| | |
10.05.2008 10:43 -
tané zařízení + legislativa
|
166571
|
|
boumic
|
Město: Kutná Hora, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Prosím Vás,mohl by mi někdo poradit jak si sám namontovat tané zařízení na C5 (pětidvéřová-starí model) r.v. 11/2004 .Děkuji
Prosím Vás,mohl by mi někdo poradit jak si sám namontovat tané zařízení na C5 (pětidvéřová-starí model) r.v. 11/2004 .Děkuji
|
|
23.05.2008 13:16 -
Re: tané zařízení + legislativa
|
166572
|
|
radar
|
Město: Řicany, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 69 |
|
|
Z montáí taného ti neporadím, sám se ale taky zajímám o TZ, ale nechám si ho namontovat, tam kde ho koupím. Jen jsem se chtěl zeptat, slyel jsem, e C5 mají od nějakého roku datové kabely a elektroinstalace je místo 150,- za nějakých 2000,- Kč. Kdybys něco věděl´, dej prosím vědět.
Z montáí taného ti neporadím, sám se ale taky zajímám o TZ, ale nechám si ho namontovat, tam kde ho koupím. Jen jsem se chtěl zeptat, slyel jsem, e C5 mají od nějakého roku datové kabely a elektroinstalace je místo 150,- za nějakých 2000,- Kč. Kdybys něco věděl´, dej prosím vědět.
|
|
23.05.2008 13:25 -
|
166573
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
Vsechny C5 maji v aute datovou sbernici. Myslim ze datovy interface, nebo jak tomu rict ("chytrou krabicku"), budes potrebovat v kazdem pripade
Vsechny C5 maji v aute datovou sbernici. Myslim ze datovy interface, nebo jak tomu rict ("chytrou krabicku"), budes potrebovat v kazdem pripade
|
|
23.05.2008 17:09 -
|
166574
|
|
radar
|
|
|
To je právě ono, jeden prodejce se duuje, u mé C5 r.v.2003 stačí obyč. zásuvka s obyč. kabelama (načetno u výrobce TZ) a druhej, e bude potřeba "datová" elktrika. Řeením bude asi informovat se u ofiko Citroenu podle VIN ka jaká, e ta "elektrika" má bejt.
To je právě ono, jeden prodejce se duuje, u mé C5 r.v.2003 stačí obyč. zásuvka s obyč. kabelama (načetno u výrobce TZ) a druhej, e bude potřeba "datová" elktrika. Řeením bude asi informovat se u ofiko Citroenu podle VIN ka jaká, e ta "elektrika" má bejt.
|
|
23.07.2008 22:27 -
|
166575
|
|
radar
|
|
|
Take nakonec .link. cena 5 600,- V minulosti jsem zde byl ji několikrát a vdy naprosto spokojen. Doporučuji.
Take nakonec http://www.autohoffal.cz/index2.htm, cena 5 600,- V minulosti jsem zde byl ji několikrát a vdy naprosto spokojen. Doporučuji.
|
|
25.07.2008 13:21 -
|
166576
|
|
standa34
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 107 |
|
|
sem si montoval tané sám a v pohodě opravdu stačí obyčejná zásuvka cena asi cca 4500,- www.levnetazne.cz za 2 hodky namontováno i s elektrikou
sem si montoval tané sám a v pohodě opravdu stačí obyčejná zásuvka cena asi cca 4500,- www.levnetazne.cz za 2 hodky namontováno i s elektrikou
|
|
25.07.2008 16:01 -
|
166577
|
|
tief
|
|
|
Co ja vim tak bsi si hlida prudovy odber nekterych zarizeni a pak muze generovat divne hlasky, proto se tam dava specialni modul ... ale kdyz to funguje tak to asi nebude az tak spatny , nicmene vyrobce a i servis odporucaji pouzivat modul na datovou zbernici. Chytra krabicka je pak schopna resit i parkovaci asistent ( kdyz je vo vybave ).
Co ja vim tak bsi si hlida prudovy odber nekterych zarizeni a pak muze generovat divne hlasky, proto se tam dava specialni modul ... ale kdyz to funguje tak to asi nebude az tak spatny :-) , nicmene vyrobce a i servis odporucaji pouzivat modul na datovou zbernici. Chytra krabicka je pak schopna resit i parkovaci asistent ( kdyz je vo vybave ).
|
|
18.11.2008 21:19 -
|
166578
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Ahoj, ted mi montovali tazne na C5 II a svepomoci bych se do toho nepustil ani omyslem. C5 II potrebuje uz krabicku na elektronstalaci ktera stoji 4600,-+DPH a odpojuje i parkovaci asistent. Vsechno chodi jak ma. Cena tazneho se teda vysplhala i s praci na skoro 15 tis. Nechal jsem to delat original v Ciroenu. Taham za tim nekdy i vice nez 2 tuny tak at je to poradne a oficialne udelane. Existuji ovsem i levnejsi verze elektroinstalace ale musi ze bastlit na kabely a tato krabicka se jen poropojovala konektory. Maximalni spokojenost. Nevim jak je to u C5I ale C5II je to pomerne slozite
Ahoj, ted mi montovali tazne na C5 II a svepomoci bych se do toho nepustil ani omyslem. C5 II potrebuje uz krabicku na elektronstalaci ktera stoji 4600,-+DPH a odpojuje i parkovaci asistent. Vsechno chodi jak ma. Cena tazneho se teda vysplhala i s praci na skoro 15 tis. Nechal jsem to delat original v Ciroenu. Taham za tim nekdy i vice nez 2 tuny tak at je to poradne a oficialne udelane. Existuji ovsem i levnejsi verze elektroinstalace ale musi ze bastlit na kabely a tato krabicka se jen poropojovala konektory. Maximalni spokojenost. Nevim jak je to u C5I ale C5II je to pomerne slozite
|
|
19.11.2008 07:18 -
|
166579
|
|
Růa
|
Město: Horaďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 281 |
|
|
Nedávno jsem si sám montoval tané na C5 I break. Koupil jsem ho přes internet na: www.tazak.cz za cca 5 900,- Kč. Je to BOSAL s pevnou hlavicí, včetně originál elektroinstalace. .link.
Celou montá jsem dělal sám s autem na montání jámě. Celkem mi to trvalo asi 7 hodin, protoe jsem hodně studoval návod a nevěděl jak hned na to. Je třeba sundat světla a zadní nárazník, pod kterým je závěs schovaný a vyvrtat také podle ablony dvě díry. Jinak ze spoda auta jsou díry se závity ji připraveny. Pouze doporučuji postupovat v utahování podle návodu a pouít také momentový klíč. Elektroinstalaci jsem do auta protáhl dírami v zadních blatnících schovaných pod nárazníkem. Je třeba jetě odstrojit tapecí z boků v kufru. Původní přívody k zadním světlům se vtáhnou dovnitř a zapojí do nové elektro od závěsu. Ven se vytáhnou nové přívody pro světla, které jsou stejné jako ty původní. Na levé straně je jetě pomocné relé pro blinkry a relé odpojující zadní mlhovky na autě, je-li zapojen závěs. Zde jsem měl problém, protoe mi zbyl jeden nezapojený konektor, který nikam nepasoval. Nely mi potom blinkry. Nakonec jsem ho napojil pomocí rychlospojek na podobný protikonektor a ono to fungovalo. Jetě musím podotknout, e nemám parkovací asistent, proto nevím jestli by to s ním také spolupracovalo, ale v zásuvce je konektor, který dá impulz, e je zapojen závěs, tak moná.
Potom mi to na STK za 100,- Kč skoukli a dali razítko na typový list, s ním jsem potom doel na úřad závěs přihlásit.
Na STK mě jetě upozornil, e nyní u mám soupravu nad 3,5 tuny. Tak na to pozor!
Nedávno jsem si sám montoval tané na C5 I break. Koupil jsem ho přes internet na: www.tazak.cz za cca 5 900,- Kč. Je to BOSAL s pevnou hlavicí, včetně originál elektroinstalace. http://www.tazak.cz/index.php?show=detail&id=CT0592
Celou montá jsem dělal sám s autem na montání jámě. Celkem mi to trvalo asi 7 hodin, protoe jsem hodně studoval návod a nevěděl jak hned na to. Je třeba sundat světla a zadní nárazník, pod kterým je závěs schovaný a vyvrtat také podle ablony dvě díry. Jinak ze spoda auta jsou díry se závity ji připraveny. Pouze doporučuji postupovat v utahování podle návodu a pouít také momentový klíč. Elektroinstalaci jsem do auta protáhl dírami v zadních blatnících schovaných pod nárazníkem. Je třeba jetě odstrojit tapecí z boků v kufru. Původní přívody k zadním světlům se vtáhnou dovnitř a zapojí do nové elektro od závěsu. Ven se vytáhnou nové přívody pro světla, které jsou stejné jako ty původní. Na levé straně je jetě pomocné relé pro blinkry a relé odpojující zadní mlhovky na autě, je-li zapojen závěs. Zde jsem měl problém, protoe mi zbyl jeden nezapojený konektor, který nikam nepasoval. Nely mi potom blinkry. Nakonec jsem ho napojil pomocí rychlospojek na podobný protikonektor a ono to fungovalo. Jetě musím podotknout, e nemám parkovací asistent, proto nevím jestli by to s ním také spolupracovalo, ale v zásuvce je konektor, který dá impulz, e je zapojen závěs, tak moná.
Potom mi to na STK za 100,- Kč skoukli a dali razítko na typový list, s ním jsem potom doel na úřad závěs přihlásit.
Na STK mě jetě upozornil, e nyní u mám soupravu nad 3,5 tuny. Tak na to pozor!
|
|
20.11.2008 19:15 -
|
166580
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
Růa: perfektní příspěvek, díky za něho, tleskám
Růa: perfektní příspěvek, díky za něho, tleskám :-)
|
|
09.03.2009 22:11 -
|
520690
|
|
jagrim
|
Město: Nový Hrádek, Auto: Citroën C5 I 2.0HPi Exclusive | Počet příspěvků: 85 |
|
|
Jeliko taky přemýlím o taným tak koukám na Náchoďáky.U jsem měl od nich závěs na BX a myslím,e ty ceny jsou docela fajn .link. včetně elektro i na odpojení senzorů .link.
Jeliko taky přemýlím o taným tak koukám na Náchoďáky.U jsem měl od nich závěs na BX a myslím,e ty ceny jsou docela fajn http://www.svcnachod.cz/katalog.php?t02=6 včetně elektro i na odpojení senzorů http://www.svcnachod.cz/e_katalog.php?t01=100&t02=6&t16_typ_elektro=u,cc,cam ;-)
|
|
09.03.2009 22:27 -
|
520691
|
|
jumep
|
|
|
ja zhanam nejaku kopiu papierov na tazne, na darcovskom aute je a bola by skoda toho nevyuzit, ak niekto mate a vedeli by ste mi poslat kopiu certifikatu, dost by mi to pomohlo
ja zhanam nejaku kopiu papierov na tazne, na darcovskom aute je a bola by skoda toho nevyuzit, ak niekto mate a vedeli by ste mi poslat kopiu certifikatu, dost by mi to pomohlo
|
|
04.10.2009 08:10 -
|
1106988
|
|
Mamlas
|
|
|
Koupil jsem si samotne tazne od Bosalu bez elektroinstalace. Zajima me jestli je nutne mit elektroinstalaci s tou krabickou nebo pro C5 I staci jen obycejna zasuvka.
Procital jsem forum tady i Citroeny.cz ale nikde jsem nenasel jednoznacnou odpoved.
Koupil jsem si samotne tazne od Bosalu bez elektroinstalace. Zajima me jestli je nutne mit elektroinstalaci s tou krabickou nebo pro C5 I staci jen obycejna zasuvka.
Procital jsem forum tady i Citroeny.cz ale nikde jsem nenasel jednoznacnou odpoved.
|
|
04.10.2009 08:44 -
|
1106989
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
@RUZA
kontakt v zasuvce neni na park. asistent ale na mlhove svetla
park asistent odpoji jednotka privesu (tazneho) pokud ji mas pomoci datove zbernice
@RUZA
kontakt v zasuvce neni na park. asistent ale na mlhove svetla
park asistent odpoji jednotka privesu (tazneho) pokud ji mas pomoci datove zbernice
|
|
04.10.2009 13:35 -
|
1107013
|
|
číslo 5
|
|
|
Já koupil taný na www.taák.cz i s tipovou el. Vechno se jen nacvaklo do konektorů a funguje ok. Montá celého tanýho cca 3hod. bez nejmenčího problému.
Já koupil taný na www.taák.cz i s tipovou el. Vechno se jen nacvaklo do konektorů a funguje ok. Montá celého tanýho cca 3hod. bez nejmenčího problému.
|
|
04.10.2009 13:57 -
|
1107014
|
|
tief
|
|
|
Mimochodom nebudu od 1.ledna supravy nad 3.5 tony musiet platit na dialniciach mytne ?
Mimochodom nebudu od 1.ledna supravy nad 3.5 tony musiet platit na dialniciach mytne ?
|
|
04.10.2009 18:25 -
|
1107019
|
|
jumep
|
|
|
kabelaz tam mozes nadratovat, mne sa to nepaci, kupujem origo....
tief: uz teraz musis kupit znamku ak mas za sebou vlek a cela suprava ma nad 3.5tony, ak nemas vlek a mas len tazne nejsi jazdna suprava nad 3.5t a staci obyc znamka
kabelaz tam mozes nadratovat, mne sa to nepaci, kupujem origo....
tief: uz teraz musis kupit znamku ak mas za sebou vlek a cela suprava ma nad 3.5tony, ak nemas vlek a mas len tazne nejsi jazdna suprava nad 3.5t a staci obyc znamka
|
|
04.10.2009 18:26 -
|
1107020
|
|
tief
|
|
|
no ja mam pocit ze som niekde zachytil nezmysel typu "ak mozes mat nad 3.5 tony tak sa to berie ze mas nad 3.5 tony" a platis ...
no ja mam pocit ze som niekde zachytil nezmysel typu "ak mozes mat nad 3.5 tony tak sa to berie ze mas nad 3.5 tony" a platis ...
|
|
04.10.2009 18:29 -
|
1107021
|
|
jumep
|
|
|
nejsi jazdna suprava nad 3.5t, niekde som to riesil na dialnici s policajtom ked sme mali vlek a ten povedal, ze bez vleku mala, s vlekom ak je ten vlek s nosnostou nad xy a jazdna suprava je vtedy nad 3.5 az potom, a upozornenie, tiez Ecko vodicak
nejsi jazdna suprava nad 3.5t, niekde som to riesil na dialnici s policajtom ked sme mali vlek a ten povedal, ze bez vleku mala, s vlekom ak je ten vlek s nosnostou nad xy a jazdna suprava je vtedy nad 3.5 az potom, a upozornenie, tiez Ecko vodicak
|
|
05.10.2009 19:40 -
|
1107050
|
|
Nezmar
|
Město: Okříky, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 107 |
|
|
S tím řidičákem B + E je to takto.
Pokud má osobák + vlek do 750 kg stačí B
osobák + vlek nad 750 kg musí být B + E
osobák (dodávka) např. 2800kg + vlek do 750kg = 3550kg stačí B - podmínka tané vozidlo musí být těí ne vlek.
Takto mě to vysvětlil instruktor v autokole
S tím řidičákem B + E je to takto.
Pokud má osobák + vlek do 750 kg stačí B
osobák + vlek nad 750 kg musí být B + E
osobák (dodávka) např. 2800kg + vlek do 750kg = 3550kg stačí B - podmínka tané vozidlo musí být těí ne vlek.
Takto mě to vysvětlil instruktor v autokole :-)
|
|
| |
|
|