120.html svítí to mnohem víc ne nějaký čínský diody. Standa
|
|
13.09.2011 18:56 -
|
2413466
|
|
lubco
|
Město: , Auto: CITROEN BERLINGO Shine BlueHDI 130 S&S | Počet příspěvků: 76 |
|
|
Mam tie iste, podla mna moje predchadzajuce noname cinany svietili o moc viac - Jumep zrejme dosvedci, ak si este pamata. Chyba bola, ze po mesiaci zacali blikat LEDky a za chvilu isli na smetisko.
Mam tie iste, podla mna moje predchadzajuce noname cinany svietili o moc viac - Jumep zrejme dosvedci, ak si este pamata. Chyba bola, ze po mesiaci zacali blikat LEDky a za chvilu isli na smetisko.
|
|
13.09.2011 19:15 -
|
2413471
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
U DRL snad ani nezáleí, jak svítí - stačí, e jsou schválené, ne?
U DRL snad ani nezáleí, jak svítí - stačí, e jsou schválené, ne?
|
|
| |
|
|