21.03.2009 11:57 -
Re: Disky a pneu na C5 - obecně
Co se týče mě tak já koupil auto v 10/2008 (dovoz SRN - mení bouračka) s elektronama a s celkem novejma gumama letníma take letňáky neřeím. Samozřejmě e jsem musel řeit zimáky. Koupil jsem na vrakáči 4ks 15" plecháčů(resp.to je nějaká odlehčená slitina hliníku či co prostě vypadaj jak plecháče ale jsou lehčí ale silnějí materiál - original z C5) no a koumal jsem jaký gumy v TP mám klasiku 205/65 R15 94H, tak jsem hledal poctivě podle TP abych nic neopomenul a měl předpisový gumy s předpisovým váhovým i rychlostním indexem ale ty ceny byly prostě u normálního výrobce docela vysoké. Nakonec jsem koupil Dunlop 195/65 R15 91T po 1200 Kč obul a jezdím celou zimu Vím e se dopoutím přestupku jiný rozměr jiný váhový i rychl. index ale nějak mě to netrápí. Rychlostní index muu obejít tím e si dám samolepku na viditelné místo "max rychlost 190km" a tím jsem dle zákona O.K. To ostatní je sice patně ale velký TP nevozím, policie ČR si myslím má jiné starosti ne koumat přesnej rozměr gumy, ty kontrolujou max hloubku a typ vzorku. V případě e bych nedej boe někoho naboural tak dnes se do 100 tis policie nevolá take to je v pohodě a i kdyby tak platí to co předtím. Vím e malinko riskuji ale to je tak straně nepravděpodobný e mě to netrápí a myslím e to netrápí tak 50% řidičů. Jetě jedna věc samozřejmě mi malinko le tachometr a tím i ve s tím spojený (najetých skutečných 100km mě zobrazí cca 98km) ale to taky není netěstí.