Hanz 397
|
25.03.2024 22:30 -
Re: Koupě Citroenu C5 - jakou motorizaci?
|
|

|
Jetik napsal(a): Ahojte,
Nechcem tu eskalova iadnu rozsiahlu diskusiu, take len zopár postrehov:
C5I 2.2 HDi som mal od roku 2002 (ako prvý majitež) a do roku 2023 a predal som ju s najazdenými 315 000 km v prakticky bezchybnom stave. Je to spožahlivé auto a čo sa týka hydroactive, asi najlepie v čom som sedel. Od roku 2009 máme aj C5 III 2.0 HDi v plnej výbave a viem to subjektívne porovna, take:
- interiér je stiesnenejí s meními monosami odkladacích plôch
- komfort podvozku rozoznatežne horí (okrem stability na mokrej hrbožatej vozovke v zákrutách) - je to rovnaký podvozok ako mala v tom čase A, akurát na hydroactive
- poruchovos výrazne vyia - ani zďaleka to nie je auto aké sa robili pred rokom 2008 (nehovorím o motore, ale prísluenstvo, kabelá, reproduktory, časti čalúnenia, povrchové úpravy častí interiéru, plastové kryty sedadiel, ...)
- poruchovos hydraulického systému - vežký výkričník - ani nie po 5 rokoch dolo k predratiu hlavnej trubky smerom k zadnej náprave v mieste nad predným pravým kolesom, po ďalích dvoch rokoch prehrdzavela tá istá trubka na vetkých úchytoch pod karosériou a výmeny sa dočkala aj jedna z trubiek pri zadnej kocke
- samotný hydraulický systém má oproti C5 I jeden zásadný nedostatok - pri poklese tlaku v systéme (prerazenie / prehrdzavenie trubky) sa systém neuzamkne a auto klesne na spodný doraz, zatiaž čo pri C5 I sa systém uzavrel a auto ostalo v prevádzkovej polohe dokiaž sa nepouil prepínač nastavenia výky a tak bolo moné bez problémov dôjs do servisu.
- plastové svetlomety sú po 14 rokoch opotrebované výrazne viac, ako boli svetlomety pôvodnej C I (aj keď som si u nie istý, či tie neboli náhodou sklenené)
Take tak. Motor samotný nehodnotím, je to výrazne slabia verzia po akej sa obzeráte vy, ale aj táto verzia má voči pôvodnej C5 I 2.2 HDi výrazne poddimenzovanú spojku (oba porovnané autá boli s manuálnou prevodovkou), ktorú bolo potrebné vymeni pri rovnakom spôsobe jazdy na 130 000 km, zatiaž čo na starej som to menil a na 215 000 km. To isté platí o brzdových kotúčoch, kde je ivotnos výrazne niia.
A tohle a jetě pár dalích věcí, jsou přesně ty důvody, proč jsem po biturbu neel do X7... |
| |
| |