| | |
14.02.2015 21:02 -
Re: tané zařízení + legislativa
|
2786972
|
|
maty
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 60 |
|
|
Mám prosbu, neví někdo jak zapojit modul u taného? Mám ustřiené dráty a nemám protikus
Jsou tam tato označení: 31 (je -); 30 (je trvalé+); L/1 ( směrové světlo levé); R/1 (směrové světlo pravé); L (světlo levé); R (světlo pravé); co je toto? LH; RH? mlhovky, nebo odpojovací kontakt zásuvky? nevím si s tím rady konec kabelového svazku je prostě ustřien a potřebuji to opravit. Děkuji za konstruktivní radu.
Mám prosbu, neví někdo jak zapojit modul u taného? Mám ustřiené dráty a nemám protikus :-((((
Jsou tam tato označení: 31 (je -); 30 (je trvalé+); L/1 ( směrové světlo levé); R/1 (směrové světlo pravé); L (světlo levé); R (světlo pravé); co je toto? LH; RH? mlhovky, nebo odpojovací kontakt zásuvky? nevím si s tím rady konec kabelového svazku je prostě ustřien a potřebuji to opravit. Děkuji za konstruktivní radu.
|
|
14.02.2015 21:06 -
|
2786973
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
.link.
.link.
http://www.vapp.cz/eshop-data/zapojeni-zasuvek-a-vidlic-privesu-a-taznych/
http://www.h-diag.cz/news/elektroinstalace-privesy/
|
|
14.02.2015 21:53 -
|
2786993
|
|
maty
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 60 |
|
|
Moc děkuji, ale já potřebuji zapojit relé (modul s 8 vývody), kde jsou takto označeny kontakty a já nevím jak je zapojit, proto jsem to takto popsal (RH, LH) nevím k čemu je...
Moc děkuji, ale já potřebuji zapojit relé (modul s 8 vývody), kde jsou takto označeny kontakty a já nevím jak je zapojit, proto jsem to takto popsal (RH, LH) nevím k čemu je...
Přílohy: P1110016.jpg ( 254064b ) - modul k tanému |
|
23.10.2015 10:07 -
|
2877159
|
|
Juras555
|
Město: Bučovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Nemáte někdo trochu přehled, jaký je rozdíl v taným na c5 1 a c5 2, případně mezi sedanem a breakem. Jde mi hlavně o mechanické rozdíly co a jak pasuje, nebo nepasuje, el. vyřeím origo kabeláí.
Nemáte někdo trochu přehled, jaký je rozdíl v taným na c5 1 a c5 2, případně mezi sedanem a breakem. Jde mi hlavně o mechanické rozdíly co a jak pasuje, nebo nepasuje, el. vyřeím origo kabeláí.
|
|
23.10.2015 10:24 -
|
2877163
|
|
jumep
|
|
|
rozdiel je hlavne break / sedan, ostatne by malo mechanicky pasovat myslim
rozdiel je hlavne break / sedan, ostatne by malo mechanicky pasovat myslim
|
|
23.10.2015 14:30 -
|
2877186
|
|
Citronek
|
Město: Havířov, Auto: Megane Grandtour 1.6 | Počet příspěvků: 384 |
|
|
taky ted resim TZ na C5 I sedan.
nasel jsem tyto dva typy:
.link.
.link.
rozdil maji v uchytech...
taky ted resim TZ na C5 I sedan.
nasel jsem tyto dva typy:
http://www.tazne-zarizeni-vamot.cz/tazna-zarizeni/citroen/c5/tazne-zarizeni-citroen-c5-2/
http://www.tazne-zarizeni-vamot.cz/tazna-zarizeni/citroen/c5/tazne-zarizeni-citroen-c5-3/
rozdil maji v uchytech...:nevim
|
|
23.10.2015 17:49 -
|
2877203
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Bočnice sice mají různé, ale rouby na připevnění k autu vypadají, e jsou na stejných místech.
Bočnice sice mají různé, ale rouby na připevnění k autu vypadají, e jsou na stejných místech.
|
|
23.10.2015 20:31 -
|
2877235
|
|
Citronek
|
|
|
Tak podle prodejce je rozdil nejvetsi vyrobce. Objednal jsem ten z toho prvniho linku.Tak snad se to podari uspesne nahodit a vozik me nebude predjizdet
Tak podle prodejce je rozdil nejvetsi vyrobce. Objednal jsem ten z toho prvniho linku.Tak snad se to podari uspesne nahodit a vozik me nebude predjizdet :-))))
|
|
29.10.2015 08:22 -
|
2879144
|
|
Juras555
|
Město: Bučovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Já objednal to z toho druhého linku. Hlavně kvůli zatíení 1800kg. Ted potřebuju vyřeit, jak do TP zapsat těch 1800kg, kdy momentálně tam mám 1500kg. Nevíte náhodou někdo, co k té změně budu potřebovat? Podle zákona smím za vozidlem kategorie M1 táhnout vlek (brzděný, nebrzděný mě nezajímá) a do max povolené hmotnosti taného vozidla, co je v mým případě 1985kg. Take legislativně by těch 1800kg mělo být v pořádku, pokud je to TZ na to homologované, nebo se pletu?
Já objednal to z toho druhého linku. Hlavně kvůli zatíení 1800kg. Ted potřebuju vyřeit, jak do TP zapsat těch 1800kg, kdy momentálně tam mám 1500kg. Nevíte náhodou někdo, co k té změně budu potřebovat? Podle zákona smím za vozidlem kategorie M1 táhnout vlek (brzděný, nebrzděný mě nezajímá) a do max povolené hmotnosti taného vozidla, co je v mým případě 1985kg. Take legislativně by těch 1800kg mělo být v pořádku, pokud je to TZ na to homologované, nebo se pletu?
|
|
29.10.2015 11:35 -
|
2879171
|
|
Citronek
|
|
|
Juras555: nejlepsi je si zavolat na dopravni inspektorat(do velkeho TP: dalsich zaznamu by to melo jit bez problemu dopsat), i kdyz tam taky nekdy co clovek to jiny nazor. Podle uradu potrebuji jit s novym TZ na STK, podle montazni firmy jiz to neni treba. A jeste prihlasuji vozik, tam taky podle uradu musim na STK, podle STK staci pouze evidencka...
Juras555: nejlepsi je si zavolat na dopravni inspektorat(do velkeho TP: dalsich zaznamu by to melo jit bez problemu dopsat), i kdyz tam taky nekdy co clovek to jiny nazor. Podle uradu potrebuji jit s novym TZ na STK, podle montazni firmy jiz to neni treba. A jeste prihlasuji vozik, tam taky podle uradu musim na STK, podle STK staci pouze evidencka...:nevim
|
|
29.10.2015 12:20 -
|
2879172
|
|
Juras555
|
|
|
No tohle náhodou u vím jak je. S novým taným jde typový list. Pokud tané montuje oprávněný servis, zapíe to do toho listu a stím pak stačí jít rovnou na úřad. Pokud tané montuje garáník, nebo sám majitel, musí jet na STK, kde to technik zkontroluje a do typového listu potvrdí správnost montáe, s tím pak zase na úřad.
Co se toho vozíku týká pokud má platnou technickou musí jen na evidenčku, evidenčku dělají na STK, tak jestli úřad nemyslel jet na STK pro evidenčku.
No tohle náhodou u vím jak je. S novým taným jde typový list. Pokud tané montuje oprávněný servis, zapíe to do toho listu a stím pak stačí jít rovnou na úřad. Pokud tané montuje garáník, nebo sám majitel, musí jet na STK, kde to technik zkontroluje a do typového listu potvrdí správnost montáe, s tím pak zase na úřad.
Co se toho vozíku týká pokud má platnou technickou musí jen na evidenčku, evidenčku dělají na STK, tak jestli úřad nemyslel jet na STK pro evidenčku.:nevim
|
|
29.10.2015 21:20 -
|
2879307
|
|
Citronek
|
|
|
Vozik je pul roku stary dovezeny z anglie, takze zadnou technickou nema...Zitra jdu na to tak snad to nejak pujde...
Vozik je pul roku stary dovezeny z anglie, takze zadnou technickou nema...Zitra jdu na to tak snad to nejak pujde...
|
|
30.10.2015 15:53 -
|
2879821
|
|
Citronek
|
|
|
Tak tazne namontovano i s univerzalni elektroinstalaci akorat se to muselo uzemnit 2x aby to bezelo jak ma. Jinak uz jsem mel objednano v Citroenu origo za 1800kc ale servis rekl, ze to neni treba...Akorat me stve ze senzory prakticky porad detekuji prekazku no holt budu muset TZ sundavat ... Otvory pro uchyceni TZ nebyly kryte ,tedy se musel zavitnikem delat novy zavit...cena montaze 1200kc k tomu jeste oprava vyfuku a nejaka ta zarovecka...
Tak tazne namontovano i s univerzalni elektroinstalaci akorat se to muselo uzemnit 2x aby to bezelo jak ma. Jinak uz jsem mel objednano v Citroenu origo za 1800kc ale servis rekl, ze to neni treba...Akorat me stve ze senzory prakticky porad detekuji prekazku :-( no holt budu muset TZ sundavat ... Otvory pro uchyceni TZ nebyly kryte ,tedy se musel zavitnikem delat novy zavit...cena montaze 1200kc k tomu jeste oprava vyfuku a nejaka ta zarovecka...
|
|
30.10.2015 16:32 -
|
2879823
|
|
jumep
|
|
|
skus tam nemat na tom taznom krytku, na 90% to vzdy pomoze
skus tam nemat na tom taznom krytku, na 90% to vzdy pomoze
|
|
30.10.2015 16:34 -
|
2879824
|
|
Citronek
|
|
|
jumep napsal(a): skus tam nemat na tom taznom krytku, na 90% to vzdy pomoze
to byla prvni vec kterou jsem doufal,ze zabere ale nepomohlo... ale TZ je na 2 sroubech a s vozikem nejezdim denne takze to nebude problem ...ale skoda no , mam tu kulu takovou delsi ,kdyby byla blize narazniku jak jsem mel u BMW , tam to bylo az moc blizko tak by to bylo ok...
to byla prvni vec kterou jsem doufal,ze zabere ale nepomohlo... ale TZ je na 2 sroubech a s vozikem nejezdim denne takze to nebude problem ...ale skoda no , mam tu kulu takovou delsi ,kdyby byla blize narazniku jak jsem mel u BMW , tam to bylo az moc blizko tak by to bylo ok...
|
|
30.10.2015 17:45 -
|
2879827
|
|
jumep
|
|
|
a co to je za tazne?
a co to je za tazne?
|
|
31.10.2015 10:45 -
|
2880075
|
|
ivanivan
|
|
|
Pomohlo mi povolit rouby, poklepávat a pak dotáhnout ve správné poloze .
Pomohlo mi povolit rouby, poklepávat a pak dotáhnout ve správné poloze :palec .
|
|
31.10.2015 13:27 -
|
2880116
|
|
Citronek
|
|
|
Pretrel jsem senzory,znovu vyhodil krytku koule a senzory funguji
TZ : polske vyroby HAK-POL
Pretrel jsem senzory,znovu vyhodil krytku koule a senzory funguji :-))
TZ : polske vyroby HAK-POL
|
|
01.11.2015 01:04 -
|
2880391
|
|
Juras555
|
|
|
Tak tané dnes namontované. Díry na rouby bylo nutné protáhnout závitníkem, lo to ceklem dobře. Kabelá koupená originál v citroenu, teď tam mají nějakou slevu na tané + el. k taným, take vyla na 1060kč. Ta krytka na kouli vadí i mým senzorům, zkusím to jetě nějaky upravit.
Tak tané dnes namontované. Díry na rouby bylo nutné protáhnout závitníkem, lo to ceklem dobře. Kabelá koupená originál v citroenu, teď tam mají nějakou slevu na tané + el. k taným, take vyla na 1060kč. Ta krytka na kouli vadí i mým senzorům, zkusím to jetě nějaky upravit.
|
|
| |
|
|