| | |
10.05.2008 10:43 -
tažné zařízení + legislativa
|
166571
|
|
boumic
|
Město: Kutná Hora, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Prosím Vás,mohl by mi někdo poradit jak si sám namontovat tažné zařízení na C5 (pětidvéřová-starší model) r.v. 11/2004 .Děkuji
Prosím Vás,mohl by mi někdo poradit jak si sám namontovat tažné zařízení na C5 (pětidvéřová-starší model) r.v. 11/2004 .Děkuji
|
|
23.05.2008 13:16 -
Re: tažné zařízení + legislativa
|
166572
|
|
radar
|
Město: Řicany, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 69 |
|
|
Z montáží tažného ti neporadím, sám se ale taky zajímám o TZ, ale nechám si ho namontovat, tam kde ho koupím. Jen jsem se chtěl zeptat, slyšel jsem, že C5 mají od nějakého roku datové kabely a elektroinstalace je místo 150,- za nějakých 2000,- Kč. Kdybys něco věděl´, dej prosím vědět.
Z montáží tažného ti neporadím, sám se ale taky zajímám o TZ, ale nechám si ho namontovat, tam kde ho koupím. Jen jsem se chtěl zeptat, slyšel jsem, že C5 mají od nějakého roku datové kabely a elektroinstalace je místo 150,- za nějakých 2000,- Kč. Kdybys něco věděl´, dej prosím vědět.
|
|
23.05.2008 13:25 -
|
166573
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1279 |
|
|
Vsechny C5 maji v aute datovou sbernici. Myslim ze datovy interface, nebo jak tomu rict ("chytrou krabicku"), budes potrebovat v kazdem pripade
Vsechny C5 maji v aute datovou sbernici. Myslim ze datovy interface, nebo jak tomu rict ("chytrou krabicku"), budes potrebovat v kazdem pripade
|
|
23.05.2008 17:09 -
|
166574
|
|
radar
|
|
|
To je právě ono, jeden prodejce se dušuje, u mé C5 r.v.2003 stačí obyč. zásuvka s obyč. kabelama (načetno u výrobce TZ) a druhej, že bude potřeba "datová" elktrika. Řešením bude asi informovat se u ofiko Citroenu podle VIN ka jaká, že ta "elektrika" má bejt.
To je právě ono, jeden prodejce se dušuje, u mé C5 r.v.2003 stačí obyč. zásuvka s obyč. kabelama (načetno u výrobce TZ) a druhej, že bude potřeba "datová" elktrika. Řešením bude asi informovat se u ofiko Citroenu podle VIN ka jaká, že ta "elektrika" má bejt.
|
|
23.07.2008 22:27 -
|
166575
|
|
radar
|
|
|
Takže nakonec .link. cena 5 600,- V minulosti jsem zde byl již několikrát a vždy naprosto spokojen. Doporučuji.
Takže nakonec http://www.autohoffal.cz/index2.htm, cena 5 600,- V minulosti jsem zde byl již několikrát a vždy naprosto spokojen. Doporučuji.
|
|
25.07.2008 13:21 -
|
166576
|
|
standa34
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 107 |
|
|
sem si montoval tažné sám a v pohodě opravdu stačí obyčejná zásuvka cena asi cca 4500,- www.levnetazne.cz za 2 hodky namontováno i s elektrikou
sem si montoval tažné sám a v pohodě opravdu stačí obyčejná zásuvka cena asi cca 4500,- www.levnetazne.cz za 2 hodky namontováno i s elektrikou
|
|
25.07.2008 16:01 -
|
166577
|
|
tief
|
|
|
Co ja vim tak bsi si hlida prudovy odber nekterych zarizeni a pak muze generovat divne hlasky, proto se tam dava specialni modul ... ale kdyz to funguje tak to asi nebude az tak spatny , nicmene vyrobce a i servis odporucaji pouzivat modul na datovou zbernici. Chytra krabicka je pak schopna resit i parkovaci asistent ( kdyz je vo vybave ).
Co ja vim tak bsi si hlida prudovy odber nekterych zarizeni a pak muze generovat divne hlasky, proto se tam dava specialni modul ... ale kdyz to funguje tak to asi nebude az tak spatny :-) , nicmene vyrobce a i servis odporucaji pouzivat modul na datovou zbernici. Chytra krabicka je pak schopna resit i parkovaci asistent ( kdyz je vo vybave ).
|
|
18.11.2008 21:19 -
|
166578
|
|
Luki_C5
|
Město: Holešov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Ahoj, ted mi montovali tazne na C5 II a svepomoci bych se do toho nepustil ani omyslem. C5 II potrebuje uz krabicku na elektronstalaci ktera stoji 4600,-+DPH a odpojuje i parkovaci asistent. Vsechno chodi jak ma. Cena tazneho se teda vysplhala i s praci na skoro 15 tis. Nechal jsem to delat original v Ciroenu. Taham za tim nekdy i vice nez 2 tuny tak at je to poradne a oficialne udelane. Existuji ovsem i levnejsi verze elektroinstalace ale musi ze bastlit na kabely a tato krabicka se jen poropojovala konektory. Maximalni spokojenost. Nevim jak je to u C5I ale C5II je to pomerne slozite
Ahoj, ted mi montovali tazne na C5 II a svepomoci bych se do toho nepustil ani omyslem. C5 II potrebuje uz krabicku na elektronstalaci ktera stoji 4600,-+DPH a odpojuje i parkovaci asistent. Vsechno chodi jak ma. Cena tazneho se teda vysplhala i s praci na skoro 15 tis. Nechal jsem to delat original v Ciroenu. Taham za tim nekdy i vice nez 2 tuny tak at je to poradne a oficialne udelane. Existuji ovsem i levnejsi verze elektroinstalace ale musi ze bastlit na kabely a tato krabicka se jen poropojovala konektory. Maximalni spokojenost. Nevim jak je to u C5I ale C5II je to pomerne slozite
|
|
19.11.2008 07:18 -
|
166579
|
|
Růža
|
Město: Horažďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 281 |
|
|
Nedávno jsem si sám montoval tažné na C5 I break. Koupil jsem ho přes internet na: www.tazak.cz za cca 5 900,- Kč. Je to BOSAL s pevnou hlavicí, včetně originál elektroinstalace. .link.
Celou montáž jsem dělal sám s autem na montážní jámě. Celkem mi to trvalo asi 7 hodin, protože jsem hodně studoval návod a nevěděl jak hned na to. Je třeba sundat světla a zadní nárazník, pod kterým je závěs schovaný a vyvrtat také podle šablony dvě díry. Jinak ze spoda auta jsou díry se závity již připraveny. Pouze doporučuji postupovat v utahování podle návodu a použít také momentový klíč. Elektroinstalaci jsem do auta protáhl dírami v zadních blatnících schovaných pod nárazníkem. Je třeba ještě odstrojit tapecí z boků v kufru. Původní přívody k zadním světlům se vtáhnou dovnitř a zapojí do nové elektro od závěsu. Ven se vytáhnou nové přívody pro světla, které jsou stejné jako ty původní. Na levé straně je ještě pomocné relé pro blinkry a relé odpojující zadní mlhovky na autě, je-li zapojen závěs. Zde jsem měl problém, protože mi zbyl jeden nezapojený konektor, který nikam nepasoval. Nešly mi potom blinkry. Nakonec jsem ho napojil pomocí rychlospojek na podobný protikonektor a ono to fungovalo. Ještě musím podotknout, že nemám parkovací asistent, proto nevím jestli by to s ním také spolupracovalo, ale v zásuvce je konektor, který dá impulz, že je zapojen závěs, tak možná.
Potom mi to na STK za 100,- Kč skoukli a dali razítko na typový list, s nímž jsem potom došel na úřad závěs přihlásit.
Na STK mě ještě upozornil, že nyní už mám soupravu nad 3,5 tuny. Tak na to pozor!
Nedávno jsem si sám montoval tažné na C5 I break. Koupil jsem ho přes internet na: www.tazak.cz za cca 5 900,- Kč. Je to BOSAL s pevnou hlavicí, včetně originál elektroinstalace. http://www.tazak.cz/index.php?show=detail&id=CT0592
Celou montáž jsem dělal sám s autem na montážní jámě. Celkem mi to trvalo asi 7 hodin, protože jsem hodně studoval návod a nevěděl jak hned na to. Je třeba sundat světla a zadní nárazník, pod kterým je závěs schovaný a vyvrtat také podle šablony dvě díry. Jinak ze spoda auta jsou díry se závity již připraveny. Pouze doporučuji postupovat v utahování podle návodu a použít také momentový klíč. Elektroinstalaci jsem do auta protáhl dírami v zadních blatnících schovaných pod nárazníkem. Je třeba ještě odstrojit tapecí z boků v kufru. Původní přívody k zadním světlům se vtáhnou dovnitř a zapojí do nové elektro od závěsu. Ven se vytáhnou nové přívody pro světla, které jsou stejné jako ty původní. Na levé straně je ještě pomocné relé pro blinkry a relé odpojující zadní mlhovky na autě, je-li zapojen závěs. Zde jsem měl problém, protože mi zbyl jeden nezapojený konektor, který nikam nepasoval. Nešly mi potom blinkry. Nakonec jsem ho napojil pomocí rychlospojek na podobný protikonektor a ono to fungovalo. Ještě musím podotknout, že nemám parkovací asistent, proto nevím jestli by to s ním také spolupracovalo, ale v zásuvce je konektor, který dá impulz, že je zapojen závěs, tak možná.
Potom mi to na STK za 100,- Kč skoukli a dali razítko na typový list, s nímž jsem potom došel na úřad závěs přihlásit.
Na STK mě ještě upozornil, že nyní už mám soupravu nad 3,5 tuny. Tak na to pozor!
|
|
20.11.2008 19:15 -
|
166580
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
Růža: perfektní příspěvek, díky za něho, tleskám
Růža: perfektní příspěvek, díky za něho, tleskám :-)
|
|
09.03.2009 22:11 -
|
520690
|
|
jagrim
|
Město: Nový Hrádek, Auto: Citroën C5 I 2.0HPi Exclusive | Počet příspěvků: 85 |
|
|
Jelikož taky přemýšlím o tažným tak koukám na Náchoďáky.Už jsem měl od nich závěs na BX a myslím,že ty ceny jsou docela fajn .link. včetně elektro i na odpojení senzorů .link.
Jelikož taky přemýšlím o tažným tak koukám na Náchoďáky.Už jsem měl od nich závěs na BX a myslím,že ty ceny jsou docela fajn http://www.svcnachod.cz/katalog.php?t02=6 včetně elektro i na odpojení senzorů http://www.svcnachod.cz/e_katalog.php?t01=100&t02=6&t16_typ_elektro=u,cc,cam ;-)
|
|
09.03.2009 22:27 -
|
520691
|
|
jumep
|
|
|
ja zhanam nejaku kopiu papierov na tazne, na darcovskom aute je a bola by skoda toho nevyuzit, ak niekto mate a vedeli by ste mi poslat kopiu certifikatu, dost by mi to pomohlo
ja zhanam nejaku kopiu papierov na tazne, na darcovskom aute je a bola by skoda toho nevyuzit, ak niekto mate a vedeli by ste mi poslat kopiu certifikatu, dost by mi to pomohlo
|
|
04.10.2009 08:10 -
|
1106988
|
|
Mamlas
|
|
|
Koupil jsem si samotne tazne od Bosalu bez elektroinstalace. Zajima me jestli je nutne mit elektroinstalaci s tou krabickou nebo pro C5 I staci jen obycejna zasuvka.
Procital jsem forum tady i Citroeny.cz ale nikde jsem nenasel jednoznacnou odpoved.
Koupil jsem si samotne tazne od Bosalu bez elektroinstalace. Zajima me jestli je nutne mit elektroinstalaci s tou krabickou nebo pro C5 I staci jen obycejna zasuvka.
Procital jsem forum tady i Citroeny.cz ale nikde jsem nenasel jednoznacnou odpoved.
|
|
04.10.2009 08:44 -
|
1106989
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
@RUZA
kontakt v zasuvce neni na park. asistent ale na mlhove svetla
park asistent odpoji jednotka privesu (tazneho) pokud ji mas pomoci datove zbernice
@RUZA
kontakt v zasuvce neni na park. asistent ale na mlhove svetla
park asistent odpoji jednotka privesu (tazneho) pokud ji mas pomoci datove zbernice
|
|
04.10.2009 13:35 -
|
1107013
|
|
číslo 5
|
|
|
Já koupil tažný na www.tažák.cz i s tipovou el. Všechno se jen nacvaklo do konektorů a funguje ok. Montáž celého tažnýho cca 3hod. bez nejmenčího problému.
Já koupil tažný na www.tažák.cz i s tipovou el. Všechno se jen nacvaklo do konektorů a funguje ok. Montáž celého tažnýho cca 3hod. bez nejmenčího problému.
|
|
04.10.2009 13:57 -
|
1107014
|
|
tief
|
|
|
Mimochodom nebudu od 1.ledna supravy nad 3.5 tony musiet platit na dialniciach mytne ?
Mimochodom nebudu od 1.ledna supravy nad 3.5 tony musiet platit na dialniciach mytne ?
|
|
04.10.2009 18:25 -
|
1107019
|
|
jumep
|
|
|
kabelaz tam mozes nadratovat, mne sa to nepaci, kupujem origo....
tief: uz teraz musis kupit znamku ak mas za sebou vlek a cela suprava ma nad 3.5tony, ak nemas vlek a mas len tazne nejsi jazdna suprava nad 3.5t a staci obyc znamka
kabelaz tam mozes nadratovat, mne sa to nepaci, kupujem origo....
tief: uz teraz musis kupit znamku ak mas za sebou vlek a cela suprava ma nad 3.5tony, ak nemas vlek a mas len tazne nejsi jazdna suprava nad 3.5t a staci obyc znamka
|
|
04.10.2009 18:26 -
|
1107020
|
|
tief
|
|
|
no ja mam pocit ze som niekde zachytil nezmysel typu "ak mozes mat nad 3.5 tony tak sa to berie ze mas nad 3.5 tony" a platis ...
no ja mam pocit ze som niekde zachytil nezmysel typu "ak mozes mat nad 3.5 tony tak sa to berie ze mas nad 3.5 tony" a platis ...
|
|
04.10.2009 18:29 -
|
1107021
|
|
jumep
|
|
|
nejsi jazdna suprava nad 3.5t, niekde som to riesil na dialnici s policajtom ked sme mali vlek a ten povedal, ze bez vleku mala, s vlekom ak je ten vlek s nosnostou nad xy a jazdna suprava je vtedy nad 3.5 az potom, a upozornenie, tiez Ecko vodicak
nejsi jazdna suprava nad 3.5t, niekde som to riesil na dialnici s policajtom ked sme mali vlek a ten povedal, ze bez vleku mala, s vlekom ak je ten vlek s nosnostou nad xy a jazdna suprava je vtedy nad 3.5 az potom, a upozornenie, tiez Ecko vodicak
|
|
05.10.2009 19:40 -
|
1107050
|
|
Nezmar
|
Město: Okříšky, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 107 |
|
|
S tím řidičákem B + E je to takto.
Pokud máš osobák + vlek do 750 kg stačí B
osobák + vlek nad 750 kg musí být B + E
osobák (dodávka) např. 2800kg + vlek do 750kg = 3550kg stačí B - podmínka tažné vozidlo musí být těžší než vlek.
Takto mě to vysvětlil instruktor v autoškole
S tím řidičákem B + E je to takto.
Pokud máš osobák + vlek do 750 kg stačí B
osobák + vlek nad 750 kg musí být B + E
osobák (dodávka) např. 2800kg + vlek do 750kg = 3550kg stačí B - podmínka tažné vozidlo musí být těžší než vlek.
Takto mě to vysvětlil instruktor v autoškole :-)
|
|
| |
|
|