| | |
09.12.2016 19:47 -
Re: Dodatečně montované parkovací senzory
|
3018879
|
|
margolina
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Ahoj
Mám na autě vadný parkovací senzor a mechanik mi řekl, e se dá koupit jen originál za 2 300,-Kč.
Na čínských stránkách jsem nael park. senzor pro C5 za 10USD, nebo 4 kusy za 35USD. Nemáte někdo s náhradou zkuenosti?
Díky
Ahoj
Mám na autě vadný parkovací senzor a mechanik mi řekl, e se dá koupit jen originál za 2 300,-Kč.
Na čínských stránkách jsem nael park. senzor pro C5 za 10USD, nebo 4 kusy za 35USD. Nemáte někdo s náhradou zkuenosti?
Díky
|
|
09.12.2016 19:54 -
|
3018880
|
|
Dawe
|
Město: Praha, Auto: Peugeot 508 R8 2,0BHDi | Počet příspěvků: 151 |
|
|
Není pravda, v druhoce od BOSCHe by jsi měl sehnat do litru, OE číslo 6590A5, BOSCH číslo 0263013622
Není pravda, v druhoce od BOSCHe by jsi měl sehnat do litru, OE číslo 6590A5, BOSCH číslo 0263013622 ;-):palec
|
|
09.12.2016 20:05 -
|
3018881
|
|
margolina
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Prý jsou i nějaké od Valea, také asi za litr, ale já chtěl vědět, jak je to s tou Čínou.
Přece jen 10USD je lepí, ne litr.
Prý jsou i nějaké od Valea, také asi za litr, ale já chtěl vědět, jak je to s tou Čínou.
Přece jen 10USD je lepí, ne litr.
|
|
09.12.2016 20:24 -
|
3018883
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
10$ 5x za rok, to se můe i prodrait.
Raději bych to moc nepokouel, aby sis těma lacinýma nevyzkouenýma senzorama třeba něco neodpálil. Víme jak to s Čínou někdy bývá. Jestli seene Bosch nebo Valeo za litr, tak tě to snad jednou za ivot nepoloí.
A ne je tam namontuje, tak si pročti tohle vlákno a ví, jak si je před montáí oetřit, aby vydrely víc ne ty z výroby, do kterých zateklo.
10$ 5x za rok, to se můe i prodrait. :-d
Raději bych to moc nepokouel, aby sis těma lacinýma nevyzkouenýma senzorama třeba něco neodpálil. Víme jak to s Čínou někdy bývá. Jestli seene Bosch nebo Valeo za litr, tak tě to snad jednou za ivot nepoloí.
A ne je tam namontuje, tak si pročti tohle vlákno a ví, jak si je před montáí oetřit, aby vydrely víc ne ty z výroby, do kterých zateklo. ;-)
|
|
09.12.2016 20:43 -
|
3018889
|
|
margolina
|
|
|
tady je odkaz:
.link.
tady je odkaz:
https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20161208105705&SearchText=parking+sensor+citroen+c5
|
|
05.03.2017 14:39 -
Re: Parkovací senzory
|
3046661
|
|
Majo77
|
Město: Pieany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 148 |
|
|
eisy811 napsal(a): Aj ja som chcel najst vadny senzor, ale osobne si myslim, ze akonahle sa zobrazi hlaska o chybe, tak sa vyradia z cinnosti vsetky cidla. Hoc je chyba v prednom cidle, tak zadne sa taktiez znefunkcnia
Az do odstranenia chyby
Hej potvrdzujem, ak odíde jeden senzor, znefunkční sa celý systém a do výmeny za nový kus. Mne s detekciou pomohol jumep s diagnostikou.
U mňa odiiel predný úplne nažavo pod hmlovkou (z pohžadu vodiča). Včera som sa troka motal okolo auta a pozeral som sa aj na ten senzor. Zistil som e sa dá celkom pekne odtiaž vybra, stačí len odtiahnu torx a mierne pootoči krytku v ktorej senzor drí. Chcem teda kúpi nový a vymeni to doma, odopnú konektor a pripoji nový senzor by som mal zvládnu
Len kontrolná otázka, vetkých 8 senzorov na aute je totoných? Nie je nejaký rozdiel v predných a zadných? Vyzerajú úplne rovnako. A ďalia vec, po osadení senzora netreba urobi nejakú kalibráciu s pomocou diagnostiky?
Kupova budem asi z odkazu nadomnou .link. Tu sa jedná o druhovýrobu či origo? Bolo mi povedané e senzory od BOSCH sú osádzané ako origo. Naiel som ete toto s logom PSA. .link. sice sa to podobá na senzor, aký tam mám teraz, ale nejak sa mi tá stránka nezdá, obrázok tie nemusí zodpoveda realite.
Odporúčate ís do jedného z týchto, alebo mi viete poradi niečo iné?
Edit: Prípadne zoberiem ten senzor odtialto .link. kde je medzi predným a zadným aj cenový rozdiel a tie rozdiel v číslach oboch dielov. Tak sa očividne rozliuje medzi predným a zadným..
Hej potvrdzujem, ak odíde jeden senzor, znefunkční sa celý systém a do výmeny za nový kus. Mne s detekciou pomohol jumep s diagnostikou.
U mňa odiiel predný úplne nažavo pod hmlovkou (z pohžadu vodiča). Včera som sa troka motal okolo auta a pozeral som sa aj na ten senzor. Zistil som e sa dá celkom pekne odtiaž vybra, stačí len odtiahnu torx a mierne pootoči krytku v ktorej senzor drí. Chcem teda kúpi nový a vymeni to doma, odopnú konektor a pripoji nový senzor by som mal zvládnu:-)
Len kontrolná otázka, vetkých 8 senzorov na aute je totoných? Nie je nejaký rozdiel v predných a zadných? Vyzerajú úplne rovnako. A ďalia vec, po osadení senzora netreba urobi nejakú kalibráciu s pomocou diagnostiky?
Kupova budem asi z odkazu nadomnou https://mlparts.cz/front/product/default/14872 Tu sa jedná o druhovýrobu či origo? Bolo mi povedané e senzory od BOSCH sú osádzané ako origo. Naiel som ete toto s logom PSA. http://www.almix.cz/parkovaci-senzor-cidlo-pdc-citroen-c5-iii-rd-td-2008-predni-zadni-s23131.html sice sa to podobá na senzor, aký tam mám teraz, ale nejak sa mi tá stránka nezdá, obrázok tie nemusí zodpoveda realite.
Odporúčate ís do jedného z týchto, alebo mi viete poradi niečo iné?
Edit: Prípadne zoberiem ten senzor odtialto https://www.comco.sk/vyhladavanie-a7?q=Sn%C3%ADma%C4%8D+parkovacieho+syst%C3%A9mu+BOSCH kde je medzi predným a zadným aj cenový rozdiel a tie rozdiel v číslach oboch dielov. Tak sa očividne rozliuje medzi predným a zadným..
|
|
05.03.2017 15:06 -
|
3046668
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
vsech 8 snimacu je stejnych
dal se to udelat i tak ze se predni vypnou a budou funkcni jen ty zadni
doporucuju nove snimace jeste ze zadu i zalit/potrit epoxidem ,sice ty co prodavaji ted by meli byt uz dilem nahrazujicim ,tj jine konstrukce ale ukazalo se ze to tak uplne pravda neni
vsech 8 snimacu je stejnych
dal se to udelat i tak ze se predni vypnou a budou funkcni jen ty zadni
doporucuju nove snimace jeste ze zadu i zalit/potrit epoxidem ,sice ty co prodavaji ted by meli byt uz dilem nahrazujicim ,tj jine konstrukce ale ukazalo se ze to tak uplne pravda neni :(
|
|
05.03.2017 15:28 -
|
3046677
|
|
ivanivan
|
|
|
Snad tam byl rozdíl jenom mat a lesk, jak někdo tady psal.
Snad tam byl rozdíl jenom mat a lesk, jak někdo tady psal.
|
|
07.03.2017 15:29 -
|
3047190
|
|
Majo77
|
Město: Pieany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 148 |
|
|
Vďaka obom za info. Dnes ma tak napadlo, nie sú rovnaké senzory aj tie dva, ktoré sú pouité pri funkcii merania volného miesta? Na aute tú funkciu mám, ale pochybujem e ju niekedy pouijem, tak či by to nelo len prehodi so senzorom.
Vďaka obom za info. Dnes ma tak napadlo, nie sú rovnaké senzory aj tie dva, ktoré sú pouité pri funkcii merania volného miesta? Na aute tú funkciu mám, ale pochybujem e ju niekedy pouijem, tak či by to nelo len prehodi so senzorom.
|
|
07.03.2017 16:50 -
|
3047193
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
no bocni senzory vyuziva i snimani mrtveho uhlu
jen se zeptam proc ty senzory nekoupis a rozebiras auto
no bocni senzory vyuziva i snimani mrtveho uhlu
jen se zeptam proc ty senzory nekoupis a rozebiras auto :nevim
|
|
07.03.2017 17:10 -
|
3047199
|
|
Majo77
|
|
|
U je kúpený, len ma to zaujímalo Pretoe ako píem vyie, to meranie volného miesta tak či tak nikdy vyuíva nebudem.
O snímaní mrtvého uhlu počujem prvý krát, netýka sa to len faceliftu? Ani v manuály som o tom nič nenaiel.
U je kúpený, len ma to zaujímalo:-) Pretoe ako píem vyie, to meranie volného miesta tak či tak nikdy vyuíva nebudem.
O snímaní mrtvého uhlu počujem prvý krát, netýka sa to len faceliftu? Ani v manuály som o tom nič nenaiel.
|
|
07.03.2017 18:08 -
|
3047246
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Na bazosi je predajca za dobre ceny, Dolny Kubin. Bral som uz dva, bez problemov, cena taktiez super a aspon vyzeraju ako origo
Na bazosi je predajca za dobre ceny, Dolny Kubin. Bral som uz dva, bez problemov, cena taktiez super a aspon vyzeraju ako origo
|
|
07.03.2017 19:08 -
|
3047270
|
|
Majo77
|
|
|
eisy811 napsal(a): Na bazosi je predajca za dobre ceny, Dolny Kubin. Bral som uz dva, bez problemov, cena taktiez super a aspon vyzeraju ako origo
Díky za tip, ak sú s ním dobré skúsenosti, tak nabudúce skúsim.
sgt napsal(a): Nepouíva tie krajné senzory tie ako parkovacie?
Snímanie mrtvého uhla pred FL určite nemá, po FL neviem
No, bol som v tom, e sú to senzory čisto na meranie toho volného miesta. Podža návodu to ale vyzerá na plnohodnotný senzor. Pravdepodobne má pravdu a tá funkcia merania vožného miesta počíta z rýchlosti auta + snímania priestoru pri tejto rýchlosti (a mono aj z ďalích premenných) hodnotu, ktorá vo výsledku určí či je moné na dané miesto zaparkova. (Teoreticky)
No, bol som v tom, e sú to senzory čisto na meranie toho volného miesta. Podža návodu to ale vyzerá na plnohodnotný senzor. Pravdepodobne má pravdu a tá funkcia merania vožného miesta počíta z rýchlosti auta + snímania priestoru pri tejto rýchlosti (a mono aj z ďalích premenných) hodnotu, ktorá vo výsledku určí či je moné na dané miesto zaparkova. (Teoreticky)
Přílohy: Park_asistent.png ( 424968b ) - Park_asistent |
|
07.03.2017 21:21 -
|
3047318
|
|
jumep
|
|
|
snimac mrtveho uhlu tam citroen nedal, v ramci inovacii im to nestoji za to
snimac mrtveho uhlu tam citroen nedal, v ramci inovacii im to nestoji za to
|
|
07.03.2017 21:29 -
|
3047319
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
mrtvy uhol c5 nema, bohuzial
ja mam FL2013
a pri tom merani park miesta treba olizovat okolostojace auta . na prd je ze c5 potrebuje tak 1.5nasobku bezneho miesta. nie ze by tam majitel nenacuval, ale vpredu alebo vzadu ho niekto oskre. hlavne x7 ma naraznik jak detske boby bez tych lacnych ochrannnych ciernych plastov [dan za design] je mozne ze budi tie sensory v rezime hladania miesta s vyssim vykonom, aby zvacsil vzdialenost
tie sensory su u mna strasne pomale, ked porovnam s VW, tam je to ako radar.
asi by to chcelo nahrat novsie firmware, ale na toto nemam cas, pobabrat hlasitost bluetooth ci co som to cital - nutnost kalibracie.
mrtvy uhol c5 nema, bohuzial
ja mam FL2013
a pri tom merani park miesta treba olizovat okolostojace auta . na prd je ze c5 potrebuje tak 1.5nasobku bezneho miesta. nie ze by tam majitel nenacuval, ale vpredu alebo vzadu ho niekto oskre. hlavne x7 ma naraznik jak detske boby bez tych lacnych ochrannnych ciernych plastov [dan za design] je mozne ze budi tie sensory v rezime hladania miesta s vyssim vykonom, aby zvacsil vzdialenost
tie sensory su u mna strasne pomale, ked porovnam s VW, tam je to ako radar.
asi by to chcelo nahrat novsie firmware, ale na toto nemam cas, pobabrat hlasitost bluetooth ci co som to cital - nutnost kalibracie.
|
|
| |
|
|