michaga
|
11.05.2009 10:35 -
Re: Spotřeba / C5 I 2.2HDi (98kW)
|
|

|
janc5B napsal(a): Zdravím, mám C5 I 2,2HDI break manuál asi týden a najel jsem cca 500 km, ale spotřeba zatím 9L, nečekám e budu jezdit za 6L, ale tohle je víc ne jsem čekal. Je mi jasný, e se s tím musím naučit jezdit, ale. Kdy spadnou otáčky na volnoběh nebo k nim, tak se po přidání plynu se jen těko sbírá, pak se to rozjede. ale při přidání plynu jde okamitá spotřeba i přes 20L.
Zaciatky som aj ja mal take, prva nadrz padla v mojej C5-ke s priemerkou cca 11 l. Kazdou dalsou natankovanou nadrzou to klesa, takze si treba zvyknut na nove auto. Okamzitu spotrebu ani neradim sledovat, teda najma pri jazde do kopca alebo pri rozbiehani (a uz vobec nie pri sportovej jazde). To aj mne skoro kukace vyleteli . Len si treba uvedomit, ze pri rozbiehani prejdes na takej spotrebe iba zopar metrov, takze s tym sa zatazovat netreba. Cim skor sa dostanes na svoju pozadovanu rychlost, tym nizsia priemerna spotreba bude. Samozrejme este nejazdit (najma po meste) stylom plyn - brzda (aj ked to niekedy inak nejde). |
| |
| |