| |  |
Basado
|
28.04.2021 20:20 -
Re: Hydraulické koule pérování C5
|
|

|
Dobrý deň,
take konečne sa mi podarilo pretudova celé toto vlákno, aby som sa to tu nezahlcoval otázkami ktoré boli u x-krát zodpovedané a v podstate mám podobný s búchaním pri kolese ako Igok v tomto príspevku ( .link. ), ale neviem, či môe by rieenie podobné. Zhruba od decembra som si vimol väčie búchanie pri prejazde nerovnosami, pri drobných to beriem ako primerané, ale pri troku väčích (2-3 cm) u sú tie nárazy poriadne silné a to aj pri vežmi nízkej rýchlosti (retardéry musím prechádza dobre e nie krokom). Dôslednejím sledovaním som nadobudol pocit, e je to skôr pri vjazde do diery, ako pri vjazde na hrbož, tzn. e pri vjazde na retardér je to ako tak ok, ale buchnutie vznikne pri schádzaní z retardéra (niečo ako popisuje Igok, e to buchne, keď sa koleso opä dotkne vozovky).
Auto vlastním od novembra minulého roka, podža faktúr boli predné ramená, čapy aj stabilizátor menené mesiac pred kúpou (diely naozaj vyzerali ako nové). Najskôr som si myslel, e problém bude tie v guliach, ale podža toho čo som sa tu dočítal bude problém asi niekde inde. Auto sa mi nezdá nejaké tvrdé, ide skôr čisto len o to búchanie (pri prejdení rovnakej trasy na rôznych autách mám pocit, e je C5 najmäkia, ale zároveň najhlučnejia). Auto dokáem rozhojda aj vpredu aj vzadu, keď sa ho snaím rozhojda na jednej strane, rozhojdajú sa obe strany rovnako. Zdvíhanie do hornej alebo spodnej polohy reaguje takmer okamite. Po aktivovaní portového módu je taktie cíti rozdiel v tvrdosti pruenia. Chvížku som jazdil na portovom móde, lebo napriek tomu e autom viacej hojdalo, tak to menej búchalo, ale u teraz mám pocit, e v búchaní nie je iaden rozdiel. Auto má momentálne najazdené 240 000 km, neviem, či boli menené od výroby gule alebo kvapalina (dovoz z Litvy a chýbajúca servisná knika), ale podža čísla na guliach tipujem e nie (96 854 540 80 B 054 10 08h17 neviem či som to vyčítal dobre, ale podža toho, čo tu postoval jumep, je rok výroby pravdepodobne 2010). Neviem, či na to môu ma vplyv snímače výky, kĺby boli troku zhrdzavené ako v Igokovom prípade. Takisto mám pocit, e uloenie piestnice pri žavom prednom kolese je troku načaté.
Ďalia vec čo ma napadá je, e pri prezúvaní na zimné gumy som zabudol dotyčným mechanikom poveda, e to má hydraulické pruenie a e ho musia da pred dvíhaním do servisnej polohy, take ho skúali dvihnú bez toho a potom mi povedali, e z nádre vytieklo 1-2 deci LDS. Rovnako keď sa pozriem do nádrky, tak v sitku nie je vidno olej pri iadnej polohe (niekde som videl obrázok, e by hladina mala by v strede, teraz neviem, čo je na tom pravdy). Cez sitko je nejaká kvapalina vidie, ale je ako urči kožko jej tam je.
Samozrejme servis s tým plánujem navtívi, rád by som ale predtým vedie, čo by to mohlo spôsobova, aby som nevyvalil peniaze na výmenu dielov a výsledok bol nulový ( mám aj nie moc dobré skúsenosti so servisákmi ). Taktie som sa chcel spýta, či je to normálne alebo som si to len donedávna nevímal, ale myslím si, e takéto búchanie asi normálne nie je. Čo sa týka mäkkosti perovania, rád by som o tom s niekým hodil reč poprípade dal vyskúa niekomu fundovanému, bohuiaž nepoznám nikoho čo má C5 ( priznávam, e som iel do toho troku naslepo), tak ak ste niekto z okolia iliny poprípade aj z ďalia a mali by ste čas, vežmi rád sa za Vami dostavím, poprípade dám vyskúa, ak by ste mali cestu okolo 
Ďakujem za akúkožvek odpoveď a obdivujem Vás, ak ste to dočítali a sem |
| |
| |
|
|