Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Disky a pneu na C5 - obecně
Sena
21.03.2009 11:57 - Re: Disky a pneu na C5 - obecně
99
Co se týče mě tak já koupil auto v 10/2008 (dovoz SRN - menší bouračka) s elektronama a s celkem novejma gumama letníma takže letňáky neřeším. Samozřejmě že jsem musel řešit zimáky. Koupil jsem na vrakáči 4ks 15" plecháčů(resp.to je nějaká odlehčená slitina hliníku či co prostě vypadaj jak plecháče ale jsou lehčí ale silnější materiál - original z C5) no a koumal jsem jaký gumy v TP mám klasiku 205/65 R15 94H, tak jsem hledal poctivě podle TP abych nic neopomenul a měl předpisový gumy s předpisovým váhovým i rychlostním indexem ale ty ceny byly prostě u normálního výrobce docela vysoké. Nakonec jsem koupil Dunlop 195/65 R15 91T po 1200 Kč obul a jezdím celou zimu Vím že se dopouštím přestupku jiný rozměr jiný váhový i rychl. index ale nějak mě to netrápí. Rychlostní index mužu obejít tím že si dám samolepku na viditelné místo "max rychlost 190km" a tím jsem dle zákona O.K. To ostatní je sice špatně ale velký TP nevozím, policie ČR si myslím má jiné starosti než koumat přesnej rozměr gumy, ty kontrolujou max hloubku a typ vzorku. V případě že bych nedej bože někoho naboural tak dnes se do 100 tis policie nevolá takže to je v pohodě a i kdyby tak platí to co předtím. Vím že malinko riskuji ale to je tak strašně nepravděpodobný že mě to netrápí a myslím že to netrápí tak 50% řidičů. Ještě jedna věc samozřejmě mi malinko lže tachometr a tím i vše s tím spojený (najetých skutečných 100km mě zobrazí cca 98km) ale to taky není neštěstí.

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator