| | |
13.07.2008 19:53 -
Potah na volant
|
167912
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
Tak jsem si o vikendu "nainstaloval" potah na volant. Moc dekuji za tip ktery byl zverejnen zde: .link. tedy odkaz na obchod kde je prodavaji: .link.
Objednal jsem si ho bez vetsiho premysleni jeste tyz den a druhy den jsem si ho byl vyzvednout O vikendu jsem ho umistil na volant a opravdu mohu vrele doporucit vsem, kdo ho maji uz opotrebovany.
Tak jsem si o vikendu "nainstaloval" potah na volant. Moc dekuji za tip ktery byl zverejnen zde: http://www.citroeny.cz/forum/viewtopic.php?t=11412&sid=96bc6f20e558e481235a1fc154ad4a47 tedy odkaz na obchod kde je prodavaji: http://www.bullock-praha.cz/produkty/vybava-vozidla/kozeny-potah-volantu/potah-volantu-maria-cavallo--prava-kuze---cerny.html
Objednal jsem si ho bez vetsiho premysleni jeste tyz den a druhy den jsem si ho byl vyzvednout :) O vikendu jsem ho umistil na volant a opravdu mohu vrele doporucit vsem, kdo ho maji uz opotrebovany. :)
|
|
13.07.2008 20:01 -
Re: Potah na volant
|
167913
|
|
Buchta
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 445 |
|
|
ééé a co foto, před a po.....
ééé a co foto, před a po.....
|
|
13.07.2008 20:20 -
|
167914
|
|
mikjosef
|
Město: Příbram, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Můe napsat,který rozměr jsi vybral? Mně po změření rozměrů volantu dle nabízené tabulky ádný nepasuje.Dík
Můe napsat,který rozměr jsi vybral? Mně po změření rozměrů volantu dle nabízené tabulky ádný nepasuje.Dík
|
|
13.07.2008 20:21 -
|
167915
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
alx, prosim tě, jaký jsi zvolil rozměr. Podle jejich tabulky mi jejich rozměry nepasují.
alx, prosim tě, jaký jsi zvolil rozměr. Podle jejich tabulky mi jejich rozměry nepasují.
|
|
13.07.2008 20:36 -
|
167916
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
bez vahani jsem koupil A, pisou ze je to na 99% osobnich aut.
Pote co jsem to rozbalil a dodatecne premeril jsem trochu dostal strach, protoze to jak rikate moc do te jejich tabulky nesedi.
Nameril jsem prumer volantu 38cm a obvod vence 11cm.
Ale risknul jsem to a pasuje. Nechal jsem to ve vlazne vode 20minut a delal jsem to venku pri cca 20 stupnich a zatazene obloze. Jo a trochu prselo. Je totiz dulezite, aby to moc neuschlo nez dojdete ke konci.
Je to trochu makacka, ale pro zrucneho cloveka zadny problem. Trvalo mi to cca 40minut. Jo a nebojte se utahovat
bez vahani jsem koupil A, pisou ze je to na 99% osobnich aut.
Pote co jsem to rozbalil a dodatecne premeril jsem trochu dostal strach, protoze to jak rikate moc do te jejich tabulky nesedi.
Nameril jsem prumer volantu 38cm a obvod vence 11cm.
Ale risknul jsem to a pasuje. Nechal jsem to ve vlazne vode 20minut a delal jsem to venku pri cca 20 stupnich a zatazene obloze. Jo a trochu prselo. Je totiz dulezite, aby to moc neuschlo nez dojdete ke konci.
Je to trochu makacka, ale pro zrucneho cloveka zadny problem. Trvalo mi to cca 40minut. Jo a nebojte se utahovat :)
|
|
17.07.2008 17:36 -
|
167917
|
|
horal
|
Město: Valaské Meziříčí, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 24 |
|
|
Koupil jsem i já. Návod je velmi sluný. Jde to hezky, potvrzuji zkuenost, e utahovat je třeba fest. Pozor na jednu drobnost ! A to je počet vynechaných dírek v potahu kolem těch čtyřech prulí volantu. Nechal jsem jen dvě, aby je potah pěkně obepínal. Jo, to jsem si dal ! Narostla tím toti mírně spotřeba utahovacího pagátku a kdy jem byl po hodině pečlivé práce hotov, zjistil jsem, e mohu začít znova - chybělo mi cca 5 cm pagátku na zauzlování (ukončení). Take celé zozněrovat, nechat volné tři dírky a dobře utahovat pro minimální ztráty délky pagátku.
Při poloze vu je dobré dret se původního jakoby potahu volantu aby to nebylo nějak pokroucené podélně do spirály - to lze ale kontrolovat a po částech korigovat popotočením cca po 5 cm .
Take TŘI vynechané dírky a mělo by to vyjít.
Tabulky rozměrů se vůbec netřeba bát - po navlhčení kůe je to velmi pruné a přizpůsobení je snadné.
Koupil jsem i já. Návod je velmi sluný. Jde to hezky, potvrzuji zkuenost, e utahovat je třeba fest. Pozor na jednu drobnost ! A to je počet vynechaných dírek v potahu kolem těch čtyřech prulí volantu. Nechal jsem jen dvě, aby je potah pěkně obepínal. Jo, to jsem si dal ! Narostla tím toti mírně spotřeba utahovacího pagátku a kdy jem byl po hodině pečlivé práce hotov, zjistil jsem, e mohu začít znova - chybělo mi cca 5 cm pagátku na zauzlování (ukončení). Take celé zozněrovat, nechat volné tři dírky a dobře utahovat pro minimální ztráty délky pagátku.
Při poloze vu je dobré dret se původního jakoby potahu volantu aby to nebylo nějak pokroucené podélně do spirály - to lze ale kontrolovat a po částech korigovat popotočením cca po 5 cm .
Take TŘI vynechané dírky a mělo by to vyjít.
Tabulky rozměrů se vůbec netřeba bát - po navlhčení kůe je to velmi pruné a přizpůsobení je snadné.
|
|
18.07.2008 19:44 -
|
167918
|
|
horal
|
Město: Valaské Meziříčí, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 24 |
|
|
Jen doplňuji k mému předchozímu příspěvku ohledně tabulky rozměrů potahů: pouil jsem a ve, co jsem popisoval se týkalo rozměru A.
Jen doplňuji k mému předchozímu příspěvku ohledně tabulky rozměrů potahů: pouil jsem a ve, co jsem popisoval se týkalo rozměru A.
|
|
23.07.2008 21:33 -
|
167919
|
|
Marek77
|
Město: Nová Paka, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Tak jsem dneska taky il potah ale i kdy jsem od začátku utahoval fest tak stejně mě chybý cca 20 cm provázku na pohodlné dodělání a utaení. Take jsem to samozřejmě nepředělával, ukončil zauzloval a ten kousek pagátu koupím v galantérce, je to běný umělý provázek. Jináč jsem koupil edý odstín a musím uznat e je to na to jak dělané i stím odstínem. Pak dám nějaký fotečky sem.
Tak jsem dneska taky il potah ale i kdy jsem od začátku utahoval fest tak stejně mě chybý cca 20 cm provázku na pohodlné dodělání a utaení. Take jsem to samozřejmě nepředělával, ukončil zauzloval a ten kousek pagátu koupím v galantérce, je to běný umělý provázek. Jináč jsem koupil edý odstín a musím uznat e je to na to jak dělané i stím odstínem. Pak dám nějaký fotečky sem.
|
|
30.07.2008 18:42 -
|
167920
|
|
tomikm
|
|
|
Také jsem nainstaloval potah, tady je foto .link. koupil jsem edý a celkem to ladí s interiérem, ale černá by moná byla elegantnějí.
Kolem vzpěr jsem vynechal 4 dírky, protoe na 3 mi to připadalo dost festovní, ňůrky na utahování mi nakonec zbylo asi 20cm.
Hlavně pozor na vy, je třeba aby byly kolmé, pokud budou ikmé, tak se to kroutí a nejde to pořádně dotáhnout. Jak se to utahuje, tak se potah docela vytáčí z osy, ale ono se to celkam samo srovná. Musel jsem to 3x rozmotávat a předělávat a trvalo mi to 4hodiny. Dost jsem se s tím napekloval a pěkně jsem si pořezal prsty.
Take, hodně těstí při instalaci a hlavně pevné nervy
Také jsem nainstaloval potah, tady je foto http://www.c5club.cz/page/kod-70/cmain-17050281/cc-17050281.html koupil jsem edý a celkem to ladí s interiérem, ale černá by moná byla elegantnějí.
Kolem vzpěr jsem vynechal 4 dírky, protoe na 3 mi to připadalo dost festovní, ňůrky na utahování mi nakonec zbylo asi 20cm.
Hlavně pozor na vy, je třeba aby byly kolmé, pokud budou ikmé, tak se to kroutí a nejde to pořádně dotáhnout. Jak se to utahuje, tak se potah docela vytáčí z osy, ale ono se to celkam samo srovná. Musel jsem to 3x rozmotávat a předělávat a trvalo mi to 4hodiny. Dost jsem se s tím napekloval a pěkně jsem si pořezal prsty.
Take, hodně těstí při instalaci a hlavně pevné nervy:-)
|
|
25.08.2008 07:19 -
|
167921
|
|
Petr.bo
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Tak jsem se v sobotu "vrhnul" na montá potahu volantu. Kdy tuto akci shrnu, výsledkem jsou dva oblepený prsty a rozřezaný potah v koi a to nemluvým o psychické újmě . Navíc síla věnce je po montái a neskutečná a nevím, jak by manelka se svojí ručkou zvládala řízení ?! Take obdivuji vechny, co se s tím statečně poprali a obzvlátě toho pána, co to měl za 40 min! Jdu shánět nový volant a zdravím vechny Citroenáře! Petr
Tak jsem se v sobotu "vrhnul" na montá potahu volantu. Kdy tuto akci shrnu, výsledkem jsou dva oblepený prsty a rozřezaný potah v koi a to nemluvým o psychické újmě :-). Navíc síla věnce je po montái a neskutečná a nevím, jak by manelka se svojí ručkou zvládala řízení :-) ?! Take obdivuji vechny, co se s tím statečně poprali a obzvlátě toho pána, co to měl za 40 min! Jdu shánět nový volant a zdravím vechny Citroenáře! Petr
|
|
25.08.2008 11:21 -
|
167922
|
|
alx
|
|
|
jo tak ty porezene prsty muzu taky potvrdit Ne nadarmo v navodu doporucuji pouzivat rukavice
Jo a jeste k tem 40ti minutam, neni v tom samozrejme zapocitana doba kdy se potah "louhoval" v kybliku
jo tak ty porezene prsty muzu taky potvrdit :D Ne nadarmo v navodu doporucuji pouzivat rukavice :)
Jo a jeste k tem 40ti minutam, neni v tom samozrejme zapocitana doba kdy se potah "louhoval" v kybliku :)
|
|
25.08.2008 15:26 -
|
167923
|
|
horal
|
|
|
Vidím, e montá potahu se sice troku "zvrhla" k popisu boje s potřebným časem, ne k uvedení spokojenosti s výsledkem. Jak jsem psal výe, dělal jsem to v podstatě 2 x + jedna demontá, čas tak 2,5 hod. a nestydím se. Ale pokud to má být pečlivě udělané - to je NAPROSTO bez mezer a rozklebení spojovaných dílů, které je vidět na některých výsledcích práce na zde vloených fotkách, dá to fakt zabrat. Po dotaení je dobré se tak cca po 5 cm znovu vrátit zpět jetě víc to doponovat, i kdy to u vypadá OK. Při vysýchání kůe se její objem zmenuje a to dělá ty nehezké vlnky ve vu a zkroucení. Pak je výsledek perfektní a je to k něčemu, tedy k naemu potěení. Funkční byl volant i předtím.
A nyní ke zmiňovanému průměru, zvětenému o potah. Věnec po úpravě je sice tlustý - to je první dojem. Malé ručičky eny prý jej neobejmou... No kdy chtějí, obejmou i větí předměty, e jo, pánové ! Ale hlavně - volant není třeba (a nikdo to nedělá) obepínat prstama kolem dokola, v podstatě máme na něm jen ruce poloené shora, dnení řízení jde jak po másle.
Potah hodnotím kladně - je to jedna z mála věcí, kterou si mnoho z nás udělá svépomocí a máme to, co se nám povedlo pořád na očích a v ruce. A také - je to skutečná kůe.
Vidím, e montá potahu se sice troku "zvrhla" k popisu boje s potřebným časem, ne k uvedení spokojenosti s výsledkem. Jak jsem psal výe, dělal jsem to v podstatě 2 x + jedna demontá, čas tak 2,5 hod. a nestydím se. Ale pokud to má být pečlivě udělané - to je NAPROSTO bez mezer a rozklebení spojovaných dílů, které je vidět na některých výsledcích práce na zde vloených fotkách, dá to fakt zabrat. Po dotaení je dobré se tak cca po 5 cm znovu vrátit zpět jetě víc to doponovat, i kdy to u vypadá OK. Při vysýchání kůe se její objem zmenuje a to dělá ty nehezké vlnky ve vu a zkroucení. Pak je výsledek perfektní a je to k něčemu, tedy k naemu potěení. Funkční byl volant i předtím.
A nyní ke zmiňovanému průměru, zvětenému o potah. Věnec po úpravě je sice tlustý - to je první dojem. Malé ručičky eny prý jej neobejmou... No kdy chtějí, obejmou i větí předměty, e jo, pánové ! Ale hlavně - volant není třeba (a nikdo to nedělá) obepínat prstama kolem dokola, v podstatě máme na něm jen ruce poloené shora, dnení řízení jde jak po másle.
Potah hodnotím kladně - je to jedna z mála věcí, kterou si mnoho z nás udělá svépomocí a máme to, co se nám povedlo pořád na očích a v ruce. A také - je to skutečná kůe.
|
|
25.08.2008 18:49 -
|
167924
|
|
Darja
|
|
|
No, ja na potah koukala u alxe, nahodou sikovne a levne reseni.
K tomu, ze zenske ruce by s tim mely problem, no ... eh.... ja mam ruku malou, hodne (coz se u velkych motoru hodi, kdyz mate malo mista a potrebujete vylovit zapadly sroubovak) a tech par mm na venci mi fakt kriticke neprijdou.
I kdyz vidim hodne zenskych, co krecovite drzi volant jak riditka u motorky D Tem by to treba vadit mohlo.
Ja jsem mluvila s calounikem, odhaduje to na 1500-2000 Kc (jen venec), ale problemek s odstinem, ale snad najdem kuzi, co bude barevne stejna.
No, ja na potah koukala u alxe, nahodou sikovne a levne reseni.
K tomu, ze zenske ruce by s tim mely problem, no ... eh.... ja mam ruku malou, hodne (coz se u velkych motoru hodi, kdyz mate malo mista a potrebujete vylovit zapadly sroubovak) a tech par mm na venci mi fakt kriticke neprijdou.
I kdyz vidim hodne zenskych, co krecovite drzi volant jak riditka u motorky :-DD Tem by to treba vadit mohlo.
Ja jsem mluvila s calounikem, odhaduje to na 1500-2000 Kc (jen venec), ale problemek s odstinem, ale snad najdem kuzi, co bude barevne stejna.
|
|
25.08.2008 19:40 -
|
167925
|
|
Petr.bo
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Tak jsem se ptal na original volantu, obyčejný 4.000,- a koený od 8.000,- docel hrůza, take to vidím na čalouníka. Nevíte někdo, jak se to ďábelský koo sundává? Nejdříve odpojit baterku, demontovat pak střed (ale jak????) Petr
Tak jsem se ptal na original volantu, obyčejný 4.000,- a koený od 8.000,- docel hrůza, take to vidím na čalouníka. Nevíte někdo, jak se to ďábelský koo sundává? Nejdříve odpojit baterku, demontovat pak střed (ale jak????) Petr
|
|
25.08.2008 21:28 -
|
167926
|
|
horal
|
|
|
No, jak vidím ty sumy v tisících - určitě jste si vchni zde vimli toho linku nahoře od ALXe, stojí to kolem 500+- něco a dá se to zmáknout, je tam i volba v odstínech, demontovat volant kvůli tomu oblečku volantu není třeba a jiný volant ? Prostě se to dá udělat tím návlekem viz výe. Budete mít radost, e jste to zmákli sami. Nebo jsem to patně pochopil ?
No, jak vidím ty sumy v tisících - určitě jste si vchni zde vimli toho linku nahoře od ALXe, stojí to kolem 500+- něco a dá se to zmáknout, je tam i volba v odstínech, demontovat volant kvůli tomu oblečku volantu není třeba a jiný volant ? Prostě se to dá udělat tím návlekem viz výe. Budete mít radost, e jste to zmákli sami. Nebo jsem to patně pochopil ?
|
|
25.08.2008 23:56 -
|
167927
|
|
tomikm
|
|
|
Včera jsem dával potah kamarádovi na Pajero a jeliko jsem u "odborník" na montá potahů volantů, tak mi to trvalo 1,10hod.
Včera jsem dával potah kamarádovi na Pajero a jeliko jsem u "odborník" na montá potahů volantů, tak mi to trvalo 1,10hod.
|
|
26.08.2008 10:52 -
|
167928
|
|
Darja
|
|
|
Ale ja jsem psala, ze ten potah je rychle a levne reseni. Kupovat novy volant je pitomost.
Calounici maji tendenci vsechno zdrzovat a me se calounil volant na druhe auto pres tyden...
Ale ja jsem psala, ze ten potah je rychle a levne reseni. Kupovat novy volant je pitomost.
Calounici maji tendenci vsechno zdrzovat a me se calounil volant na druhe auto pres tyden...
|
|
30.08.2008 13:40 -
|
167929
|
|
Mařena
|
Město: Nýřany, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Čaues,díky za dobrý tip,cca 2h práce,provázek mi jetě zbyl a vypadá to moc dobře za ty kačky.
Čaues,díky za dobrý tip,cca 2h práce,provázek mi jetě zbyl a vypadá to moc dobře za ty kačky.
|
|
30.08.2008 21:55 -
|
167930
|
|
Beatldus
|
Město: Ostrov , Auto: | Počet příspěvků: 76 |
|
|
Čus,taky jsem před dvěma dny nasadil potah a dal jsem na vá tip. Za ty peníze to opravdu vypadá dobře.Viz foto na mém profilu.Práce tak hoďku a půl.Na spodních ramenech volantu jsem vynechal tři dírky,na horních čtyři a nůry mi zbylo 20cm.
Čus,taky jsem před dvěma dny nasadil potah a dal jsem na vá tip. Za ty peníze to opravdu vypadá dobře.Viz foto na mém profilu.Práce tak hoďku a půl.Na spodních ramenech volantu jsem vynechal tři dírky,na horních čtyři a nůry mi zbylo 20cm.
|
|
08.09.2008 12:16 -
|
167931
|
|
Růa
|
Město: Horaďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 281 |
|
|
Kdy jsem auto kupoval, dal mi ten prodejce na původní osahaný volant nový lehce nandavací potah. Viz. foto:
.link.
Na volantu se neprotáčí a i barva je stejná. Nevím kde ho koupil, ale na netu určitě i něco takového bude.
Já osobně jsem ho sundal, protoe věnec je potom opravdu nepříjemně tlustý a vzhledově to také nic moc.
Ceny nových volantů, dříve uvedené, muhu potvrdit, také jsem se ptal. Kdyby stál do 2 500,- Kč, tak bych koupil i nový. Ale takhle vydrím í s tím co mám. Na funkci to ádný vliv nemá, točit s ním jde .
Kdy jsem auto kupoval, dal mi ten prodejce na původní osahaný volant nový lehce nandavací potah. Viz. foto:
http://www.c5club.cz/page/kod-29/gal-84572694.html
Na volantu se neprotáčí a i barva je stejná. Nevím kde ho koupil, ale na netu určitě i něco takového bude.
Já osobně jsem ho sundal, protoe věnec je potom opravdu nepříjemně tlustý a vzhledově to také nic moc.
Ceny nových volantů, dříve uvedené, muhu potvrdit, také jsem se ptal. Kdyby stál do 2 500,- Kč, tak bych koupil i nový. Ale takhle vydrím í s tím co mám. Na funkci to ádný vliv nemá, točit s ním jde :-).
|
|
| |
|
|