| | |
03.03.2014 19:41 -
Re: Výlet Citroen muzeum Paří - diskuze
|
2674213
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
Mám také dvě vysílačky, takové ty levné domácí, dosah cca 1- 2 km. třeba to pomůe.
Mám také dvě vysílačky, takové ty levné domácí, dosah cca 1- 2 km. třeba to pomůe.
|
|
03.03.2014 19:45 -
|
2674215
|
|
zico
|
|
|
Pozn. 1: Posadka 11 (tj. zico a pripadna spolujazdkyna) sa URCITE zluci s posadkou 4. Tipujem, ze budu mat kvalitny proviant ))
Pozn. 2: Nic proti vysielackam, ale nepatria nahodou do 20.storocia ..?
Nebolo by jednoduchsie zakupit si datove baliky do roamingu a ficat na waze alebo podobnej gps appke, kde sa navzajom ucastnici po ceste uvidime? resp. mozeme aj chatovat? Hm?
PS. nesledujem najnovsie pociny Bruselu ale je mozne, ze do leta budu platit rovnake ceny za prenesene mobilne data v celej dzamahirji (pardon, v EU))
Pozn. 1: Posadka 11 (tj. zico a pripadna spolujazdkyna) sa URCITE zluci s posadkou 4. Tipujem, ze budu mat kvalitny proviant ))
Pozn. 2: Nic proti vysielackam, ale nepatria nahodou do 20.storocia ..?:-))))
Nebolo by jednoduchsie zakupit si datove baliky do roamingu a ficat na waze alebo podobnej gps appke, kde sa navzajom ucastnici po ceste uvidime? resp. mozeme aj chatovat? Hm?
PS. nesledujem najnovsie pociny Bruselu ale je mozne, ze do leta budu platit rovnake ceny za prenesene mobilne data v celej dzamahirji (pardon, v EU))
|
|
03.03.2014 20:06 -
|
2674232
|
|
jumep
|
|
|
mno, myslim ze je jednoduchsie stlacit tlacitko a zahlasit potrebujem zastavit
nez smatlat po displayi a pisat nieco, pripadne volat
ked nezozeneme nic poriadne tak to budeme takto riesit
mno, myslim ze je jednoduchsie stlacit tlacitko a zahlasit potrebujem zastavit
nez smatlat po displayi a pisat nieco, pripadne volat
ked nezozeneme nic poriadne tak to budeme takto riesit
|
|
04.03.2014 06:26 -
|
2674374
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Zico: vysílačky nepatří do minulého století ani náhodou. Je to to jedinné, co by fungovalo při ivelných katastrofách. A o tom se mnozí ji přesvědčili. Mobilem si pak můe maximálně podloit nohu stolu aby se nekýval.
Zico: vysílačky nepatří do minulého století ani náhodou. Je to to jedinné, co by fungovalo při ivelných katastrofách. A o tom se mnozí ji přesvědčili. Mobilem si pak můe maximálně podloit nohu stolu aby se nekýval.
|
|
04.03.2014 21:16 -
|
2674621
|
|
Rio11
|
|
|
Myslím si e nám nakonec nezbude nic jiného ne mobil. Bude to stát nějakou kačku ale v rozpočtu na cestu to bude zanedbatelná poloka.
Myslím si e nám nakonec nezbude nic jiného ne mobil. Bude to stát nějakou kačku ale v rozpočtu na cestu to bude zanedbatelná poloka.
|
|
04.03.2014 21:24 -
|
2674622
|
|
jumep
|
|
|
ono je vzdy pohodlnejsie riesit to vysielackou .. ale tak uvidime ...
ono je vzdy pohodlnejsie riesit to vysielackou .. ale tak uvidime ...
|
|
04.03.2014 21:31 -
|
2674623
|
|
Rio11
|
|
|
To jistě je , ale kde je sehnat.
To jistě je , ale kde je sehnat.
|
|
04.03.2014 21:44 -
|
2674638
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
jednou při cestě do Chorvatska jsem zail "Expedice Hrvatska - byli to mlaďoi z NL, měli vyzdobené autá jako cirkusáci, bylo jich asi min. 100 vozidel, a jeli po dálnici jak se dařilo, nedreli kolonu za kadou cenu a srazy měli na kadé benzínce, ti první stihli kafé a ti poslední vlastně benzínkou jenom projíděli, vdy se tam zcukli a jeli dál, dva krát jsem byl toho přímo účastníkem a jednom jsem kolem projíděl, v podstatě neměli ádné zdrení oproti mně, jeli dle předpisů, spíe pomaleji
jednou při cestě do Chorvatska jsem zail "Expedice Hrvatska - byli to mlaďoi z NL, měli vyzdobené autá jako cirkusáci, bylo jich asi min. 100 vozidel, a jeli po dálnici jak se dařilo, nedreli kolonu za kadou cenu a srazy měli na kadé benzínce, ti první stihli kafé a ti poslední vlastně benzínkou jenom projíděli, vdy se tam zcukli a jeli dál, dva krát jsem byl toho přímo účastníkem a jednom jsem kolem projíděl, v podstatě neměli ádné zdrení oproti mně, jeli dle předpisů, spíe pomaleji ;-)
|
|
05.03.2014 07:36 -
|
2674716
|
|
Maxifik
|
|
|
Zico, díky za "objasnění" problému. Jen taková drobnost - vysílačku slyí celá kolona najednou. Ne obvolá jednotlivá auta telefonem tak dojedete a do xxxx. Za xxxx si doplň místo, které odpovídá rychlosti obvolání vech, nerad bych byl napaden, e jsem jej uvedl patně. Nějak mi nedolo, e ví ve. Jo a já do Paříe nejedu, take vlastně ani nevím, zda do tohoto vlákna mohu přispívat
Zico, díky za "objasnění" problému. Jen taková drobnost - vysílačku slyí celá kolona najednou. Ne obvolá jednotlivá auta telefonem tak dojedete a do xxxx. Za xxxx si doplň místo, které odpovídá rychlosti obvolání vech, nerad bych byl napaden, e jsem jej uvedl patně. Nějak mi nedolo, e ví ve. Jo a já do Paříe nejedu, take vlastně ani nevím, zda do tohoto vlákna mohu přispívat :-))
|
|
05.03.2014 21:09 -
|
2674918
|
|
zico
|
|
|
za mna posledny prispevok k tejto teme: cez appku sa netelefonuje, vsetci sa sucasne mozeme vidiet na mape a vsetci mozeme vidiet co piseme.
moja rada bola samoobsluha: ber / neber
za mna posledny prispevok k tejto teme: cez appku sa netelefonuje, vsetci sa sucasne mozeme vidiet na mape a vsetci mozeme vidiet co piseme.
moja rada bola samoobsluha: ber / neber :-)
|
|
06.03.2014 09:22 -
|
2675006
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
Jestli do toho mohu jeste jednou vstoupit jako nezucastneny, tak mohu vrele doporucit mobilni aplikaci Zello - .link. , aplikace existuje pro vsechny mobilni platformy, vcetne stolniho PC s Win. Aplikace funguje velice podobne jako vysilacka, stisknutim tlacitka zacnete hovorit, uvolnenim tlacitka hovor skonci. Je mozne vytvorit skupinu a pokud nekdo zacne ve skupine mluvit, uslysi ho ostatni ze skupiny. Audio vystup z aplikace je mozne zapnout i do BT handsfree apod.
Jediny hacek to ma samozrejme v tom, ze je nutne mit roamingova mobilni data, avsak nijak velky prenos dat aplikace nevyzaduje a funguje i na GPRS/EDGE. Na siti je ale samozrejme zavisla, takze v mistech kde signal nebude si nepopovidate
Add Waze je sice super aplikace pro zjistovani aktualniho provozu na cestach, pripadne pro navigaci, ale jako komunikacni prostredek, ci prostredek pro sledovani ostatnich bych ji moc nedoporucoval. Pouzivam ji denne a myslim ze na posilani zprav neni moc vhodna a sledovani ostatnich uzivatelu, kdyz pominu celkem dlouhy rehresh pozice, je takove divne, jinymi slovy nepouzitelne Alespon me se to nijak neosvedcilo, kdyz jsem se o to pokousel.
Jestli do toho mohu jeste jednou vstoupit jako nezucastneny, tak mohu vrele doporucit mobilni aplikaci Zello - https://zello.com/ , aplikace existuje pro vsechny mobilni platformy, vcetne stolniho PC s Win. Aplikace funguje velice podobne jako vysilacka, stisknutim tlacitka zacnete hovorit, uvolnenim tlacitka hovor skonci. Je mozne vytvorit skupinu a pokud nekdo zacne ve skupine mluvit, uslysi ho ostatni ze skupiny. Audio vystup z aplikace je mozne zapnout i do BT handsfree apod.
Jediny hacek to ma samozrejme v tom, ze je nutne mit roamingova mobilni data, avsak nijak velky prenos dat aplikace nevyzaduje a funguje i na GPRS/EDGE. Na siti je ale samozrejme zavisla, takze v mistech kde signal nebude si nepopovidate :)
Add Waze je sice super aplikace pro zjistovani aktualniho provozu na cestach, pripadne pro navigaci, ale jako komunikacni prostredek, ci prostredek pro sledovani ostatnich bych ji moc nedoporucoval. Pouzivam ji denne a myslim ze na posilani zprav neni moc vhodna a sledovani ostatnich uzivatelu, kdyz pominu celkem dlouhy rehresh pozice, je takove divne, jinymi slovy nepouzitelne :) Alespon me se to nijak neosvedcilo, kdyz jsem se o to pokousel.
|
|
06.03.2014 19:21 -
|
2675138
|
|
jumep
|
|
|
mas s tym zellom nejake skusenosti?
kolko dat to zozere +-
mas s tym zellom nejake skusenosti?
kolko dat to zozere +-
|
|
06.03.2014 21:39 -
|
2675199
|
|
jumep
|
|
|
tak u nas take neni ze priplatit data, osobne to nejako neriesim, ale je dobre vedet kolko to zozere
tak u nas take neni ze priplatit data, osobne to nejako neriesim, ale je dobre vedet kolko to zozere
|
|
07.03.2014 12:24 -
|
2675391
|
|
Maxifik
|
|
|
Nějaké informace z webu OK1IF:
Existuje vak program zvaný ZELLO, který pracuje jednostranně systémem PUSH to Talk. Tedy jako běná vysílačka. Mám ho zkrátka sputěný na pozadí a pokud chci mluvit s kamarádem, stisknu hypotetické tlačítko a mluvím. On pokud je aktivní na Internetu, tak ve slyí. Přitom datová náročnost tohoto programu je minimální. Testoval jsem ho na příjmu a vycházelo mi, e za hodinu potřeboval ke své činnosti jen cca 20 KB dat. Tedy kdybych ho nevypínal a měl ho putěný celý týden, pak ve stand by reimu bych spotřeboval cca 3,3 MB dat. To je skutečně nenáročný spotřebitel dat. Pokud vak do toho jednostranně mluvím, vylo mi, e tok dat je cca 2KB/sec. Za domácí úkol si vypočtěte, kolik minut mohu hovořit, ne spotřebuji FUP 60MB. Ale to není jetě tak zajímavé, jako to, e kdy FUP překročím, tak mi operátor sníí tok dat na přesně 2KB/sec. Tedy tomuto komunikačnímu prostředku to vůbec nevadí a mohu mluvit klidně dál. No fantazie.
Nějaké informace z webu OK1IF:
Existuje vak program zvaný ZELLO, který pracuje jednostranně systémem PUSH to Talk. Tedy jako běná vysílačka. Mám ho zkrátka sputěný na pozadí a pokud chci mluvit s kamarádem, stisknu hypotetické tlačítko a mluvím. On pokud je aktivní na Internetu, tak ve slyí. Přitom datová náročnost tohoto programu je minimální. Testoval jsem ho na příjmu a vycházelo mi, e za hodinu potřeboval ke své činnosti jen cca 20 KB dat. Tedy kdybych ho nevypínal a měl ho putěný celý týden, pak ve stand by reimu bych spotřeboval cca 3,3 MB dat. To je skutečně nenáročný spotřebitel dat. Pokud vak do toho jednostranně mluvím, vylo mi, e tok dat je cca 2KB/sec. Za domácí úkol si vypočtěte, kolik minut mohu hovořit, ne spotřebuji FUP 60MB. Ale to není jetě tak zajímavé, jako to, e kdy FUP překročím, tak mi operátor sníí tok dat na přesně 2KB/sec. Tedy tomuto komunikačnímu prostředku to vůbec nevadí a mohu mluvit klidně dál. No fantazie.
|
|
08.03.2014 21:09 -
|
2675847
|
|
Rio11
|
|
|
Je otázka zda má kadý mobil, který tento program zvládne, a zda ho budu třeba já umět ovládat. PC mám v malíku ale mobilní aplikace mi nějak nedělají dobře.
Je otázka zda má kadý mobil, který tento program zvládne, a zda ho budu třeba já umět ovládat. PC mám v malíku ale mobilní aplikace mi nějak nedělají dobře.
|
|
25.04.2014 14:24 -
|
2690160
|
|
jumep
|
|
|
Ok, konecne sa lady pohli
ubytko v parizi mame dohodnute - 25E / osoba (tj. 50E / izba)
pozaduju celu platbu dopredu, cize budem teraz potrebovat od vsetkych dokedy planuju ostat v hoteli
a potom pojdeme riesit platbu
inak je to tento hotel
.link.
(overeny znamimi vo fr. (bezpecna lokalita))
Ok, konecne sa lady pohli
ubytko v parizi mame dohodnute - 25E / osoba (tj. 50E / izba)
pozaduju celu platbu dopredu, cize budem teraz potrebovat od vsetkych dokedy planuju ostat v hoteli
a potom pojdeme riesit platbu
inak je to tento hotel
http://www.ibis.com/gb/hotel-5446-ibis-styles-parc-des-expositions-de-villepinte/index.shtml#
(overeny znamimi vo fr. (bezpecna lokalita))
|
|
30.04.2014 21:41 -
|
2692241
|
|
jumep
|
|
|
dakujem ze zahlasujete tie datumi a komunikujete
dakujem ze zahlasujete tie datumi a komunikujete
|
|
12.05.2014 22:48 -
|
2695353
|
|
Ivan.pr
|
Město: Jihlava, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 168 |
|
|
Ahoj vichni
Jumepovi jsem nahlásil zatím nocleh na 2 noci . jak jste na tom vy ostatní ? Máte v placu jetě nějaký dalí nápad kam se podívat - popř. mohli by jsme se k vám připojit ?
Ivan
Ahoj vichni
Jumepovi jsem nahlásil zatím nocleh na 2 noci . jak jste na tom vy ostatní ? Máte v placu jetě nějaký dalí nápad kam se podívat - popř. mohli by jsme se k vám připojit ?
Ivan
|
|
| |
|
|