ret33
|
06.06.2024 14:56 -
Re: Anténa - autorádio
|
|

|
Zdravím,
prosím o pomoc . Jaké jsou rozdíly mezi paticemi antény sedan/kombi RD4/RNEG/NG4 u C5 X7 a kde jsou vlastně antény u kombi umístěné ?
Řeím takový zprasek, kdy rádio má patný příjem FM. Reálně nejlépe funguje příjem pokud mám zapojený FM transmiter místo zapalovače, tedy vysílač je hned u rádia (RNEG). Příjem stanic jinak různě umí, má krátkodobé výpadky. Z toho usuzuji, e anténa je nezapojená nebo zapojená patně a příjem vlastně zajiuje jenom rádio. Není se čemu divit, podle VIN byla z výroby navigace NG4, ale v autě je RNEG, take kdoví, jak je to poskládané.
Zatím jsem zjistil následující:
Od antény ve střee vedou dva kabely - zelený + edý. Který je k čemu (GPS, FM ?), do jednoho vede napětí cca 3,5V, do druhého 0V. U to se mi zdá patně, protoe podle Serviceboxu má mít kombi s RNEG i NG4 anténu pouze s jedním edým kabelem.
Co tak vyvozuji, tak antény pro FM u kombi jsou v 3. bočních sklech ?
Vedou přes anténí moduly 6561 RK, 6561 RN IMPEDANČNÍ ADAPTÉRY přímo do rádia ?
Jsou napájený fantomově přes fakru ?
Nebo jetě vedou přes jednotku telematiky Autoliv 6579RX ?
Kde jsou v autě tyhle anténí moduly a autoliv umístěné, nechce se mi úplně jít po drátech a rozebrat kvůli tomu půlku auta ?
Anténa na střee u kombi je jenom kvůli GPS ?
GPS funguje někdy dobře, někdy dost zmateně - je mimo třeba o 50 -100 metrů, někdy dlouho trvá, ne se ukáe správná nadmořská výka a přitom to ukazuje 5-6 satelitů . Můe to souviset s parkováním v podzemní garái ?
Díky. |
| |
| |