Venouch
|
08.05.2023 07:17 -
Po opravě nestartuje / C5 II 1.6HDi
|
|

|
Zdravím vechny a snad sem nepíu co kde je ji úplně popsáno. Před 14 dny se 2xrozsvítila po chvilkách kontrolka na dobíjení a nejednou auto přestalo jet (tedy úplně) take odtah domů. Měl jsem podezření e se tedy přetrhl řemen pomocných pohonů ovem to by se dalo jetě dojet cca 13 km hold bez dobíjení a posilovače. No doma jsem to rozebral a spálila se řemenice(dráková) na pomocném pohonu no tak jsem tedy ve rozebral a zakoupil sadu jak na rozvody tak na pomocné pohony. zjistil jsem e jak se řemenice asi rozkmitala nebo ohřála při prokluzu tak pokodila a roztavila část plastového krytu na spodku rozvodového řemenu a ty plasty zničili čidlo snímače klikového hřídele tak potud asi o tom e proto to nělo nastartovat nebo dojet. No avak ouha. Vyměnil jsem tedy rozvodový řemen jako i vodní čerpadlo, kladky a vyměnil tedy i snímač klikového hřídele a i tedy ozubené hnací kolo na rozvodový řemen na kterém je magnetická dráka. Rozvody nastavil, do vačkové hřídele 8smičku kolík, do vysokotlakého čerpadla 6stku kolik a na ozubené kolo rozvodů na klikovce 5tku kolík. Prostě tak by to mělo být. Ve jsem ustrojil a motor kuckavě naskočil ovem nejde do otáček. No rozvody jsem bez lhaní zkusil v zoufalství asi 15x sundat nandat a to i posunout o zub jak bylo v nějakém článku napsáno e je to sice divné ale e to u někoho takto bylo. Já si bohuel starý řemen neoznačil kdy jsem ho vyndal, a věřil e ve bude dáno aretačními body. Vyzkoueno několikrát nastartováním a motor chytně a běí na volnoběh ale při snaze pedálem přidat otáčky se u na cca 1000ot/min zaklape a zadusí a zdechne. Mám diagnostiku Icarsoft Tool FR V2.0 Ta mi umoňuje vymazat chyby. Take po kadé musím vymazat chybu (přeruovaná chyby snímače otáček motoru) myslel jsem e toto odmau pouze na poprvé a motor pojede. ouha chyby je tam pokadé, no teď to jetě hlásilo chyba vzdáleného snímače rychlosti vozidla (no to je moná pravý senzor na ABS na předním kole) ovem to mám teď sundané a auto je na podpěrách a nemyslím e tohle by souviselo s motorem. No vzhledem k novému snímači otáček a novém rozvodovém kole si myslím e jsem si to nezaslouil takové trápení. Tak nevím jestli je jetě naděje někde jinde v něčem hledat. e by snímač vačkového hřídele?? No na setrvačníku tedy nevím jestli je také snímač. Prostě ebrám o radu. Na doplnění, kdy u jsem auto musel nechat stát tak jsem měl sundané i turbo a DPF. U turba dosazena nová trubička mazání a dané nové průtokové rouby a na spodním roubu do bloku motoru jsem tedy odebral to sítko. Zároveň tedy i vyměněn olej v motoru s filtrem. ádná činnost co by měla být snad příčinou toho výe popsaného. |
| |
| |