Ferro
|
26.08.2021 16:13 -
Hláka Systém ESP/ASR defekt
|
|

|
Pánové prosím poraďte!!
Jedu a autu najednou zdechnul motor. V zápětí jsem nastartoval a ujel cca 10km, potom se situace opakovala. Na displej hláka: Motorölstand prüfen. Zastavil jsem a u jsem nenastartoval. Koupil jsem olej, dolil a normálně odjel. Jene... po cca 5km znova zdechnul, bohuel na křiovatce a já byl za blba. Odtlačili jsme z cesty a za chvíli normálně nastartoval, motor běel a auto jelo. Sice se mu moc nechtělo do otáček, ale vcelku to lo. Ujel jsem zase cca 5km a znovu zdechlo. Po nastartování se na displej PP objevila hláka: Systém ESP/ASR defekt a rozsvítila se kontrolka ESP/ASR. A tak během 7km jetě 2x. Vzápětí jsem zkouel bezúspěně nastartovat, motor naskočil a tak za 2-3min. Nikde jsem nic nezjistil, nic nesmrdí, kdy auto jede, tak se chová normálně a někdy se ani ta kontrolka ESP/ASR nerozsvítila. Bohuel se najednou motor vypne bez jakéhokoli varování a je vymalováno. Kdy se mi to stalo v kopci, tak jsem chtěl vzteky serat volant!: -(((( 
Jsem z toho na práky, protoe taková jízda je fakt vo hubu. Nemá někdo z Vás představu co s tím asi tak je a návrh nějakého řeení? Já se sice u objednal do servisu na diagnostiku, ale reálná oprava je u nich moná nejdříve a za týden. Auto je C5 II, 2,0i 16V, RFJC, motor EW10A.
Předem díky za nápady, typy, zkuenosti a popř. návrhy. |
| |
| |