OneGin
|
05.01.2022 07:14 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
|

|
Zdravím, tak ku čiernej C5 X7 sedan, pribudla k nám ďalia - biela. Kúpili sme v októbri tvorročnú C5 X7 tourer, 2.0 hdi 133kw exclusive r.v. 2017. Ako nová bola kupovaná v susednom okr. meste v Lučenci, tam bola aj servisovaná do teraz so vetkými pečiatkami. Bol som sa informova minule v autorizáku, tak na predposlednej prehliadke menili rozvody a na poslednej dávali nový klimakompresor. Ten je aj očividne nový. Je to automat, radí krásne, ale olej je zrejme pôvodný a to má vye 200 000km. Preto mám dilemu či meni, alebo nie, keďe čítam dos protichodné názory.
Keď porovnám čo máme stariu 2011 120kw s 2017 133kw, tak komfort podvozku sa mi zdá rovnaký , obidve majú 17" kolesá. Motor u 133kw zvonku pri vožnobehu je viac poču, má taký ostrejí zvuk, kým 120kw je zvuk na vožnobehu taký zamatový, utlmený. Mimocchodom máme aj C4 2.0 hdi 100kw rhr a ten je tie hlučnejí. take najtichí mi pripadá 120kw.
Audio sústava, tak v 2011 mi pripadá trochu kvalitnejí zvuk hudby a to je radio ete s cd + usb . V 2017 cd nie je a je ovládané cez dotyk. displej. Obidve majú bixenony, ale staria 2011 mokrú cestu osvetžuje trochu lepie.
Tak čo doda, táto vožba padla znova preto , lebo keď som sa previezol aj na iných autách, tak je to vežké sklamanie z komfortu. U mňa nerobí komfort to, e mám 16 miest na odloenie flia či plechoviek, alebo e vypínač výstraných smeroviek musím ma rovno pod nosom - mimochodom nemám ho problém dočiahnu - ale aby voz nebol kostitras. A preto bola vožba C5 s húpavým hydropodvozkom a je jedným z posledných kusov , čo boli citroeny s gužami.
Po čase doplním príspevok, tak v servise skontrolovali nastavenie svetiel a trocha svietili vyie, po nastavení je to o.k. Audio bolo treba nastavi v rozírenom nastavení a teraz hrá perfektne, take to bola moja chyba. Take s autom je spokojnos. |
| |
| |