| | |
01.06.2010 19:49 -
Re: Dodatečně montované parkovací senzory
|
2347118
|
|
jumep
|
|
|
bude niektory senzor .. ak nebude akurat blbnut, nafenovat
teda ak tam nemas tazne zeby ti to chytalo to
popripade ak su spinave robi to tiez bordel
ale to vsetko predpokladam ze vies
bude niektory senzor .. ak nebude akurat blbnut, nafenovat
teda ak tam nemas tazne zeby ti to chytalo to :)
popripade ak su spinave robi to tiez bordel
ale to vsetko predpokladam ze vies
|
|
01.06.2010 19:55 -
|
2347120
|
|
dendenk
|
Město: Hnúa, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 5 |
|
|
ané nemám a bol som na umyvárke vystriekal som a trúbilo pred aj po asi skúsim ten fén dobrá rada dik
ané nemám a bol som na umyvárke vystriekal som a trúbilo pred aj po asi skúsim ten fén dobrá rada dik
|
|
03.06.2010 10:02 -
|
2347267
|
|
Růa
|
Město: Horaďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 281 |
|
|
Ahojte, tak jsem se pustil také do instalace park. asistentu a hned na začátku musím říct, e bych si nejradi dal pořádně přes pazoury. patně jsem si toti vyměřil hloubku pro senzory. Díry jsem do sundaného nárazníku vyvrtal uprostřed mezi tím spodním černým plastem a tou horní vyndavací ochranou litou, jene po nandání nárazníku zpět na auto těm krajním senzorům vadila kovová výztuha nárazníku a tyto senzory mi to vytlačilo ven, take jsem musel díru proříznout dolejc, aby se tam ten senzor veel, no hnus.
Na to si dejte pozor, moná budete mít senzory, které nejsou tolik hluboké, ale kadopádně je lepí asi vrtat ní k tomu spodnímu černému plastu, tam u nic nevadí. Jetě je třeba pouít podloky na vyrovnání senzorů, aby byly v rovině, protoe nárazník je u v těchto místech ikmo dolů a senzory směřující ikmo dolů patně počítají.
Jinak nárazník má po dvou roubech pod kadým světlem, v podběhách u kol jsou po třech roubech na kadé straně a ze spodu u kol jsou jetě po jedné plastové příchytce. Jiné rouby tam nejsou. Nárazník se stáhne směrem dozadu. Někdy to trochu drí, tak je třeba víc zabrat.
Kabely od senzorů jsem protáhl dovnitř pod nárazníkem za levý podběh, byla tam i v kastli malá průchodku (v těchto místech jsou dovnitř přivedeny také kabely od závěsu). Před tím je samozřejmě třeba jetě oddělat tapecí uvnitř nad levým podběhem. Nael jsem si kabely, které vedou ke zpátečkové lampě a na ně jsem připojil napájení centrální jednotky, připojil jsem senzory a ve nechal v místech za tím podběhem (tak aby to samozřejmě potom nedrnčelo). Zobrazovací jednotku s pípákem mám vepředu, ta je samostatně napájena 12V.(umístění musím jetě doladit) Přenos mezi ní a centrální jednotkou je bezdrátový.
Tuto sadu jsem koupil u dříve z jara v OBI (moc se nesmějte za asi 1 400,- Kč. Zatím u dva dny funguje , jak dlouho mu to vydrí, uvidíme. Ani můj pevný závěs tomu nevadí, asi není v zorném poli.
Nejvíc mě ale s..e ten zk....ý nárazník. Ani fotky jsem nedělal, protoe se nemám moc čím chlubit, tak si dejte alespoň ostatní na toto pozor.
Ahojte, tak jsem se pustil také do instalace park. asistentu a hned na začátku musím říct, e bych si nejradi dal pořádně přes pazoury. :-( patně jsem si toti vyměřil hloubku pro senzory. Díry jsem do sundaného nárazníku vyvrtal uprostřed mezi tím spodním černým plastem a tou horní vyndavací ochranou litou, jene po nandání nárazníku zpět na auto těm krajním senzorům vadila kovová výztuha nárazníku a tyto senzory mi to vytlačilo ven, take jsem musel díru proříznout dolejc, aby se tam ten senzor veel, no hnus. :-((((
Na to si dejte pozor, moná budete mít senzory, které nejsou tolik hluboké, ale kadopádně je lepí asi vrtat ní k tomu spodnímu černému plastu, tam u nic nevadí. Jetě je třeba pouít podloky na vyrovnání senzorů, aby byly v rovině, protoe nárazník je u v těchto místech ikmo dolů a senzory směřující ikmo dolů patně počítají.
Jinak nárazník má po dvou roubech pod kadým světlem, v podběhách u kol jsou po třech roubech na kadé straně a ze spodu u kol jsou jetě po jedné plastové příchytce. Jiné rouby tam nejsou. Nárazník se stáhne směrem dozadu. Někdy to trochu drí, tak je třeba víc zabrat.
Kabely od senzorů jsem protáhl dovnitř pod nárazníkem za levý podběh, byla tam i v kastli malá průchodku (v těchto místech jsou dovnitř přivedeny také kabely od závěsu). Před tím je samozřejmě třeba jetě oddělat tapecí uvnitř nad levým podběhem. Nael jsem si kabely, které vedou ke zpátečkové lampě a na ně jsem připojil napájení centrální jednotky, připojil jsem senzory a ve nechal v místech za tím podběhem (tak aby to samozřejmě potom nedrnčelo). Zobrazovací jednotku s pípákem mám vepředu, ta je samostatně napájena 12V.(umístění musím jetě doladit) Přenos mezi ní a centrální jednotkou je bezdrátový.
Tuto sadu jsem koupil u dříve z jara v OBI (moc se nesmějte :-)) za asi 1 400,- Kč. Zatím u dva dny funguje :-d , jak dlouho mu to vydrí, uvidíme. Ani můj pevný závěs tomu nevadí, asi není v zorném poli.
Nejvíc mě ale s..e ten zk....ý nárazník. Ani fotky jsem nedělal, protoe se nemám moc čím chlubit, tak si dejte alespoň ostatní na toto pozor.
|
|
03.06.2010 14:12 -
|
2347273
|
|
jumep
|
|
|
break s origo senzormi ma iny naraznik (ma tam listu na senzori)
sedan ma ten priestor by default na narazniku
neviem ci by nebolo rozumne zvazit dokupenie tejto listy (resp. pozret na vrakaci)
to len tak na okraj
break s origo senzormi ma iny naraznik (ma tam listu na senzori)
neviem ci by nebolo rozumne zvazit dokupenie tejto listy (resp. pozret na vrakaci)
to len tak na okraj :)
|
|
03.06.2010 21:56 -
|
2347324
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
jumep napsal(a): break s origo senzormi ma iny naraznik (ma tam listu na senzori)
A C5 II Break bez park. asistenta (v reálu i podle výpisu výbavy z Citroenu) má nárazník s místem na senzory, jen jsou tam místo nich záslepky.
Tedy alespoň já to tak mám.
A C5 II Break bez park. asistenta (v reálu i podle výpisu výbavy z Citroenu) má nárazník s místem na senzory, jen jsou tam místo nich záslepky.
Tedy alespoň já to tak mám.
|
|
03.06.2010 22:11 -
|
2347328
|
|
jumep
|
|
|
jj, c5 2 to tak ma, c5 1 to ma inak
jj, c5 2 to tak ma, c5 1 to ma inak
|
|
24.08.2010 07:01 -
|
2353719
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Tak a mám namontováno taky... dodatečně jsem si pořídil parkovací asistent a konečně ho do auta taky dal a zprovoznil. Viml jsem si e jsem měl téměř podobné problémy jako Růa.... zadní čidla jsem dával a pod litu, ale i tak se mi v bocích čidla trefila do výztuhy pod nárazníkem. (nárazník jsem nesundával) Kabelá čidel jsem protahoval do kufru přes gumovou krytku, která je přesně ve středu a ústí do prostoru rezervního kola. Zadní čidla se určitě musí vypodloit do roviny, jinak hlásí téměř stále překáku. Přední čidla ukazují v pořádku i bez podloek. Řídící jednotku a vekerá kabelá je schovaná pod tapecem a krytem na levé straně kufru. Napajení řídící jednotky jsem vedl ze zadní skupinové svítilny. Více dalích informací včetně fotek jsem vloil zde : .link.
Tenhle typ se zabudování zobrazení ve zpětném zrcátku jsem zvolil i proto, e bráchovi 2x vyrabovali jeho C5-ku kvůli LCD displeje. Mysleli si e berou navigaci.... Tohle provedení v zrcátku je nenápadné.
Tak a mám namontováno taky... dodatečně jsem si pořídil parkovací asistent a konečně ho do auta taky dal a zprovoznil. Viml jsem si e jsem měl téměř podobné problémy jako Růa.... zadní čidla jsem dával a pod litu, ale i tak se mi v bocích čidla trefila do výztuhy pod nárazníkem. (nárazník jsem nesundával) Kabelá čidel jsem protahoval do kufru přes gumovou krytku, která je přesně ve středu a ústí do prostoru rezervního kola. Zadní čidla se určitě musí vypodloit do roviny, jinak hlásí téměř stále překáku. Přední čidla ukazují v pořádku i bez podloek. Řídící jednotku a vekerá kabelá je schovaná pod tapecem a krytem na levé straně kufru. Napajení řídící jednotky jsem vedl ze zadní skupinové svítilny. Více dalích informací včetně fotek jsem vloil zde : http://www.c5club.cz/profiles/Jirka%D8.html?kod=32&ids=Jirka%D8&gal=505257
Tenhle typ se zabudování zobrazení ve zpětném zrcátku jsem zvolil i proto, e bráchovi 2x vyrabovali jeho C5-ku kvůli LCD displeje. Mysleli si e berou navigaci.... Tohle provedení v zrcátku je nenápadné. :palec
|
|
05.09.2010 16:39 -
|
2354910
|
|
jumep
|
|
|
pre vsetkych ktory to vrtate do breakoveho narazniku
7410 P3, cena 76.64E je spodna cast naraznika zrovnana na senzori a je to precvaknutelne na original naraznik
pre vsetkych ktory to vrtate do breakoveho narazniku
7410 P3, cena 76.64E je spodna cast naraznika zrovnana na senzori a je to precvaknutelne na original naraznik
|
|
11.10.2010 13:36 -
|
2358233
|
|
timik2001
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 93 |
|
|
Ahoj klubáci,
přestal mi fungovat PA, pri zařazení zpátečky udělá cituji "píííííííííííííííííííííííííííí" bez pip na začátku U Tiefa jsme na to koukali, ale diag chybu nezaznamenal, tazné je tam o vyroby, a PA předtím fungoval normálně. Zkouel jsem je pořádně vymýt teplou vodou dle diskuze výe. Bez výsledku. Počasí na to vliv nemá. PA se mi na 4 dny rozjel náhodně po nastavování sklopení zpětného zrcátka pri zarazené zpátečce....nahoda? Jak vytáhnout senzory z nárazníku? Kebalá k senzorum jsem kontroloval a vypadá netknutě.
Díky moc a ahoj
Ahoj klubáci,
přestal mi fungovat PA, pri zařazení zpátečky udělá cituji:-)) "píííííííííííííííííííííííííííí" bez pip na začátku :-)) U Tiefa jsme na to koukali, ale diag chybu nezaznamenal, tazné je tam o vyroby, a PA předtím fungoval normálně. Zkouel jsem je pořádně vymýt teplou vodou dle diskuze výe. Bez výsledku. Počasí na to vliv nemá. PA se mi na 4 dny rozjel náhodně po nastavování sklopení zpětného zrcátka pri zarazené zpátečce....nahoda?:nevim :palec Jak vytáhnout senzory z nárazníku? Kebalá k senzorum jsem kontroloval a vypadá netknutě.
Díky moc a ahoj :-))
|
|
11.10.2010 14:35 -
|
2358236
|
|
jumep
|
|
|
umrel senzor, dost casto nenapise chybu treba merat parametre a jeden bude ukazovat blud, ten je zly
inak predpokladam ze je to klasicka chyba, ked vyschne zacne zasa chodit do prveho mokra ...
umrel senzor, dost casto nenapise chybu treba merat parametre a jeden bude ukazovat blud, ten je zly
inak predpokladam ze je to klasicka chyba, ked vyschne zacne zasa chodit do prveho mokra ...
|
|
11.10.2010 14:55 -
|
2358239
|
|
timik2001
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 93 |
|
|
Taky si myslim ze umrel..klasicka chyba netusim, cca 3 mesice nejdou, od te doby jen jediny zablesk fungoval po nastelovani zrcatka spolujezdce, cca 4 dny ale v nejhorsich lijácich v Hejnicích na Liberecku po cca 2denním lijáku takze pocasi v mém případe nehraje roli. Chtel jsem je vyndal, poradne vymyt a vysusit fenem? -> poslední pokus
Taky si myslim ze umrel..klasicka chyba netusim, cca 3 mesice nejdou, od te doby jen jediny zablesk :-)) fungoval po nastelovani zrcatka spolujezdce, cca 4 dny ale v nejhorsich lijácich v Hejnicích na Liberecku po cca 2denním lijáku :nevim takze pocasi v mém případe nehraje roli. Chtel jsem je vyndal, poradne vymyt a vysusit fenem? -> poslední pokus :-))
|
|
11.10.2010 14:59 -
|
2358242
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
ano poradne ho vymej a vysus fenem,to pomuze hlavne tomu ze to cidlo kdyz budes hazet do kose ti to nezasvini
kup novej na starej modej to neni takova hruza
ano poradne ho vymej a vysus fenem,to pomuze hlavne tomu ze to cidlo kdyz budes hazet do kose ti to nezasvini ;)
kup novej na starej modej to neni takova hruza
|
|
11.10.2010 16:09 -
|
2358250
|
|
tief
|
|
|
bohuzel toto sem taky absolvoval, nakonec chcipne a i tak ho vymenis ...
cena noveho 2200,- alternativu sa jinou cenu sem nenasel ... ale ponukali mi za 300 s tim ze " to bude URCITE fungovat " ... dalsia moznost je vrakac alebo luki
bohuzel toto sem taky absolvoval, nakonec chcipne a i tak ho vymenis ...
cena noveho 2200,- alternativu sa jinou cenu sem nenasel ... ale ponukali mi za 300 s tim ze " to bude URCITE fungovat " ... dalsia moznost je vrakac alebo luki :)
|
|
11.10.2010 18:31 -
|
2358264
|
|
jumep
|
|
|
luki nema (preco myslis ze pipas? )
vieme ho zohnat okolo 70E myslim, kedtak sa ozvy
inak ja mam jeden co je haklivy na dazd ked je 2 tyzdne sucho zacne chodit, ohriatie na 110 stupnov mu nepomohlo ked nesiel, len natavilo plast .. tak som ho tam dal s5 nech tam nemam dieru, 2 tyzdne neprsalo a on zacal chodit - a to som si myslel ze umrel ... naprsalo a prestal ... tak ho mam ako "rezervu", keby niektory umrel totalne
luki nema (preco myslis ze pipas? :) )
vieme ho zohnat okolo 70E myslim, kedtak sa ozvy
inak ja mam jeden co je haklivy na dazd :) ked je 2 tyzdne sucho zacne chodit, ohriatie na 110 stupnov mu nepomohlo ked nesiel, len natavilo plast .. tak som ho tam dal s5 nech tam nemam dieru, 2 tyzdne neprsalo a on zacal chodit - a to som si myslel ze umrel ... naprsalo a prestal ... tak ho mam ako "rezervu", keby niektory umrel totalne
|
|
31.12.2010 12:08 -
|
2367578
|
|
Grisa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Nezná někdo tyhle ZZZZZZZ ? Přijdou mi fajn
Nezná někdo tyhle ZZZZZZZ ? Přijdou mi fajn
|
|
10.01.2011 11:53 -
|
2369086
|
|
matobenko
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Ahoj, ako najlepsie (odkial) priviest signal od svetiel spiatocky pre montaz PA na sedane?
Cuvacie svetla su v piatych dverach
Ahoj, ako najlepsie (odkial) priviest signal od svetiel spiatocky pre montaz PA na sedane?
Cuvacie svetla su v piatych dverach :(
|
|
10.01.2011 14:58 -
|
2369104
|
|
jumep
|
|
|
konektor dveri je pri okne pod lavym plastom a tiez na bsi
sedan to ma v C stlpiku pud airbagom, tiez vlavo
kabel 2200A alebo 2200B (lava prava), pin 14; 15 (spredu auta je to znacene ako 221 a 222
konektor dveri je pri okne pod lavym plastom a tiez na bsi
sedan to ma v C stlpiku pud airbagom, tiez vlavo
kabel 2200A alebo 2200B (lava prava), pin 14; 15 (spredu auta je to znacene ako 221 a 222
|
|
18.02.2011 19:30 -
|
2374239
|
|
mirke
|
Město: Archlebov, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 28 |
|
|
Tohle jsou origo parkovací senzory, nemýlím li se.... Za 1250Kč....
.link.
Budou mi fungovat na C5 II 2.0HDi 16v SX Break ??
Děkuji za odpověď
Tohle jsou origo parkovací senzory, nemýlím li se.... Za 1250Kč....
http://car-navi.autodiagnostika.info/product.php?id_product=65
Budou mi fungovat na C5 II 2.0HDi 16v SX Break ??
Děkuji za odpověď
|
|
| |
|
|