Růa
|
16.06.2009 14:43 -
Re: Vzpěry pátých dveří / C5I/II break
|
|

|
Tak mi po deseti dnech včera přily repasované pístky od pana Gorčáka. Nechal jsem natlakovat i ty na otevírání zadního okna, protoe to se také samo neotevíralo do krajní polohy. Celé to stálo necelou tisícovku (4x200,- Kč - za natlakování, 56,- Kč - moje potovné za cenný balík, 120,- Kč - dobírka).
Dnes jsem je namontoval a je to bombastik. Ty tlaky 400N u dveří a 250N u okna v pohodě stačí.
Vzpěry jsem rozebíral sám. Pouze u sundavání pruiny mi pomohl silnějí kolega, kdy jsem jednu stranu lehce upnul do svěráku a on mi pomohl trochu stáhnou pruinu, abych mohl samosvornýma kletěma, jako v návodu, chytit píst a vytočit ten kloubek. Potom mi zase podrel pruinu, já vycvak kletě a pruinu jsme pomalu pustili. Hlavně nastát proti pruině, kdyby náhodou vylítla! Konce na vnitřním pístu se musí vyndat, aby se píst nepokodil, tzn. nechytat ho adnýma zubatýma kletěma. Já jsem si ho chytil těsně pod tou \"bambulí\" stranovýma típačkama a jejich čelisti pevně sevřel do svěráku. Sice se tam vymáčkly dvě prohlubně, ale a k nim obal pístu nedosáhne, take nevadí. Zpětná montá u byla jednoduí. Kolega mi zase podrel pruinu, aby jsem mohl namontovat ten koncový kloubek a zbytek u jsem dodělal sám.
Pokud si na to netroufáte, tak je lepí přihodit nějakou pětku a nechat to rozebrat pana Gorčáka, který na to má asi i \"cajk\". Kdy jsem to posílal já, tak to chtěl jetě rozebrat. |
| |
| |