maxík
|
25.06.2009 21:46 -
Re: EGR ventil - čitění
|
|

|
Tak tohle musím napsat.Auto mám z německa,od první jízdy svítil symbol motoru,servise a hláka porucha emis.systému.Provedl jsem vyčitění Fap filtru,kdy jsem měnil L.zadní loisko,zjistil jsem e nádr na aditiva je plná.Na diagnostice byla závada Fap filtru a egr ventilu.Po vymazání a vynulování se ve vrátilo při druhém startu.3x stejný postup.Egr jsem odstavil,výsledek jsem psal 15.6.Kdy Martin popsal jak to pracuje,vyndal jsem egr a chtěl ho vyčistit,ale byl krásně čistý ádný karbon a fungoval.Při zpětné montái levá ruka někde za motorem a tlamou leíc na sání jsem si viml díry v jedné z podlak.trubiček a jedné propojovací hadičky.Po vyjmutí zjitěno děr asi 8,prostě,e je rozkousaná od nějaké lesní potvory,asi kuny.Po prohlédnutí celého prostoru za pomocí zrcátka,krom hadice ze vzduníku do sání na které si taky pochutnala,nic jiného neserala,díky,e se nepustila do el.kabelů.Po startu ji symboly nesvítí a hláka je taky fuč,auto jezdí u týden,motor lape jak hodinky.Jen je mi divný,e ve zmizelo samo,bez diagnostiky. |
| |
| |