Pavel123
|
02.05.2021 08:48 -
Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II
|
|

|
Vidím téma vrzání, zadní náprava.Tak také tedy přispěji svojí zkueností.Pro upřesnění mám C5 I- break.Ano v poslední době se mi také ozývalo vrzání,rány atp. z obou stran zadní nápravy.Trvalo to cca půl roku. Příčina byla jasná-loiska zadních ramen.Koupil jsem tedy od SKF opravné sady a z důvodů 2 odmítnutí v servisu a jednom předraení jsem hledal vnitřní sílu k jejich výměně.Odvahu jsem nael a včera jsme se s kámoem do toho pustili.Dělali jsme to na chodníku cca 7hodin.7 hodin to trvalo proto, protoe jsme nemohli povolit stabilizátor a utrhli dva vořechy(torxy)a jeli shánět nové.Celé je to hlavně o povolování.Nakonec stabilizátor povolit neel.Autogen jsme neměli a tak jsme vymysleli jiný způsob výměny.A to bez povolení stabilizátoru.Sundali jsme toti obě ramena najednou.Pochopitelně jsme měli sundané brzdiče.Pak jsme povolili rouby ramen a obě ramena spojené stabilizátorem(neel za boha povolit),jsme na heverech pomalu a po kousíčku spoutěli,starý sračky vymlátili,najebali hafo vazelíny a osadili novými loisky.Lehce jsme přizvedli ramena a prostrčili rouby.Pak to lo jako po másle.A hlavně vude mrak vazelíny.Neetřit. Zvuky zmizely , náprava jako v peřince.Jetě bych chtěl podotknout, e kadá strana má pochopitelně dvě loiska.Zajímavé je, e na kadé straně bylo v prdeli vdy to vnějí.....No nic.Tak to je ve od mechanika amatéra. Hlavně lidi neplate předraené servisy.Jsou to lumpové a nevědí co chtít.Mnohokrát jsem se setkal, kdy tvrdí třeba i tady na fóru, jaká je konkrétní věc brnkačka a jak to jde rychle a pak se diví,e člověk pochybuje o jejich ceně , kdy si řeknou tolik,e hodina práce vychází třeba i na 2500,-kč a víc. Stala se mi tady toti taková věc, e jeden nejmenovaný předraený mistr světa se chlubil , e vymění ventilátor za 15min. a pak se divil, e nechci dát za takovou práci v servisu 1500,-kč To fakt ne.Úplně mimo realit.Hadr na hlavu a chladit.... Tak a se vám daří chlapi s výměnou loisek zadních ramen.Nyní mě čeká výměna spojky.Ale to u je zase jiný příběh.Uvidím,kolik si řeknou v servisu. |
| |
| |