| | |
01.10.2009 21:51 -
Re: Tempomat - dodatečná montá
|
1106868
|
|
standacer
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 100 |
|
|
Mne jede tempomat taky az na 4,5,6 stupen. V navodu je, ze tempomat jede u vyssich rychlostnich stupnu. Skoda, ve meste bych ho vyuzil, ale trapit 50kmh na 4, na to nemam srdce....
Mne jede tempomat taky az na 4,5,6 stupen. V navodu je, ze tempomat jede u vyssich rychlostnich stupnu. Skoda, ve meste bych ho vyuzil, ale trapit 50kmh na 4, na to nemam srdce....
|
|
01.10.2009 21:53 -
|
1106869
|
|
jumep
|
|
|
standacer, nemas obmedzovac?
druha vec je, ze on ma 5rychlostnu c5 1 .... kde to mne ide 3jka a 30+
tak to mam aj v manuale popisane
standacer, nemas obmedzovac?
druha vec je, ze on ma 5rychlostnu c5 1 .... kde to mne ide 3jka a 30+
tak to mam aj v manuale popisane
|
|
01.10.2009 21:54 -
|
1106870
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Taky mně to vadí, take jen po rovině a občas. Lepí by to bylo na 3. stupeň, ale nechce se mu.
Taky mně to vadí, take jen po rovině a občas. Lepí by to bylo na 3. stupeň, ale nechce se mu.
|
|
01.10.2009 23:17 -
|
1106873
|
|
Ales
|
Město: Prachatice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 26 |
|
|
pajauchy napsal(a): myslím e automat a tempomat je na nic , to u by se v tom autě vůbec nemuselo nic dělat. Neni nad to kdy to tam háe jak vidlema !!!
Mám C5 I s automatem a tempomat mi funguje od 40 km/h. Pouívám ho skoro pořád, jak to jde. Udret s tím 50-ku ve vsi je fakt pohoda.
Zkouel jsem jet s lepí okamitou spotřebou s nohou na plynu a nemám anci. Pro nastavenou rychlost tam prostě nasype jen tolik nafty co je potřeba. Kdy přijde kopeček, tak si jednodue přeřadí a je to. Ani mi nevadí, e nemusím při řízení nic moc dělat.
Ten kdo říká, e by si to neuil pokud nekvedlá altrpákou, tak v ivotě neseděl v autě s automatem a o tempomatu s ním vůbec radi nemluvit. Ale jak se říká "Proti gustu ..."
myslím e automat a tempomat je na nic , to u by se v tom autě vůbec nemuselo nic dělat. Neni nad to kdy to tam háe jak vidlema !!!:-d
Mám C5 I s automatem a tempomat mi funguje od 40 km/h. Pouívám ho skoro pořád, jak to jde. Udret s tím 50-ku ve vsi je fakt pohoda.
Zkouel jsem jet s lepí okamitou spotřebou s nohou na plynu a nemám anci. Pro nastavenou rychlost tam prostě nasype jen tolik nafty co je potřeba. Kdy přijde kopeček, tak si jednodue přeřadí a je to.:palec Ani mi nevadí, e nemusím při řízení nic moc dělat.:-))
Ten kdo říká, e by si to neuil pokud nekvedlá altrpákou, tak v ivotě neseděl v autě s automatem a o tempomatu s ním vůbec radi nemluvit.:nevim Ale jak se říká "Proti gustu ..."
|
|
17.02.2010 10:16 -
|
1804454
|
|
timik2001
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 93 |
|
|
Chtěl bych se zeptat, zda je nějaká monost před koupí páčky tempomatu si ověřit, zda ji ta C5tka zkousne nebo ne? Jde to třeba podle VINu zjistit?
Chtěl bych se zeptat, zda je nějaká monost před koupí páčky tempomatu si ověřit, zda ji ta C5tka zkousne nebo ne? Jde to třeba podle VINu zjistit?:nevim
|
|
17.02.2010 10:30 -
|
1804455
|
|
jumep
|
|
|
1.8i je podstatne aku mas skrtiacu klapku a ine drobnosti ...
ak mas mechanicku skrtiacu klapku - uz len preto to nemusi ist ... to sa podla vin da pozret
1.8i je podstatne aku mas skrtiacu klapku a ine drobnosti ...
ak mas mechanicku skrtiacu klapku - uz len preto to nemusi ist ... to sa podla vin da pozret
|
|
01.03.2010 11:50 -
|
1805506
|
|
timik2001
|
|
|
Ahoj, tak vam popisu jak jsem pochodil s tempomatem, diky Jumepa jsem zjistil ze mam mechanickou skrtici klapku, psal jsem do citroenu, na dotaz s montazi tempomatu, prisly mi 3 odpovedi typu: nelze, protoze mam mechanickou skrtici klapku která je primo spojena lankem k plynu...takze na original tempomat muzu zapomenout. Chci se zeptat zkusenejsich, zda je problem tu klapku vymenit za motorizovanou, popripade, zda je to vubec dodatecne mozne...+ co vsechno me krom te vymeny klapky ceka... diky moc Pavel
Ahoj, tak vam popisu jak jsem pochodil s tempomatem, diky Jumepa jsem zjistil ze mam mechanickou skrtici klapku, psal jsem do citroenu, na dotaz s montazi tempomatu, prisly mi 3 odpovedi typu: nelze, protoze mam mechanickou skrtici klapku která je primo spojena lankem k plynu...takze na original tempomat muzu zapomenout. Chci se zeptat zkusenejsich, zda je problem tu klapku vymenit za motorizovanou, popripade, zda je to vubec dodatecne mozne...+ co vsechno me krom te vymeny klapky ceka... :nevimdiky moc Pavel ;-)
|
|
01.03.2010 12:48 -
|
1805510
|
|
tief
|
|
|
Na vymenu klapky rovno zabudni, jedina moznost ktoru mas je kupa univerzalneho tempomatu, v pripade benzinaku staci podtlakovy tempomat.
Na vymenu klapky rovno zabudni, jedina moznost ktoru mas je kupa univerzalneho tempomatu, v pripade benzinaku staci podtlakovy tempomat.
|
|
01.03.2010 13:25 -
|
1805517
|
|
timik2001
|
|
|
no co se da delat .Nemas nejaky tip na tempomat jak pises vhodny pro C5tku v benzinu? Diky
:nevim no co se da delat :nevim .Nemas nejaky tip na tempomat jak pises vhodny pro C5tku v benzinu? Diky
|
|
01.03.2010 13:53 -
|
1805521
|
|
Dutch
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 480 |
|
|
Já teda tempomat mám a e bych se nějak kochal z toho, e tam je se nedá říct...ani na dálnici to skoro nepouívam, moná to jetě nemám pod kůí....
Já teda tempomat mám a e bych se nějak kochal z toho, e tam je se nedá říct...ani na dálnici to skoro nepouívam, moná to jetě nemám pod kůí....
|
|
01.03.2010 14:53 -
|
1805527
|
|
miskod
|
|
|
Ja osobne by som sa tiez na tvojom mieste na to vykaslal a vyuzil tie peniaze nejako ucelnejsie...
Ja osobne by som sa tiez na tvojom mieste na to vykaslal a vyuzil tie peniaze nejako ucelnejsie...;-)
|
|
01.03.2010 16:43 -
|
1805539
|
|
tief
|
|
|
To ja mam tempomat rad, jak na dialnici tak v meste na 50 ... super vec ...
To ja mam tempomat rad, jak na dialnici tak v meste na 50 ... super vec ...
|
|
01.03.2010 16:48 -
|
1805540
|
|
Dutch
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 480 |
|
|
Přijde mi ale, e na tempomat auto líp jede....na druhou stranu se mi taky zdá, e i víc ere.....
Přijde mi ale, e na tempomat auto líp jede....na druhou stranu se mi taky zdá, e i víc ere.....
|
|
01.03.2010 16:48 -
|
1805541
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
Já ho pouívám jenom na dálnicích a vcelku jsem si na něj zvykl, ale klidně bych mohl bez něj ít.
Já ho pouívám jenom na dálnicích a vcelku jsem si na něj zvykl, ale klidně bych mohl bez něj ít. ;-)
|
|
01.03.2010 20:24 -
|
1805550
|
|
jumep
|
|
|
ked pojdes 800km po dialnici a bude ta bolet noha zato ze nou nejako nehybes - budes rad za tempomat ... co sa tyka spotreby - mam opacny dojem
a presne, ci uz 50 a nemam problem v tom ze ma niekde v 5km obci niekto namera zato ze nebola ukoncena obec ktora ma po tych 5km 2 domi a az potom cedula konec obce, 90 a mam na salame tych tlaciacich sa nedockavcov, dialnica ani nehovorim ....
Treba sa to naucit len vyuzivat
ked pojdes 800km po dialnici a bude ta bolet noha zato ze nou nejako nehybes - budes rad za tempomat ... co sa tyka spotreby - mam opacny dojem
a presne, ci uz 50 a nemam problem v tom ze ma niekde v 5km obci niekto namera zato ze nebola ukoncena obec ktora ma po tych 5km 2 domi a az potom cedula konec obce, 90 a mam na salame tych tlaciacich sa nedockavcov, dialnica ani nehovorim ....
Treba sa to naucit len vyuzivat
|
|
01.03.2010 20:25 -
|
1805551
|
|
zico
|
|
|
timik, tempomat je fantasticka vec - sam s nim jazdim asi na 80% casu za volantom; vonku/v meste, vsetko jedno
Ale v tvojom pripade bude myslim najvyhodnejsi sposob:
1, predat auto bez TMP
2, kupit druhe s TMP
timik, tempomat je fantasticka vec - sam s nim jazdim asi na 80% casu za volantom; vonku/v meste, vsetko jedno :-d
1, predat auto bez TMP
2, kupit druhe s TMP
|
|
01.03.2010 20:31 -
|
1805552
|
|
jumep
|
|
|
zico napsal(a): timik, tempomat je fantasticka vec - sam s nim jazdim asi na 80% casu za volantom; vonku/v meste, vsetko jedno
1, predat auto bez TMP
2, kupit druhe s TMP
k tomu uz len pridam - a nie 1.8i
pri tych cenach za co sa to predava ....
k tomu uz len pridam - a nie 1.8i :)
pri tych cenach za co sa to predava ....
|
|
01.03.2010 20:59 -
|
1805560
|
|
jumep
|
|
|