michalf
|
17.05.2024 11:15 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
|

|
RimmerCZ napsal(a): Pokud jeste nebyly menene predni pistnice tak na ne brzy prijde, koule vydrzi pres 200 ale o moc vic uz ne, hlavne pokud chces aby to perovalo jak nove no.
Kdy jsem se u svého stávajícího auta ptal v 200 000 km na generálku hydrauliky (tj. i výměnu koulí), jak údajně předepisuje výrobce, tak mi bylo řečeno, e to běně nebývá potřeba a pokud nepozoruju nějaký vyloený problém, mám to nechat plavat. Auto teď má 300 000 km, s hydraulikou ádný problém nebyl. Auto u nejspí nepéruje jak nové, ale pořád je to výrazný rozdíl oproti "běným" autům na pruinách. Auto mám od r. 2015 (172 000 km) a za celou dobu se na jedné zadní pístnici asi dvakrát náhodně při prohlídkách objevila kapka oleje. Jednou u byla plánována oprava, ale po dovezení do servisu byla pístnice zase suchá, tak od opravy mechanik upustil. Jednou někdy při cca 250 000 km bylo dolito nějaké mení mnoství oleje kvůli vrzajícímu řízení při otáčení volantem na místě. Jinak nikdy nic. Prostě po zkuenostech s C5II z hydrauliky nemám obavy. Leda by se C5III v tomto ohledu nějak významně liila.
RimmerCZ napsal(a): Rozvodak by uz mel byt vymeneny, protoze tam je tusim interval max. 10 let, to si pozjistuj.
Jasně, s výměnou rozvodů počítám 100%.
RimmerCZ napsal(a): Taky bych se snazil zjistit, jestli byl vubec kdy meneny olej v automatu. Stav prevodovky musis zkontrolovat i po poradnem prohrati, protoze vychozeny hydroblok v AT se vic projevi kdyz je horky a tim padem i ridsi olej. Takze zkusebni jizda aspon tech 20km minimalne, uz kvuli te prevodovce.
Pokud se dá věřit záznamům z Cebie, tak nikdy . A mám neblahé tuení, e u podobně starých aut s podobným nájezdem to větinou nebude jiné. S hrůzou pročítám téma .link. - nakonec bych i skousl nutnost repase hydrobloku (u podobného manuálního auta bych nejspí stejně nechával vyměnit setrvačník, co by vylo cenově srovnatelně), ale nejsem si jistý, jaké dalí kody můu čekat jako důsledek toho dlouho neměněného oleje.
Kadopádně díky za vechny tipy. V mezičase se objevil i jiný kandidát, 2014, ~150 000 km, ke kterému se teď spí kloním, právě kvůli tomu niímu nájezdu, tj. nií pravděpodobnosti problémů s automatem. (Je to 2.0 HDi 101 kW, to výe odkazované je 120 kW - netuím, jestli to z hlediska problémů s AP můe hrát roli.) |
| |
| |