| | |
24.11.2014 09:53 -
Re: Dodatečně montované parkovací senzory
|
2756799
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
Ahoj, originální OEM senzory se kalibrují pro kadý model, C5 II je má nízko a vytočené nahoru, plus je tam nejspí SW omezení - kalibrace. Dodělávané systémy bohuel nelze nakalibrovat podle vozidla, proto to "hází duchy." Nemá tu nikde výku instalace, ani foto abych to skouknul.
Ahoj, originální OEM senzory se kalibrují pro kadý model, C5 II je má nízko a vytočené nahoru, plus je tam nejspí SW omezení - kalibrace. Dodělávané systémy bohuel nelze nakalibrovat podle vozidla, proto to "hází duchy." Nemá tu nikde výku instalace, ani foto abych to skouknul. ;-)
|
|
24.11.2014 10:02 -
|
2756805
|
|
luta
|
|
|
je to nainstalovane klasicky do origo der , ktere ma liftback pripravene na origo senzory na spodni liste pod naraznikem, takze jsou hodne nizko.
Hledal jsem tehdy snimace s prumerem, ktery sedi prave do origo der. A to byl SteelMate a Valeo - prakticky stejna sada jen jina krabice vyrobce.
Pravdepodobne to udelam tak, ze dva krajni odpojim a necham jako nahradni.. zbyle dva necham jak jsou nebo zkusim sehnat redukce, ktere zvysi uhel naklonu nahoru
chtel jsem jen zde uvest vse na pravou miru. Aby nekdo po mem puvodnim prispevku nekoupil tu sadu a necekal ze bude 100% vse ok
je to nainstalovane klasicky do origo der , ktere ma liftback pripravene na origo senzory na spodni liste pod naraznikem, takze jsou hodne nizko.
Hledal jsem tehdy snimace s prumerem, ktery sedi prave do origo der. A to byl SteelMate a Valeo - prakticky stejna sada jen jina krabice vyrobce.
Pravdepodobne to udelam tak, ze dva krajni odpojim a necham jako nahradni.. zbyle dva necham jak jsou nebo zkusim sehnat redukce, ktere zvysi uhel naklonu nahoru :)
chtel jsem jen zde uvest vse na pravou miru. Aby nekdo po mem puvodnim prispevku nekoupil tu sadu a necekal ze bude 100% vse ok ;-)
|
|
24.11.2014 11:45 -
|
2756841
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
Je mi to jasný, e člověk to chce mít pěkný, jen jsem tu chtěl dát trochu základní teorie . Nejhorí pro senzory je těrk, nemá v návodu nakreslený rozsah snímání?
Je mi to jasný, e člověk to chce mít pěkný, jen jsem tu chtěl dát trochu základní teorie :palec . Nejhorí pro senzory je těrk, nemá v návodu nakreslený rozsah snímání?
|
|
24.11.2014 17:17 -
|
2756925
|
|
luta
|
|
|
manual u asi nemám, ale vím, e to bylo při montái hodně na hraně s minimální vzdáleností od země. To jsem věděl.
Ty snímače mají jen velmi maly naklon nahoru a navíc mají vybrání aby braly víc dolů.. měly by být aspon o 10 čísel vý.
take oprava. samotná sada není ideál. chce to buďto vý navrtat a nebo zkusit podloit podlokama s větím uhlem naklonu nahoru.
manual u asi nemám, ale vím, e to bylo při montái hodně na hraně s minimální vzdáleností od země. To jsem věděl.
Ty snímače mají jen velmi maly naklon nahoru a navíc mají vybrání aby braly víc dolů.. měly by být aspon o 10 čísel vý.
take oprava. samotná sada není ideál. chce to buďto vý navrtat a nebo zkusit podloit podlokama s větím uhlem naklonu nahoru. :)
|
|
25.11.2014 10:33 -
|
2757379
|
|
matonnn
|
Město: Rugby, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 40 |
|
|
:palec
Přílohy: montaz zadnych parkovacich senzorov citroen.pdf ( 4657021b ) - zadne montaz prednich parkovacich senzorov citroen.pdf ( 3621845b ) - predne |
|
25.11.2014 10:40 -
|
2757386
|
|
luta
|
|
|
velmi pěkný návod. Ale zrovna C5 II liftback má větinou origo díry na snímače na spodku nárazníku, take netřeba vrtat díry do lakované části nárazníku.. ale nevýhodou je, e jsou pak moc nízko
velmi pěkný návod. Ale zrovna C5 II liftback má větinou origo díry na snímače na spodku nárazníku, take netřeba vrtat díry do lakované části nárazníku.. ale nevýhodou je, e jsou pak moc nízko
|
|
25.11.2014 15:03 -
|
2757489
|
|
johnny.m
|
|
|
No já myslel návod na ty SteelMate, jestli tam nebude popis .
Z tohohle návodu je jasně patrná montání výka pro jiné senzory. A je vidět e uni sada je vý ne origo. C5 má originální senzory dost nízko oproti větině jiných aut. Proto je máme vytočené nahoru a stejně jako pro vechny dalí origo senzory tam je upravený SW přímo na auto.
No já myslel návod na ty SteelMate, jestli tam nebude popis :palec.
Z tohohle návodu je jasně patrná montání výka pro jiné senzory. A je vidět e uni sada je vý ne origo. C5 má originální senzory dost nízko oproti větině jiných aut. Proto je máme vytočené nahoru a stejně jako pro vechny dalí origo senzory tam je upravený SW přímo na auto.
|
|
25.11.2014 15:12 -
|
2757491
|
|
johnny.m
|
|
|
V pohodě, mě to taky strejda Google nenael, ale to co jsi nahrál potvrzuje moji domněnku - origo senzory jsou prostě nízko a na jejich místo není vhodné dávat uni senzory.
V pohodě, mě to taky strejda Google nenael, ale to co jsi nahrál potvrzuje moji domněnku - origo senzory jsou prostě nízko a na jejich místo není vhodné dávat uni senzory.:palec:-))
|
|
14.12.2014 10:50 -
|
2764348
|
|
JOSKO
|
Město: Sered, Auto: Citroën C5 II 1.8i 16v X | Počet příspěvků: 58 |
|
|
ahojte,nejdú mi siatočkové svetlá a parkovací asistent je ticho ,displey nič neukazuje,tak je ko spiatočkové čidlo asi.je to to,ked sa nahnem nad baterku tak je vidie zhora co idú do neho káble,trocha zapustene do prevodovky?narobované smerom od chladiča?ďakujem za radu.
ahojte,nejdú mi siatočkové svetlá a parkovací asistent je ticho ,displey nič neukazuje,tak je ko spiatočkové čidlo asi.je to to,ked sa nahnem nad baterku tak je vidie zhora co idú do neho káble,trocha zapustene do prevodovky?narobované smerom od chladiča?ďakujem za radu.
|
|
14.12.2014 11:22 -
|
2764357
|
|
jumep
|
|
|
ano to je ono, spredu prevodovky 2 kabliky (je to konektor)
odpojit, vysrobovat, nasrobovat nove, zapojit
ano to je ono, spredu prevodovky 2 kabliky (je to konektor)
odpojit, vysrobovat, nasrobovat nove, zapojit
|
|
05.02.2015 22:59 -
|
2782368
|
|
first
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 43 |
|
|
Zdravím pánové. Jde doplnit do C5II origo couvací senzory? Je to sloité nebo je lepí tam dodat neorigo sadu? Co vechno by bylo potřeba propojit a udělat při domontování origo couvacích čidel? Díky za info
Zdravím pánové. Jde doplnit do C5II origo couvací senzory? Je to sloité nebo je lepí tam dodat neorigo sadu? Co vechno by bylo potřeba propojit a udělat při domontování origo couvacích čidel? Díky za info
|
|
06.02.2015 00:00 -
|
2782370
|
|
jumep
|
|
|
na 90% kabelaz do jednotky a ku senzorom (ku prednym cez cele auto)
na 90% kabelaz do jednotky a ku senzorom (ku prednym cez cele auto)
|
|
06.02.2015 14:41 -
|
2782443
|
|
marton
|
|
|
mozno blby dotaz, ale jednotka je rovnaka ak su iba Z senzory v porovnani s Z+P senzormi ?
a kable od prednych idu teda do jednotky co je vzadu ...
mozno blby dotaz, ale jednotka je rovnaka ak su iba Z senzory v porovnani s Z+P senzormi ?
a kable od prednych idu teda do jednotky co je vzadu ...
|
|
06.02.2015 23:27 -
|
2782570
|
|
jumep
|
|
|
jednotka je rovnaka len sa nakonfiguruje v nej ze je tam len zadok
jednotka je rovnaka len sa nakonfiguruje v nej ze je tam len zadok
|
|
07.02.2015 08:46 -
|
2782585
|
|
DrMarvin
|
|
|
no ciste teoreticky....neorigo sada stoji jako jeden senzor a montaz jsem mel hotovou za cca 2 hodinky s tim ze jsem uz mel v narazniku origo cidla ,ale ko:=)
s vrtanim mozno o par minut dele...
no ciste teoreticky....neorigo sada stoji jako jeden senzor a montaz jsem mel hotovou za cca 2 hodinky s tim ze jsem uz mel v narazniku origo cidla ,ale ko:=)
s vrtanim mozno o par minut dele...
|
|
07.02.2015 12:54 -
|
2782942
|
|
jumep
|
|
|
origo maju zopar vyhod oproti univerzalom
origo maju zopar vyhod oproti univerzalom
|
|
07.02.2015 19:27 -
|
2783508
|
|
DrMarvin
|
|
|
jakepak?:=)
A jinak stoji dohromady vsechny desetinu ceny auta.....takze to bude jedna z velkych nevyhod rekl bych:=)
jakepak?:=)
A jinak stoji dohromady vsechny desetinu ceny auta.....takze to bude jedna z velkych nevyhod rekl bych:=)
|
|
| |
|
|