Dejruk
|
22.03.2024 23:19 -
Re: Regulator tlaku paliva, chyby, priznaky, typ
|
|

|
Ahoj,
mohu poprosit o monou identifikaci chyby při startování ?
Poslední dobou se sniující venkovní teplotou jsem měl problém nastartovat auto. Nyní bez zásahu nenastartuju (dnes bylo u docela teplo).
Pokud nevstříknu start sprej, nebo nerozpojím lutý konektor ve spodní části motoru co vede k čidlu tlaku paliva na litě, tak končím na vybité baterce. Občas se stalo e na poslední otočení motor naskočil. Pouiju-li start sprej, tak motor chytne na pár otočení a běí normálně. Při rozpojení konektoru to chytne o nějaké otočení déle ne v předchozím případě, ale chytne. Samozřejmě mi to spadne do nouzáku, ale kdy konektor po minutě opět propojím (vypnu motor při opětovném propojení), tak motor chytá ihned. Po obou akcích nemám problém během dne v rozestupu pár hodin nastartovat. Druhý den jsem na tom zase stejně.
Ji jsem zkontroloval a opravil dráty vedoucí od popisovaného konektoru k čidlu tlaku paliva na litě (izolace byla ztvrdlá a rozdrolená občas se asi v minulosti potkaly holé dráty), vyměnil jsem palivový filtr, dal jsem nové čidlo tlaku na railu (zprvu jsem si myslel, e to bude ten problém, kdy live data ukazovala cca poloviční tlak ne je potřeba, bohuel výsledek stejný). Po nastartování tlak na railu je ji v normě. Cílím do této skupiny, mám podezření na načatý regulátor tlaku, popřípadě jetě na přepady vstřiků. Po nastartování se motor chová v pohodě, ale občas se mi zdálo e třeba pár dní je jako zdechlej.
Nepotkal jste se někdo s něčím podobným ?
Je nějaká monost ověřit správnou funkci regulátoru ? Lexia při testu říká, e je OK.
Předem děkuji za vae připomínky či nápady
Závěrem: auto je C5 Break 2.0HDi s motorem RHZ, najeto 300 tis km, rok výroby 2002 |
| |
| |