Mirec
|
21.05.2009 15:20 -
Engine management system faulty
|
|

|
Zdravím vetkých, dos som tu toho prečítal a nenaiel som túto tému (take ak niekto vie poradi aspoň link do adekvátnej témy, bol by som vďačný). Mám C5 II 2,2 HDi 4-automat (6/2005), kúpená v decembri 2008, stav vežmi dobrý , no asi pred týdňom sa objavila táto hláka Engine management system faulty (chyba v systéme riadenia motora). Chybu nesprevádzala nijaká iná anomália, teda auto lapalo stále ok (iadny pokles výkonu). Bol som na diagnostike u človeka, ktorý sa vyzná a pod touto hlákou sa ukázalo preaenie motora (rýchlos 105 km/hod) samozrejme počítač odstavil ESP/ASR. Neviem ako je moné ho preai (s automatom) a nepamätám sa na nič čo by to mohlo spôsobi. Chlapík chybu vymazal s tým, e som si spomenul na státie s ručnou brzdou a zaradeným D (čo by mono mohlo by príčinou). Včera sa chyba objavila znovu (tentoraz si nespomínam u naozaj na nič čo by mohlo by príčinou). Dnes ráno ju hlásil počitač znovu (ale to preto, e si ju pamätal) a v tom čase, ako deň predtým vznikla sa hlásenie vymazalo. No po pár km znovu naskočila.
PS: u v januári a potom aj februári som dolieval chladiacu kvapalinu (Coolant circut level too low) a znovu sa to objavilo a predvčerom. Stále som ju dolieval zo slovami, e nejaká hadička asi slzí (hadičky nie sú príli natlakované a ani na víku oleja nie je pena čo by mohlo by zlé tesnenie). Môu tieto problémy súvisie? Poraďte prosím, ak viete. |
| |
| |