| | |
15.05.2016 00:18 -
Re: Dodatečně montované parkovací senzory
|
2951229
|
|
ivanivan
|
|
|
Dík, ale asi nepovezu 2 auta do Prahy. Zkusím něco v okolí.
Dík, ale asi nepovezu 2 auta do Prahy. Zkusím něco v okolí.
|
|
19.05.2016 19:27 -
|
2952571
|
|
abart
|
Město: Lodenice, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 58 |
|
|
Nechal jsem si poslat z vrakáče origo jednotku, kabelá a senzory na C5 II, chtěl jsem to připojit. Přeci jenom, kdy je člověk na něco zvyklý, tak to chce i v druhým autě.
ALE - vypadá to, e mi kus kabeláe chybí - na obrázku kus z toho modrýho konektoru do prostřední "díry" v jednotce, je to tak? Na který straně má být ten modrý konektor, vlevo nebo vpravo (je na konci svazku)?
A druhá otázka, patrně na čidlech mají být i nějaký rámečky (viz druhý obrázek)? Jde to koupit v Citroenu popř nechtějí za to nějaký ílený peníze?
díkes za rady
Nechal jsem si poslat z vrakáče origo jednotku, kabelá a senzory na C5 II, chtěl jsem to připojit. Přeci jenom, kdy je člověk na něco zvyklý, tak to chce i v druhým autě.
ALE :nevim- vypadá to, e mi kus kabeláe chybí - na obrázku kus z toho modrýho konektoru do prostřední "díry" v jednotce, je to tak? Na který straně má být ten modrý konektor, vlevo nebo vpravo (je na konci svazku)?
A druhá otázka, patrně na čidlech mají být i nějaký rámečky (viz druhý obrázek)? Jde to koupit v Citroenu popř nechtějí za to nějaký ílený peníze?
díkes za rady
Přílohy: 20160519_182706_2.jpg ( 77503b ) - 20160519_182529_2.jpg ( 104365b ) - |
|
19.05.2016 20:00 -
|
2952603
|
|
jumep
|
|
|
a do coho to chces montovat?
kazdopadne ti chyba kabelaz k bsi (origo tam nie je a skor by bol zazrak ak by to tam bolo)
na senzoroch byvaju gumicky a potrebujes prekonfigurovat jednotku, lebo origo na C5 2 je asistent aj s predkom (da sa to ale prekonfigurovat len na zadok)
a do coho to chces montovat?
kazdopadne ti chyba kabelaz k bsi (origo tam nie je a skor by bol zazrak ak by to tam bolo)
na senzoroch byvaju gumicky a potrebujes prekonfigurovat jednotku, lebo origo na C5 2 je asistent aj s predkom (da sa to ale prekonfigurovat len na zadok)
|
|
19.05.2016 20:21 -
|
2952615
|
|
abart
|
Město: Lodenice, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 58 |
|
|
Break 1,6 HDI rok 2006
kabelá do řídící jednotky sensorů tam mám (2 svazky), předpokládal jsem, e je pak u rovnou svazek z řídící jednotky do čidel, ale evidentně tam kus chybí
do BSI by to mělo jít z řídící jednotky ne?
A nebo u nevim.
Hlavně mi prosím nepite "nedělej to kdy tomu nerozumí"
To jsem tu u párkrát viděl.........
Break 1,6 HDI rok 2006
kabelá do řídící jednotky sensorů tam mám (2 svazky), předpokládal jsem, e je pak u rovnou svazek z řídící jednotky do čidel, ale evidentně tam kus chybí
do BSI by to mělo jít z řídící jednotky ne?
A nebo u nevim.
Hlavně mi prosím nepite "nedělej to kdy tomu nerozumí" :-p
To jsem tu u párkrát viděl.........
|
|
19.05.2016 20:34 -
|
2952625
|
|
jumep
|
|
|
ja take moc nepisem az ked to zacina byt zufale (par ludi by ti mohlo povedat co a ako sme dokazali poriesit...)
z BSI ide priamo kabel do riadiacej jednotky
to co tam mas nafotene je nejake divne, mas na tom kabli nejaky stitok na ktorom by bolo cislo?
malo by tam byt 9652384680
podla schemy by ten kabel mal ist priamo do toho cierneho 6pin konektoru tej riadiacky
jo a na tej BSI to neni tak ze tam priamo zapojis konektor, ale musis si to prepinovat, pripadne pripojit na existujuce kable
ja take moc nepisem az ked to zacina byt zufale (par ludi by ti mohlo povedat co a ako sme dokazali poriesit...)
z BSI ide priamo kabel do riadiacej jednotky
to co tam mas nafotene je nejake divne, mas na tom kabli nejaky stitok na ktorom by bolo cislo?
malo by tam byt 9652384680
podla schemy by ten kabel mal ist priamo do toho cierneho 6pin konektoru tej riadiacky
jo a na tej BSI to neni tak ze tam priamo zapojis konektor, ale musis si to prepinovat, pripadne pripojit na existujuce kable
|
|
19.05.2016 20:47 -
|
2952630
|
|
abart
|
|
|
viz foto kabely z BSI do jednotky
číslo nejde přečíst, ale vypadá to, e mi ten dobytek z vrakáče poslal jinej kabel
tvrdil mi, e tam zrovna C5 má a vyndá to z ní
no nic, asi budu muset na vrak osobně a sehnat ten správnej kabel
viz foto kabely z BSI do jednotky
číslo nejde přečíst, ale vypadá to, e mi ten dobytek z vrakáče poslal jinej kabel
tvrdil mi, e tam zrovna C5 má a vyndá to z ní
no nic, asi budu muset na vrak osobně a sehnat ten správnej kabel
Přílohy: 20160519_203850.jpg ( 125043b ) - |
|
19.05.2016 20:51 -
|
2952641
|
|
jumep
|
|
|
6528 S3 - 132eur novy
6528 S3 - 132eur novy :)
|
|
19.05.2016 21:03 -
|
2952657
|
|
abart
|
|
|
si dělá prdel ne?
na vraku chtěl za tenhle kabel 100 Kč - je sice kapku jinej, ale za tu cenu
kadopádně díky za rady
si dělá prdel ne? :-o
na vraku chtěl za tenhle kabel 100 Kč - je sice kapku jinej, ale za tu cenu :-))
kadopádně díky za rady
|
|
20.05.2016 09:57 -
|
2952818
|
|
ivanivan
|
|
|
abart: kdy chce jen zadek, proč nepouije C5I? Tam je to samostatně s pípákem .
abart: kdy chce jen zadek, proč nepouije C5I? Tam je to samostatně s pípákem ;-) .
|
|
20.05.2016 20:58 -
|
2952933
|
|
abart
|
|
|
Take z C5 I jsou jiné, bohuel u mám tu bolestivou zkuenost..............
Zkouel jsem to přehodit a za prvé se nevlezou do nárazníku protoe jsou větí a za druhé připojil jsem jednotku C5I a odpálil jsem v autě pojistku (přístrojovka + ovládání topení/klima) a zničil jednotku.
Tady do nárazníku jdou zacvaknout, ale nemyslím si, e tam byly. Nárazník mohl být vyměněný, páč auto bylo kdysi lehce řachlý na zadek. Kabelá jsem nael přichycenou a hodně vysoko v podběhu skoro u okna a oba konektory byly obalený a slepený k sobě takovým tim kusem molitanu. Nemyslím, e kdyby to někdo vybral tak by se s tím takhle sral.
Jardo, píe, e je rozdíl kabeláe mezi I a II, jaký? Konektory jak na straně čidel tak řídící jednotky jsou stejné. Mohl bych tu kabelá z I vyzkouet. A myslím, e bych na vraku líp sháněl kebelá z I. Nebo zkusím ukecat bráchu (je elektrikář), aby mi to zkusil nějak zapojit z toho předního svazku co mám.
Kadopádně v tuhle chvíli bych rád alespoň vyzkouel, zda ta čidla z vrakáče jsou funkční. lo by to vyzkouet na té C5 I (tam u to mám zase funkční), bude si to rozumnět?
Take z C5 I jsou jiné, bohuel u mám tu bolestivou zkuenost..............
Zkouel jsem to přehodit a za prvé se nevlezou do nárazníku protoe jsou větí a za druhé připojil jsem jednotku C5I a odpálil jsem v autě pojistku (přístrojovka + ovládání topení/klima) a zničil jednotku. :-((((
Tady do nárazníku jdou zacvaknout, ale nemyslím si, e tam byly. Nárazník mohl být vyměněný, páč auto bylo kdysi lehce řachlý na zadek. Kabelá jsem nael přichycenou a hodně vysoko v podběhu skoro u okna a oba konektory byly obalený a slepený k sobě takovým tim kusem molitanu. Nemyslím, e kdyby to někdo vybral tak by se s tím takhle sral.
Jardo, píe, e je rozdíl kabeláe mezi I a II, jaký? Konektory jak na straně čidel tak řídící jednotky jsou stejné. Mohl bych tu kabelá z I vyzkouet. A myslím, e bych na vraku líp sháněl kebelá z I. Nebo zkusím ukecat bráchu (je elektrikář), aby mi to zkusil nějak zapojit z toho předního svazku co mám.
Kadopádně v tuhle chvíli bych rád alespoň vyzkouel, zda ta čidla z vrakáče jsou funkční. lo by to vyzkouet na té C5 I (tam u to mám zase funkční), bude si to rozumnět?
|
|
21.05.2016 00:52 -
|
2952954
|
|
jruze
|
|
|
abart napsal(a): Take z C5 I jsou jiné, bohuel u mám tu bolestivou zkuenost..............
Zkouel jsem to přehodit a za prvé se nevlezou do nárazníku protoe jsou větí a za druhé připojil jsem jednotku C5I a odpálil jsem v autě pojistku (přístrojovka + ovládání topení/klima) a zničil jednotku.
Ne a myslím e ve vech bodech - dnes je po vrakáčích spousta II - kdybys to řekl včera tak jsem ti jí vzal od kluka co beru starí díly včera jsem tam byl a myslím e by to nestálu ani litr.(ale je to tam a zpět 100Km) a jinak v podstatě přepinovat by to mělo jít ale srát se s tím to raději dám jinou.
Ne a myslím e ve vech bodech - dnes je po vrakáčích spousta II - kdybys to řekl včera tak jsem ti jí vzal od kluka co beru starí díly včera jsem tam byl a myslím e by to nestálu ani litr.(ale je to tam a zpět 100Km);-) a jinak v podstatě přepinovat by to mělo jít ale srát se s tím to raději dám jinou.
|
|
22.05.2016 00:33 -
|
2953082
|
|
DOUFAK
|
|
|
Co můe stát nová ta kompletní kabelá v Citroenu na C5-I ? Mě to taky zlobí.Dnes jsem to celé proel,odizoloval-zaizoloval a stejně "bestie" stále píská.Moná bude v čudu snímač... musím někde jeden sehnat (FUNKČNÍ) a postupně je popřehazovat. Novej taky stojí raneček... Neválí se někde někomu zbytečně? C5-I
Co můe stát nová ta kompletní kabelá v Citroenu na C5-I ? Mě to taky zlobí.Dnes jsem to celé proel,odizoloval-zaizoloval a stejně "bestie" stále píská.Moná bude v čudu snímač... musím někde jeden sehnat (FUNKČNÍ) a postupně je popřehazovat. Novej taky stojí raneček... Neválí se někde někomu zbytečně? C5-I :-d
|
|
22.05.2016 11:13 -
|
2953240
|
|
jumep
|
|
|
na aliexprese kupis za par drobnych a bude to snimac, diagnosticky nevyhodi chybu ale da sa to videt v meranych parametroch ukazuje 0
na aliexprese kupis za par drobnych a bude to snimac, diagnosticky nevyhodi chybu ale da sa to videt v meranych parametroch ukazuje 0
|
|
23.05.2016 18:05 -
|
2954040
|
|
DOUFAK
|
|
|
Je to snímač.Dnes jsem vysledoval,e při zařazené zpátečce a běícímu motoru (druhý pomocník v autě) pokud dá ucho k snímači parkovacího asistentu,tak funkční snímač,vydává praskavý-pulsující zvuk.Nefunkční je samozřejmě mrtev a neslyí NIC. Take,kdo má na prodej,JEDEN funkční snímač park.asistenta na C5 I ???...
Je to snímač.Dnes jsem vysledoval,e při zařazené zpátečce a běícímu motoru (druhý pomocník v autě) pokud dá ucho k snímači parkovacího asistentu,tak funkční snímač,vydává praskavý-pulsující zvuk.Nefunkční je samozřejmě mrtev a neslyí NIC. :palec Take,kdo má na prodej,JEDEN funkční snímač park.asistenta na C5 I ???...:nevim
|
|
23.05.2016 22:00 -
|
2954332
|
|
abart
|
|
|
nový na ebay - v přepočtu cca 400 Kč, je to Čína, ale snad bude fungovat (otázka jak dlouho
.link.
případně bych měl mít jeden starí doma, jestli chce napi, domluvíme se
nový na ebay - v přepočtu cca 400 Kč, je to Čína, ale snad bude fungovat (otázka jak dlouho :-)
http://www.ebay.co.uk/itm/141938757901
případně bych měl mít jeden starí doma, jestli chce napi, domluvíme se
|
|
| |
|
|